Hirdetés

2021. január 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bAtt001


bAtt001
addikt

akkor megkezdem, most van kis időm. lehetne külön lockscreen és homescreen kategória, a minimal antiminimalt nem szedném most annyira külön szerintem, bár ez megfontolandó. akkor minden zsűri 10es skálán pontozná az összes képet, aztán átlagolunk és sorba rendezünk :) jah és lehetne +1 kategória hogy a zsűri képei csak h ne maradjunk ki teljesen a dologból, ezeket persze nem számolnánk bele a többi közé, csak úgy poénból :B

(#2) pepe091


pepe091
MODERÁTOR

A szabályok kapcsán bárki szolgálhat ötletekkel, nem csak a zsűritagok.
Először azt kellene eldönteni, hogy modding, vagy sima verseny legyen. Előbbi hátránya, hogy csak előre megadott háttérképeket lehetne használni (hasonlóan a desktop modding versenyhez). Szerintem így elsőre maradjunk a hagyományos versenynél, szabad háttérválasztással. De persze ha a többség az ellenkezőjét szeretné lehetne modding is.

Valahogy ellenőrizni is kellene, hogy csak saját munkák kerüljenek nevezésre, ami azért nem lesz egyszerű.. A versenyen bármilyen launcher, widgetkészítő, ikontéma, képszerkesztő (PS, gimp ..stb) használható lenne.

(#1) bAtt001

Ez a külön lockscreen és homescreen is jó ötlet! Esetleg ezt függetlenné is lehet tenni, hogy aki akar csinálhat mindkettőt, de külön külön is nevezhető lehetne, ha valaki csak home-ot akar, attól nevezhet.

[ Szerkesztve ]

(#3) animoo válasza pepe091 (#2) üzenetére


animoo
senior tag

Szerintem adjunk szabadsagot a versenyzoknek. Lehet barmilyen hatterkep. Azon agyalok, hogy a mas altal keszitett ikonpackeket talan nem kellene tiltani. A widgeteket es egyebeket szigoruan igen, de az ikonokat egy jo koritessel akarmilyen designba be lehet agyazni (attol meg krediteljen a hasznalo). Persze dicseretesebb a kizarolag sajat elemek alkalmazasa.
A hs-ls kategoria kulon oke, a minimal kulonvetele erdekes kerdes, en mellette is vagyok meg nem is:)

Egyebkent aki napi szinten benne van, az kiszurja a playes egyebes cuccokat szerintem.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S10 Plus Performance Edition ★ Macbook Air 13,3" – http://www.mycolorscreen.com/animoo ★ "There's so much to explore, I desire much more, there's always something wonderful in new..."

(#4) pepe091 válasza animoo (#3) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Rendben. Akkor widget csak saját készítésű lehet, az ikonpack és háttérkép lehet bármilyen.

(#5) bAtt001 válasza animoo (#3) üzenetére


bAtt001
addikt

ikonokat mindenképp lehessen használni, elég kevés ember áll neki gyártani sajátot :) widgetben inkább a gyári + saját ami jobb lenne ha már megkötjük. a minimal meg ne legyen így jobban belegondolva külön elég a 2 kategória (ls, hs) nem kell 4 (mini ls, mini hs, anitmin ls, animin hs), szerintem

pepe, persze igen ls és hs teljesen külön lenne :)

[ Szerkesztve ]

(#6) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Jól hangzik, lusta vagyok egyénit kitalálni, majd akié tetszik elkérem :))

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || "Fixen gépbe rögzített vinyót ne nevezzünk már tárolásnak, az max átmeneti tár." by Dr. Akula

(#7) Dottore


Dottore
addikt

Egyetértek. Ikonok mehetnek, nem saját widget tiltva.

Amivel viszont nem, az a két külön ls, hs kategória. Két kategória két győztes. Minél egyszerűbb valami annál jobb. Azt gondolom elsőre semmiképp ne bonyolítsunk meg semmit, aztán később lehet cifrázni. Ez vonatkozik arra is, hogy ne legyen stílusbeli kategória sem, úgymint minimal és stb. Minek? Ha valaki persze tud egy jó érvet mellette, akkor el tudom fogadni.

Mellesleg csalni senki nem fog nem saját cuccal. Előbb utóbb kiderülne. Senki nem ekkora hülye, hogy bevállal 2x nagyobb égést fele annyi sikerért.

(#8) animoo válasza Dottore (#7) üzenetére


animoo
senior tag

Nevezni csak egy db palyamuvel lehessen?

Samsung Galaxy S10 Plus Performance Edition ★ Macbook Air 13,3" – http://www.mycolorscreen.com/animoo ★ "There's so much to explore, I desire much more, there's always something wonderful in new..."

(#9) Dottore válasza animoo (#8) üzenetére


Dottore
addikt

Az lehet több. Akár három. Nem nehéz kiválasztani a legjobbat és így az esélye is nagyobb a nevezőknek.

(#10) bAtt001 válasza Dottore (#9) üzenetére


bAtt001
addikt

3 a maximum mennyiség nem a kötelező, ezt azért írjuk majd bele tisztázásképp azért :) de mondjuk ha valami funkcionalitást akarnak bemutatni (előjövő/eltűnő) widgetek akkor azt 1 nagyobb képre vágják össze

(#11) Dottore válasza bAtt001 (#10) üzenetére


Dottore
addikt

Igen. 3 különböző téma lehet, de nem kötelező.

(#12) pepe091 válasza Dottore (#7) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Végül is lehet tényleg elég volna elsőre nem szétszabdalni a mezőnyt és egy kalapban versenyezne mindenki. Eleve szerintem itt jóval kevesebben fognak indulni, mint a desktoposoknál.
Ez a 3 téma is beadható viszont nem feltétlenül jó szerintem. A versenynek pont ez lenne a célja hogy készítsenek egy olyan HS-t, amibe belerakják minden tudásukat. Eleve nem lenne fair azzal szemben aki mondjuk csak egyet készít. Az is megeshet, hogy ha úgy gondolkodnak, hogy hú, inkább hármat készítek, hogy több esélyem legyen, akkor ezek a minőség rovására is mehetnek. Szóval szerintem csak 1 témával lehessen indulni.

(#13) Keeperv85


Keeperv85
nagyúr

Felemerült az egyedi widget, mint kérdés: milyen szinten egyedi? Kód szintig saját, vagy pl. tök jó egy témázott alap is? Amúgy szeretnék nevezni, ha majd aktuális lesz! :B

(#14) Adamis válasza pepe091 (#12) üzenetére


Adamis
őstag

A kategóriánkénti egy nevezéssel értek egyet én is! Felesleges a három...

https://adamis.000webhostapp.com/category/telefonia/

(#15) oszi666


oszi666
őstag

Szerintem szabalyokba mindenkepp irjatok, hogy azt az uj temazos appot, amirol mobilarenan is irtak most cikket tilos legyen hasznalni. Themer beta asszem a neve...mert azzal nem kihivas :)

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#16) Keeperv85 válasza oszi666 (#15) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Akkor inkább így:

"Tilos bármilyen külső app.használata, ami témázásra alkalmas, így launcherek, widgetek stb. kivételt képeznek a custom romok beépített témakezelői: pl. a MIUI vagy a CM témamotor, egyetlen szabályt betartva: a felhasznált téma saját készítésű kell legyen, nem lehet itt sem előre elkészített"

(#17) svensson


svensson
félisten

Ha több kategória is lesz, akkor egy felhasználó csak egy kategóriában nyerhessen. :D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#18) Adamis válasza Keeperv85 (#16) üzenetére


Adamis
őstag

Most komolyan: nem használhatok launchert, csak a Trebuchet maradhat, meg a stock felület (Apex sem lehet)? Mert én nem tudok témát csinálni CM-re, így akkor a mostani sem maradhat? Vagy teszem azt: az értesítési sávnak látszania kell egyáltalán? Vagy mehet a kiterjesztett képernyő?

Úgy látom, kell még az az egy hét, hogy körvonalazódjon a szabályzat... :U

[ Szerkesztve ]

https://adamis.000webhostapp.com/category/telefonia/

(#19) Keeperv85 válasza Adamis (#18) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Én csak az alap ötletet gondoltam tovább, nem kérem én a köveket. Ha viszont lehet bármit használni, akkor pl ott a MiHome, amiben nem kicsit könnyű témát készíteni... Vagy nem is annyira? ;]

(#20) bAtt001


bAtt001
addikt

themer az alapból kizárva, más tollával ékeskedni nem menő egy versenyen... ezen kívűl launcherek jöhetnek nova, apex stb... ott magadnak kell rakni össze ez a lényeg :) ez vonatkozna a widgetekre is hogy a playből letölthető és nem saját gyártmányú widgetek ne játszanak mert az is "csalás", gyáriak persze szerintem más kategória

(#21) pepe091 válasza oszi666 (#15) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Nem feltétlenül kell kikötni, mert ugyebár az már alap szabály, hogy SAJÁT widgetek használata. A Themerben meg van kb 50 egy néhány felület, egyből ki lehet szűrni ha valaki azt másolta, és automatikusan kizárásra kerül. :)

(#16) Keeperv85

Azért ennyire radikálisak sem leszünk... Maradjunk az eredeti vonalon.

(#22) garyarts


garyarts
csendes tag

Szerintem bármilyen launchert lehessen használni (kivéve Themer, meg az ilyesfajta előre deffiniált launcherek) nem arra vagyunk kíváncsiak, ki tudja megnyomni az Apply gombot), mivel ez korlátozza a szabadságot, azaz a stock és trebuchet launcherekkel gyakorlatilag ikoncsere és háttércserén kívül csak a widgettel lehet operálni, de egy téma ennél jóval több...
Ne legyenek kategóriák szvsz, minimal-t is lehet jól csinálni, de mást is rosszul, szóval legyen ez is a kihívás része, minthogy az is, hogy csak saját widgetet lehessen használni (másképp ezer copy lesz), itt az derülne ki, hogy ki mit tud, kreativitás, stb
Egy pár szempont, ami alapján pontozni kellene:
- összhatás (hogy néz ki, színhasználat, tipográfia, ikonok passzolnak-e, stb)
- ötlet eredetisége
- ennek kivitelezése (lehet jó ötletet rosszul megvalósítani)

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#23) animoo válasza garyarts (#22) üzenetére


animoo
senior tag

Kovezzetek meg, de en nem tiltanam a themer hasznalatat. Csak az abban elore legyartott temak alkalmazasat. Megpedig azert nem, mert eleg okos es hatekony widget szerkesztoje van, tele jo lehetosegekkel.Ott van a Buzz Launcher is, amire szinten figyelni kell a temak miatt. Ne tiltsuk az ssLaunchert sem. Igazsagtalan lenne csak grides felosztasut engedelyezni (en se azt hasznalok).

A pontozasi tematika jol hangzik ebben a formaban.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S10 Plus Performance Edition ★ Macbook Air 13,3" – http://www.mycolorscreen.com/animoo ★ "There's so much to explore, I desire much more, there's always something wonderful in new..."

(#24) oszi666 válasza Adamis (#18) üzenetére


oszi666
őstag

Biztos lattad te is a themer appot miket tud. Ha lehet azt is hasznalni akkor kb nincs ertelme az egesznek :D

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#25) bAtt001 válasza oszi666 (#24) üzenetére


bAtt001
addikt

de van mert azokat akik alap témával jönnek kidobjuk ;]

(#26) garyarts válasza animoo (#23) üzenetére


garyarts
csendes tag

úgy értettem én is, hogy ne lehessen alap témákkal nevezni a Themer-el. Ezeket úgy is észre vesszük.
Tőlem lehet használni, mert igen nagyon jó cucc, az everything widgettel az élén. Ezért is van, hogy kb. 30 témát én csináltam a fennlevőkből :D
Az SSlauncher-ről volt szó, hogy ki legyen tiltva? Ö, miért is?
Szerintem az legyen az alap koncepció, hogy a szabadság a kreativitásra ne legyen korlátozva az által, hogy app-okat kizárunk, de a csalásra, copy-zásra ne legyen lehetőség. Nagyon fontos legyen az, hogy saját ötlet és kreáció legyen, amit a nevező beküld. Ez biztosítja majd azt, hogy megtaláljuk a legkreatívabb embereket.

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#27) Adamis válasza oszi666 (#24) üzenetére


Adamis
őstag

Én most elsősorban az Apex miatt izgultam, mert nekem az az alap... Illetve használom az uccw-t is. Ez a kettő maradjon, mert ezek nélkül behaltam! :DDD

https://adamis.000webhostapp.com/category/telefonia/

(#28) Dottore


Dottore
addikt

Akkor összefoglalom pár szóban amiket javasoltatok.

Nem lesznek külön (ls, hs, stílusbeli) kategóriák.

Mindenki egy pályaművel nevezhet. Ennek viszont abban az esetben ha animációs elemet is tartalmaz, lehet több változata, hogy ilyen formában is legyen lehetőség megmutatni.

Launcherek használata és más készítőtől származó ikonkészletek használata engedélyezett, ahogy minden olyan alkalmazás is (UCCW, Zooper, Minimalistic Text, etc) ami nélkülözhetetlen a hs készítéséhez.

Alaptémákat nem lehet saját ötletként benyújtani.
Ezt nem nehéz ellenőrizni. Egyrészt nem hiszem, hogy valaki ezzel próbálkozna. Másrészt gyakorlatilag ránézésre meg lehet mondani mennyire saját. Ellenőrizni is lehet. Szóval emiatt nem aggódom.

Az értékelés szempontjai.

Technikai kivitelezés.
Összhatás (hogy néz ki, színhasználat, tipográfia, ikonok passzolnak-e, stb).
Ötlet eredetisége.

Azt javaslom minden zsűritag válasszon ki három olyan munkát amit megfelelőnek tart. Ezeket egy megbeszélés keretében szűkítjük. Hatékonyabb mint pontozgatni. Az így fennmaradó öt pályamunkára pedig a fórum résztvevői szavazhatnak. Aki a legtöbb szavazatot kapja, az nyeri a kiírást.

Ez egyszerre demokratikus is ebben a formában és mivel eleve a zsűri választja ki azokat, a kevésbé ízléses munkák ki vannak zárva. Remélhetőleg. :)

[ Szerkesztve ]

(#29) pepe091 válasza Dottore (#28) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Remekül összefoglaltad, én egyetértek minden részével. Beemelem az indító cikkbe, ha valaki a zsűritagok közül valamelyik részével nem ért egyet, nyugodtan jelezze.

(#30) garyarts


garyarts
csendes tag

Én egyet értek, csak a zsűrizéssel vitatkoznék. Szerintem minden zsűritag válasszon ki 3 munkát, aztán pedig a konkrét érvekkel való szűkítés után válasszunk ki egy győztes(eke)t és egy közönség kedvencet dobjunk csak fel. El is mondom miért. Az emberek hajlamosak (tapasztalat) a nagyon színes dolgokra leadni a szavazatukat, figyelmen kívül hagyva azt, hogy esetleg technikailag vagy kreativitás szempontjából nem olyan nagy durranás a konkrét cucc. Vagyis ha pl. valaki egy jó hátteret talál, a csordaszellem magával ragadja :D

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#31) Dottore válasza garyarts (#30) üzenetére


Dottore
addikt

Kb. ezt írtam én is. Kiválasztunk hármat amit egy megbeszélés keretében szűkítünk ötre. Ebből szavazással lehet a fórumozóknak kiválasztani azt az egyet aki megnyeri.

Ha jól értem akkor ezt az ötöt soknak tartod ahhoz, hogy szavazás alapján ne a zsűri szerinti legjobb nyerjen?

(#32) garyarts válasza Dottore (#31) üzenetére


garyarts
csendes tag

igen ez a különbség, amit akartam írni, lehet rosszul fogalmaztam. Tehát egy fórumozók általi győztes legyen, a többi győztes pedig a zsűri által kiválasztott legyen, amit a felhozatalból először a zsűritagok külön-külön leszűrnek, véleményüket érvekkel alátámasszák, majd közösen kiválasztjuk ezek alapján a legjobbakat

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#33) pepe091 válasza garyarts (#30) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Rendben, lehet így is. Akkor csináljuk, úgy hogy mi választjuk ki az első 3 helyezettet, aki majd az "érmet" megkapja, és az összes indulóra pedig szavazhatnak a fórumtagok, és így lesz egy közönségdíjas nyertes is. Így megfelel?

(#34) Dottore válasza garyarts (#32) üzenetére


Dottore
addikt

Nem értem :D Vagy ugyanazt írjuk.

Egy győztes lenne igen, a fórumozók szavazatai alapján. Ebben 100, hogy ugyanazt mondjuk. Amit nem értek, a többi győztes pedig a zsűri által kiválasztott legyen mondat. Csak egy győztes lehet, több nem. Vagy itt arra gondolsz, hogy kiválasztjuk azokat akikből választanak a fórumozók? Ha igen akkor a győztes szóhasználat zavart meg mert az mindig csak egy lehet. Mi nem választunk ki győztest. Mi öt pályamunkát választunk ki.

(#35) Dottore válasza pepe091 (#33) üzenetére


Dottore
addikt

Ja... két győztest akartok?! Egy szakmai és egy közönségdíjast is. Na így már vágom.

De ez meg furcsa nagyon és nem jó szájízt hagy a nyertesekben. Egy ember nyerhet csak. Lehet második meg harmadik is, de nyerni csak egy nyerhet.

[ Szerkesztve ]

(#36) garyarts válasza pepe091 (#33) üzenetére


garyarts
csendes tag

szerintem korrekt, de mi lenne, ha egy kicsit "szűrt", azaz előválogatott adagra lehetne csak szavazni, hogy a színvonal ezáltal is magas legyen. Meg arra is figyelni kell, hogy ne legyen uram-bátyám szavazás, hogy, bár ezt nem tudom hogyan lehetne egyáltalán kiszűrni

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#37) garyarts válasza Dottore (#35) üzenetére


garyarts
csendes tag

úgy tudom három győztes (gondolom első, második és harmadik helyezett) lenne és akkor így egy közönségdíjas

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#38) garyarts válasza Dottore (#35) üzenetére


garyarts
csendes tag

nem hiszem, szerintem mindenki örülni fog, aki a dobogóra kerül, szerintem meg az nagyon karcsú, hogy csak egy helyezett van. Egy olimpián is három érmet osztanak, elég nagy presztízse van akár annak is, ha valaki egy bronzot szerez ott

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#39) Dottore válasza garyarts (#38) üzenetére


Dottore
addikt

Elbeszélünk egymás mellett. A helyezett az három. Áll a győztesből, a második és harmadik helyezettből. Nyertes egy van. Ez az aki a helyezettek legjobbika.

Szóval azt mondom én is, hogy legyen három helyezett, de csak egy győztes. Ne legyen két külön győztes, akit a zsűri és a fórum külön választ.

(#40) garyarts válasza Dottore (#39) üzenetére


garyarts
csendes tag

ok, akkor ki így érti, ki úgy, de ugyanaz a lényeg. Persze, aki első, az a győztes ilyen értelemben

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#41) bAtt001 válasza Dottore (#39) üzenetére


bAtt001
addikt

közönségdíj az nem olyan győztes hogy első helyezett lenne szerintem csak hogy ez tetszett a legtöbb embernek a zsűrin kívül :B

(#42) Dottore válasza bAtt001 (#41) üzenetére


Dottore
addikt

Ezt értem. Akkor ennek az a neve, hogy közönségdíj. Nem másik nyertes. Az mást jelent.

Most pedig felvetődhet a kérdés, hogy ennyire kevés fantáziával és rugalmatlanul, hogy a francba lehetek grafikus. :D

(#43) garyarts válasza Dottore (#42) üzenetére


garyarts
csendes tag

:) biztos te a keményvonalasok közé tartozol :K

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#44) Dottore válasza garyarts (#43) üzenetére


Dottore
addikt

Csak remélni tudom, hogy a keményvonalas valami jót jelent. :)

Akkor. Még egyszer csak, hogy mindenkinek világos legyen.

(A).

A zsűri kiválaszt öt pályamunkát amiből a fórumtagok megszavazhatnak egy közönségdíjast.
A zsűri kiválasztja a három helyezettet, köztük az elsőt aki megnyeri a versenyt.

(B).

Az összes beérkezett pályázatból választ a fórum közönségdíjast.
A zsűri kiválasztja a három helyezettet, köztük az elsőt aki megnyeri a versenyt.

Nem akarom bonyolítani, de nem mindegy. Ezeket az elején kell tisztázni.

[ Szerkesztve ]

(#45) garyarts válasza Dottore (#44) üzenetére


garyarts
csendes tag

igen, konzervatív, tudod az a fajta, aki még kézzel is tud rajzolni :)

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

(#46) bAtt001 válasza Dottore (#44) üzenetére


bAtt001
addikt

B logikusabb, ne korlátozzuk a közönségdíjat azért közönségdíj mert mindenre mehet a szavazat tőlünk függetlenül :)

(#47) Dottore válasza garyarts (#45) üzenetére


Dottore
addikt

:D

(#48) Dottore válasza bAtt001 (#46) üzenetére


Dottore
addikt

Egyetértek.

(#49) pepe091 válasza Dottore (#44) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Szerintem a B variáció legyen.

Azért ne szűrjük meg a közönségdíjast is, mert ha már meg van szűrve, akkor nem igazán közönségdíj, mert meg van mondva, hogy kire szavazhatnak.
Így az érmeket is el lehet úgy készíteni, hogy lesz egy arany, ezüst és bronz színű érem valamilyen rövidítéssel AH (Android homescereen) vagy hasonló, és lesz egy valamilyen semleges színű a közönségdíjasnak, zöld vagy kék vagy valami ilyesmi.
Magyarán akkor lesz első 3 helyezett, akiket mi választunk, és egy közönségdíjas, akit a fórumozók választanak.

Közben mire leírtam, látom ti is ezt javasoljátok. Akkor beírom a cikkbe.

[ Szerkesztve ]

(#50) garyarts válasza pepe091 (#49) üzenetére


garyarts
csendes tag

szűrés alatt nem azt értettem, hogy 5 db-ra lehetne szavazni, hanem mondjuk ha mondjuk beküldenek 100 ugyanolyan képet, ne kelljen 2-3k képet végiglapozni, csak gyakorlati haszna lenne, de ti tudjátok

"Hitvány, hitvány, azt mondja a vevő; de mikor elmegy, akkor dicsekedik - Péld. 20:14"

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.