Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok! Kérni szeretnék egy kis segitséget. Én nekem van egy retro gépem p3 procival P6S5AT alaplappal amiben sis 7012 alaplapi hangkártyával van felszerelve. Régi játékok miatt van nekem ez a gép (90s évek eleje ) és pl sok dosos játéknál nincs hang. Mire kellene állítanom sound blaster 16 nem jó, magyarán ez a hangkártya milyen régivel kompatibilis? Illetve régi játékokkal kapcsolatban ezt a topicot találtam de ez sem az igazi a kérdésre szóval ha valakinek jobb ötlete lenne, hol tegyem fel szívesen meghallgatom.
-
Mokó
aktív tag
Bacsis annyira inspirálóan hatott rám az irásod,most megyek leporolom a tuám és 2fpssel fog kriziszelni

-
mrbigfoot
tag
hát.. nem jutok szavakhoz

-
fetye
tag
Az, hogy megy-e egy új játék PIII-on, főleg a videokártyától és a proci órajelétől függ. A proci órajele ugye alapjáraton 1(.13)GHz (CuMine esetében), 1.4GHz (Tua esetében). Feszkóemeléssel (lábkitörés, összekötés...) és duálprocis rendszerekkel lehet egy bizonyos határig segíteni, de a legegyszerűbb, ha szerzel egy nagyon jó AGP-s VGA-t.

-
Rics22
tag
Crysis Warhead
na itt megfagytam...P3-ról crysis...

ismerősöm p4-irodai gépéről se megy a cod4,nem hogy crysis
Bacsis mester tud valamit
-
Csontoshun
tag
basszus ez a gép jobann húz mit az enyém
az enyémen a cryisis el se indulna nem hogy még ennyi fps legyen maxon :/ (talán majd ha beteszem a vga-m javul a helyzet :// de ez akkor is durva :/) -
Inhuman01
tag
Kiváló cikk! Vannak benne érdekes dolgok, pl: crysis milyen szépen fut! Így tovább!!!
-
chey
csendes tag
válasz
Vendelin
üzenetére
Szia!
A 815-ös chipsettel nem szokott előfordulni, hogy feleannyi memóriát lásson. Próbáld meg a SetFSB vagy a ClockGen programokat, talán nincs a BIOS-ban zárolva a PCI-FSB arány. Sok minden függ attól is, hogy RD vagy DDR modulok vannak az alaplapodban. Valahol a memóriamodulok, az AGP sín és az északi híd környékén van az órajelgenerátor chip (egy hosszúkás, soklábú IC). Ha küldesz egy jobb minőségű képet a lapodról, vagy megmondod milyen típusú, megmutatom, melyik az, a tuningolást (ha egyáltalán van rá lehetőség) csak ezután lehet elkezdeni.
Üdvözlettel: Dani
-
Vendelin
újonc
Ha meg meglessz a dual lapkám akkor meg abban is majd kérek segítséget.
-
Vendelin
újonc
Szevasz Bacsis nagyon bejön amit müvelsz most valahol találtam egy p3as dual lapkát... nem ez a lényeg... Kezdem nekem csak egy magos coppermine 866mhz-s gépem van de én még fel szeretném húzni 1000 mhz-re de a compaq bios nem engedi. Moddingolásról tudsz-e valamit?Memóriát is fel akarom vinni 512 ről 1024 megára de a 815ös csipszet az korlátoztat. Bios cserét mondott a számtekbá akor olvastam olyat is hogy voltak memória modulok amik fele anyit mutattak biosban.Tudsz-e segiteni?
-
chey
csendes tag
Helló!
Egy másik Tualatin teszted azt mutatta, hogy 1,6V-on megy 166MHz-es FSB-vel. Így elég csak két lábat (sajnos nem tudom, melyiik 2-t, utána kell nézni a lábkiosztásnak, pl. a hivatalos Intel Datasheet-ben) összekötni, és nem kell kitörni egyet sem. A processzor így 1,65V-ot kap, ami nem nyírja ki, és minden lába megmarad, szóval hepi

A cikk és a teszt fanntasztikus, gratu!!Üdv: Dani
-
BlackPriest
őstag
újra kedvet kaptam a p3-hoz. dolgozok is a beújításán, én barom eladtam a 6600gt-t...viszont nekem csak egy proci van, de azon egy thermaltake subzero4g fog dolgozni, kíváncsi vagyok meddig lehet majd húzi
-
Hatvan9
senior tag
kell egy p3-mas 
-
Black-core
aktív tag
Még csak most találtam meg a tesztet,de nagyon jóó lett Vmi más gépel valo összehasonlítást hiányoltam de ezzel úgy látszik egyedül vagyok.Még egyszer grat.

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
verwolf9999
üzenetére
az a láb ahol van az összekötés felül, attól egyel lejjebb van kitörve a láb, ahol a képen is jobban csillog
-
verwolf9999
csendes tag
ott törted ki a proci lábát ahol az összekötés van ? mert nem látni rendesen és ki akarjuk próbálni pár haverral ?

-
Ez szép volt...

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Azóta szegény elhalálozott, nem bírta a Geforce 6800-ast mert ideiglenesen volt benen az is
azóta egy 350es dübörög benne tökéletesen 
Mr_Furkó! Mint a mellékelt ábra mutatja, az 1,7Ghz elérhető, hisz én még feljebb mentem, tovább ha VIA chipsetes volt a lap, akkor az 1GB SD ram sem lehetetlen
-
Mr_Furkó
újonc
Nagyon jó cikk,fullos vas,gratula hozzá!!!
Tualatin rulez,nekem nagyon sokáig volt.
Én nem tudom,hogy csináltam,de mikor sikerült 1,7-re felrántanom,1 giga sd ram-mal Half Life 2-t toltam rajta.Kicsit lassan töltődött be,de utána pazar volt.
És ezt a mai napig nem hiszi el nekem szinte senki,csak aki élőben is látta.
További sok sikert,és old-school-moddolást Neked! -
bacsis
Közösségépítő
-
Atom_Anti
senior tag
A cikket sajnos csak most fedeztem fel, de ilyen izgalmas tesztet én az életben nem olvastam még
. Gondolni sem mertem volna hogy P3 alaplapoknak létezik DDR-s változatuk, és azt sem hogy a két proci teljesítménye össze fog adódni játékok alatt.
A lábtépkedés sem volt semmi, és hogy ebbe még egy Radeon HD3850et is belevarázsolj
! Nagyon nagy agyalás lehetett az egész, szinte az elképzelhetetlent csináltad meg! Gratulálok nagyon jó teszt
! -
Gercsa
senior tag
Jó cikk gratula!
Ilyenkor igazán büszkék a Tua tulajok!!
Azért a szintetikus teszteknél kiváncsi lennék egy memória tesztre
(Everest írás;olvasás,másolás) már csak a ddr miatt is.
A CPU Queen nagyjából hozza az arányokat, de a memória sávszélességre kiváncsi vagyok mennyivel jobb egy "mezei" Tua konfignál.Még egyszer hatalmas gratuláció!!!!!!!

-
iker222
csendes tag
az 1080p videó lejátszásánál akkor ezek szerint benne volt az ATI is az UVD-vel, nem csak 2 proci, ugye?
-
zozo1414
tag
ez jó
grat
bocs,h késői -
bacsis
Közösségépítő
Ez az én drágaszágom, nincs az a pénz amiért megválnék tőle, ráadásul viszem a Modding kiállításra, s élőben is megcsodálhatjátok rajta a Crysist

-
Bazz, az én procimat is izzasztja az 1080p (néha akad), de az egy Core 2 Duo

-
Porcupain
aktív tag
Mi lesz ezzel a géppel? Eladod, vagy megy pótalkatrésznek?
-
BigRega
csendes tag
válasz
nemesmatee
üzenetére
A helyzet az, hogy nekem sajnos nincs időm ilyen tuningolásokra és tesztekre, de tisztelem azokat, akik ilyen sikereket tudnak elérni, amit ebben a cikkben olvastam.

-
G4ga
őstag
tisztelet! ismételten egy jó irás!
-
BigRega
csendes tag
Király cikk.
Nekem van egy működő (méltánytalanul) tartalék gépem egy ugyanilyen alaplappal (+ ATA RAID controller), 2db párba válogatott 1000MHz-s PIII procival, 2GB RAMmal, MSI Ti4800 AGP8 VGA-val.
Ha valaki kedvet kapott a kisérletezéshez, egészben eladó!
-
DEV_NULL
őstag
Bacsis 4 prez!!
Dual Socket A tesztet a népnek! -
bacsis
Közösségépítő
válasz
sasaittvanp
üzenetére
Helkis kolléga biztosan szívesen segít neked

-
citrom904
tag
Up!
Micsoda masina!!! 
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
sasaittvanp
üzenetére
Az a szírénázós hang nekem akkor volt, mikor elpukkant az egyik FET a lapon, csere után jó lett természetesen

-
kts88
aktív tag
válasz
sasaittvanp
üzenetére
Volt szerencsém pápai mesterhez

De mi nagy mennyiséget vettünk mindig és lerendeltük nagyobb boltokból. A 20% a tűrése, ennyivel térhet el a névleges értéktől, mert nem tudják egyformára gyártani. A legjárhatóbb út szerintem ha lebontasz egy másik lapról. A tranziosztor pedig mehet 100 fokig gond nélkül
-
sasaittvanp
csendes tag
Köszönöm

Eddig nem tudtam mit jelent mikor árulják a kondikat neten és odaírja hogy 20%
Mindazonáltal nyíregyházán sajna és Szabolcs megyében sajna egyedurakodó elektronikai alkatrészek eladásában a Pápai féle bolt - (nincs is más s a környéken) - és 4 szeres áron árulja a termékeit a net áraihoz képest!!!Egyenlőre sikerült így kondicserével 2 alaplapot megjavítani.
illetve a 3. és 4. egy Abit BE6 II és ez az Epox EP-3pta lapok egyaránt "indulót játszanak a pc hangszórón - furcsán pittyeg eddig ilyen "hibaüzenettel" még nem találkoztam mint mikor egy mentőautó megy olyan hangot ad
- ha bekapcsolom őket" - nem tudom még mi lehet a baj. De az epoxnál nagyon meglegszik egy 3 lábas tranzisztor a betáp, északi híd és cpu között.
az abit most elindult betöltött a rendszer és most adott egy hangot pc speakeren -
kts88
aktív tag
válasz
sasaittvanp
üzenetére
Nyugodtan veheted bele a nagyobbat, kondinál aranyszabály, hogy a több az jobb
De én az összesre 16V-ost vennék így biztos nem lehet elbambulni, és véletlenül sem kerül kis feszültségű a 12V-os körbe. Ha lehet low-esr kondit kellene venni, ezek alacsony veszteségűek, jobbak nagyfrekis környezetbe. 40-50forint az áruk. De a fizikai méret miatt meg van kötve a kezed, szóval kapacitásban nem nagyon lehet elmenni.
Amire még ügyelned kell, az az, hogy polarizáltak!!! Nem mindegy, hogy forrasztod be. -
sasaittvanp
csendes tag
-
kts88
aktív tag
válasz
sasaittvanp
üzenetére
a digitális megfelelő= vid

proci táprészbe 6,3v-os szokott lenni és 1000uF körül, de a 12V-os részben is szokott lenni és oda 16V-os kell.
-
sasaittvanp
csendes tag
"Rá van írva a procira, hogy mekkora fesz kell neki, ez alapján pedig ki lehet keresni a digitális megfelelőjét"
Mit értesz azon hogy digitális megfelelője?
Nagyon Fontos Mindenkinek szól 
Epox Ep-3pta alaplapot szereztem kondikat kell rajta cserélnem de 5 kondi már nem volt rajta!!
Kép alapján nagyjából beazonosítható mekkora méretű kell 
A processzor kürül lévő legnagyobb kondenzátorok feszültség és kapacitás értéke kéne!!!!
Mindenki segítségét előre is Köszönöm 
-
kts88
aktív tag
válasz
sasaittvanp
üzenetére
Rá van írva a procira, hogy mekkora fesz kell neki, ez alapján pedig ki lehet keresni a digitális megfelelőjét
De szólok, hogy még a core és amd k10-es procik is így mennek csak ott már nem 4 vid láb van hanem 6 illetve 7 (javítsanak ki ha tévedek). De azoknál már jobb közvetlen a fesszabáramkörön forrasztani. De ha magán a procin csinálod akkor lapfüggetlen. -
sasaittvanp
csendes tag
Ok a táblázat már egyértelmű, de a további kérdéseim még fennállnak.
És ezt bármelyik p3 as soket 370 es (coppermine és tualatin) cpu-val meg lehet tenni?
Ha ezt így megcsinálom akkor nincs szükségem fcpga - fcpga 2 átalakítóra? (mondjuk egy i440bx chipsetes alaplap esetében?)
Honnan tudom hogy vides e a proci?
Milyen a nem vides proci? - Esetleg tudsz nem vides képet mutatni nem vides prociról? -
sasaittvanp
csendes tag
Nagyon értékes fotók!
Akkor most a vid1 és vid2 lábakat ki kell forrasztani- nincs is rá szükség?
És ezt bármelyik p3 as soket 370 es (coppermine és tualatin) cpu-val meg lehet tenni?és ha ezt így megcsinálom akkor nincs szükségem fcpga - fcpga 2 átalakítóra? (mondjuk egy i440bx chipsetes alaplap esetében?)
Honnan tudom hogy vides e a proci?
Milyen a nem vides proci? - Esetleg tudsz nem vides képet mutatni? -
tobal
tag
Respect, ez hatalmas!
Az azért érdekelne, hogy mennyibe kerül egy ilyen konfig
Meg kicsit többet írhattál volna arról, hogy melyik lábait törted ki/kötötted össze a cpu-knak, és hogy miért pont azokat, hogy kicsit jobban belelássunk...
Meg azt azért valljuk be, hogy a gép eredményei sokban köszönhetők a 3850-es radeonnak... de persze ez a te érdemeid nem kisebbíti, gigaállat, amit csináltál
-
-
kts88
aktív tag
válasz
üzenetére
köszi, a 3dmark-ban csak a cpu pontszám kellene ott van külön cpu teszt így nem szól bele a vga. Videókódolásban mindegy, hogy mit mibe, csak azonos videót ugyanazzal a szoftverrel ugyanazzal a kodekkel, ugyanolyan beállítások melett kódold át. És lehetőleg olyan videót válassz amin elgondolkodik néhány percet, hogy lehessen látni különbséget.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Örülök, hogy tetszett
Épp most kellene igazán büszkének lenni a gépedre, mert most láthatod, ha nagyon kell, akkor bizony van benne bika rendesen
-
nemethbalazs
tag
Gratulálok a teszthez, nem vagy semmi! Én is akartam a saját gépemről egy tesztet, de ezek után azt hiszem hagyom, mert a te géped mellett nem rúghat labdába sem, pedig eddig olyan büszke voltam rá
:-MSI Pro266TD Master-LR,
-2x1.4GHz@1.53 GHz PIII-S (Rézmagos Spire Borda + Arctic Cooling Arctic Fan 5V-on)
-2x1GB DDR400
-Sapphire HD2600xt 256MB GDDR3 (Arctic Cooling Accelero S1 Rev.:2)
-Corsair CX400
-Sata kártya + WD Raptor 36GB 10000 RPM, + 300GB Samsung
-SBLive!A gépnek gyakorlatilag semmi hangja nincs, és pokoli gyors, főleg korához képest, ráadásul Vista alatt. A mellette lévő ThinkPad SL300 notim (1.86 C2D T5670) semmivel sem gyorsabb, legalábbis mindennapi használat során. Ezek a Tualatinos gépek majdnem mindenre elegendőek egy átlagfelhasználó számára. Bizony még játékokra is, noha nem a legújabbakra, de a közelmúlt játékait simán viszik egy normális VGA-val.
Mégegyszer gratula a kitartó tesztelésért!
-
törölt tag
Hm... más oka is lehet, hogy ilyen kis különbséget mutattál ki a két processzor között. Nekem elsőre ez jutott eszembe, de tény hogy 10 ezer számjegy el kell férjen a gyorsítótárban is. Egyébként milyen algoritmust használtál az Euler szám kiszámításához? Ugyanis nekem úgy rémlik, hogy irracionális szám, vagyis több számjegy kiszámításához szükség van az előzőleg kiszámolt számjegyek letárolására és használtára. Ez pedig intenzív memóra/gyorsítótár használatot eredményez.
-
-
törölt tag
Az energiatakarékos Core2 magosok közt van alacsonyabb órajelű is.
Valószínűleg sikerült megtalálnom azt a blogbejegyzésed, amelyre a "a blogomban van mérés"-t értetted. Mindjárt átolvasom, bár ismerősnek tűnik...
szerk.: Meg is néztem ([link]). Ez a korrigált eredmény nagyon csalókának tűnik. Ugyanis ha jól értelmezem, a memóriasávszélességet is erősen korrigáltad vele. A Pentium-III-nál felfelé, a Core2-nél lefelé... Na, majd ha lesz időm csinálok egy Tualatin vs. Core2 összehasonlítást. Van otthon egy egymagos Celeron 420-asom...
-
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Ez egy blog. Azt ír, amit akar, ráadásul az írás sokkal közelebb van a "tárhely szolgáltató" profiljához, mint az itteni írások zöme.
Másrészt meg nem mindegy, hogy crysis-sel méri össze a gépek teljesítményét vagy szervernek való feladatokkal és abban is ugyanez a végeredmény születik?
1.86-os c2d már létezik, xeonban is. Az nincs nagyon messze ezektől az órajelektől, amiket itt elértek.
-
CsíkosMókus
aktív tag
Ahova elég, rendben, én se szeretek pazarolni.
De mi a jó fenének kell Crysis-t erőltetni rajta, aztán meg vitatkozni egy teljesen hülye dologról, vagyis arról, hogy azonos órajelen mivel egyenrangú
Nonszensz, sose volt 1.7-es Core2, nem is lesz, marhaság.. Valaki nagyon ráér a szünidőben
-
-
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Miért kellene elfelejteni?
Az életben nagyon sok helyen van olyan feladat, amire bőven elég, és az, hogy huszonwattokat fogaszt, jól jöhet, amikor a klimatizálás számláját kapod.P3-as szervert gyártott az ibm is, nekem dolgozik éles helyzetben két x330-as, 1GHz-es p3-akkal. A feladatukat lazán megoldják. Több szerverem is van, ami 2-3% procikihasználtsággal megy, ezeknek teljesen mindegy, hogy 3GHz-nyi teljesítményből nem használ fel 99%-ot vagy 1GHz-nyiből 97%-ot.
Az asztali pc-m is 6 éven át egy dual p3 volt, egyetlen dolgot nem szerettem rajta csinálni, a fejlesztői környezet csellentyűcskéi képesek voltak megfektetni. Minden másra, filmnézésre, netezésre, stb. elég volt. Most 3GHz-es c2d-n dolgozom, ritkán használom ki.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
"Például egy 32 bites összeadás 1 órajelig tart mindkét processzoron"
Ez igaz
De a processzorok nem csak összeadnak, vannak olyan műveletek, amik elvégzéséhez több órajelcikuls kell... Fasza pont neked mondom én is
Arra akarok kilyukadni, hogy bizony van eltérés teljesítményben a 2 architektúra közt azonos órajelen... bár ez nem kérdés... viszon az lesz az érdekes, hogy mennyi
-
törölt tag
Na igen, ha valaki mindenáron leakarja butítani a Core2-őt ( 32 bites oprendszer, újabb utasításkészletek mellőzése, csökkentett L2 gyorsítótáras típus használata, csökkentett FSB, lassú memória, visszavett órajel, nem optimalizált programkód, stb... ) akkor elérheti hogy alig legyen gyorsabb mint egy régebbi processzor, hiszen különbségek sem igen lesznek.
Kérdés, hogy mire jó egy ilyen összehasonlítás?
- újabb gyártástechnológia által okozott fogyasztás csökkenés
- újabb ALU / FPU mennyivel gyorsabban hajtja végre az utasításokatEz utóbbi elég érdekes dolog, mert fényt deríthet arra hogy az egy órajel alatt végrehajtható utasítások idejét nem lehet tovább csökkenteni... ;)
-
-
törölt tag
Mit jelent az a minimális?
Illetve megpróbálkozhatnál olyan programmal aminek van Pentium-III és Core2 optimalizált változata is. Mert ha a Pentium-ra íródott SuperPI-t futtatod, akkor ne nagyon csodálkozz. Bár a Core2 FPU-jában már az utasítások is gyorsabbak valamivel mint a régi Pentium-III-ban.
-
-
robotjatek
tag
Várjuk várjuk

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
robotjatek
üzenetére

-
robotjatek
tag
De ugye még a közeljövőben megtudhatjuk az eredményt?

Új hozzászólás Aktív témák
- Szép állapotú Wireless Xbox Stereo Headset
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- 3db apró szépséghibás DELL WD19S dokkolók (csak kábel résznél) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azóta egy 350es dübörög benne tökéletesen

Kép alapján nagyjából beazonosítható mekkora méretű kell

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)