- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Tikakukac #187 üzenetére
Neked rossz tapasztalod van a te kályháddal. És tény hogy van egy ilyen trend a gyártóknál. De kétlem hogy konkrétan megvizsgáltál egy Wamsler kandallót. Szóval ez csak találgatás.
Az anyag vastagsággal való játékra egyszerű a válasz csak meg kell nézni a súlyát és már lehet is tudni van-e turpiság. Nálam ez a gyártó szerint 146 kg. Jelenleg nem tudom megmérni, de meg fogom. Az biztos hogy dög nehéz. Már csak kíváncsiságból is.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Tikakukac #184 üzenetére
Amit én használok kandallót az még most is kapható. Ugyanaz, mint az enyém. De sebaj.
Én pl akármilyen mondvacsinált gyártótól nem veszek semmit se. Nekem a Wamsler-rel nincs bajom. A samotot meg nyilván lehet cserélni ha kell. De ez régen se volt máskép. A lényeg hogy a hegesztések és az vasanyag bírja a hőterhelést. -
7Heads Drago
veterán
szakmailag felkészült kivitelezők építenek
Mert van ilyen szerinted? Én inkább azt mondom hogy egy jó építés vezető kell aki tényleg odafigyel a dolgokra és végülis alá is ír mindent és ez a dolga.
Én magam is ismerek "normális csapatot" akik néha olyan bagatel hibákat csinálnak hogy sír a tulaj miatta. A kivitelezőnek az az érdeke hogy kész legyen a tanya és a tulaj ezt meg átvegye tőle és kifizesse. A többi le van szarva. Ha valamit elrontanak nem fogják elbontani... inkább eltakarják, tusolják.
A fával kapcsolatban meg csak annyit: Nincs az országban értelmes faanyag. A napsütötte órák miatt pedig nagyon nehéz a fényvédelme bármilyen fának. Én is vettem annó svéd hajópadlót, csak semmi köze se volt a svédekhez. De az ára persze olyan volt. A mostani fuvarköltségek miatt meg még jódarabig nem is számolnék vele hogy lesz értelmes faanyag. -
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #135 üzenetére
-
7Heads Drago
veterán
válasz
arnyekxxx #92 üzenetére
Nem jobb. Egy 50centis vályogfal a 38centis kmtégla vagy a B30 blokk szintén van. Szigetelés nélkül egy kalpag szar.
Marha egyszerű lenne, mert csak meg kellene nézni a lambda értékeket. És máris nem mondanál ekkora zöldséget. [link]
A vályog, a kis méretű tömör tégla és B30 szinte egy szinten van. Nagyon minimális a különbség köztük. De ha felteszel rá 10 cm hőszigetelést, pont mind ugyanazt az értéket fogja tudni azonos vastagságnál.
A többit az aláírom én is.
Bocs mégse:
Egyébként meg legalább a családiházakban legyen egy kályha beüzemelve meg pár hétnyi száraz tüzifa kert végében letakarva. Filléres tétel és ha van egy hosszabb áramszünet akkor sincs gond.
Ez neked filléres tétel??? Egy normális kémény mennyibe is kerül? Vagy egy kályha mindennapos használatra? Mert a legtöbb kályha ami kapható nem arra való kérlek. Nem beszélve magáról a tüzelőanyagról, aminek az ára szépen felmászik a gáz árához. A fát valahol tárolni is kell. Nem ideális a fólia alól szedegetni a hóban. Ami jó eséllyel vizes és nem akar égni se. Arról nem is beszélve hogy sok helyen probléma a kályha. Már csak a gyerekek miatt is. Illetve az égéhez oxigén kell amihez kell az ablak szellőztető modul. Egyik sincs ingyen. A lényeg hogy nem olyan egyszerű az. -
7Heads Drago
veterán
válasz
tordaitibi #79 üzenetére
Felesleges mondani bármit is. Fogalmunk sincsen milyen dolgok vannak nálad úgy elcseszve hogy ide jutottál. Tűzetesen át kellene nézni az egészet és úgy lehet csak jó döntéseket hozni.
Mondjuk sztem a 40 cm-es sárfal rossz omen: ha értette volna a szaki a munkáját annyival el se kezdi. Valami hasonló szakit kellene keresned: [link] -
7Heads Drago
veterán
válasz
Hieronymus #67 üzenetére
faház - Miből? A közelben nincs hozzá értelmes faanyag és a klíma túl meleg hozzá és gyorsan fog romlani az állaga.
tégla - Magában tényleg nem bírja a hőmérséklet változást és a vizet. De vakolva és megfelelő fedő réteg mellett nagyon sokáig bírják. Főleg a régi téglák. Azokban benne van az anyag is. De ez igaz a betonra is. Az se bírja a végtelenségig kint a szabad ég alatt felület kezelés nélkül.
vályog - [link] [link]
A falak vizesedése abból ered, hogy ezek a házak alap nélkül épültek, esetleg pár sor téglára vízszigetelés nélkül. A probléma mégsem ettől alakul ki, hiszen több száz éves épületeket is ismerünk, amiket agyaggal tapasztottak és meszeltek. A probléma akkor kezdődött, mikor ezeket az épületeket már nem a saját, természetes anyagával tatarozták, hanem mindenféle olyan anyaggal, amivel könnyebb dolgozni. Ezek az anyagok viszont általában nem engedik a házat szellőzni és az alulról érkező nedvességtől szép lassan felvizesednek. -
7Heads Drago
veterán
Saját szavaiddal ütőd amit írsz. Hogy dőlne össze ha megtervezed és megalapozod?
Ha mégis akkor sztem meg téglának se fogjunk neki. A vályoggal alapvetően az a probléma hogy nagy tömegben működik és a hely se mindegy hova. (a víz miatt, de ez pont ugyanúgy igaz más építőanyagokra is csak senkit nem érdekel) És manapság a hely az mindenhol szűkös és a karcsú vonalak a vonzóak. Ezáltal alul van tervezve a vályogfal vastagsága. Amikor még tényleg tudtak vályogházat építeni nem 40cm-rel tolták.
Mellesleg ahogy a vályognak vannak hibái és gyengeségei úgy a betonnak is. Sok helyen a mester szarik is rá és rengeteg ez miatt a prrobléma. Nekem kis méretű tömör tégla és vályog kombinációjából készült a házam. Az alap is tégla. Jelenleg nincs és nem is volt penész, viszont volt salétrom rendesen. A családban bő 10 éve épült házban mindenféle engedéllyel meg modern építőanyagokból sikerült úgy megcsinálni hogy az egész ház teli volt penész foltokkal. 38-as wienerberger tégla+beton. A festék mindent eltakar.
10 cm hőszigetelés után tűnt el csak. -
7Heads Drago
veterán
Milyen fűtésetek van?
Nálunk csak annyi történt hogy a kályhát félretettük tavaly és klímával fűtünk zömmel. A klíma helyben kavarja a levegőt, a kályha meg az égéshez sok levegőt szív be. Ez miatt volt egy természetes légcsere a lakásban. Pára sehol. Amikor elkezdtünk klímázni párásodtunk de durván. Vettem egy pára mentesítőt és probléma megoldva és még a ruhák is sokkal gyorsabban száradnak. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Krugszvele #42 üzenetére
Félrebeszélsz. Rossz a következtetésed.
-
7Heads Drago
veterán
Azt hiszel amit akarsz. Én gyakorlatból beszélek és nem egy másik országról. A gázfogyasztásnak már az is jót tett volna, ha nem ugrasztanak neki mindenkit anno. Csak akkor se használta az agyát egy vezető se.
12-15 cm felett nagyon lassan tudod növelni a hőszigetelő képességet. Nézd meg bármilyen kalkulátorban. Az ár sokat megy fel.
Az energia árak emelése nagyon megnyomta a szigetelés árakat is mivel sok energia kell az előállításhoz és nagy a kereslet is. Nem hozz neked annyit mint amennyivel többe kerül a buli. Felesleges lóvéja meg csak keveseknek van, hitel most nem éri meg, az uniós pénzek meg sehol sincsenek. Akkor miből is akarsz 20 cm-t? Sokan már 10-nek is örülnének.
Magyarországon is vannak hőtechnikai előírások... és nagyon utálják is az építtetők. Mivel előírás van pénzt nem ad hozzá. Nyilván az építtető saját érdeke is hogy jó legyen a szigetelés. Kár hogy a szakember gárda telibesz@rja az egészet és nevetséges hibákkal áthúzza az egészet. -
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #27 üzenetére
Jelenleg olyan 12-15 cm között van a határ szigetelésben ami a piacon még gazdaságosnak mondható. Persze ha a pénz nem számít, akkor csillagos ég a határ. Csak a valóság nem ez.
Amiről a kolléga beszél az a passzívház kategória, de nem az követelmény. -
7Heads Drago
veterán
A döbbenet az hogy nem értesz hozzá. Őseink lényegesen tartósabb épületeket raktak össze mint a maiak. Semmi baj sincs a vályoggal. Baj akkor van vele ha a modern technikákat akarják vegyíteni a régiekkel. Na az nem megy, ha nem veszük figyelembe a vályog jellemzőit.
ceresit stop pára
Az egy vicc.
Értelmezhető normális készülék: [link]
Nagy marhaság ezt így leírni: Ma 20cm alatt nincs szigetelés, 3 üveges ablak a minimum, lábazati és egyéb szigetelés technológiák.
Pénzügyileg nem is éri meg ennyire szigetelni. Még. Persze ha fentebb másznak majd az energia árak lehet hogy megfogja. -
7Heads Drago
veterán
Kimaradt egy kérdés: Hol alakul ki penész?
Azon a hidegponton ahol minimum 8 órán át fent áll a vizesedés.
Nekünk egy szigeteléstechnikai előadáson ezt mondta a gyártó szakértője.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nincs csodaszer: hiába harcolunk a penész ellen, ha nem figyelünk oda a penész megjelenésének okára.
- Linux kezdőknek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen monitort vegyek?
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Külpolitika
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest