Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kis Retro :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz philoxenia #147 üzenetére
A modern anyagokkal kiegészítve, modern technológiával nagyon sokat ki lehet hozni a vályogból
Modern technológiához viszont nem igazán tud semmit se hozzáadni a vályog (a romantika-faktortól eltekintve).
Ui.: ugyanakkor kényesebbé, sérülékenyebbé teszi a házat.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
tordaitibi
veterán
Ha ítéletnap lesz, ami a mai túlpuhult civilizációnál =72 óra áramszünet, nem kell fullkomfort, elég ha abba a nagyszobába meleg van ahol van a kályha. Legalább ott fognak tartózkodni a családtagok, és mivel wifi sincs, legalább ebbe a 3 napba beszélgetnek egymással.
Ugye amikor jelenleg egy 10kWh kapacitású szigetüemhez csak a lifepo pakk 2milla, és az általad leírt rendszerhez, 72 órás áthidalási időt figyelembe véve, az életviteli szokásokon nem változtatva, ennek a többszöröse kell, akkor mi az olcsóbb, 10-15 milláért szigetüzem, vagy egy jancsikályha meg egy faláttöréses szerelt kémény?
És mégegy, a jancsikályha 100% rendelkezésre állással bír, míg a szigetüzem soha. Múlt évben 11 egymást követő napig nem volt napsütés, helyette köd.
Ilyenkor egy 10kWp rendszer napi termelése nincs fél kilowattóra, a saját fogyasztását sem fedezi, töltésvezérlő+inverter. Nemhogy a megszokott szárítógép, klímás fűtés, villanysütő, kvfőző, vasalni is kéne, mikró, mosógép, stb.
Nem nem ezt kéne hanem az életviteli szokások radikális megváltoztatása arra a 3 napra.
Természetesen akinek van erre 10-15millája, az vágjon bel és szereltesse fel.
Ebből a pénzből a nem rezsicsökkentettel számolva 200.000 kilowattórát tud használni, napi 10-el számolva ez majdnem 60 évi villanyszámla.
Igen ott a biztonság érzete.
Csak erre nem sok családnak van ennyi pénze.És ez mind szép,mindenki beszigetümezett, mit csinálnak a jelenleg 30-35%-ot meghaladó számban belvárosba, panelbe élők?
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz philoxenia #147 üzenetére
Azt egyébként maga a Forrástégla is leírja a műszaki útmutatóiban, hogy a vályogot statikai okok miatt ma már főleg csak vázkitöltő falként lehet használni - teherhordóként nem - hiszen egy modern épületnek kvázi földrengésállónak kell lennie. Ezek közül is vagy a gerendavázas (fachwerk) vagy a vasbetonpilléres lehetőség amit egy kortárs építész legnagyobb valószínűséggel választana (s ilyen minőségében amúgy elég nehéz is belekötni a vályog alkalmazásába). Ellenben az, hogy a cement mennyiségét így minimalizálnák vagy hogy a vályog így öko lenne nekem nem tűnik valósnak.
-
dabadab
titán
válasz tordaitibi #153 üzenetére
Ha ítéletnap lesz, ami a mai túlpuhult civilizációnál =72 óra áramszünet
72 óra alatt egy rendesen szigetelt ház nem hűl le komolyabban.
És ez mind szép,mindenki beszigetümezett, mit csinálnak a jelenleg 30-35%-ot meghaladó számban belvárosba, panelbe élők?
Miért, ők hova teszik a kályhát meg a pár köbméter tüzifát?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Tikakukac
titán
Akkor beszéljünk róla, okay, plafonig vagyok már ezzel a vályog felsz0pással, küzdök a negyedik családban lévő ingatlannal, mert "régen minden jobb vót'.
Mert egy fél erdőt felvágott nagyapám a sparheltba meg a kemencébe szezononként.
Mert akkoriban aludni is kb. kabátban ment nagymuterom, és nem érdekelt senkit, hogy a szél süvít kifelé meg befelé minden nyílászárón.
Mert kutyát nem érdekli még ma sem, hogy az amúgy "még álló" 100 éves csoda ház alatt nincs alap és az elmúlt évszázadban a falak szutykossá áztak/száradtak és porlik szét az egész, megy minden fal minden irányba, amerre akar. Aztán egyszer pakk és viszlát.
Mert nem volt gond, hogy 12 testvérből 4 élte meg a 30-at, mert elvitte őket a random felfázás miatti szövődmények, mivel szintén teljesen hektikus módon lehetett a helyeket fűteni ezekben az épületekben.Stb. stb. stb. a lista marha hosszú. A vályog zseni, a vert fal is, csak mindennek meg van a helye, ideje és kivitelezése. Ezekből jelenleg 3 dolog hiányzik és uram teremtőn jöjjön valaki már el végre, kezébe adom a szerszámokat és csinálja helyettem ezeket a vesszőfutásokat, mert foteltrollok osztják az észt anélkül, hogy legalább egy építőmérnökit leraktak volna.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Teasüti
nagyúr
Vmi 6000 volt két liter. Kellett belőle három doboz. Mittomén, a kátrány az kátrány. 20 éve amit lekátrányoztunk az 15 évet tartott. Aztán most nesze itt van ez...
Ezt a hőingadozást semmilyen festék nem bírja ki hosszútávon.
Említettem egy korábbi hsz-ben a festéket is. Nálunk a 15 éve felkent ereszcsatorna a mai napig hibátlan. A két éve épült melléképület - ez egy konténer tulajdonképpen - fém tetején a fehér festék már pereg lefele.
Igen, hozzávaló festék. Igen, pénzbe került.
Szerintem ilyet forgalomba se szabadna helyezni. Ilyen nyugaton nincs. Németben kikensz sziloval egy fürdőszobát és viszlát 50 év múlva. Itthon a szilo összezsugorodott pár év után.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz philoxenia #160 üzenetére
-
Rive
veterán
válasz philoxenia #164 üzenetére
Szerintem ha egy vályogház áll annyira vízben mint azok ott, akkor az már a nyakadba borul.
-
Tikakukac
titán
válasz philoxenia #162 üzenetére
Gondolom nem kötöd diplomához azt sem.
Kötném tanfolyamhoz minimum, igen. Mint részben rendszergazdi eszméletlen ami megy ezen a fronton is.Nincs szakember. A Szakiellenőr videójában volt egy kifejezetten ilyen rész ahol vályogot vakoltak és nincs. Huss, ez eltűnt, ennyi volt. Senki sem fog kimenni ezzel szórakozni neked, nem éri meg, nem érdekli, nem fizetik ki.
Statikustól kezdve építészmérnökökön át van minden a családban immáron. Így ki merem jelenteni: persze, lehetne ezeket menteni, csak kérdés ki fogja egy csili új épület árának 70%-át egy ilyenbe belerakni úgy, hogy kapugarancia van. Azt tudom, hogy egy 34 fős mérnöki irodának bedobtam a feladatot és a válasz az volt, hogy dózeroljam be, ehhez ki se jönnek.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Rive
veterán
válasz philoxenia #168 üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz philoxenia #167 üzenetére
Szakiellenőrt inkább hagyjuk... Miért nem csinál olyan videót, amit ő kivitelezett?
Mert nem az a dolga és a szakmája? Én most tartok pont ott, hogy meguntam a hasonló kötekedést és megcsinálom b@szki. "Övöhöhöhö miért nem csinálod te a falazást ha annyira értesz hozzá?!" És nekiálltam aztán 2mm hullámvölgyekkel a konyhában már én falaztam. Ez 30 évnyi kőműves rutinnak a szakinak +/- 3,5cm-el sikerült a fürdőben, az ajtót úgy kellett vízsugarassal megvágatnom a díszlécnél. És amikor ezt prezentáltam akkor letiltotta a telszámomat és az utcán se köszön azóta. Tessék, ezt értem el.Szóval ja, ne kelljen már egy nyilvánvaló kritizálható munka után neked jobban ugyanazt megcsinálni, mert ez ovi szint.
Ár/érték arányról nem volt szó egyébként.
Azt hittem ez alap. Enélkül az örökös mondókám mindenre igaz: lehetetlen nincs.
Nem azt mondtam, hogy konkrét esetben megéri-e, vagy nem. A használt ház olyan, mint a használt autó.
2 óra alatt egy autóról piszok gyorsan megmondom mekkora roncshalmaz elég esélyesen. Háznál ez sokkkkkkkkal durvább sztori. Annyi nem ellenőrizhető rejtett csapda van ami orbitális költségekkel járhat, hogy nem igaz. Ezért lett elegem a használt lakás nézelődéstől is. Közepesen laikusként is szakadtak le a milliók a csodálatos ingatlanokat nézve. Ezeket a palimadarak és a csillagszeműek veszik. Kislány apukáékkal nézett belvárosi ingatlant, gyorsan kiderült, hogy gyönyörű lehetne itt minden, csak kell egy 10 millás ács és asztalos munka legalább. Anyuka megnyugtatta a kislányát, hogy ide csak csiszolás és festés kell. Hja
Akinek Rollsra telik értékeli a régit, akinek Opelre, az már ritkábban. Mégis hoznak rendbe Opeleket is OT-re. Nem minden ház menthető nyilván, de van amit érdemes. Tulaja válogatja.
És hogyan látod, hobbira veszik az emberek a Kádár kockákat és egyéb régi épületeket vagy laknák inkább mihamarabb?
Tudok pár OT-s Opelt, de olyat, ami napjában használnának talán 1-2-t max.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Nyisd ki szemed és füled, ezer éves fogalom.
Te prezentálod mit szeretnél. Szaki elmondja mit mennyiért és miként lehetne megcsinálni jól (esetünkben irreális összegű javítások vagy bontás). Te nyilván okosabb vagy nála, így lesz valami keret amit belőve megmondja a szaki, hogy okay, akkor te vállalsz minden felelősséget, mert ez sz@r lesz, de vakolat felkerül meg izé gerenda meg ahozé vas és ilyen festék olyan izébizével.
Megcsinálja, lelép és onnantól ha gondod van, a saját számodat hívhatod, őt sem.
Ez a kedves megrendelő által kívánt dolog.
Van az a verzió amikor te rendes melót akarsz és kontárkodnak, de szerződésed nincs. Na az is kapugarancia lesz, csak a másik oldalról.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Rive
veterán
válasz Tikakukac #171 üzenetére
Háznál ez sokkkkkkkkal durvább sztori. Annyi nem ellenőrizhető rejtett csapda van ami orbitális költségekkel járhat, hogy nem igaz.
Tizen-valahány éve néztünk házat. Szembejött egy vályogház is. Az eredeti alap egy klasszikus tornácos falusi változat lehetett. Ehhez először hosszában toldottak valamit valszeg kőből, ahogy megszaladt pénz: aztán következő ciklusban befalazták a tornácot, kistéglával. Aztán még ehhez is hozzátoldottak (ez már b-valami tégla lehetett), majd részben ujrarakták a tetőt. Aztán lelakták az egészet a p*csába.
Majd húszmillára tartották. Csak ahhoz, hogy a felújításhoz képben legyen valaki, két hétig kellett volna vakolatot verni
-
tordaitibi
veterán
csak mert már többek említették a jó szakembert meg a gyors munkát.
Nem pont idevágó de kb. ugyanez.Az azonnali elérhetőségű szakmunkásokban reménykedők ugorjanak már át pl. a hobbielektronika.hu-ra, vagy a FB, Szigetüzemű napelem csopiba.
A kérdezők 60-70%-a, napi 40-50poszt arról szól hogy a kérdezőknek behalt a cirkó 2 hete, kéne neki napelemes kivitelező csak az 50-60. telefon után kiderül hogy 2 hónap múlva, jövő év februárba esetleg ki tud jönni a márkaszerviz, a szerelő vagy a telepítő.Nem, dehogynem, Misi barátom júniusba indította el a nem önerős, szakemberes-szakcéges ablakcseréjét.
Határidő volt Augusztus közepe, majd Szept. eleje,majd Szept. közepe, ezután fel se vették a telefont, majd végre igen és közölték hogy még le sincs gyártva a 11 darab nyílászáró, azóta se, a mostani határidő Október25. de szerintem ebből idén már semmi nem lesz.
500ezer Ft előleg befizetése mellett. A kivitelezést vállaló cég jóhírű, évtizede működik, csak épp évtizede el van havazva.9 éve volt egy jégeső, szó szerint eltűnt a terasztetőm meg a polikarbonát bevilágítókat söpörtem a teraszon, szilánkokra törtek.
Biztosító felhív, közölték igen fizetnek csak a javítás számláját kell majd bemutatnom.
80-100 telefon után tudatosult bennem hogy esélytelen.
mikor mindegyik szakember azt mondta hogy
Uram, amikor 200 négyzetméteres tető alatt ki se megyek, mit akar a maga 20m2-es kis javításával?
Fönököm Mercedese, 40millás 2 éves autó, 4 hónapot állt a Merci szervizbe mert olyan baja volt hogy a szerelők se tudtak mit kezdeni meg le kellett külön gyártatni egy klímakompresszort és még féltucat alkatrészt.Akkor tessék szakembert hívni. Most. Holnapra.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz 7Heads Drago #175 üzenetére
Hiánycikk lett a ... fa is.
Nomost, pl. mifelénk ez úgy történt, hogy az erdészet 'prioritásra' vette a rezsicsökkentett fa kiszolgálását, a viszonteladók pedig pill. semmit se kapnak.
A rezsib*ott fa viszont kettő- vagy négyméteres rönkben vihető az erdészet telephelyeiről: magadnak kell elvinni, összevárni, felhasogatni
Erre a lakosságnak nincs kapacitása, tehát azt látja, hogy nem lehet fát szerezni.
A viszonteladó meg (aki eddig vette a rönköt, felvágta, hasogatta, kiszállította) nem kap fát, tőle se lehet szerezni.Na, így hiánycikk a fa a rezsimegb@szás óta.
-
7Heads Drago
veterán
szakmailag felkészült kivitelezők építenek
Mert van ilyen szerinted? Én inkább azt mondom hogy egy jó építés vezető kell aki tényleg odafigyel a dolgokra és végülis alá is ír mindent és ez a dolga.
Én magam is ismerek "normális csapatot" akik néha olyan bagatel hibákat csinálnak hogy sír a tulaj miatta. A kivitelezőnek az az érdeke hogy kész legyen a tanya és a tulaj ezt meg átvegye tőle és kifizesse. A többi le van szarva. Ha valamit elrontanak nem fogják elbontani... inkább eltakarják, tusolják.
A fával kapcsolatban meg csak annyit: Nincs az országban értelmes faanyag. A napsütötte órák miatt pedig nagyon nehéz a fényvédelme bármilyen fának. Én is vettem annó svéd hajópadlót, csak semmi köze se volt a svédekhez. De az ára persze olyan volt. A mostani fuvarköltségek miatt meg még jódarabig nem is számolnék vele hogy lesz értelmes faanyag.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Tikakukac
titán
válasz 7Heads Drago #175 üzenetére
A Salgó már régen nem Salgó, egy butított hulladék, nagymuterhez megvettük, hogy na 20 évet ez is kibír, 4 után égett porrá mindene.
Most egy Lölő sparhelt van, ezt is agyig kellett utólag tömni samottal, mert hiába a 130k-s ár (még a rezsicsöki csöki előtt lett véve tavaly) egy hulladék.
-
válasz 7Heads Drago #180 üzenetére
Nekem is Wamsler van 4 éve, de már cseréltem benne samottot (eltört 1 oldalt és a kéménycsonk alatti vízszintes) és azóta 1 megint eltört. Nem minőség már ez sem.
.
-
Tikakukac
titán
válasz 7Heads Drago #180 üzenetére
Akkor nem láttál még jó anyagot. A drágábbik felsőbb régióból kapott a nagymuter Wamslert és egy darab régi salgó samottja vagy lemeze kettévágná az egész kályhát.
-
Tikakukac
titán
válasz 7Heads Drago #183 üzenetére
Az 50 évvel ezelőtti kályhákat felejtsd el.
Szeretném, de még mindig van egy az egyik garázsban. Szerintem épp kerozinos feketeszén nem volt benne égetve és egyben van.
Nálunk már kb 10 éve megvan a kályha és használtan vettük. Semmi baj sincs vele.
1 db Kamino 8kw van 86 nm-re. Állja a sarat.Ja, hogy 10 éve és akkor is már használtan. Főnököm, én most új dolgokról beszélek, újonnan véve. Hidd el, egy vödör putri az összes
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz Tikakukac #184 üzenetére
Amit én használok kandallót az még most is kapható. Ugyanaz, mint az enyém. De sebaj.
Én pl akármilyen mondvacsinált gyártótól nem veszek semmit se. Nekem a Wamsler-rel nincs bajom. A samotot meg nyilván lehet cserélni ha kell. De ez régen se volt máskép. A lényeg hogy a hegesztések és az vasanyag bírja a hőterhelést.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tikakukac #171 üzenetére
És nekiálltam aztán 2mm hullámvölgyekkel a konyhában már én falaztam. Ez 30 évnyi kőműves rutinnak a szakinak +/- 3,5cm-el sikerült a fürdőben, az ajtót úgy kellett vízsugarassal megvágatnom a díszlécnél. És amikor ezt prezentáltam akkor letiltotta a telszámomat és az utcán se köszön azóta. Tessék, ezt értem el.
Ez vicces sztori és édesapám jut eszembe róla, aki maximalista és így a házunkon is csak az van elbaszva, amit nem ő csinált.
Ő már az elején köpködött a szakikra, akik centiben dolgoznak. Szerinte az nem mértékegység, az ökörhugyozás. Ő meg vasas szakmából jött és nálunk a házon minden miliméterre van megcsinálva. A beton is. Emelem kalapom, mert a víz is arra folyik rajta, ahova kell.
De még a tetves gyepházagos téglákat is fél napig szinteztük az udvaron - itt azért már kezdett elegem lenni. Ez az ember meg még képes volt talicskával áthordani a telek egyik feléből a földet a másik felébe, mert kicsit lejt a domb és az úgy nem jó.
Nálunk kivitelező egyszer betonozott, de azt fel kellett verni, mert se a vízelfolyás nem volt jó, de még le se tudta rakni egyenletesen és az egyik sarkára csak pár centi anyagvastagság jutott. Ezzel a munkával nem tudtunk mit kezdeni, úgyhogy felver és állhattunk neki sajátkezűleg. Az a szomorú csak, hogy ha az ember tényleg jó munkát akar, akkor kénytelen megtanulni a szakmát. Meg mellette még száz másikat.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz 7Heads Drago #185 üzenetére
Huh bazeg, nem vagy könnyű eset.
Amit én használok kandallót az még most is kapható. Ugyanaz, mint az enyém. De sebaj.
Na akkor leírom. Igen, most is kapható. Igen, elsőre azt mondanád ugyanaz. Nem. Nem ugyanaz. És igen, azért mert elképzelt világban élsz hajtod a magadét.
Tehát. Vannak az xy márkák. Az általad említett Wamsler vagy az általam említett Salgó. Ezek liszensz alapján készülgetnek szépen tovább 20-30-40-50 éve látszólag ugyanúgy. Jön a csavar: elszálltak az árak a fizuk meg nem. Ehhez a gyártó úgy alkalmazkodott, hogy az 1-es lemezből lett 0.85, a 0.7-esből 0.5, a téglák is jók lesznek kicsit vékonyabbra és mehet az a felső rész is kevesebb anyagból.
Mikor fogod és szétkapod a 20 éves és a mai tűzhelyet ami szinte tényleg kott ugyanúgy néz ki, max ahol régen sima csavar volt, most lett kereszthornyos, rájössz, hogy amúgy eltűnt az anyag a tűzhelyből.
Én pl akármilyen mondvacsinált gyártótól nem veszek semmit se.
Én se tettem. Eredményt látod. Itt fityeg a Wamslered a konyha közepén.
Nekem a Wamsler-rel nincs bajom.
Ismét leírom: 10 éve is használtan vetted. Köze nincs a mainak ahhoz.
A samotot meg nyilván lehet cserélni ha kell. De ez régen se volt máskép.
Megint leírom: 2 éves a tűzhely. Nem 5 nem 10. 2. Azaz kettő éves.
A lényeg hogy a hegesztések és az vasanyag bírja a hőterhelést.
Nem fogja, mert amit te látsz magad előtt annak a felével csinálják meg most.Jót csevegtünk, ha így sem érted, feladom.
-
Tikakukac
titán
Nem a 2mm a lényeg, hanem emberemnek ez a szakmája és egy zsír új falat úgy felrakott, hogy az ajtóban lévő majdnem 3cm állíthatóság nem lett elég. És nem konstans cseszte el. Felül volt 3mm, középen 4cm, alul meg 1,5cm.
A gond ezzel az, hogy fizikailag rongyon vagyok. Ezt rendes meló mellett csinálni totál agyhalál.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Tikakukac #188 üzenetére
Számít az valamit, hogy kinek mi a szakmája? Semmit. Kettessel el lehet végezni az iskolát. A felnőttképzés meg külön vicc kategória. Nekünk az asztalos odahozta az egyedi gyártásban megrendelt jobbos ajtót úgy, hogy balra nyílik. Hát ott apám majdnem elsírta magát.
Ismerős élethelyzet...
Szóval hogyan építsünk házat 300 évre, ha még el se készült, de már el van qrva?
Nekünk meg azt tanították anno, hogy az egyiptomiak a tonnás kődarabot miliméterre pontosan faragták, mi meg nem tudunk lerakni egy km téglát lerakni egy miliméterre.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz Tikakukac #187 üzenetére
Neked rossz tapasztalod van a te kályháddal. És tény hogy van egy ilyen trend a gyártóknál. De kétlem hogy konkrétan megvizsgáltál egy Wamsler kandallót. Szóval ez csak találgatás. Az anyag vastagsággal való játékra egyszerű a válasz csak meg kell nézni a súlyát és már lehet is tudni van-e turpiság. Nálam ez a gyártó szerint 146 kg. Jelenleg nem tudom megmérni, de meg fogom. Az biztos hogy dög nehéz. Már csak kíváncsiságból is.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Tikakukac
titán
válasz 7Heads Drago #190 üzenetére
Neked rossz tapasztalod van a te kályháddal. És tény hogy van egy ilyen trend a gyártóknál. De kétlem hogy konkrétan megvizsgáltál egy Wamsler kandallót. Szóval ez csak találgatás.
Kétled és feltételezed. Beszéld le a forgalmazóval, mert ez bezony tőle jött, mikor kérdeztem, hogy na és akkor mi a szitu, mert az amúgy náluk forgalmazott Salgo is egy vödör hulladék lett. Akkor ezt rövidre is zártuk.
Az anyag vastagsággal való játékra egyszerű a válasz csak meg kell nézni a súlyát és már lehet is tudni van-e turpiság. Nálam ez a gyártó szerint 146 kg. Jelenleg nem tudom megmérni, de meg fogom. Az biztos hogy dög nehéz. Már csak kíváncsiságból is.
Kibontod a kandallót vagy élére állítod és ráteszed a vaskonyhát a mérlegre? Kemény, egy jó képet majd lőj mellé.
A turpisság pedig, hmmm, láttál már ólomsúllyal pótolt egeret? Giga megcsinálta nálam van 2 egér, kott ugyanazon név alatt futnak. A régiben drága szenzor volt és több anyag a házban az újban ólomsúly és gagyi szenzor. A világ egy színház, ne tapsolj hozzáMás:
Egy kőműves sose fog neked mm-re dolgozni. Sztem bőven jó ha 1cm-en belül van egy 10 méteres fesztávon. Azt normál átlag ember már nem szúrja ki szemmel.
Ha nem 4cm-t cseszett volna el 2m30cm-en belül én is helyeselnék. Lehet tippelni 10m-en ez milyen lenne. 50 zsák vakolat pluszban instant.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz 7Heads Drago #191 üzenetére
Egy magyar kőműves nem. Jobb helyeken kihúzzák a madzagot és ahhoz rakják a falat. Érintőre a madzaggal. És az ott van. Érdekes... Meg a kötőanyagot is úgy kenik fel, hogy azon a téglafalon Monk a flúgos nyomozó nem találna oda nem illőt. Az olyan precíz, mintha legóból lenne kirakva. Van ahol tudják mi az a párhuzamosság, merőlegesség, meg az egyenes.
Ez itt egy angol építőipari példa konkrétan amit volt szerencsém végig követni. Igaz, a mester itt egy műszak alatt nem haladt látványosan és egy autóbeálló némi támfallal is vagy fél éves projekt volt egy embernek. De a piramisokat se két nap alatt húzták fel. De itt kezdődik a munka. Persze aláírom ez valószínűleg egy jobb használtautó árába került. Ezt a beállót odahaz mennyi idő alatt csapják össze? Egy hét talán? De még a víz is megáll a sarokban utána. Itt egy oda nem illő tégla nincs, ami megtöri a mintázatot. Itt nincs az a jóvanazúgy mentalitás.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Itt nincs az a jóvanazúgy mentalitás.
Ezt itt erre az egy munkára értem igazán.Mert amikor már társasházak építéséről van szó befektetőkkel és cégekkel, az már másik történet. Ott is megy a sunda-bunda nyilván. Laktunk újépítésű társasházban is az évek alatt és hát hőhíddal nem is volt probléma, viszont az éplületgépészeti résszel voltak azért problémák néha.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz philoxenia #195 üzenetére
30 perc alatt azt a házat amit tényleg ismerek kívülről-belülről sem sorolok fel neked, nem még te mondod meg milyen
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 6800 16GB GDDR6! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Új Lenovo 16 Flex5 WQXGA 2in1 Touch Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen5 8645HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED Nano Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED Nano Ryzen5 7535U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest