Hirdetés

2021. január 26., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Sziasztok. Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy ezt a cikket úgy két hónappal ezelőtt - október vége felé - írtam meg, akkor még nem jött ki az AMD Radeon RX 6800 XT, így nem tudhattuk, hogy végül melyik is lesz a jobb. A jelenlegi állás szerint már ki tudom jelenteni, hogy nekem jobban tetszik az AMD, viszont a VGA vásárlás még jó ideig váratni fog magára, mert most olyan árakon mennek a kártyák - amire már akkor is számítani lehetett -, hogy eltart egy ideig, mire minden helyreáll.

Úgyhogy a cikk végére egy kis kiegészítés: Egyelőre sem új tápot, sem új VGA-t nem tervezek venni, majd kiderül, hogyan alakulnak a dolgok jövő tavasz-nyár felé. Ha 300K alatt lehet RX 6800 XT-t, vagy RTX 3080-at venni akkorra, abban az esetben váltok, ha nem, valószínűleg ez a konfig marad 2021-ben is.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2) nullpoint


nullpoint
senior tag

Most egy pillanatra elképzeltem, és hányingerem is lett tőle, szóval gyorsan elhessegettem a gondolatot.

Szerencsére nálam bekapcsolás után csak a videokártya világítását kell szoftverből kiütni, utána normálisan néz ki újra az egész gépház.

(#3) ricsip válasza Vistaboy (#1) üzenetére


ricsip
senior tag

Egyedüli gond az RGB Fusion-nel van, mert néha teljesen megkergül - pedig nincs is más RGB-vezérlő a gépre telepítve -, és hajlamos nem érzékelni a RAM-okat, vagy a VGA-t, sőt, néha az alaplap LED-jei sem világítanak megfelelő színnel, vagyis időnként totális káosz van fények terén a házban. Ilyenkor szerencsés esetben a program bezárása és újraindítása segít, de van, hogy csak a teljes gép újraindításakor kel életre.

Ez így leírva az a jelenség, amit 30 éve utálok a PC-ben. Ahogy a trendek megerősítik minden egyes áldott nap, még a következő 30 évben is ugyanilyen megbízhatóan fogja hozni ezt. Azaz az igénytelen silányságot. Ha egy gagyi RGB villogót nem tud a filléres controller az összetákolt szoftverrel lekezelni stabilan, majd pont az ennél miliárdszor bonyolultabb szoftverek és hardverek fognak stabilan együtt futni.

A tápkérdéssel tévúton jársz: az amd TDP definiciója nem felvett villamos teljesítményt jelent (azaz Watt-ot), hanem egy ezoterikus képlet alapján SZÁMÍTOTT leadott hőteljesítményt. Emiatt nem lehet azt mondani szimplán, hogy a 3700x az 65W áramot eszik, a 5800x meg 105W áramot, mert a TDP nem ezt jelenti.

Ugyanigy a tápméretezésnél sem attól kell félni, hogy a 650W-os táp nem ad le 650W-ot, mert noname kivételével bizony le tud adni annyit. A kérdés a hatásfok, de az meg azt befolyásolja, hogy a leadott teljesítményt mekkora 1-nél nagyobb számmal kell megszorozbi, hogy megkapd a konnektorból felvett és így felhasznált teljesítmény értékét.

[ Szerkesztve ]

-

(#4) sutszi válasza Vistaboy (#1) üzenetére


sutszi
addikt

A TDP 40W-os különbsége nem jelenti azt, hogy ténylegesen real-time ennyivel többet fogyaszt a proci...

"Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#5) Plug Life


Plug Life
tag

Szájer lálykolja a configot 🌈😂

(#6) hunluki válasza nullpoint (#2) üzenetére


hunluki
senior tag

Szintén zenész, minden ami világít az elvonja a figyelmemet, így a power és hdd led is ki van kötve.
Ízlések és pofonok ugye :D

No offense, de ezen mindig jót vidulok:

(#7) AxBattler


AxBattler
félisten

Látom, sikerült az év végi bónusznak megfelelő helyet találnod! Grats hozzá, durva egy ház! :C

"Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!" .................. .................................................................................................................. Cable management is for the weak!

(#8) Shing


Shing
őstag

Szép alkotás! Sajnálom hogy ego problémával rendelkező emberek itt vezetik le a feszültséget. Én redditen is elnézegetem a buildeket, mert a PC-k örökké érdekelni fognak hardver, szoftver és külcsín tekintetében is.

Annak ellenére, hogy én is azt a pénzösszeget amit a kinézetbe lehetne tenni inkább a teljesítménybe teszem. Mindig van valami drágább amit meglehet venni. :)

A sok venti legalább segít a hűtésen és így lehet picit jobbak lesznek a boost órajelek. (Főleg a legújabb hardverek kb. saját magukat tuningolják ha még van potenciál)

Anti-hype

(#9) joghurt


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Azért hihetetlen számomra (bár elhiszem, mert én is hasonló cipőben járok), hogy a logout moderátorai, szerkesztői ennyi ideig képesek ülni egy-egy íráson. Ha valaki nem bír ezzel az "óriási" mennyiséggel (átlagban heti egy), akkor az monnyonle! Az informatika világában egy-két hónap simán elavulttá tesz egy bemutatót - a tiéd szerencsére csak kicsit.

A tej élet, erő, egészség.

(#10) iguana


iguana
őstag

fabulous :D

a billzet nekem már sok, de pofás lett. használd egészséggel.

[ Szerkesztve ]

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#11) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

A 2003-as énemnek nagyon tetszik :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#12) fatpingvin válasza nullpoint (#2) üzenetére


fatpingvin
kezdő

szerintem is borzasztóan néz ki de van egy mondás: De gustibus non est disputandum.

nekem is egyik első dolgom volt a jelenleg használt gépemhez az OS átemelése után Linux alá egy progit amivel meg lehet mondani annak a hülye black box Nuvoton chipnek hogy ne pazaroljon áramot a ledekre.

ha a júzernek tetszik, bírja tárcával és érdemesnek tartja ilyen ricingre költeni a pénzt hadd tegye.

[ Szerkesztve ]

(#13) tatu9


tatu9
tag

Szépen összerakott gép ez. Igaz már nekem is sok az "RGB", de tény, hogy igényes a cucc. :C
Viszont az a négy HDD nem üvölt egy jófajta NAS után? :U

“TRUST. PRAY. OBEY”

(#14) Qkackca válasza iguana (#10) üzenetére


Qkackca
senior tag

A billentyűzet világítása teljesen testreszabható szoftverből.

Én pl levettem a fényerőt annyira hogy még épp megvilágítsa a feliratot. Amúgy remekül lehet snake-zni a fényekkel :D

http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | Ballistix@aszekrénytetején

(#15) iguana válasza Qkackca (#14) üzenetére


iguana
őstag

én beleszédülnék a szivárványorgiába, meg a pulzálásba, fényfutkorászásba :DDD
(hiszen ez az rgb billentyűzetek lényege, nem?)

(egyszínű, konstans, finom megvilágítás az igazi nekem.)

[ Szerkesztve ]

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#16) d@vee


d@vee
senior tag

Jó gép, jó gép.
De mikor látjuk a férfi verzióját is?
;] ;] ;]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#17) Kasya


Kasya
nagyúr

Szép! Jó időtöltést hozzá :)

Nyilván lehetne hozzáfűzni, hogy "személyes preferencia" miatt én mit változtatnék, de fölösleges, mert láthatóan saját részre jól átgondolt build. A billentyűzet egérpadra csúszása fölött viszont nem tudok elmenni :D

(#18) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

[link] inspirálódásra javaslom, a vga és az alaplap tápdrótot.

fertőző vagy, bennem is felmerült egy elektromos csellentyűcske építés :P

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#19) Duracellm...


Duracellm...
veterán

Ez is egy megközelítése az RGB használatának. Ha majd megunod a szivárványozást, vagy el kezd zavarni a PC használatában, babrálni még bőven lehet vele.

Ennek az egésznek felfogásban pont az ellentettje vagyok. Egyrészt nem támogatom a feleslegesen beépített ventilátorokat, másrészt mindenből (alaplap, VGA, monitor) leszereltem már a díszvilágítás, mert az valamilyen funkciót akadályozott azzal, hogy ott volt.
A gépem aljában van 1db ventilátor, amibe lehetne 4db 5mm-es ledet utólag bele rakni, és sejthetően azzal, nagyon is jól nézne ki, mert a padlót és a gépház burkolatának belső felét is megvilágítaná szórt fénnyel, anélkül hogy maga a fényforrás látható lenne, vakítana. Mind ezt egy olyan élénk narancs-sárgával, amit RGB led-ek-ből sosem lehet hasonlót kikeverni.

Szóval tényleg csak elfogadni tudom, hogy ez az "élénk" megközelítés utat tőr magának.

(#20) hcl válasza Duracellm... (#19) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Funkciót akadályoz a LED? :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#21) Duracellm... válasza hcl (#20) üzenetére


Duracellm...
veterán

Ha jól emlékezem, a világítós-műanyag két oldalas ragasztóval a VRM bordára volt erősítve, illetve egy fekete fóliába becsomagolt, volt beleragasztva a hűtés és a burkolat közé, ahol egyébként a levegőnek kellett volna áramolnia.
A monitorból meg fél teszkós zacskónyi "szemetet" szedtem ki, ami nélkül ugyan úgy működik. Ennek legalább a fele fekete színű műanyag öntapadós fólia volt, ami azt az egyet hivatott megakadályozni, hogy a ledek a panel felé világítsanak. Most azok a nyilasok amik ezek a dolgok takartak a G-sync modul szellőzését segítik, rá is fért...

Szerintem ért is valamit ezeknek az "öntapadós-szeretetcsomagoknak" a szanálása, mert észrevehetően halkabb lett utána a gép. Elég idegtépő elfoglaltság, azt azért be kell valljam.

[ Szerkesztve ]

(#22) UnA válasza hcl (#20) üzenetére


UnA
Korrektor

Igen, mentális funkciót :)

Nem véletlenül léteznek a "distraction-free" megoldások.

(#23) hcl válasza Duracellm... (#21) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Mondjuk a monitorban a LED-ek hátrafelé világítása nem jó dolog :) A modul szellőzése más, azt érdemes megoldani.
Nyilván, ha a hűtést akadályozza, akkor teljesen idiótán van kitalálva, de lehetne azt normálisan is elpakolni...

@UnA : Hát, ha már egy gépház LED-jei zavarják az elmét, akkor kb. mindegy :)

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#24) Duracellm... válasza hcl (#23) üzenetére


Duracellm...
veterán

Lehetne, de a user úgy sem tudja meg, mi van belül, mert mára nem szedi szét senki a terméket. A neten meg vagy egyáltalán nincs, vagy nagyon-nagyon nehéz az ilyen előnytelen szögből készült képeket megtalálni. Tehát jelenleg nem probléma, mert "nem létezik". így az igényes megoldásokat azt lehet várni... ;)

(#25) hcl válasza Duracellm... (#24) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Persze, amíg igény nincs rá, addig nem lesz.
Rendszeres puffogásom tárgya, hogy a "valami szétszedése" keresésre rendszeresen a "itt tudsz venni azt a valamit" találatok jönnek. Vajon miért...

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#26) UnA válasza hcl (#23) üzenetére


UnA
Korrektor

A cikkben is csak néhány led volt ;) ilyesmire gondoltam

(#27) hcl válasza UnA (#26) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Öööö, a cikkben szerintem kilóra van LED :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#28) Duracellm... válasza hcl (#25) üzenetére


Duracellm...
veterán

Ez szimpla üldözési mánia, ami azért alakul ki, mert nem ugyan azt csinálod mint a többi ember.
Nem lennék meglepve, ha erre az "élénk"* témára valaki kikapcsolta volna a nem létező szűrőt, ezzel tudott általános, mindenkit érintő problémává válni, szükségesnek érezhette a média/politika érzékenyítést, és egyszer csak elindult egy tartalom cunami felénk. Aminek a vége az lett, hogy az összes szín egyszerre, körbe-körbe forogva, egy előre mutató, szép dolognak lett megítélve az interneten.

[ Szerkesztve ]

(#29) hcl válasza Duracellm... (#28) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Amúgy miről is beszélsz...? A második felét nem látom kapcsolódni.
És nincs üldözési mánián, szerintem egyszerűen csak valami idióta találja ki a Google beállításait, mert már lassan köze nincs a találatoknak ahhoz, amit keresek :D (Nem csak javítás terén, hanem amúgy sem, össze-vissza hoz mindent, mert valamit pakolnia kell az eredménybe az algoritmusnak.)
Azt meg pont tudom, hogy nem azt csinálom, mint a többi ember :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#30) Duracellm... válasza hcl (#29) üzenetére


Duracellm...
veterán

Ez annak a következménye, hogy azokat a találatokat rangsorolja előre amire gyakrabban kattintanak az emberek, szóval a tömegnek gyorsabban működik, neked (nekem) meg lassabban/nem. Ide kapcsolódna amit eddig írtam. Lényege az lenne, hogy egy ilyen programozható algoritmussal be lehet folyásólni a jövőt, emberek gondolkodását, amivel a pénz keresésen kívül lehet még morális romlásba is dönteni a világot, ha úgy áll össze a valós körülményekkel.

[ Szerkesztve ]

(#31) Duracellm... válasza Duracellm... (#30) üzenetére


Duracellm...
veterán

Szerk.: az csak irónia volt, " ;) "hiányában nem volt érthető.

[ Szerkesztve ]

(#32) hcl válasza Duracellm... (#30) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"Ez annak a következménye, hogy azokat a találatokat rangsorolja előre" - az rendben lenne, de nem arra kerestem :D
Amúgy ja, ez eléggé a Google sara, ezért szoktam mondogatni, hogy ezeket a globális közszolgáltatásokat nem kéne cégekre bízni. Onnantól kezdve, hogy az egész bolygó egy hálózat, kb. felsleges lett határokat húzni az emberek közé.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#33) hcl válasza Duracellm... (#31) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

BTW, milyen buta: valaminek a javítását keresem, akkor _már_van_olyanom_ :D
Amikor egyáltalán semmi infó nincs arról a problémáról, és azért nincs találat, at könnyű kiszúrni, mert más, releváns találatok vannak. Tehát ha valaminek nem szokásos baja van, akkor az eszköz egyéb, mindenkinél előkerülő problémáira szokott lenni találat.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#34) atike


atike
nagyúr

"Elképzelted már, hogy bekapcsolod a gépedet és az a szivárvány minden színében pompázva kel életre?"

Nagyon nem, de azért a cikket elolvastam kíváncsiságból... :) Nem az én világom de lehet attól még sok embernek ez a vágya.

(#35) Postas99


Postas99
senior tag

Elképzelted már hogy bekapcsolod a gépedet ami a szívárvány minden színében pompázik villódzik... majd lekapcsolod a villanyt, kipattogtatod a kukoricát beindítod az esti fimet(sorozatot) és nézed a szívárány kavalkádat........a film helyett mert anniyra zavaró?

(#36) bambano válasza Postas99 (#35) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

hsz-edet olvasva én azt képzeltem el, hogy ülök a home office-ban, bedrótoztam az általam üzemeltetett szerverek fontos paramétereit az argb vezérlőbe, és látom a ventilátorok színén, hogy van baj vagy nincs...

hmm. egyre jobban tetszik ez a hülyeség :)

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#37) hunluki válasza bambano (#36) üzenetére


hunluki
senior tag

OriginPC-nek van talán olyan összerakott gépe ami hőmérséklet alapján változott. Annak oké, van értelme, indikál valamit, szó szerint vörösen ízzik a gép ha melege van, illetve "kékre hül".

Ennek van értelme, mint ahogy az egyszínű finom billentyűzetvilágításnak is. Viszont ami mostanában megy RGB téren az pont a paci túloldala, szivárványos babahányás mindenütt. A "kedvencem" a billentyűzet amin ha leütsz egy billentyűt akkor "hullámzik" szivárványban. Na ez az a tipik fícsőr ami az első 2 percben vicces majd utánra rájössz hogy a világ legnagyobb baromsága.

Aztán lehet csak én vagyok már túl vén és nem értem hogy ez miért jó. Bezzeg az én időmben még a bézs háznak is örültünk, ezek a mai fiatalok meg... :DDD

(#38) sixpak válasza hunluki (#37) üzenetére


sixpak
veterán

Nekem 5db TT Riing Plus van a házban (2x200, 3x140mm), azok is tudják ezt a hardver hőmérséklet alapján változó világítást.... tovább megyek: a képernyőn megjelenő színek lekövetése, a játékban/filmben hallható hangok, effektek követése (rgb or solid), weather mode, benn a nevében, ha mondjuk kint vihar van és villámlik, akkor néha fehéren villanak, ha kisüt a nap, átvált sárgára, ha esik az eső, akkor rain effekt, etc.
Hangvezérlés alap, nem kell semmihez nyúlni, ha nem akarsz, az összes ventilátor színét (beleértve az OFF-ot :D), fordulatszámát lehet szóban változtatni.
Mivel idáig elérve már sokak szemöldöke felszaladt, elmondom, hogy én csak az egyszínű (halvány fehér, általában) vagy a képernyő színek alapján változó módot használom legtöbbször, a gyerekek néha átkapcsolnak valami csillivilli effektre, de őszinte leszek, engem az sem zavar, a monitort nézem, nem a gépházat.
Nekem nincs világító ramom, cpu hűtőm, gépházam, egerem, viszont tetszenek nagyon, a cikkben szereplő is bejön, sajnos az rgb fikázás óriási divat lett, így lehet kifejezni, hogy ugyan kérlek, én komoly felnőtt férfi vagyok, meghagyom a gyerekeknek a villogó biszbaszokat... a véleményem megvan ezekről (a válaszokat is tudom kivűlről), de nem szeretnék fenyegető leveleket kapni, ezért megtartom őket magamnak. :D

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#39) hunluki válasza sixpak (#38) üzenetére


hunluki
senior tag

Teljesen jó, ilyen ambient RGB-t lehet én is tennék monitor/tv mögé, de ezek mind dobnak az élményen.
Az én "bajom" az ok nélküli csillámpóni kategóriával van ami azon kívül hogy csillogvillog semmi értelme nincs.
De ízlések és pofonok, valakinek tetszik, valakinek nem, ez egy ilyen játék, semmi gond nincs vele amíg nem nekem kell nézni :)

(#40) hcl válasza bambano (#36) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Monitoring fejlesztés :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#41) sixpak válasza hunluki (#39) üzenetére


sixpak
veterán

Hát igen, az ambilight (ha nem haragszik meg a Philips, hogy annak nevezem, holott nem az ő terméküket használom) óriási találmány.
Aki egyszer kipróbálta, az nem szívesen használná többet a monitort anélkül.
Többet ér, mint az összes világítós cucc együttvéve.
Persze az ára már más kérdés, nekem is összeszorult az ánuszom, amikor ki kellett adni azt a bizonyos összeget, de a végeredmény kárpótolt, úgy érzem, hogy itt tényleg kaptam valamit a pénzemért.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#42) hcl válasza sixpak (#41) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Dolgoztam ilyen TV-ket gyártó helyen, amikor még CCFL-es volt az Ambi a TV hátulján :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#43) sixpak válasza hcl (#42) üzenetére


sixpak
veterán

Emlékszem, amikor a Philips kijött vele, valóban fénycsövek voltak rajt, volt 2 oldalas és a drágább, a négy oldalas ambilight...vajon működhetnek még?
Amúgy nagyon szimpi a Philips, az egyetlen nagy gyártó, aki megpróbálkozott a 21:9-es tévékkel, ami óriási bukta lett, pedig a legnagyobb újítás lett volna a béna 16:9 után. :D

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#44) hcl válasza sixpak (#43) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Miért ne működnének? CCFL monitorok is mennek még.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#45) Warpig


Warpig
aktív tag

Vinyóra nincs vmi világítós megoldás? Csak azok lógnak ki szegények a sorból :)

Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.

(#46) hcl válasza Warpig (#45) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Üvegtetejű WD-k, tetejére LED... :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#47) Kasya válasza sixpak (#41) üzenetére


Kasya
nagyúr

Mit használsz az ambilight-hoz?

(#48) MasterDeeJay

A PC Master Race-be belefér sok minden, bár én is okádok az RGB-től de ez is egy része a PC kultúrának azaz olyan gépet épít mindenki amilyet csak akar.
Nekem is volt olyan korszakom amikor telepakoltam hangra villogó neoncsövekkel meg színes ventikkel a gépet, plexi oldallappal stb, akkor még egy színben világítottak a gépeim. (bár ez már közel 14-15 éve volt)
Most a sleeper pc-k jönnek be, nekem a kétprocis rendszerem egy totál közönséges 10+ éves chieftek házban van, sempron matricával, 1990-es gyártású mechanikai billel. :DDD
Kicsit olyan ez mint az autótuning. Volt körbeszárnyazott Calibrám, de egyszerű Astrám 1.8-as motorral is...

hcl
Jaja CCFL-t nem láttam még tönkre menni még a 15+ éves notebookokban/kijelzőkben is működik. Inverter az viszont szokott megdögleni.

[ Szerkesztve ]

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#49) sixpak válasza Kasya (#47) üzenetére


sixpak
veterán

Corsair Ls 100 starter kit+2x45cm expansion kit.

Hcl: igaz, nekem is van tizensok éves működő lcd tv-m.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#50) hcl válasza MasterDeeJay (#48) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Én sok CCFL-t láttam meghalni. Magát a csövet is. Ha vöröses a kép pl., akkor várható.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.