Hirdetés

2020. július 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) PBalázs


PBalázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Nem tudom felvenni a kapcsolatot a honlap tulajdonosával, hisz még a magyar nyelvű E-mail-eimre sem szoktam választ kapni.

(#2) Ryu válasza PBalázs (#1) üzenetére


Ryu
(tag)

"Mire jó az oldal?" - Idézet a főoldalról:

"ClassicReload was setup for preservation of 6,000+ old retro abandonware games and abandoned OS/interfaces that you can play DOS games online right in your web browser for education and research purposes. There is just something magical about the old DOS games that just brings back memories and takes many of us back to our childhood or a time when things were simpler and just as much fun without all the animation that is the standard these days. These games were from a time when there were so many different types of PC's on the market that all had different hardware. You will notice that many of the games will let you change sounds cards, graphics cards etc. There was so much change in the 80’s and 90’s with DOS games and many seem to be all but forgotten, but we have them here! (If there is a game missing shoot us a message and we’ll put it up.) This website was not only setup to try to preserve these games, but also to make them playable for free on modern desktop computers, tablets and phones. Before you get started make sure that you are using the latest Google Chrome or Mozilla Firefox."

"Perifériát kezelni nem tudó" - Idézet a játék oldaláról:

"Each game uses different controls, most Amiga games use both mouse and keyboard."

(#3) PBalázs válasza Ryu (#2) üzenetére


PBalázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Én a magnóra meg a floppyra gondolok. LOAD-dal semmiféle programot nem lehet vele betölteni. Vagyis csak olyan programot lehet az online emulátorral működtetni, amit mi magunk írunk meg.

[ Szerkesztve ]

(#4) Ryu válasza PBalázs (#3) üzenetére


Ryu
(tag)

Lehetetlen amit szeretnél:

- a böngésző korlátozottan fér hozzá a hardverhez
- egy webes alkalmazás még annyira se
- a Commodre hardverelemei nem kompatibilisek a mai pc-kel

Van online Commodore emulátor, amin írhatsz saját programot, de olyan biztosan nincs, hogy Te otthon bedugsz egy lemezt és azt egy távoli szerveren lejátszaná bármi.

Cserébe otthon pi-vel, vagy valami speciális hardverrel azt illesztesz magadnak, amit akarsz. Lásd:

[link]

(#5) PBalázs válasza Ryu (#4) üzenetére


PBalázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Ezt a honlapot nem online emulátorként akarom használni. Azért nem tudok a honlappal LODE RUNNER-ezni, mert a játék helyett egy perifériát kezelni nem tudó online emulátort hoz be. Hogy mi ennek az oka, azt akkor tudnám meg, ha megkapnám az E-mail-emre a választ.

(#6) Ryu válasza PBalázs (#5) üzenetére


Ryu
(tag)

Így már érthetőbb a probléma. Nem ismerem mélyrehatóan a rendszer, így a megoldást se tudom, de internet szerte vannak még lehetőséget az adott játékkal való játszásra:

[link]

[link]

[link]

Kipróbálva, elindulnak, hátha ezek is megfelelnek.

(#7) villamos


villamos
(őstag)

Nemérted...
Az oldalon egyetlen C64 -es játék sem indítható el, csak a C64 BASIC felülete jelenik meg. Sem tape, sem meghajtó nincs. :N
Legalábbis a:
LOAD"$",8,1 parancs nem hoz eredményt

[ Szerkesztve ]

-

(#8) Syl válasza Ryu (#4) üzenetére


Syl
(nagyúr)
LOGOUT blog

> Te otthon bedugsz egy lemezt és azt egy távoli szerveren lejátszaná bármi.

Szerintem nem lehetetlen dolog, hisz a net tele van 1541 floppy meghajtó USB adapterrel.

Words cannot express how much i don't care

(#9) PBalázs válasza villamos (#7) üzenetére


PBalázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Kinek jó ez?

Csak a jogvédők örülnek, hogy a ZENEMOZAIK bakelit katalógusában megtalálható ez a KÁPA lemez:

ugyanis ezt a Kápa lemezt sehonnan sem lehet megszerezni.

(#10) Ryu válasza Syl (#8) üzenetére


Ryu
(tag)

Azért abban szerintem egyetértünk, hogy böngészővel ez nem fog működni. Saját alkalmazást meg nem hiszem, hogy fejlesztene a téma indító, vagy bárki, sok értelme nincs. Ezért írtam a házi megoldást, pi-vel, vagy akár egy használt c64 se olyan nagy pénz.

(#11) villamos válasza Ryu (#10) üzenetére


villamos
(őstag)

Naszóval mégegyszer:
Fórumozó társunk valamiért arra az elhatározásra jutott, hogy szeretne C64 -es játékokkal játszani a böngészőjével. Beütötte a google -ba, és az pedig kidobta neki ezt a weboldalt. A kezdeti örömébe azonban üröm vegyült, mivel az oldal nem működik, hiába kattint a play gombra az ablakban, az csak egy C64 Basic felületet jelenít meg, és nem tölti be a játékot. Ennek mindössze az lehet az oka, hogy a weboldalon valami hibásan működik. Megpróbálta ugyan felvenni a kapcsolatot az oldal készítőjével, de ezidáig semmilyen választ nem kapott.

Semmi mást nem akar, csak választ kapni arra hogyan kelleni elindítani a játékokat az oldalon, ha esetleg tudja valaki, és mégsem működik az oldal hibásan.

-

(#12) Ryu válasza villamos (#11) üzenetére


Ryu
(tag)

A sok össze-vissza információból bevallom nem tudtam ezt kihámozni, de legalább azt se értem, hogy valami zene katalógus hogy jön végül a témában. Sry én feladom.

(#13) ergoGnomik


ergoGnomik
(csendes tag)

Egy angol nyelvű oldal gazdájától én a legkisebb mértékben sem várnék választ magyar nyelvű levélre. Meglep, hogy a kedves témaindító ebbe nem gondolt bele.

A böngészőben emulátorral játszani kb. a csákánnyal ablakot tisztítani esete. Alkalmatlan eszközökkel ritkán érhető el jó eredmény. Le kell tölteni egy C64 emulátort, a játékokat hozzá, és játszani vele. Van egynéhány, és magyar fórumokon is lehet segítséget találni a használatukhoz.

Egyébként lehet, hogy csak félre van konfigurálva a cucc (valami Emscriptennel fordított emulátor az alapja, ha jól néztem), vagy valami beállítás/bővítmény a felhasználó oldalán kutyulja össze a dolgokat, ami a nem működést eredményezi. Ennek a kiderítéséhez tényleg az oldal készítője tud segítséget nyújtani, de biztosan nem magyarul.

(#14) sonar válasza PBalázs (#5) üzenetére


sonar
(addikt)
LOGOUT blog

Ha lode runnerezni szeretnél online akkor Klikk

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#15) Gdi


Gdi
(senior tag)

Venni kell egy működő C64et, meg egy régi képcsöves TV-t, a feeling kedvéért.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#16) PBalázs válasza Gdi (#15) üzenetére


PBalázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Van a számítógépemen emulátor. Én D64, PRG és T64 fájlokat használok. Azért érdekel a honlap, mert előfordulhat, hogy valaki engedélyezi, hogy használjam a számítógépét, de nem engedi, hogy az ő gépére programokat telepítsek.

(#17) Syl válasza Ryu (#10) üzenetére


Syl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Igazad van, nem a böngészős részre figyeltem.

Words cannot express how much i don't care

(#18) ergoGnomik


ergoGnomik
(csendes tag)

Hát ja. A telepítés nélkül futtatható WinVICE-t ne használd, de bátran böngéssz tetszőleges 0-day browse by biztonsági réseket kihasználó oldalakat! Nem akarnád elmondani ki ez a személy? Biztosan találunk valahol a környezetünkben valakit, aki hajlandó az illetőnek eladni mondjuk a Lánchidat. :))

(#19) PBalázs válasza ergoGnomik (#18) üzenetére


PBalázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Talán a honlap tulajdonosának adnák el a Lánchidat?

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.