Hirdetés

2020. február 29., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) RexpecT


RexpecT
(addikt)

Én nemrég kezdtem el nézni a Shield-et, jelenleg a 3. évad közepén járok, és mit mondjak lehet darálni, szóval tetszik :DDD .
Utána jön a Wire, ami elvileg nem annyira pörgős mint a Shield, hanem sokkal részletesebb és jobban rámegy a nyomozás részleteire.

----------------------------------------------Heisenberg----------------------------------------------

(#3) Parci válasza RexpecT (#2) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

a The Wire talán a legjobb sorozat, amit valaha láttam. lehet, hogy azért működik nekem ennyire, mert éveket éltem amerikában, és közelebbinek érzem az egészet. nem tudom. azt tudom viszont, hogy a kamerahasználattól kezdve a társadalmi feszültségek ábrázolásán át a zseniális szereposztáson keresztül minden tökéletes volt. arról nem is beszélve, hogy nem csak a rendőrökön keresztül mutatta be a világot, hanem a túloldal is ugyanúgy főszereplő volt. ez a shieldben egyáltalán nincs meg.

tartom, hogy a shield egy korrekt alapanyag, a wire meg egy mestermű.

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#4) TaZ666 válasza Parci (#3) üzenetére


TaZ666
(csendes tag)

Nem fogsz tudni jól aludni, ha ilyen csúnya és erőszakos dolgokat bámulsz esténként. Hát nem elég akciódús neked a belvárosi limózás 5005mm-en? :)) :)) :))

(#5) puttputt


puttputt
(őstag)

Ezt pont nemrég próbáltam ki... nem volt akkora csalódás, mint amekkorára számítani lehetett. :)
(Persze azért nem kell túlzott volumenre számítani...)

Alábbra:
A játék inkább a különböző "kínzási formákra" van kihegyezve, a nyomozás helyenként háttérbe szorul. :DDD

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#6) Parci válasza TaZ666 (#4) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

szentendrén lakom, helló! :)

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#7) Aggregátor


Aggregátor
(nagyúr)
LOGOUT blog

A Wire-t nem ismerem, de nekem a Shield nem jött be. Vagy csak gyenge volt a pilot rész :F
Nekem ami nagyon tetszett, az a Harmadik műszak volt.

(#8) D1Rect


D1Rect
(félisten)

Húú, ez az egyik barátommal egy elsimíthatatlan konfliktus. :DDD
A shield nagyon jó/pörgős, de erősen mese beütése van.
A wire sokkal reálisabb/hihetőbb számomra.

Persze szerinte a shield a jobb, de megbocsájtom neki, mert nem ért hozzá. ;]

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#9) Parci válasza D1Rect (#8) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

tudom, hogy megosztó és antipatikus leszek, de a wire olyan eleganciát, okosságot, finomságot ad, amihez a shieldnek köze sincs. egyszerűen nem egy szint a kettő. a shield egy sima zsarus sorozat. a wire sokkal több annál.

[ Szerkesztve ]

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#10) heihachi


heihachi
(addikt)

Mennyire egyet értek veled. :R
Mindkettőt végig néztem, The Wire-t kétszer is :)

"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

(#11) adalbert1 válasza Parci (#3) üzenetére


adalbert1
(addikt)

+1, most fejeztem be a The Wire-t, a The Shield-et még régebben láttam, így homályosak az emlékeim (mindenesetre mikor még a The Shieldet láttam csak nem gondoltam volna hogy ennyivel jobb a The Wire).
Az igaz hogy a The Shield kiemelkedik a sorozatok közül, de a The Wire leveri mint vak a poharat. ;]

Ugyan Vic Mackey és bandája viselt dolgai között is van olyan amit el lehet képzelni hogy megtörténik a valóságban is, de nagy részt a mese kategória, még a The Wire-t nézve el tudom képzelni hogy Baltimore-ban minden nap ez megy.

Spoiler:

Nekem a karakterek kidolgozása és a színészek alakításai tetszettek legjobban.
Avon és Stringer különböző nézőpontja és emiatt kialakuló vitáik szerintem nagyon eltaláltak (és utána a kapcsolatuk teljes megváltozása is), mint ahogy Bodie és Prop Joe karaktere is. Marlo is nagyon jó mint hidegvérű kingpin, Method Man-t is jó ötlet volt szerepeltetni (meg persze ott vannak a moralizáló karakterek akiket idővel kiiktatnak - itt pl. nagyon tetszett hogy a többszörös gyilkos és drogdealer Dea-nek kétségei vannak, ill. majdnem ott tart hogy feladja a nagybátyját). Omar és Bubbles meg felteszik a koronát a drog oldaláról a karakterekre és színészi játékokra.
A másik oldalt neki se állok felsorolni :) , igazából még itt is kimaradt pár inkább mellékszereplő, pl. Wee Bey vagy a jó útra térő Cutty.

Az is tetszett hogy alapból nincs aláfestő zene, csak ami természetesen szólna a bárokban és az autókban, esetleg az utcán.
Vagy ami fel se tűnt először (csak mikor olvasgattam a sorozatról), hogy a rendőrök közül egyedül Pryzbylewski használja a fegyverét, amúgy semmi The Shieldes összecsapás nincs a rendőrök és a gangek között.

Ami nem tetszett: a második évadban a union-os-kikötős szál. Addig oké hogy a végén ez is több értelmet nyer (legalábbis a heroin útját nézve), de nagyon úgy érződött hogy csak ki akarják tölteni az időt addig amíg Avon sitten van és nem hozzák be Marlo bandáját riválisnak.

Összegezve az egészet tényleg talán az egyik legjobb sorozatot sikerült elkészíteniük.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.