Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6) Parci válasza DeFranco (#5) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

4x-es ár? mennyiért veszed azt a hátszínt?

amúgy: cora, magyar tarka, érlelt bélszín ilyen vákumfóliás csomagolásban. hihetetlen, hogy ezt mondom, de ez komoly anyag, nem kapsz egy random hentesnél (aki ráadásul valóban simán át is vág, és mást ad, de ha bélszínt, akkor sem érleltet). hétezer sokszáz forint / kiló, negyed kilót vettem, ez két karika volt, nem sok, de mivel előtte sajtoztunk és boroztunk, meg ehhez is volt saláta, elég volt.

fontos, hogy kb. 3 cm-es vastagság meglegyen, ha több, nagyon nyers marad belül, ha kevesebb, nem marad elég lédús belül. hús legyen szobahőmérsékletű, jól fel kell hevíteni a serpenyőt (tényleg jól), nagyon kevés olaj/vaj kell csak alá (csak ne égjen le, ezért), és jó hirtelen kell megsütni mindkét szélét 3-3 percig kb. (ha nagyobb/vastagabb a hús, talán több, nálam, mint írtam, kevesebb kellett)

sózni csak a már megsült oldalt szabad, ne szárítsa a húst.
ha kész van, kirakod egy tányérra és lefeded, vársz 5-6 percet. utána rögtön megeszed.

kb. ennyi. a lényeg, hogy ne száradjon ki a hús, azaz ne süsd túl, ne sózd előre, én nem is pácolnám. ezen kívül legyen érlelt és legyen jó méretű, jó fajtájú (hátszín is jó elvileg).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.