Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Nem vagy tahó, tényleg túlzásba viszik egyes helyeken, mert ez "elegáns". Oda löknek eléd egy akkora adagot, hogy még előételnek is kevés, de főételként van feltüntetve és 10 000.- Ft, csak mert a szarvasgomba szó is szerepel a nevében. Ki nem állhatom az ilyet, volt szerencsém hozzá. :U

(#2) Gergő_


Gergő_
őstag

a "kedvenceim" amik így eszembe jutnak éppen:
avokádókrém(anélkül nem élet az élet) :D
tzatziki, nem tejfölös uborkasaláta nem! ez tzatziki :D

(#3) tkazmer válasza Jhonny06 (#1) üzenetére


tkazmer
addikt

Oda löknek eléd egy akkora adagot, hogy még előételnek is kevés,
egészen egyszerűen azért, hogy tudj enni előételt, levest, főételt és desszertet is, és ne csak római módra.

(#2) Gergő_
a tzatziki tényleg != tejfölös uborkasaláta

[ Szerkesztve ]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#4) tildy


tildy
nagyúr

A házigazdát csúnya beszédért vajh moderálják-e? :DDD

A viccet félretéve na mesélj, mit találtál és hol. (Főleg, hogy egy gasztro oldalt fejlesztek)

Többiek: A eredeti tzatziki nagyon nem tejfölös ubisali. Egyrészt reszelni kell az uborkát, nem karikázni, másrészt joghurttal (juh vagy kecskejoghurt van az eredetiben) kell készíteni

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#5) emvy


emvy
nagyúr

En latom ertelmet a csucsgasztronak, pl. London mellett egy ket Michelin-csillagos kajaldaban 20000 forint alatti osszegert vegigeheted a 8 fogasos menut, amivel rendesen jol is laksz. (Azaz az ottani atlagbert figyelembe veve 3-4 ora munkaberert.)

Annyi ertelme biztosan van, mint egy Rolls-Roycenak, vagy egy Vertu mobiltelefonnak. Kicsit talan kevesbe pazarlas.

while (!sleep) sheep++;

(#6) Gergő_ válasza tildy (#4) üzenetére


Gergő_
őstag

a reszeléssel tisztában voltam, a kecskejoghurttal nem
én mégis inkább a hagyományos utakat választom, remélem értitek mire gondoltam, inkább tejfölös ubisalit csinálok mint valami divatkaját.

(#7) emvy válasza emvy (#5) üzenetére


emvy
nagyúr

Meg csomo igazan jo helyen teljesen egyszeru kajakat csinalnak, kurva jo alapanyagokbol. A borozgatas mellett valszeg fozol is otthon, gondolom kiderult, hogy alapvetoen mindegy, mit fozol, ha nem keversz ossze tul sok dolgot, jok az alapanyagok, es nem nyomja el egy iz az osszes tobbit, akkor nagy baj nem lehet :)

while (!sleep) sheep++;

(#8) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Csak pár dolog, amit finnya nélkül (finnyásoknak azzal) jó étvággyal lehet falatozni. Mit falatozni? Falni!
Töpörtyű friss kenyérkével, hagymával.
Szalonna ugyanazokkal.
Zsíros kenyér hagymával.
Zsírral készült pörkölt kenyérrel tunkolva.
Fasírt (szinte) bármivel.

Nem érdekelnek a hangzatos nevek. Nem érdekel, hogy a paprikás krumplit serpenyős burgonyának hívják az éttermekben. Nem érdekel, hogy ínyencség a polip csápja, meg a cápauszony.

Alapvető kajám a kenyérke. Még a tésztafélékhez is. Olaj kizárt, "zsíros szájú" vagyok. A "parasztos" kaják a kedvenceim, erős paprika jöhet.

Tahó lennék? :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) Móci


Móci
addikt

Én szeretek egy jót enni. Ha ezt egy kicsi, koszos, útszéli lyukban tudom megtenni valami olcsó, de jó kaját majszolva, hát legyen. Sőt! Sokszor inkább valami lepukkantabb, olcsóbb helyet keresek, mert általában jobb, vagy nagyobb adagot kapok. Nem mindig van így, de be szokott jönni.
Én is inkább a házias, parasztos ételeket szeretem, pláne ami falun 'megterem': hurka, kolbász, sonka, disznóhús, nyúl, csirke, kacsa... mindezt jobbára sütve.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#10) Parci válasza Vakegérke (#8) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó, ennél azért szerintem is jóval több van a "gasztronómiában". emvy-vel értek egyet abban, hogy a lényeg, hogy bármit is csinálsz, szuper és friss alapanyagokból, "keep it simple" módon tedd.

mondom, ettem olyan rántotthúst egy cejkovice-ei borospinceben (es ugyanott egy olyan turos fankocskat, h konnyeztunk, mindannyian, es bar enni nem tudtunk, olyan tele voltunk, egy hatalmas tanyert elpusztitottunk, annyira jo volt). sirtunk a gyonyortol. pedig sima rantotthus volt, csak eppen friss, fiatal kocabol, amit elozo nap vagtak, pont hibatlanul elkeszitve. de semmi flanc, es megis tokeletes volt.

imadom a cozze a'la pomodorot is (paradicsomos kagylo), mert iszonyat finom, es "csak" friss tengeri kagylo kell hozza, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom.

meg millio masik etel van, amit meg lehet ugy csinalni, hogy leesik az ember alla. egy hortobagyit, egy paprikascsirket, egy libacombot, egy oldalast, egy steaket, egy hagymas rostelyost stb.

nem birom viszont a parmezanhabos, avokadokremes, szarvasgomba olajas, dodekaederbe vagott, 1 mikrogrammnyi "etelkoltemenyt". szamomra baromsag. es rohejesnek tartom az erre gizdulast.

nyilvan pont ugy, ahogy en is rohejesnek tetszem a borbuzulasommal. (jé menet közben elhagytam az ékezeteket valahol, valamiért... :B)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11) Crystalheart válasza Parci (#10) üzenetére


Crystalheart
senior tag

(Azért a sima avákadókrémes kenyér az tuti. :D )

Kaviárt meg a szarvasgmbát sosem bírnám megenni. De komolyan, mit szeretnek a kaviáron? :\ Szerintem az emberek többsége undorodik is tőle, legalábbis itthon (itt Mo.-on) én ezt vettem észre.

(#12) emvy válasza Parci (#10) üzenetére


emvy
nagyúr

Szerintem a parmezanhabot meg tarsait senki sem gondolja 'rendes' kajanak. Viszont ha mar egesz nap 'sima' kajakat fozol, akkor idonkent jo lehet picit szorakozni ilyesmikkel -- foleg, ha meg meg is veszik, brutal penzert. :)

while (!sleep) sheep++;

(#13) tildy válasza emvy (#12) üzenetére


tildy
nagyúr

Szerintem is ilyen alkotás varázsa, újdonság elkészítése feeling van benne :)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14) dabadab


dabadab
titán

"rántotthús, amit cejkovicében ettünk, és mind a négyen lefostuk a bokánkat, olyan volt"

Itt a kollegak egy gyanus doneresnel ettek hasonlot :D

Egyebkent az avokadokremmel nem tudom, hogy mi a baj, abban nincs semmi egzotikus vagy kifinomult dolog (azt leszamitva, hogy Mo-n pont nincs tul nagy hagyomanya az avokado termesztesnek), tok egyszeru valami, amit siman ra lehet kenni egy szelet kenyerre es megenni.

DRM is theft

(#15) Móci válasza dabadab (#14) üzenetére


Móci
addikt

Ugye, hogy a gyanús néha jó? :DDD
Én Pesten jártam így, méghozzá egy arab, eléggé lepusztult gyros árusító kis sarokban kaptam olyan jó, s hússal teli kaját, amit máshol eddig nem. Szó szerint potyogott róla a jóféle hús, s mindez olcsóért.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#16) dabadab válasza Móci (#15) üzenetére


dabadab
titán

Nem, ok (majdnem) szo szerint lefostak a bokajukat, vmi szalmonellaszerusegbol kifolyolag ;)

DRM is theft

(#17) Móci válasza dabadab (#16) üzenetére


Móci
addikt

Jah, az más! :DDD
Azt nem irigylem... nekem akkor szerencsém volt, kifogtam. Igaz, már többször ettem náluk, s ilyen probléma nem akadt szerencsére.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#18) Parci válasza dabadab (#14) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nincs baj konkrétan semmivel, inkább a szemléletet nem tudom magaménak érezni. 3 csipetnyi "ételköltemény". valamiért a legjobb kajákat mindig tengerparti kis halászfalukban, hazai borospincékben, panziókban stb. ettem. egyszerű, de friss, finom, tökéletes alapanyagokból, elegendő mennyiségben.

brindzové halusky egy campingben szlovákiában, rántotthús cejkovicében, pincepörkölt villányban, malacsült villányban, csülök pékné módra pilisszentlászlón, libamáj a bock bisztróban stb. egyik helyen sem volt ikozaéderbe vágva a 2 pikogramm szarvasgombás avokádó.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#19) gabor85


gabor85
őstag

PÖRKŰŰŰT NOKLIVAAA :D
Az a kaja... meg a sunka :DDD

(#20) tildy válasza Parci (#18) üzenetére


tildy
nagyúr

Ha úgy fognád fel, mint egyfajta művészet, vagy alkotás, lehet másképp látnád.

Én sem vagyok odáig érte, ahogyan a borokért sem (nem értem mi jó abban, ahogyan egyesek ízlelgetik, miközben szvsz rettenetesen rossz íze van szinte az összes bornak ) , ettől függetlenül nem szólom le, ha valaki ebben leli örömét. (öltözködés már más, ott hasonlóan állok a dolgokhoz mint te)
Csak ne próbálják rásózni az emberre, akkor szabadidejükben azzal bűvészkednek, amivel akarnak :)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#21) Pacák


Pacák
senior tag

Kacsatepertô. - Istenkirály, parasztos és finom.

Délben majdnem sírvafakadtam, amikor az asszony büszkén közölte, hogy levágta és kidobta a kacsáról a - szerinte - gusztustalanul - zsíros részeket. - Jaj...

Elôször is: kisül belôle a zsír.
Másodszor tepertôvé aszalódik össze az az ominózus "zsíros rész".

Kénytelen vagyok beletörôdni, - hogy mivel apu meghalt - már nem fogok többet olyan isteni dolgokat enni, mint a babpempô - a tetején ropogósra sült hagymával -, illetve a krumplispogácsája. Mert anyukám nem úgy csinálja, nekem meg nem jön össze pont úgy, mint apunak. Bele kell törôdni - ez van.

A bor meg vörös és zweigelt az alapanyaga, a többi - részemrôl - önámítás.

Nuclear launch detected

(#22) Parci válasza tildy (#20) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lehet, hogy igazad van. ugyanakkor próbálom megfogalmazni a különbséget, talán kevés sikerrel.

- a bor egy adott "élelmiszer", ízlés kérdése, hogy valaki szereti-e. ha nem, nem, semmi gond, én sem szeretem a káposztát.

- viszont én nem azt írtam, hogy "az étel" rossz, vagy hogy a "káposzta", hanem azt, hogy az az attitűd, amivel bizonyos helyeken elkészítik, szervírozzák, rendkívüli mód taszító számomra.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23) Móci válasza gabor85 (#19) üzenetére


Móci
addikt

TEZSÓÓÓÓ PÖRIII!!!
Viccet félretéve ez a boros hasonlat szerintem jó, mivel ugye a bor is élelmiszer. Persze, hogy máshogy fogyasztjuk, hiszen inkább élvezeti cikk, mintsem alapvető táplálék. Lehet szeretni, nem szeretni, attól még van (hálisten).
Igaz is, rég kóstoltam valami jót, itt lesz az ideje beszerezni egy üveg italt...

[ Szerkesztve ]

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.