Hirdetés

2020. január 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) caprine


caprine
(aktív tag)

Legutóbb moziba a Tomb Raider 2 bemutatóján voltam, Jolie-t nem hagyhattam ki. Azóta sajnos a moziba járok kulturája a béka segge alá esett. Inkább színházba járok, ott még van némi színvonal a nézők között. Nem szeretem ha egyesek folyamatosan kommentelgetik a történteket mintha valami youtube csatorna lenne, és ez csak 1 dolog. Az a nagy igazság hogy ezzel több más ismerősöm is így van.

A CHIP CD-s hasonlat jó volt, azt én is szerettem, igen amikor a betárcsázos netnél meggondolta az ember hogy egy 70kbyte-s óriási képet/posztert letöltsön-e vagy se:))). Ha trailert akarok nézni akkor elmegyek 1 arra szakosodott oldalra, pl. [link]

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#52) Gerasz


Gerasz
(tag)

Tömegek mások számára is látható márkajelzéssel ellátott ruhadarabokat vesznek fel önként, így válva textilipari vállalatok szendvicsemberévé. Itt meg valaki erőfeszítést tesz azért, hogy reklámokat nézegethessen a hollywoodi filmek előtt. Az Év Fogyasztója díjhoz azért ez még kevés lesz.

(#53) zone válasza Locco (#40) üzenetére


zone
(őstag)
LOGOUT blog

"csóró bunkó kommentelő, nyálfröcsögő csorda, hőzöngtök, mint egy csapat óvodás"

Héé, nem kell a-hole módjára viselkedni, bár tudom, hogy hiába mondom...

Mielőtt kiválasztod, hogy a címlapra szeretnél írni, ez a szöveg olvasható:
Akkor válaszd ezt a lehetőséget, ha úgy gondolod, hogy írásod közérdekű, érdekes, igényes, átgondolt és elég informatív ahhoz, hogy LOGOUT címlapjára kerüljön.

A hozzászólások alapján nem közérdekű, nem érdekes, nem elég informatív.

Ezzel invitálod az olvasókat: "Ha te is filmrajongó vagy, és szeretnéd megteremteni otthonodban az igazi moziélményt, itt a helyed!"
Aztán: "igazi mozitermi hangulatot a saját szobámban rekreálni"
Végül: "az itthoni mozikultúrát a nappaliba ültetni"

De biztosan mi vagyunk a hülyék és te vagy a helikopter, mert a "csóró bunkó, nyálfröcsögő csorda" nem értékeli, ha az "igazi moziélmény" megteremtése helyett nyolc oldalas leírást olvashat arról, hogyan lehet a film elé negyed órányi reklámot (vagy bármit) pakolni egy pluginnal.

Egyébként nem kell várnod, nemrég írtam bemutatót hangulatvilágításról.

[ Szerkesztve ]

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#54) Kampó


Kampó
(senior tag)
LOGOUT blog

VIP mozi létezik ám :D
Ott nincsen elötted, melleted, zabáló és csámcsogó delikvens. 5000ft a jegy és van benne Vacsi is :) Én nem vagyok miliomos de ha Pesten Laknék simán oda mennék 3-4 havonta ha kijön egy egy film ami tényleg érdekel megérne ennyit hogy normálisan elférsz, van privát szférád nem tüsszentenek a nyakadba :) és kényelmesen nézhetsz végig egy általad várt filmet.

AMD volt AMD van AMD lesz

(#55) Stauffenberg válasza Locco (#31) üzenetére


Stauffenberg
(nagyúr)

A kommentelők jogosan vannak felháborodva, mert te a moziélmény otthoni megteremtését ígérted a cikkeddel, ez alapján a legtöbben arra számíthattak, hogy a mozis minőségű otthoni filmnézéshez adnál tanácsokat, de közben ez arról szólt, hogy megoldottál valamit, amit a moziba járók többsége szívből gyűlöl.

Ennyi erővel még beleírhattad volna azt is, hogy felszereltél négy fali piszoárt otthon, hogy a haverokkal egymás mellett pisálva elemezhesd a megnézett filmet.

A mozikra ki vannak találva szabványok, melyek a kép- és hangminőséget szavatolják, vagy éppen azt, hogy a vászonnak a látótér mekkora részét kell kitölteniük. Ezek otthonra is alkalmazhatók, megvannak a megfelelő Dolby, THX, DCI, stb ajánlások erre a célra is.

De ismerek olyat, aki nem csak projektort vett otthonra vászonnal, de mozis székeket és egy kukorica pattogtató gépet is, az üdítőt pedig papírpohárból isszuk, fedővel, szívószállal, mint a moziban. A hangrendszer megfelel THX a szabványnak, ahogy a projektor fényereje és színtere is, nem beszélve a látótér kitöltésről. A film előtt nincsenek reklámok, de ez nem elvesz, hanam hozzáad az élményhez. Ez az emberek 99%-nál így van. A többségnek ez jelenti a moziélményt.

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#56) Khaal


Khaal
(őstag)

Nálunk rendszeres program a haverokkal filmezés, számomra van értéke az irománynak. Hangulatosabb lenne a következő heti film közös kiválasztása, ha valami hasonló kis szertartás keretében mindig megnéznénk az érdekesnek tűnő trailereket.

A túláradó kritika itt inkább abból származott, hogy úgy van felvezetve hogy itt most valami iszonyat meghatározó eleméről lesz majd szó az authentikus otthoni moziélménynek, holott azért valljuk be otthon ennek max akkor van jelentősebb szerepe ha már adottak a tárgyi feltételek (épkézláb hangtechnika, kivetitő, vászon, ülőhelyek...stb.). Plusz sokak számára pont ez a film előtti 15-20 perc lényegében elvesztegetett idő volt az utolsó csepp ami miatt inkább már otthon filmeznek. 30-as korosztály még emlékszik a régi szép időkre, amikor nem volt egy kanyi reklám sem és öröm volt azt a film előtti 2-3 db trailert megnézni, hiszen lényegében csak ezekből valamint a szakújságokból kaptál lényegi információt a jövőben érkező filmekről.

(#57) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

biztos sokan ismeritek ezt a képet

az jutott eszembe, hogy a kollégának nagy munka és rendkívüli erőfeszítések árán sikerült visszatennie mindent, ami az alsó képen látható :D

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#58) Vesa válasza Stauffenberg (#55) üzenetére


Vesa
(addikt)

"egy kukorica pattogtató gépet is, az üdítőt pedig papírpohárból isszuk, fedővel, szívószállal, mint a moziban."

És ez jobb, mint reklámokat illeszteni a film elé? Mert bár az is nehezen érthető, cserébe a reklámok a filmezést konkrétan nem zavarják meg, ellentétben a csámcsogással, szürcsöléssel és egyéb, -tetszik ez egyeseknek vagy sem-, kultúrálatlan filmezési szokásokkal. Vagyis számomra legalább annyira érthetetlen, hogy ha már valaki ennyit áldoz egy otthoni mozi kialakítására, akkor a legidegesítőbb, leginkább élményt romboló baromságot meg vígan integrálja a rendszerbe otthon is. Szóval ez is bravo azért...

"A többségnek ez jelenti a moziélményt."

Sajnos ezzel egyetértek. Ezért nem járok én moziba nagyjából azóta, hogy zabálni lehet film közben...

[ Szerkesztve ]

(#59) Vesa válasza Lenry (#57) üzenetére


Vesa
(addikt)

Én nem ismertem, de óriási! :C

(#60) Tibiajax válasza Lenry (#57) üzenetére


Tibiajax
(veterán)

hehe. ez még a dvd-s időkből való kép.. :)

[ Szerkesztve ]

mindenkinek megvan az ára bankjegyekben.. igen, a tiéd is.

(#61) Stauffenberg válasza Vesa (#58) üzenetére


Stauffenberg
(nagyúr)

Ki mondta, hogy kötelező enni filmezés közben? Ez opcionális, de eddig mindenki ledobta tőle a gépszíjat, hogy nem mikrós kukorica van, hanem igazi és inkább örültek, hogy még az ízesítésben is szabad kezet kapnak. Ebben a társaságban senkit nem zavar, mert kultúráltan nyammog mindenki.

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#62) Vesa válasza Stauffenberg (#61) üzenetére


Vesa
(addikt)

Senki nem mondta, hogy kötelező, csak a cikkben foglaltakkal összefüggésben ezt sem tartom semmivel sem kevésbé "furcsának". Sőt, ez konkrétan képes megzavarni a film élvezetét, míg a másik nem.

Az utóbbi 20 évben kb. kétszer voltam moziban, legutóbb az Arrival-t néztem meg, de bár ne tettem volna. A film nem dúskál akcióban, kifejezetten lassú, cserébe az egész koncepció lényege az, hogy a csendes és feszült képsorok alatt el tudjunk mélyedni a történetben, át tudjuk élni ezt. Nos, ebből semmi nem jött át a moziban, nem is jöhetett át, mert bármennyire kulúráltan csámcsogjon is valaki, az egy ilyen filmnél nem csak zavaró, hanem egyenesen élvezhetetlenné teszi az egészet. Nem beszélve az olyan hülyékről, akik a sötét teremben előveszik a telefont aminek a kijelzője belereflektorozik a szemembe, és még csak fejbe b*szni sem tudom, mert adott esetben 5 sorral előttem ül. Az is garantált, hogy a mértéktelen kólafogyasztás miatt a film közepe/vége felé már sorra mennek ki a hirtelen behugyozó emberek, mert persze az a liter cucc 1 óra alatt átmegy rajtuk, a hólyag meg korlátozott méretű ugye. Aztán mászik át rajtad, amikor a legizgalmasabb rész van éppen. Élvezzen így valaki filmet...
Aztán csodálkoznak, hogy egyre csökken a filmek színvonala...hát persze, mert a csámcsogás, zabálás, telefonozás közben, egy kis művészeti értékkel is megáldott filmet már lehetetlen ennek a tömegnek eladni, mert oda se figyelnek, csak esznek+isznek, mely tevékenység természeténél fogva eltereli a figyelmet a filmről. Na mindegy. Akinek ez kell, az fogyassza ezt. Nekem is van külön moziszobám, amit éppen emiatt a jelenség miatt építettem ki, mert alapvetően nagyon szerettem moziba járni anno, amíg be nem jöttek a zabáldák. Nem fogok fizetni azért, hogy felidegesítsem magam másokon.

[ Szerkesztve ]

(#63) -Skylake- válasza Vesa (#62) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Arrival mint muveszeti ertekkel megaldott film lol. Azert nem tudtal elmelyulni egyetlen feszult jelenteben sem, mert egy kurva nagy szar a film. Ez nem a popcorn hibaja.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#64) Locco válasza zone (#53) üzenetére


Locco
(tag)

Tudod, "amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten". Csak igazodtam a stílusotokhoz.

Láttam az írásodat, és veled ellentétben én nem fogok gyalázkodni. Számomra diszkógömböt varázsolni a tévéből pont ugyanolyan felesleges parasztvakító baromság, amilyennek te tartod az én írásomat.

(#65) Locco válasza Stauffenberg (#55) üzenetére


Locco
(tag)

A címet átírtam, az első oldalt kiegészítettem, így már elég egyértelmű, hogy miről van szó az írásomban.

(#66) Locco


Locco
(tag)

Az összes többi, továbbra is fanyalgó embernek üzenem, mert látom, nem esik le, hogy senki egy szóval nem írta, hogy akár egy másodperc reklámot is rakjál a saját szekvenciádba. Én így készítettem el, hogy a plugin bemutatását világosan el tudjam mondani, ismertetni lehessen a lehetőségeit. Ha ezt nem fogjátok fel, akkor a probléma már nem az én készülékemben van.

A cím átírása óta is több mint 2000 lekérés jött, úgyhogy jó eséllyel mégis csak van igény ilyen bemutatóra.

(#67) erer1000 válasza Locco (#66) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

és a cikk átírása óta hány pozitív komment jött?

na ugye.

a megtekintés lófüttyöt se számít visszajelzés nélkül

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#68) Dr. Romano válasza -Skylake- (#63) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Nemrég láttam az Annihilation nevű sci-fit. Az is olyan slow mint az Arrival érdemes megnézni.
Külön felhívnám a figyelmet a film utolsó jeleneteiben hallható "idegen zenére", azok a jelenetek úgy egyben nagyon jók.

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#69) _drk válasza -Skylake- (#63) üzenetére


_drk
(senior tag)

Teljesen nézhető volt! Voltak benne szép jelenetek. A végén(elején) a csavar is jó volt.
Néhol persze kicsit vontatott, reklámokkal tuti aludtam volna itthon 20 perc múlva ;]

(#70) kemotox válasza Locco (#66) üzenetére


kemotox
(addikt)

A kommentek megnézéséhez/írásához is rá kell kattintani a cikkre... ;]

(#71) Simba86


Simba86
(senior tag)

Nem rossz cucc a Kodi, de nem tud olyat nyújtani, amivel nálam a Plex-et megérné lecserélni, az számomra tökéletes minden szempontból...

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro

(#72) Alien!


Alien!
(aktív tag)

thx loco a kiváló ismertetőt! Érdekes kiegészítő, régóta szemezgettem vele, de most be is állítgattam.

a kritikákkal ne foglalkozz, valaki laptopon nézi az sdripeket, van aki meg épít egy ilyet. Valszeg az utóbbi tipus ragaszkodik jobban ehhez a feelinghez. Mindenkinek más igényei vannak, ezt tartsuk tiszteletben.
Nyilván a reklámokat túlzásnak tartom, de pl az Imax 3d intro nagyon jól jön a 3D filmjeim elé. A friss trailereket viszont hiányolom.

Origin: Alien77_HUN

(#73) Degeczi válasza Alien! (#72) üzenetére


Degeczi
(nagyúr)

Most vagy szándékosan csúsztatsz, vagy el sem olvastad a kritikákat... :(

Senkit nem zavar kinek mi a hobby-ja, de címlapra nem való ilyen félrevezető írás! A minimum elvárható egy korrekt lead lenne és már az első oldalon tisztázni kellene miről is szól, ennyi.

(#74) Locco válasza Degeczi (#73) üzenetére


Locco
(tag)

Ez már tegnap délután megtörtént, tehát nem tudom, hogy mi bajod van.

(#75) Degeczi válasza Locco (#74) üzenetére


Degeczi
(nagyúr)

A cache miatt még ma reggel sem az jött be... most ctrl-F5-el ráfrissítve már valóban elfogadhatóbb egy fokkal.

Ezzel együtt az első oldal még mindig általánosságban beszél a moziélményről, amihez már "csak három dolog kell" - ez így továbbra is elég gáz. Az első oldalról nagyon hiányzik egy-két mondat arról, h mi is a plugin célja.

[ Szerkesztve ]

(#76) Snowy_owl válasza Locco (#74) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)

-

[ Szerkesztve ]

Eladó: Vernee V2 Pro Fekete 6/64GB, B20, 6" IPS, 6200mAh, IP68+ -> //// https://tinyurl.hu/Ehws/ ////

(#77) Locco válasza Degeczi (#75) üzenetére


Locco
(tag)

Igen, élményről, hangulatról beszélek, nem mozitermi technikáról, sem hardveres oldalról, stb.

"Az alábbi írás nem fog semmilyen házimozi-teremmel, illetve egyéb technikai dologgal foglalkozni, szimplán bemutatom a CinemaVision plugin használatát, illetve, hogy ez mire is jó."

Erre is utalok, ha ez se elég, akkor sajnálom. A cím is cserélve, így már senkinek sem árulok zsákbamacskát, hogy mit fog olvasni.

(#78) 0P1


0P1
(aktív tag)

OMG. Ez hiányzott mint egy falat kenyér.
Igazi TV élményt produkáló plug-in nincsen például a Netflixhez? Ami úgy 10 -15 percenként megszakítja a filmeket / sorozatokat a legizgalmasabb részeknél és bevág egy 5 perces reklámblokkot?

(#79) Ed3r_X_ válasza Degeczi (#73) üzenetére


Ed3r_X_
(veterán)

Ha normális a kritika azzal nincs baj. De egyesek már olyan szintű paraszt, bunkó megnyilvánulásba mentek át, hogy az hihetetlen.

Értem én, hogy félrevezető volt bla bla, de ez a vicceskedő bunkó hozzászólások áradata valami förtelmes. Normálisan nem lehet semmit sem írni már? Kötelező mindenből gúnyt csinálni?

"The best things in life aren't things"

(#80) Divinity válasza 0P1 (#78) üzenetére


Divinity
(senior tag)

:C :C

Nem is értem, hogy engedték ki címlapra. Mondanám ,hogy jó egy réteget azért érint és legalább érdekes de én személy szerint érdekesnek se találom és olyan embert se ismerek aki a reklámok miatt jár moziba. :D Pedig nagy moziba járósok vagyunk van, hogy minden héten ott kötünk ki de a falra mászok a negyed órás vagy a block-busterek előtti fél órás regklám blokkoktól.

return Mono.fromCompletionStage(client.get(currentUser)).map { resp -> resp.sign }

(#81) Tibiajax válasza Simba86 (#71) üzenetére


Tibiajax
(veterán)

felraktam annak idején a plexet én is.. jó egy órát kapott tőlem, oké kössz, már ment is vissza a kodi

mindenkinek megvan az ára bankjegyekben.. igen, a tiéd is.

(#82) bepken


bepken
(addikt)

én sem értem a sok fröccsögést egyébként :) nem mondom, hogy minden filmet így akarnék megnézni (megnézetni másokkal), ha lenne normális házimozi rendszerem....de mint projekt, látok benne fantáziát. pl egy Terminátor elé korabeli filmek trailerét és/vagy reklámokat bepakolni és úgy megnézni barátnővel, haverokkal... akár még jópofa is lehet :)

╔═══ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ══╗ ╚═════════════════════ Xiaomi Mi A1 ════════════════════╝

(#83) Dr. Romano válasza 0P1 (#78) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

+ még kivág belőle jópár jelenetet hogy beleférjen a 12-es karikába

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#84) bayarena


bayarena
(tag)

Semmi tapasztalatom nincs a Kodi-val kapcsolatban. Szal akkor ha azzal indítok el egy filmet, akkor az más lesz (24fps) mintha vlc-vel indítanám el? (laptopon, és hdmi-vel viszem a tv-re)
Ill kell vmit ehhez beállítanom?
Köszi a segítséget!

(#85) Lenry válasza Tibiajax (#81) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

nálam a kettő össze van kapcsolva.

a szerveren fut a Plex, mert kell, hogy a család többi tagja is tudjon filmezni akárhonnan (értsd: anyám otthon, öcsém Ausztriában, stb), a TV-mre rá van dugva egy rPi, azon Kodi fut, aminek nagyon szeretem a felületét, hogy tényleg TV-re van kitalálva, távirányítóval kényelmesen vezérelhető, de hogy szép rendben legyen, hogy mit néztem meg, hol tartok a sorozatokkal, elegánsabbnak láttam ezeket összekötni, erre találtam a PlexKodiConnect kiegészítőt, amivel a Kodi felületén, de a Plex adatbázisából látom a filmeket. így nem kell a Kodinak külön megadni a szervert forrásként, a Plexbe bekerülő filmek megjelennek ott is, ha barátnőmnél a laptopján, böngészőből megnézünk egy sorozatrészt Plexben, az rögtön megnézettként lesz jelölve a Kodiban is, stb.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#86) Narxis válasza kemotox (#4) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

+1 :C

(#87) Lenry válasza bayarena (#84) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

nem lesz más, nyilván ez is csak egy lejátszó.

ez elsősorban egy médiacenteres lejátszó, aminek az az előnye van, hogy a TV-s használatot szem előtt tartva fejlesztették, tehát a TV-d távirányítójával vezérelheted az egészet (megfelelő hardverek esetén), a felhasználói felület is úgy van kigondolva, hogy az jól mutasson 50"-on és egy kanapéról nézve is használható legyen.
akkor jön ki igazán az előnye, ha van a TV-d mögé rejtve egy számítógép, amin ez fut

"laptopon, és hdmi-vel viszem a tv-re"

ebben az esetben fölösleges erre időt pazarolnod, semmi pluszt nem fog adni, maradj a VLC-nél

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#88) Viszlát válasza Tibiajax (#81) üzenetére


Viszlát
(addikt)

Nem rossz a kodi, semmivel sem jobb mint a Plex, bár ez is valószínűleg megszokás kérdése. Az viszont nem, hogy a két legnagyobb TV gyártó termékeire nem lehet Kodit telepíteni, vagyis plusz kütyü szükséges. Nálam például ezen okból kifolyólag szóba sem jöhet.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#89) horppc


horppc
(tag)

Így már jó a cím! :)

https://www.youtube.com/watch?v=Ec486jU2Jn0

(#90) DeFranco válasza Lenry (#87) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

van értelme mert nagyon szépen fel lehet hangolni a kodit úgy hogy eleve a másodlagos asztalra (TV) nyíljon és onnan nagyon laza megoldással okostelefonról vezérelhető maga a kodi (ami ugye ebben az esetben a pc-n, laptopon fut) úgy hogy a navigáció egyébként pofon egyszerű mert katalogizálva, metázva vannak a médiatartalmak a kodiban és így kapsz egy igazi, kanapén fekvős, böngészős, 21. századi rendszert úgy hogy a laptophoz, pc-hez hozzá se nyúlsz a program indítása után.

plusz a kodiba integrálhatod a youtube-ot (szintén telefonnal vezérelhető, így a text input is megoldott) a steamet, a mindent és még mindig nem kellett semmilyen külön eszköz csak ami eleve rendelkezésre áll, mégis van egy fullos okosnál is okosabb tévéd ami nem avul, frissíthető , kiválóan kezelhető és nem szivárogtat adatot sehová.

(#91) mike92


mike92
(kezdő)

Mindenkinek ajánlom hogy minél kevesebb infóval üljön le filmet nézni. Amióta leszoktam a trailerek megnézéséről és filmkritikák, ajánlások olvasásáról a filmek megnézése előtt, azóta sokkal jobban élvezem a filmeket. A trailer el akarja adni a filmet, leszarja hogy milyen lesz a filmélmény, egyetlen célja hogy meggyőzzön hogy látnod kell. Így beleteszik a leglátványosabb jeleneteket, és a a csavarokból is lelőnek jópárat. A thread-ben említett Annihilation pl számomra biztos hogy nagyobb élmény volt mint azoknak akik megnézték a trailert mert csak annyi infóm volt a filmről hogy sci-fi és viszonylag kedvező fogadtatása volt, így még az alapkonfliktus is meglepetés volt, amikor megláttam a shimmert (vibráló fal) akkor az számomra ugyanolyan megdöbbentő volt mint a főszereplőnek stb. Ez az optimális filmnézés, ahogy a forgatókönyvírók és rendezők megálmodták, sokkal immerzívebb és még a 10. percben jelentkező csavar is üt. Most megnéztem a film trailerét, kb a film háromnegyede el van lőve.

Arról nem is beszélve hogy a trailerek és teaserek diktálják hogy milyen sorrendben vegyék fel a jeleneteket, hiszen egy teaser már 1-1,5 évvel a premier előtt fel kell hogy csigázza az érdeklődést, szóval előbb veszik fel a leglátványosabb és legdrámaibb jeleneteket, aztán a film elejét, ami biztosan nem kedvez a színészi játéknak és ezáltal a film minőségére is hatással van.

A nagyobb filmekről nem lehet nem értesülni, és így egy jó adag infót fogsz tudni már róla még ha nem is nézel trailert (pl milyen subgenre, kik játszanak stb). Mostanság csinálok olyat hogy csak az IMDB-s pontszám és a film címét tudom, semmi mást, brutális hogy mennyivel más így a filmélmény mintha akárcsak tudnám hogy milyen műfajú a film. Legutóbb a Summer of 84-t néztem meg így, és fogalmam sem volt hogy horrorba fog átcsapni az utolsó 20 percben. Az első fél óra alapján egy 80-as éveket megidéző kalandfilmnek tűnt.

Szóval szerintem próbáljatok meg elkerülni minél több spoilert, és ebbe vastagon beletartozik a teaser/trailer megnézése.

[ Szerkesztve ]

(#92) Tibiajax válasza Viszlát (#88) üzenetére


Tibiajax
(veterán)

melyikre gondolsz? Sony-mon simán fent van a kodi..

mindenkinek megvan az ára bankjegyekben.. igen, a tiéd is.

(#93) Vesa válasza -Skylake- (#63) üzenetére


Vesa
(addikt)

Egyrészt, ez csak egy példa volt, örülök, hogy sikerült megérteni a lényeget. Másrészt nem értek egyet, az egy k*rva jó film! Csak otthon kellett megnézem ismét, nyugodt körülmények között.

(#94) Viszlát válasza Tibiajax (#92) üzenetére


Viszlát
(addikt)

Samsung, LG. Sony valami 5% korul volt mar csak tavaly, a HiSense es valami kinai akarmi is maga moge utasitotta mar.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#95) Tibiajax válasza Viszlát (#94) üzenetére


Tibiajax
(veterán)

ja éértem.. hát akkor, lecserélem lehet egy jóó kis hisense-re a 8as szériás sonyt.. figyelj, a felmérések nem hazudnak, muszáj követni a trendet :))
:DDD

mindenkinek megvan az ára bankjegyekben.. igen, a tiéd is.

(#96) kemotox válasza Tibiajax (#95) üzenetére


kemotox
(addikt)

Nyilvan eladasokrol van szo, nem arrol, hogy melyik a jobb, ne menj at full retardba

(#97) Viszlát válasza Tibiajax (#95) üzenetére


Viszlát
(addikt)

Tibor, ne legyél facsipesz. Én csak annyit írtam, hogy a két legnagyobb (nem legjobb, nem über, semmi ilyesmi) TV gyártó készülékeire nem lehet kodit tenni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a családi és ismeretségi körömben senkinek nem tudnék kodit telepíteni, mert nem android OS-t futtató TV-k vannak (téged leszámítva, de neked meg már úgyis mindegy fent van ;] ). A Plex ezzel ellentétben mind az LG mind a Samsung rendszerén megtalálható, így nincs szükség plusz egy kütyüre a TV mellé. Ennyike.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#98) Nedden12


Nedden12
(újonc)

Háát én látok benne fantáziát! :C Ha a terjedő 3D technikát kihasználva, meg lehetne oldani, hogy szimuláljon előttem ülő embert, aki takarja a képernyő egy részét az lenne csak igazán bravúros!
Vajon mikor lesz olyan fejlett az MI, hogy egy taps és nevetőprogrammal is fel lehessen pluszban dobni a hangulatot? :)

(#99) Balika911 válasza Viszlát (#88) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

De, a Kodi azért jóval testreszabhatóbb, mint a Plex. Amit én konkrétan látok illetve használok, hogy Kodiban kontrolláltabban lehet beletekerni a filmekbe, közvetlenül lehet belőle feliratot letölteni, és a scraper az image-eken is vigigmegy, a Kodi pedig le tudja játszani az így tárolt filmeket (még ha az m2ts-t betallózva is).

A Plex Windows kliense pedig mindenféle plugin nélkül végez HDR > SDR konverziót, illetve a Plex transzkódoltat a szerverrel ha szükséges, és nekem pl. a felülete is jobban kézreáll. Tévés kliensen viszont a 4K filmek mellé tett PGS feliratok tudtommal felejtősek, mert egyszerre nekiáll(na) transzkódoltatni, és gyakorlatilag megfagy az egész valamiért. Legalábbis ezt olvastam, illetve hogy PGS feliratok mellett a Shield TV-n működik a direct play (ezt elsőkézből megerősítem), más kliensen nem.

LG-kre egyébként az XPlay-t szokták ajánlani, a Plex appra sok a panasz.

Én azért mindegyiknél látok funkcióban is előnyt és hátrányt, de szép lassan tolódom a Plex irányába.

[ Szerkesztve ]

(#100) Tibiajax válasza Viszlát (#97) üzenetére


Tibiajax
(veterán)

most így már értem. ugyanakkor az is kiderült, még mindig abban a tévhitben voltam, hogy a két legjobb legnagyobb gyártó a samsung és a sony.. de akkor nem
viszont ez itt már tényleg iszonyat off, kanyarodjunk vissza a film előtti előzetesek hardveres beiktatásához

[ Szerkesztve ]

mindenkinek megvan az ára bankjegyekben.. igen, a tiéd is.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.