Hirdetés

2021. október 28., csütörtök

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#101) Di Natale


Di Natale
aktív tag

Gyógyulj meg Rubbish!! :(

(#107) Geri Bátyó válasza macilaci78 (#97) üzenetére


Geri Bátyó
őstag
LOGOUT blog

Szerintem, ha Kalandort megkérdezed, hogy ez miért lett címlapos (Ugyebár ő dönti el, hogy mi mehet címlapra.), azt fogja válaszolni, hogy témától függetlenül, az a lényeg, hogy van egy probléma, amit nem tud önállóan megoldani és szakember segítségét kérte. Szerintem ez fontos, mert sokszor még most is szégyenlik az emberek, ha valami baj van és pszichológushoz kell fordulni.

Másrészt az off-topic címlapos írások gyakorlatilag bármilyen témában íródhatnak. Nekem is volt hasonló írásom (azt hiszem, az egyik kiemelt is lett) és még verseket is írtam címlapra, hasonló témában.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#108) totron válasza Fred23 (#78) üzenetére


totron
senior tag

Bevésődés lehet a tudat alatti megoldásra való törekvés, ezért a szituáció újból és újból való megkeltése. Mint valami rossz sci-fiben, mikor újjászületve is ugyanaz a karma vár. Persze nem karmával kell operálni, hanem pszichológiával-logikával-önismerettel-élettapasztalattal, plusz a csőlátásból való kijövéssel (az élet egyéb dolgainak űzése, melyek tapasztalatai azután akár vissza is csatolhatóak az ezúttal is nagyon megszenvedett párkapcsolati síkba). A szövegből a lányok szoknyájának krónikus fogása jön le, illetve anyahiány. Valamilyen szinten persze a szülőt választjuk meg a társainkban, de nem baj, ha a képletnek ez a része csekély szinten marad. Gyakran, nagyon gyakran ott vannak már az elején is az ordító jelek, csak az ember jobban akarja a boldogságot, sem minthogy figyelne.

(#109) bkercso válasza Geri Bátyó (#107) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Okt. 10-én volt a mentális egészség világnapja.

ÚJDONSÁG: MicroFluentDAC :-O ||bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#110) bkercso válasza totron (#108) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Jó leírtad! :R

Ha tudatában vagy annak, hogyan tartja életben magát a probléma, akkor tudsz tudatos viselkedéssel felülkerekedni rajta. Ha csak azt teszed, ami "magától jön", akkor minden marad a régiben. Utóbbi esetben az ember csak reagál arra, ami kívül és belül történik, de nem tud rajta változtatni.
A helyzet átlátásában és stratégiák kidolgozásában tud segíteni egy jó szakember.

Jól meg kell figyelni, milyen gondolatok és érzelmek foglalkoztatnak! Azokat is, amik általában nem érik el a tudatosságod küszöbét, mert azokból nőnek ki az erősebbek. Nem csak rásütni, hogy á biztos ez a gond, mert első ránézésre ez a logikus...
Ezt részben otthon, egyedül is lehet figyelni (ha nem ütöd mindig el valamivel a szabadidőd), valamint léteznek rá pszichológus által ismert technikák, pl. szituációs gyakorlatok, csoportterápia, hipnózis stb.

[ Szerkesztve ]

ÚJDONSÁG: MicroFluentDAC :-O ||bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#111) BlOO


BlOO
csendes tag

Szia!
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de a lelki támogatás mellett nekem sokat segített a cardio jellegű rendszeres sportolás. 4-5 hónap után már nagyon megritkultak a pánikrohamok. A lényeg, hogy az agykémiát kell egyensúlyba hozni, aminek az egyik eszköze a fizikai feszültség levezetés, és az agykeringés rendszeres felpörgetése. Ajánlom figyelmedbe az Edzett agy c. könyvet.
10 hónapig, heti 3x aztán 2x, minimum 40 percet futottam rendszeresen. Nagyon sokat segített.
Sok sikert, jobbulást és kitartást!
Laci

NO dissatisfied costumer is ever allowed to leave my business!!! Always send pm. to me!!!

(#112) Graphics válasza BlOO (#111) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

A futás nekem is sokat segített, nagyon sokat tisztul közben a fejem.

Manapság nem jutottam ki, de épp tegnap este jutottam arra, hogy ismét kell valami sportot beiktatnom.

...a hozzászólást kikapcsolni logout-on olyan, mintha magaddal beszélgetnél a neten...

(#116) Silenzio


Silenzio
addikt

Ugyanebben vagyok. Én pluszban alkoholbeteg is vagyok, de ezekben a dolgokban, úgy vettem észre, nem ez dominál. Bennem örökösen van egy félsz, hogy el fognak hagyni, kötődési problémák alakultak ki, néha a kapcsolatért, néha ellene dolgoznak, ezért aztán rendszerint a legkitartóbb is elhagy idővel. A pszichiáterem ajánlotta az Alkoholbeteg szülők felnőtt gyermekei című könyvet, be kellett látnom, hogy erősen dominálnak bennem a könyvben leírt jegyek. Meglehetősen bántalmazó gyerekkorom volt. Nem lehet, hogy nálad is itt van valahol a kutya elásva?

www.pte3d.hu

(#117) Eastman válasza Silenzio (#116) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog (1)

"Ő jelenti egy fáradt és beteg korban az idillt, egy harcos és recsegő-ropogó világban a csöndet." /Gárdonyiról/

(#119) bkercso válasza Silenzio (#116) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Angolul tudsz?
Én most az Inner engineering tanfolyamot nézem, és szerintem nem bullshit.

Arra is vannak módszerek a jógi kultúrában, hogy a transzgenetikusan öröklött dolgokat kigyomlálják, de nem tudom, azok elérhetőek-e online.

ÚJDONSÁG: MicroFluentDAC :-O ||bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#120) rushty válasza macilaci78 (#97) üzenetére


rushty
senior tag

most volt egy bullying öngyilkosság és azóta pörög a téma a médiában

(#121) totron válasza macilaci78 (#97) üzenetére


totron
senior tag

Van, aki hajlamosabb a belesüppedésre. Akár hozott kulturális-gondolkodási képletek miatt, akár megoldóképletek hiányából fakadóan kevés önismeret és élettapasztalat esetén és/vagy kialakult vagy hozott agyi kémia okán. Dobogós helyen van az anyával való gyerekkori kapcsolat, a gyerekkor egésze, no meg ezek nem egyszer furfangos kombinációja. Így nem vethető oda az a mondat, hogy de hát lendüljön már túl, mert én is túllendültem.

A szakemberségről meg annyit - nem leírva az egész szakmát, de a nagyját(?), egy részét sajnos mégis kénytelen vagyok - hogy az emberek a nagy fogyasztói irányítottság és módszertan égisze alatt el alaposan vannak veszve a szómágiában, magyarul a forma írja a tartalmat: ha te kimondod azt, hogy szakember, akár magadra, akkor tekintélyt nyersz, szakértelmet. Hogy az álszakértelem vagy igazi, az már többedleges. És bizony mindenki szakembernek fogja nevezni saját magát, mert meg akar élni, méghozzá ebből, lelkiismerete, szakmai vénája nem mindegyiknek van, így feltétel nélkül elhiszi saját magáról a tutit (már csak az egó okán is). Bírom, mikor pl. 20 éves kislányok a nulla élettapasztalattal és ordítóan friss iskolavégzettséggel rátaposnak a nagybetűs élet gázpedáljára, fejest ugranak a szakmába, hogy majd ők mindent is megoldanak, persze a mindenkinél is. Később - úgy 20 év múlva - esik le nekik, hogy nem kis mértékű baromságokat gondoltak a világról, magukról, az emberről-társadalomról és ezek összefüggéseiről. Addigra persze jól megszedték magukat. Nem nagyban tér el az ilyen a Szabó Péter szinttől. Olyan is van, hogy a neurózisos, önvakságban szenvedő szülő elviszi a gyereket megjavíttatni - klasszikus - az idézőjeles doki meg hagyja, hogy a szülő a szájába adja a diagnózist, mert hát tőle jön a pénz... Csak óvatosan, emberek, némi fenntartással.

A pszichológus alapvetően arra való, hogy visszakínálja a földlakót saját maga összefüggéseivel. Sok pénzt is ki lehet dobálni az ablakon, mire egy élet- és szakmai tapasztalatban feletted állóval sodor össze sors. Van, ki az első beszélgetésre nem is számol fel díjat, hiszen nem tudhatjátok, hogy egymást keresitek-e, ez szerintem a korrekt eljárás. Kerülni kell azt, amelyik mindenre is tudja a megoldást. Szörnyű alakulásokat tesz lehetővé sajnos az arcvesztéstől való félelem. S mivel alapvetően megtört-meggyötört, adott állapotukban összetett, rejtett rendszerieket át nem látó emberek kerülnek a székeikbe/kanapéikba, gyakran nem ismerik fel az inkompetenciát, csak a segítséget, a kiutat hajtják. A pénz dolga mégis valahogy mindig objektív tud maradni, azt le kell csengetni, milyen érdekes.

Meg kell adni, ami az orvosé: jó esetben magas fokú logikai készség és pacientúrájából is fakadó tapasztalat, ha tényleg szükséges, gyógyszerfelírási jogkör melyek együttesével tud(hat) segíteni rajtad, ugyanakkor meg kell adni ami a betegé/bajba jutotté: te vagy magaddal napi 24 órában, így van, amit te tudsz a legjobban. A papíron nem, a gyakorlatban viszont mégis nem egyszer a legnagyobb művészet e kettőt egészségesen különválasztani és nem hagyni összemosódni. Van, aki a legnagyobb lehetetlenséget, lózungot is elhiszi saját magáról, mert egy dedikált másik ember mondta, teljesen ismeretlenül, első alkalommal. Ilyet azért ne. Ne tekintélyelvűség alapján közlekedjen senki, mert mégnagyobb pocsolyákban találhatja magát.
Ha alapvetően jó logikával és önismerettel bír a júzer a mindennapokban, elképzelhető, hogy nincs az a szakember - vagy csak nagyon drágán és nagyon ritka előfordulással - aki segíteni tudna neki. Függ természetesen a probléma mibenlététől is. Nem a sterilen alkalmazott segíts magadon doktrínáját ajánlom, de gondolkodást igen. Utólag egyszerűbb nyilván átlátni, de aki benne van, az nem utóbb van, hanem előbb, meg benne.

[ Szerkesztve ]

(#125) bkercso válasza Timer (#124) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem is ez jutott eszembe a hsz-edet olvasva. :B
Úgy zátonyra van ítélve egy párkapcsolat, ha az ember megtartja a belső kis várát magának. Szerintem.

ÚJDONSÁG: MicroFluentDAC :-O ||bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#126) qnadam válasza bkercso (#125) üzenetére


qnadam
addikt

lehet bizalom nélkül is (mert mi van ha átver?), de minek?

hát lehetne eggyel jobb, de nem kegyetlenül krvarossz, hanem aránylag szr

(#127) Di Natale válasza qnadam (#126) üzenetére


Di Natale
aktív tag

Házassági szerződés.

(#140) Agyturbina


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog (1)

Az összeomlás természetes része a életnek, ha boldogságot keresed.
Az hogy hogyan tudod kezelni, az attól függ mennyit tudsz tanulni az eseményekből. Különben Mindig ugyan abba a csapdába fogsz esni.

Jó film róla. :K

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#141) Agyturbina válasza bkercso (#57) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog (1)

Amíg magadat nem tudod szeretni/elfogadni addig csak egyhelyben toporogsz.
Mi a kiváltó ok?
Azt hiszem erről mindenki egyéni története adna csak képet. :R

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#142) orion1025


orion1025
őstag
LOGOUT blog

Már ott hibás minden, hogy Angila....Másod sorban egy nő miatt, ennyi idősen... Még ha tinédzser lennél, azt mondanám oké, az viszont biztos, hogy ezekből tanul az ember, a többit sajnos nem írhatom le, mert alpári lenne. Mindenkinél vannak holtpontok, nekem is, de ha napok után sem múlik el, akkor keresd meg hol a hiba. Az a baj, az emberek többsége képtelen túllépni dolgokon, vagy értelmesen elraktározni ezeket az eseményeket, pláne ha párkapcsolatról van szó.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#143) BiP válasza orion1025 (#142) üzenetére


BiP
nagyúr

"Az a baj, az emberek többsége képtelen túllépni dolgokon, vagy értelmesen elraktározni ezeket az eseményeket, pláne ha párkapcsolatról van szó."
Mert rohadt nehéz, nem egyszerű dolog. Szerencsére nem is lehetetlen. Személyiségfüggő, kinek mennyire megy könnyen, de tanulható, edzhető.

Amúgy mi történt itt? 12hsz hiányzik.

(#144) Fehér Farkas válasza BiP (#143) üzenetére


Fehér Farkas
őstag

Sok volt az off, az érzékelhető hergelés, az ezekre reagálások, ami lassan átcsorog személyeskedésbe és törölni kellett. Visszább is törölni kellett, nem csak itt.

[ Szerkesztve ]

Elza és Mása emlékére.

(#145) Graphics válasza BiP (#143) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Tele volt politikával, személyeskedéssel, stbstb... Illetve, hogy nem mindig fogadják el az emberek a másikat, vagy épp a véleményét :D

...a hozzászólást kikapcsolni logout-on olyan, mintha magaddal beszélgetnél a neten...

(#146) BiP válasza Graphics (#145) üzenetére


BiP
nagyúr

Pedig egy ilyen érzékeny témánál, hogy valaki hogy mászik ki a gödörből, (akár egyedül, akár külső segítséggel), pont az elfogadásra, nyitottságra lenne szükség.

(#147) Eastman válasza BiP (#146) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog (1)

...és időre.

"Ő jelenti egy fáradt és beteg korban az idillt, egy harcos és recsegő-ropogó világban a csöndet." /Gárdonyiról/

(#148) bkercso válasza Eastman (#147) üzenetére


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Az idő csak illúzió.

ÚJDONSÁG: MicroFluentDAC :-O ||bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#149) Egon válasza bkercso (#148) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem, az idő az ember egyetlen véges erőforrása. És mint ilyen, még mindig nem eléggé megbecsült.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#150) BiP válasza Eastman (#147) üzenetére


BiP
nagyúr

Nyilván, de itt a fórumban azt nem lehet adni egymásnak. És itt a fórumbeli mentalitásról volt szó.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.