Hirdetés

2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) creation


creation
senior tag

Köszönöm az írást.

Én jelenleg egy DC2050E párral rendelkezek (utóbb időben elkezdett az egyik oldali mély?/közép? "hidegen" ciceregni [mintha besúrolna]), de nagy álmom, hogy helyettük egy HS700 párt... Mint a fehér holló... :R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#2) orion1025 válasza creation (#1) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog (1)

Köszönöm hozzászólásod!

Ha a mély a ludas, ráadásul központosításban, akkor ha finoman megnyomkodod a membránt, hallanod kell a köszörülést. Elsődlegesen függőleges vonalon próbálnám meg, két ujjal kicsit megnyomni befelé (a membrán közepénél), mivel a gravitáció dolgozik, így értelemszerűen lefelé tudnak meglógni, ha enged a pille.

A HS-700 pedig egy érdekes találmány, kicsit olyan öszvér, mint a HS-288, nem biztos, hogy szükséged van rá, de ugye vannak bizonyos kényszer érzések az emberben ;)

Mindenesetre hazai vonalon mozogva, inkább egy HS-280, vagy 282, és ezek a dobozok még emészthető fizikai méretűek.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#3) creation válasza orion1025 (#2) üzenetére


creation
senior tag

Kicsit bánom már a DC2050-et. Amikor vettem, akkor volt egy 5eHUF-al drágábban HS280 a boltban. Később kiderült, hogy egyik kolleganőm vette meg magának otthonra. Notebookról "panelban" zenét hallgatni. Nos messze szebb nekem a hangja mint a Videotoné. Egy HS501-et hallgattam a boltban, méretei tekintélyesek és a 700 ugyebár még arra is rátesz egy lapáttal, de a szoba ahova szánom önmagában ~30nm.

Ha visszatérek a nyaralásról, akkor amit írtál meglesem. De van egy erős gyanúm arra hogy a mély lesz a ludas. Bár az erősítőre is ráfér lassan egy "ellenőrzés". Kocaműszerész vagyok, amit meg tudok csinálni, azt meg is csinálom, de valahogy a hangszórók és az erősítők valahogy kívül esnek a tudásomon. Inkább bíznám szakemberre. Főleg Balassagyarmat - Aszód vonalon vadásznám őket :R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#4) orion1025 válasza creation (#3) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog (1)

Akkor kicsit hasonló cipő. 2007-ben "hasonló" választás előtt álltam, ami egy HS-280 vs DC4014 volt, mindkettő tökéletes állapotban, fanatikustól. A DC-t hoztam el, mert erős mélyei vannak, szabályosan légnyomást kelt már kicsit nagyobb hangerőn, de gyalázatos, tipikus Videotonos hangja volt, így hamar ment a levesbe.

Erősítőből pedig érdemes olyat keresni, ami a végletekig primitív, és nem csak azért, mert könnyű átlátni bontáskor, hanem minél kevesebb kütyün halad át a jel, annál tisztább marad ;) A Philips FA-561-em totálisan ebben a kategóriában van, ráadásul nem finnyázik, a 4 Ohmot is megkajálja, ráadásul egy kis tuningolással elég életképes hangot lehetett kicsikarni belőle. Volt már pár erősítőm ezzel párhuzamban, de az összeset eladtam, a kétszer drágábbakat is lemosta hangzásra.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#5) creation válasza orion1025 (#4) üzenetére


creation
senior tag

Az erőlködőmmel meg vagyok elégedve a Wega V3841-2 nem annyira rossz darab. Még a "hőskorból" származik.
Jelenleg a hangerő szabályzója az ami kicsit rakoncátlankodik, de még nem volt "időm" szétkapni és megnézni a lelkét (emlékeim szerint valami szép nagy japán holmi van benne sonyéktól)...

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#6) Imi1981


Imi1981
veterán

Régen minden vágyam egy ilyen hangfal volt :-) . Igazából még most is elfogadnám, a hangzására nem emlékszem igazán (még fiatal voltam akkor még ez nem érdekelt ) de arra igen, hogy brutális mélyet szólaltatott meg és igen nagy hangerőn torzítás nélkül, pedig csak 80/100wattos volt. Báttyámnak volt és míg volt kocsmája rengeteg bulit végigbírt, azt a végén túlhajtották és rotyogott, sercegett, zörgött szóval minden baja volt. Némelyik mostani csoda hangfal meg 300 Watt és mégis sehol sincs(persze most is vannak nagyon jó hangfalak aranyáron) .

(#7) orion1025 válasza creation (#5) üzenetére


orion1025
őstag
LOGOUT blog (1)

Érdemes lenne a kondenzátorokat kicserélni, ha ennyire kötődsz hozzá, elég drámai a hatás, bejáratási idő után pedig még inkább.

Imi1981:

A hangzás leginkább meghajtó eszköz kérdése, tehát ezért olvasni sok Hi-Fi cuccról annyira változó véleményeket. Na meg ott van az elhelyezés, és egyéb nyalánkság hegyek tömkelege. De ha már mély hangok.. Épkézláb hangszórókkal lenne még benne tartalék, bár a doboz lehetne fizikai méreteiben mélyebb 5-6 cm-rel, az is segítene a dolgon.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#8) garfield545


garfield545
tag

Sziasztok tudnátok segiteni hogy tudom vissza kötni a túl terhelés jelzőt hogy müködjön is ?

Mama mindig azt mondta, hogy az embernek csak annyi vagyon kell, amiből megél, a többi csak felvágásra meg fennhéjazásra való.Az embernek előbb maga mögött kell hagynia a múltat, csak akkor mehet tovább.Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.