- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- leslieke farmerzsebe
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
Így egy év elteltével:
nocsak, senki nem fagyott meg, a boltok folyamatosan tele vannak vásárlókkal, az "újautó" eladások emelkedőben.
Nem kell mindent benyalni, amit a szemed elé tolnak...
Egyébként a mi családunk úgy lett szocializálva, ha segítség kell, ne nézzük azt, hogy holnap miből tudunk playstation-t, autót, tv-t venni, valamint annak mindenképpen segítsünk, aki nem tud magának...[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
nullpoint
őstag
Belemagyaráznak olyat amit nem is mondtál, ez egy régi szokás itt. Velem is csináltak már ilyet, és még én kaptam bannt miatta, inkább érdemes elengedni a témát. (Jó tanács: soha ne sakkozz galambbal...)
Nagyon félek amiatt is hogy semmiféle igazolást nem kaptunk a témával kapcsolatban, számomra ez igen kockázatos dolog, nem tudhatjuk hogy megfelelő felhasználásra kerül, sajnos végtelen mennyiségű példa van az emberek jószívűségével való visszaélésekre.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
ata007
tag
Hat mis is zarnank mar ezt a temat, de valamiert meg mindig nem hagyod. Mindegy. Ha tudsz, akarsz, van mibol, aterzed, stb. , Segitesz. Ha nem, nem. Ennyi. Nem kell mindenr megmagyarazni, filozofalni, atbeszelni. Senki nem fog eledalni az utcan, kerdore vonni, miert nem, ahogyan elem sem, hogy miert. Sot! Dicseretet sem varok erte! Maradjunk ennyiben. Tovabbi szep napot, es konnyu eletet mindenkinek!
-
Mr X
veterán
Senki nem értett félre, a mondandóddal ellentétben nem a bejegyzés volt a vérlázító, hanem a te hozzászólásod. A posztoló nem kérte, hogy bárki a gyerekei elől vegye el a falatot, hogy neki adakozzon. Ebbe egyedül te kötöttél bele, most ne próbáld meg eladni, hogy "nem is úgy gondoltam".
-
Earl_Muttley
őstag
Szállj már le a magas lóról. Mindenki érti, mire gondolsz, csak nem értenek egyet vele. Egy törött lábú emberhez sem mész oda, hogy "neked csak eltört, másnak meg levágták, az jobban rászolgál a segítségre". Így itt is teljesen feleslegesen adod elő, hogy nlesznek emberek, akinek rosszabb lesz. Ezzel nem segíted a posztolót, sőt igazából senkit sem.
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
orion1025
őstag
Én bevallom őszintén, még mindig nem értelek. A Te szemszögedből nézve, csúnyán mondva, egy kutya jelen gazdasági helyzetben dögöljön meg, mert csak egy kutya, semmi más, a rezsi az fontosabb, no meg az itthoni politikai helyzet, mert válság van. Amikor jött a covid hullám 2020 márciusában, többek között engem is szemrebbenés nélkül lapátra tett a munkahelyem, ahogy a cég 75%-át, pedig nem alacsony pozícióban dolgoztam, és ott álltam egy behúzott kézifékes országban, hogy kaptam fél havi fizetést, aztán jó napot kívánok, munkahely meg nuku a városban. Akkor is volt kutyánk, ugyanúgy megkapott mindent, ahogy az egyik helyi állatvédő egyesület is, nem a piaci helyzet döntött ezekről, pedig nem kértünk senkitől semmit, megoldottuk. Most sajnos nem tudjuk megoldani az elrugaszkodott költségek miatt, de ha Te úgy gondolod, ez Téged zavar, engem nem bántasz vele, jelen esetben saját magad minősíted, mert az emberek többsége nagyon nem azt a nézetet vallja, amit képviselsz, tehát ezen kellene elgondolkodnod picit, mielőtt a saját igazad hajszolod. Ha egy kötelező jellegű elvárásom lenne, akkor jogos lenne a felvetésed, de ahogy nekem sem tetszik adott esetben valami, mert nem az én nézőpontom képviseli, na bumm, lapozok tovább, kész.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Mi pontosan ugyanannyi penzt forditunk jotekonysagra, mint bekeidoben. Szerintem kicsit sem verlazito egy ilyen keres sot a hulyeseg az lenne, hogy nem ker segitseget az, akinek szuksege van ra, foleg most.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
MODERÁTOR
-
Algieba
őstag
Kivételesen demagógiát érzékelek az elgondolásodban. Ez dettó mint kiskorunkban, amikor nem akartunk megenni valamit és szüleink az afrikai éhező kisgyerekkel jöttek nekünk. A magyar ember saját magának kapar. A posztoló a kutyáját akarja menteni, ami érthető reakció részéről. Aki pedig nem akar megfagyni, éhen veszni, az is mobilizálja magát.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
orion1025
őstag
Nézd, engem nem kell felkészíteni semmire, sem megfagyni nem fogok télen, sem éhezni, de ilyen költségeket, ilyen gyors határidővel szerintem az átlag ember nem tud kigazdálkodni. Illetve azt sem értem, ha már itt tartunk, hogy valakinek adott esetben 200Ft utalása miért lenne megterhelő ebben a háborús időben. Gyanítom, ha egy gyermekkel kapcsolatos probléma miatt kezdtem volna el ezt az egészet, akkor az okés lenne a szemedben, holott a kettő egy és ugyanaz a helyzet, csak míg a társadalmunk (sajnos) többségénél előbbi elfogadott, utóbbi bűn, mert csak egy állat. Illetve ha ennyire nem tetszik a kezdeményezés, akkor miért foglalkozol az egésszel?
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Gargouille
őstag
Nem gondoltam, hogy embertelen lennél, nem feltételeztem rossz szándékot és teljesen igazad van abban is, hogy a legtöbb embernek ennél lényegesen húsbavágóbb nehézségekkel kell szembenéznie. Mindezek mellett is azt gondolom, hogy nem feltétlenül kell szembeállítani egymással ezt, meg az általános megélhetési problémákat. De osztom, hogy lehetnek hirtelenen vélemények, ebben szintén van igazság.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
Szerintem teljesen korrekt volt a kérése, ebben pont nincs semmi vérlázító. Ha azt írta volna, hogy röhögve kifizettem 400000Ft-ot a cápaízű szaloncukorra a kutya karacsányfájára bebeeee, na az lehetne vérlázító. De így ebben a formában megfogalmazva ez egy tök emberséges kérés. Megközelíthető onnan is, hogy még ezekben a nehéz időkben is van benne annyi, hogy akár lehetőségein túl is próbál törődni a kutyájával és megtenni mindent, hogy ne nyomorékként élje le a hátralévő életét. Szerintem ez inkább becsülendő mint vérláztó. Pont az ilyen dolgok tesznek minket emberré.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Narxis
nagyúr
És akkor mi van? Aki tud az ad, aki nem tud az nem ad esetleg szól olyannak aki tud adni. Ha a tökéletes vagy ahhoz közeli gazdasági állapotra várna akkor sose lehetne egy ilyen felhívást, kérést kitenni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10