Hirdetés

2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Ugyanmár :) $$$. Ha az egészséged számítana, akkor emberi áron adná a valóban egészséges(ebb) termékeket, de ezek egyrészt nem egészségesebbek, másrészt aranyárban adja, és még ha megfeledkezik magáról, és elfelejti, hogy az emberek pénzéből telik neki a luxusra, akkor ilyenek is kipotyognak a kis "szájából". Népbutítás, parasztvakítás, átverés, lehúzás. Válassz.

Egyik kollégám mesélte pár hete, hogy beesett egy ilyen update üzletbe, ahol kért két update kakaós csigát, gondolta, hogy drágább lesz mint a nemegészségesfajta, de a két minicsigára fizetett több mint 600Ft-ot. Csak azért nem vágta hozzá az eladóhoz, mert átgondolta, hogy nem ő tehet róla :)

[ Szerkesztve ]

(#2) Eastman


Eastman
őstag

Kicsit költői a kérdés, nem? :U

:)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#3) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Ilyet nem szabad írni mert Norbi beperel!

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#4) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA

Rövid ideig (1-2 hónapokig) árultak olyasmit, amiből évtizedekig kell fogyasztani akkor, hogy egyáltalán kockázatot jelentsen.
Azért ez nem cián.

(#5) 8th


8th
őstag

Sosem értettem a Norbi update hívőket és az egyéb csodaváró embereket. Ha egy kicsit is uralkodni tudnának magukon nem zabálnák halálra magukat és ezt megfejelnék napi fél óra aktív mozogással nem lenne minden negyedik magyar vágásra érett zsírdisznó.

Hüje malyom

(#6) Cthulhu Dawn


Cthulhu Dawn
őstag

Szerintem tökmindegy, a célközönségük úgy is az az átlaghülye, aki azt hiszi, hogy 2 meki között betölt norbi update lábkörömtől fogyni fog.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#7) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Itt nem az emberek egészsége a fontos, hanem az üzlet és a pénz.

Az egész már ott rossz, hogy péksüteményeket is árulnak. Persze a Norbis cuccok lehet hogy kevésbé rosszak, mint a pacalpörkölt vagy a körömpörkölt, de rosszak, a megfelelő fogyáshoz és/vagy alakformáláshoz illetve annak fenntartására alkalmatlan.

De a legrosszabb az egészben, hogy ehhez egy HVG-s cikk kellett, hogy páran feleszméljenek. :U

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#8) Kalandor válasza Cthulhu Dawn (#6) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA

A célközönségük pl. a cukorbeteg gyerekeket nevelő szülők, akiknek ritkábban szorul el a szívük, ha a gyerekük olyat kér, mint a többi gyerek.

[ Szerkesztve ]

(#9) Kolondrum válasza Cthulhu Dawn (#6) üzenetére


Kolondrum
félisten

+1
Épp a napokban láttam egy anyát és a két lányát. Otthagynak súlyos ezreket a norbiba és minap előttem álltak a sparba. Ott figyelt a big nutella meg csupa hizlaló kaja.
Tipikusan azt hiszik, hogy mert néha esznek norbit attól majd fogynak. Sok ilyen van. A legtöbb norbi kaját vagy el lehet készíteni otthon és/vagy jobbá tenni így, vagy meg lehet venni más más márka alatt töredék áron.

[ Szerkesztve ]

RMX3301

(#10) Cthulhu Dawn válasza Kalandor (#8) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Aki nagyon szeretné, hogy a cukorbeteg gyereke néha nassolhasson az se biztos, hogy a norbiban fog vásárolni neki. Persze ellehet adni ezzel is.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#11) Simi87


Simi87
senior tag

Annak a kis dugódaninak az a lényeg, hogy legyen pénze, amivel tud kompenzálni. :N

(#12) Cifu


Cifu
nagyúr

A megdöbbentő az, hogy a Norbi névvel forgalmazott termékekről folyton-folyvást kiderül valami, hol hazudnak a marketingben, igaz ilyen miatt már korábban is elmeszelték a GVH-nál. Az, hogy folyamatosan indítja és felszámolja a különféle cégeit, már csak hab a tortán (nyilván nem ok nélkül játszik ezzel sem).

Mindezek ellenére mégis népszerű... Jó marketing bármit el lehet adni, akár homokot a sivatagban is - erről szól a Norbi Update...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#13) Hieronymus válasza Cthulhu Dawn (#10) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Bármely, 70-85% kakaótartalmú csokoládé megfelel a cukorbeteg (gyerekek) nassolására.
Ezek a csokoládék egészséges élelmiszernek tekinthetők. Nincsenek telenyomva édesítőszerekkel, ezért könnyebb megtartani a fogyasztási korlátot.

ruszkik, haza!

(#14) sutszi válasza Kalandor (#4) üzenetére


sutszi
veterán

Itt inkább az elvről van szó...egy brand ami az egészségre van építve az utolsó betűig, az hogyan készülhet olyan összetevőből ami kifejezetten ellentmond ennek?
Valóban nem cián, de az a fajta elitista személélet amit a Norbi folyton érzékeltet azt most ezzel lehúzta a wc-n...Megnézte valaki azt a receptúrát mielőtt kiment gyártásba?! Valószínűleg igen...miért nem tettek semmit?!
De az is jó kérdés, hogy akkor is beszüntették volna ha nem jön a szigorítás.
Annyira nem kell védened mert semmi olyat nem tud mutatni a Norbi amit tudatos életvitellel ne lehetne kivitelezni...Csak az emberek inkább lusták.
Én azon meg vagyok akadva mikor az (december) ünnepek kapcsán az 5-10kg-os hízásokat emlegetnek...Szűk 1 hét alatt mennyit kell enni ehhez?! Döbbenet...komolyan.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#15) sh4d0w


sh4d0w
nagyúr

"...Számomra megdöbbentő, hogy egy olyan ember, aki elvileg azért hozta létre a brandjét, hogy segítsen az emberek egészségének megörzésében, nem is törődik valójában az egészségünkkel..."

Lfszt. Ő teljességgel teliberakja, mi van az egészségeddel, csak dőljön a zsé.

https://www.coreinfinity.tech

(#16) Tulipanti


Tulipanti
tag

Egy cseppet lefutott téma már ez a müzliszeletes dolog, régen nincs már ilyen termék és Norbi utólag bevizsgáltatta az említett cuccokat, és akkor sem állták meg a helyüket a táblázat beli értékek.

Hogy nem az egészség számít ezeknél a termékeknél? Akkor tessék elmenni a gyönyörű szupermarketekbe, és megnézni a termékek összetevőinek listáját. Minden tele cukorral, ízfokozóval és egyéb finomságokkal, ami arra tökéletes, hogy a fogyasztó rászokjon az adott termékre. Silány minőség, igénytelen termékek sora. És ez után nézzük meg az embereket, túlsúly, cukorbetegség és csodálkozunk.

És ha már írok ide, tisztázzuk. Nem azért fogynak az emberek, mert Update túrósbatyut esznek, hanem attól, amit nem esznek meg azáltal hogy ezt eszik. Egyik terméknek , csodaszernek sincsen fogyasztó hatása. Ez egy életmód és nem diéta és fogyókúra.

A cukorbetegeknek pedig hatalmas segítség, hogy tudnak péksüteményt enni, csokit enni, tésztát enni, pudingot, joghurtot és szinte bármit. Sajnos már a gyerekeknél is egyre gyakoribb a cukorbetegség, egy ilyen szülő ha bemegy egy ilyen üzletbe, fellélegez, hogy itt minden van a gyereknek amit a többi gyerek is eszik.

Senkinek sem kötelező ezeket a termékeket megvenni, de ezek a termékek minőségiek, magyar gyártásúak, ami azért ritka, ha szétnézünk.

Én ezzel a módszerrel 25kg-ot fogytam, mondhat bárki bármit, működik és szuper dolog. ;)

"Játszunk erotikus bújócskát. Picit segítek: az ágyon leszek meztelenül. Sok szerencsét!" :D

(#17) Cifu válasza Tulipanti (#16) üzenetére


Cifu
nagyúr

Akkor tessék elmenni a gyönyörű szupermarketekbe, és megnézni a termékek összetevőinek listáját.

De ők nem is állítják, hogy szuperegészséges leszel, no és persze fogyni fogsz a termékeikkel. Míg Norbi és cégei ezt állítják évek óta, ráadásul nem egy és nem két esetben egyértelműen hazudnak is. Emiatt kellett már többször is a GVH előtt felelniük, és fizetniük.

A szomorú az, hogy ez sem billenti ki az embereket a hitükből, hogy itt marketingről szól az egész, és veszik tovább a Norbi termékeket...

Egyik terméknek , csodaszernek sincsen fogyasztó hatása. Ez egy életmód és nem diéta és fogyókúra.

Ez érdekes. Az Update Pékségeken hatalmas betükkel volt kiírva, hogy fogyasztó sütemények, és hogy "vétkezz büntetlenül". Ami miatt aztán meg is büntették a céget, mert egyértelműen hazugság volt. Szóval akkor most melyik kezedet harapod meg? Mert az állításodat maga az Norbi Update 1 próbálta megcáfolni...

A cukorbetegeknek pedig hatalmas segítség, hogy tudnak péksüteményt enni, csokit enni, tésztát enni, pudingot, joghurtot és szinte bármit.

Mert eddig nem tudtak? A bevásárló központokban is lehetett eddig is olyan csokit, tésztát, pudingot vagy joghurtot, és "szinte bármit" venni, ami cukormentes.

Senkinek sem kötelező ezeket a termékeket megvenni, de ezek a termékek minőségiek, magyar gyártásúak, ami azért ritka, ha szétnézünk.

Nem mellesleg pedig Norbi jól megél abból, hogy hasonló vagy akár jobb termékeket is lehetne venni helyettük, de nagyon sokan bedőlnek a marketingnek, és azt hiszik, hogy a Norbi kajáktól majd fogyni fognak, meg egészségesebbek lesznek...

Ez pedig finoman szólva sem etikus...

Én ezzel a módszerrel 25kg-ot fogytam, mondhat bárki bármit, működik és szuper dolog.

Személyes ismerettségi körömben legalább tucatnyian próbálták, sok közülük még ma is nagy rajongója a Norbi Update-nek. Még akkor is, ha konkrétan egyiküknek sem sikerült semmi komolyabb eredményt elérni vele, ellenben rengeteg pénzt költenek olyasmire, ami nem hat... :U

Ha valóban a Norbi Update-el sikerült elérned a fogyást, (és nem fizetett embere vagy,) akkor elismerésem az eredményért, legyél büszke rá. Ugyanakkor én maradok szkeptikus a témában...

Amúgy én 18kg-ot fogytam, Norbi Update 1 nélkül...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#18) sutszi válasza Tulipanti (#16) üzenetére


sutszi
veterán

Ekkora maszlagot...Olyan irányba ferdíted a dolgot, hogy szerinted a Norbi termékeken kívül csak silány van?! Hidd el mi megnézzük mit veszünk és nagyon nem a Norbi-t és jó minőségű cuccokat...Létezik más is az elvakultságon kívül is... :U

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#19) Tulipanti válasza Cifu (#17) üzenetére


Tulipanti
tag

Még jó, hogy nem állítják azt. A boltok tele vannak ócskábbnál ócskább termékekkel. Már szinte semmit nem veszek ilyen helyen mert minden tele van cukorral.

A reklámtábla egy dolog, tessék egy könyvet elolvasni és minden benne van. A legfontosabb ebben az életmódban, hogy ne együnk cukrot, fehérlisztet és társait, nézzük a ch-t és a glikémiás indexet. Ennyi. És akkor ha már mindenhol lehet diabetikus terméket kapni, akkor tessék azt megnézni, mi van benne. Az édesítő fruktóz, ami így már nem egészséges, és búzalisztes a nápolyi, keksz stb. Ezeknek a termékeknek a ch tartalma közel ugyanannyi mint a hagyományosaké, tehát egy cukorbetegnek, aki számolja a ch-t, hát nem sokkal van előrébb. És még csak nem is egészségesek. Az Update termékek GL-je 30 alatti, a ch minimum -50%. Ezzel egyik termék sem vetekszik a szupermarketben.

Nem tudom, mi gond van azzal, hogy ő ebből él. Finom, minőségi termékeket forgalmaz, ami megkönnyít sokak életét. Rengeteg meló van az Update mögött, és Norbi kiáll a termékei mellett. Légyszi mutasd meg a coca cola gyártóját...
Az egész családja ezeket fogyasztja, a legkisebb gyereküktől kezdve a szülőkig.

Én pedig ezret tudok mutatni, akinél működött. Annak akinél nem, megnézném az étrendet, hogy mit hogyan evett. Mert a rejtett cukor mindenben szinte ott van. Meg nem fogyunk le, ha az Update ebédet esszük, de amellett reggelire a zsömlét meg a sima kakaóscsigát, vacsira meg szintén. Ezeket hívom a kamu update-eseknek. Meg azokat, akik addig élnek így amíg lefogynak, aztán minden visszaáll, és csodálkoznak, hogy visszahíznak. Na és ilyenkor szidják Norbit...no komment...el kellene sokaknak gondolkodni, utánaolvasni és megérteni, hogy hogy működik az emberi szervezet.

NEM vagyok beépített ember, egyszerűen ezt az életmódot folytatom, tudom, hogy működik és kiállok mellette.

Gratulálok a fogyásodhoz!

sutszi: Igen, van normális termék, de nem túlzásban. És azért azok sem az olcsó kategóriások és az Updatet szidják, hogy drága.

[ Szerkesztve ]

"Játszunk erotikus bújócskát. Picit segítek: az ágyon leszek meztelenül. Sok szerencsét!" :D

(#20) Dany007 válasza Cifu (#12) üzenetére


Dany007
veterán

Igen, erről van szó. Már párszor próbáltam én is kifejteni a véleményem... Meg hasonlók... De mindig meg lett magyarázva az egészséggel.
Szvsz ez a marketingjének alapja. Az egészség így meg úgy meg amúgy... Mert ezzel mindig lehet takarózni...
De látod ha az a müzli szelet éppen nem hogy egészséges nem volt, hanem egyenesen káros is, akkor is kilehet magyarázni annyival, hogy de hát sokáig nem volt a polcokon és úgyis sok idő kell amíg káros hatásai lesznek...

Szerintem nem érdemes nagyon ellene érvelni, mert akik eleve úgy gondolják semmilyen észérvvel nem lehet meggyőzni. Ők tényleg azt hiszik - mocskosul naivan -, hogy az az ember nekik akar segíteni nem pedig csak szimplán még gazdagabb lenni.

(#21) Cifu válasza Tulipanti (#19) üzenetére


Cifu
nagyúr

A reklámtábla egy dolog, tessék egy könyvet elolvasni és minden benne van.

Ha azt mondom, hogy nem csak egy könyvet olvastam el, és nem csak egy ember véleményét hallgattam meg a témában elhiszed? Ennek ellenére (vagy éppen ezért) állítom, amit állítok.

Az Update termékek GL-je 30 alatti, a ch minimum -50%.

Megbocsáss, de ha felolvasod a Norbi Update reklámanyagát, attól az automatikusan igaz és minden vivő igazság lesz?

A ch minimum -50%-ra külön felhívnám a figyelmedet. Ugyanis ez így értelmetlen, lévén ha valamit százalékban fejezünk ki, akkor kell egy skála, hogy mit tekintünk 100%-nak és mit 0%-nak. Szóval a -50% akkor értelmes jelző, ha odarakod mellé, hogy mihez képest -50%.

Nem tudom, mi gond van azzal, hogy ő ebből él.

Azon túl, hogy átveri az embereket? Semmi...

Rengeteg meló van az Update mögött, és Norbi kiáll a termékei mellett.

Azért csinál folyton új és új cégeket, majd dönti be az előzőeket? Azért lett elmeszelve nem egy és nem két esetben a GVH által?

Milyen szavahihetősége van egy olyan termékcsaládnak, amelyben fogyasztó süteményt reklámoznak?

Légyszi mutasd meg a coca cola gyártóját...

Légyszi mutass rá, hogy én mikor hoztam fel bármire is példának a Coca-Cola Co.-t. Szóval ha érvelni akarsz valamivel, akkor kérlek ne adj a számba semmi olyat, amit nem mondtam/írtam.

A témához: amikor 106kg voltam, napi egy üveg kólát minimum megittam, de kezdett emelkedni a vércukor szintem, és jött a figyelmeztetés. Leálltam a kólával, kicsit odafigyeltem az étkezésre, elkezdtem mozogni, illetve nekiálltam tanulmányozni a táplálkozási elemzéseket, nézeteket és egészségügyi valamint fitnesz anyagokat . Ha az ember alaposan utánanéz (és több könyvet is elolvas a témában) rájön, hogy sokszor még a nívós szakemberek, komoly tudományos háttérrel elvégzett kísérletekkel is ki tudnak hozni igencsak eltérő megállapításokat is. Azt is lehet látni, hogy mekkora üzlet van e mögött, és hogy jönnek-mennek a divatok a táplálkozás tudományban, lásd most újra felkapott lett a "paleo" étrend.

Annak akinél nem, megnézném az étrendet, hogy mit hogyan evett. Mert a rejtett cukor mindenben szinte ott van. Meg nem fogyunk le, ha az Update ebédet esszük, de amellett reggelire a zsömlét meg a sima kakaóscsigát, vacsira meg szintén. Ezeket hívom a kamu update-eseknek. Meg azokat, akik addig élnek így amíg lefogynak, aztán minden visszaáll, és csodálkoznak, hogy visszahíznak. Na és ilyenkor szidják Norbit...no komment...el kellene sokaknak gondolkodni, utánaolvasni és megérteni, hogy hogy működik az emberi szervezet.

Ez mind szép és jó, csakhogy ehhez nincs szükség Norbira. Mindezt el lehet érni nélküle is. Norbi nem egy isten, és nem ő találta fel a spanyol viaszt. Ha őszinte ember lenne, akkor nem a saját termékeit helyezné a többi termék elé, hanem azt mondaná, hogy erre és erre figyeljetek, és akkor nem lesz baj. De nem, a Norbi-féle marketing egyik alapeleme, hogy próbálja ezer szállal magához kötni az embereket, és meggyőzni őket arról, hogy az a legjobb döntés, ha csak és kizárólag a Norbi Update 1 termékeket vásárolnak.

Hangsúlyoznám, hogy egyes elemeit, amit a Norbi Update felhasznál, valóban működik és jó dolog. Csak a köré kiépített marketinggel van bajom, és azzal, hogy sok esetben direkt átverik az embereket.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#22) Tulipanti válasza Cifu (#21) üzenetére


Tulipanti
tag

Ez nem a reklámanyaga, hanem a termékei ilyenek. Hogy kéne másképp írnom? Ez így van. Csinálj vércukor tesztet, meglátod.

Szerintem egyértelmű, hogy mit a hagyományos termékekhez képest. Nézd meg a hagyományos tészta/liszt ch-ját és utána az Update-ét. Lesz egy "csepp" különbség. De ez minden terméknél így van.

Könyörgöm...kit ver át??? Én sehol nem láttam fogyasztó péksütemény reklámot, vagy ha a rádiós batyura gondolsz, ott sem azt mondja, hogy a batyutól fogsz fogyni. A jelenlegi reklám a lowcarb kifejezés és a szénhidrátszegény. Ebben hol az átvágás?

A coca cola egy példa volt a sok közül, mondhattam volna bármit.

Trendek mindig vannak és lesznek is, csak sok elég hamar bebukik. A diéták, fogyókúrák ideig óráig persze szuperek, aztán 2x annyi jön vissza.

Norbi most is azt mondja, hogy a termékei segítségek és lehetőségek. Egy fogyni vágyó ember is reggelire megehet egy kakaóscsigát és nem csurgatja a nyálát a pékség előtt. Vagy ehet csokit, kenyeret vagy bármit. Ez egy lehetőség. Persze h lehet a Gl figyelembe vételével és ch számolással fogyni és a kódok betartásával, csak elég kevés termék lenne amit ehetnénk és előbb utóbb megunja az ember. Így hogy vannak ezek a termékek lehet variálni, nassolni stb.

Mindenki eldönti miben hisz, én ebben és működik. ;)

[ Szerkesztve ]

"Játszunk erotikus bújócskát. Picit segítek: az ágyon leszek meztelenül. Sok szerencsét!" :D

(#23) Cthulhu Dawn válasza Tulipanti (#19) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Aha, szénhidrát meg glikémiás index, a fehérje, zsír bevitelnek, és a mozgásnak nincs is köze a diétához gondolom :U . Pont az ilyen szintű hozzáértéssel lehet amúgy jó fos plöttyedt formát elérni diéta után. Érdekes, hogy a normális diétás módszerek kevésbé terjedtek el, a Norbi update sütemények meg fogynak ezerrel.

Az már önmagában is parádés, hogy a Norbi update oldalon a ch, és GI van feltüntetve csak.

[ Szerkesztve ]

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#24) Cifu válasza Tulipanti (#22) üzenetére


Cifu
nagyúr

Szerintem egyértelmű, hogy mit a hagyományos termékekhez képest. Nézd meg a hagyományos tészta/liszt ch-ját és utána az Update-ét. Lesz egy "csepp" különbség. De ez minden terméknél így van.

Pontosan ez a nézet a baj. Mit tekintesz "hagyományosnak"? Mi akadályoz meg abban, hogy alacsonyabb ch értékűt vegyél? Ne mond, hogy csak és kizárólag a Norbinál lehet ilyeneket venni!

Ez egy marketing módszer, és a lustaságra épít. Élnék a gyanúval, hogy nem nézel te sem utána annak, hogy miből mennyi is a van egy Norbi termékben és a boltok polcain található termékben (nem csak ch!), hanem megnyugodsz, hogy tettél valamit az egészséged érdekében, mert te "-50%"-al kevesebb káros anyagot viszel be, mintha a boltba vettél volna "hagyományos" terméket. Erre épül az egész.

Én sehol nem láttam fogyasztó péksütemény reklámot,

Csak be kell írnod a Google-ba, és akkor találnál ilyeneket...

A jelenlegi reklám a lowcarb kifejezés és a szénhidrátszegény.

Ismét marketing:

Lowcarb = Low carbohydrate = Alacsony szénhidrát vagy más szavakkal szénhidrátszegény. Szóval ugyan az a kifejezés angol rövidítéssel "és" mellette magyarul.

Mindenki eldönti miben hisz, én ebben és működik.

Ha hitkérdést csinálsz belőle, akkor természetesen valóban így működik.
De akkor ne is csodálkozz az ehhez hasonló vitákon.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#25) sh4d0w válasza Tulipanti (#22) üzenetére


sh4d0w
nagyúr

"...Ez nem a reklámanyaga, hanem a termékei ilyenek. Hogy kéne másképp írnom?..."

Pedig Cifu már elmondta, de segítek egy példával. Ha vmilyen káros anyagból az eü hatérérték1, a boltban kapható rendes cuccban meg van belőle 4, akkor a sóher -50%-a még mindig pont több, mint a határérték - így már világos?

[ Szerkesztve ]

https://www.coreinfinity.tech

(#26) Dany007 válasza Tulipanti (#22) üzenetére


Dany007
veterán

"Mindenki eldönti miben hisz, én ebben és működik."

Ez nem hit kérdése... De látom te durván hívő vagy. :)

"A diéták, fogyókúrák ideig óráig persze szuperek, aztán 2x annyi jön vissza."

Ez a nőknek egy orbitális baromsága általában. Mindig kell valami ami alátámasztja hogy most épp mit és miért csinálnak úgy ahogy... Fölösleges. Változatos étrenddel és mozgással ugyanazt el lehet érni, mint amit te értél el. Csak kicsit gondolkodni kell és tenni érte. Erre bármelyik nő képes, akinek nem genetikai okokból van túlsúlya. De sokkal könnyebb az ember arcába tolt maszlagot elfogadni sőt hirdetni, mintsem gondolkodni és elkezdeni valamit magától az embernek.

Nem gond az egészséges étkezésre vágyás meg a diéta sem. Csak manapság már túl nagy feneket kerítenek a dolognak. El van túlozva az egész, egyfajta divat és trendiség lett kerítve e köré. És az emberek maguk is kezdik elhinni, hogy ilyen Norbi féle szarságok nélkül ők nem lennének képesek semmire...
Láthatod magadon is... Nyomatod egy az egyben a Norbi szövegét a ch-ról meg a mínusz 50%-ról közben meg te magad sem tudod hogy miről is beszélsz... mihez képest -50% és mindez mire alapul? Azért mert egy grafikus ráírta a csomagolás papírjára mert a Norbi azt mondta neki? Ugye azért ezt nem akarjuk így elhinni csak mert ő mondta... ? Netán gyógyszert is a Kínai piacon veszünk, mert az eladó azt mondta jó?

(#27) sutszi válasza Tulipanti (#22) üzenetére


sutszi
veterán

Az ilyeneken szoktam leesni a székről... Szerinted attól hízott el a fogyni vágyó egyén mert reggelire megevett 1 azaz egyetlen darab kakaós csigát?! Nem! Azért mert megevett vagy 10-et majd vacsora után aludt egyet...
Nem kell Update a normális mennyiség kijelöléséhez, és a legtöbb túlsúlyos ezért van....Annyit esznek amennyit nem kellene...erre rátesz egy lapáttal az, hogy mit esznek meg...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#28) Crystalheart válasza Tulipanti (#22) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Az miért nem merül fel az emberekben, hogy otthon süssenek/főzzenek? :D Megy itt a Norbi vs. hipermarketcucc. Pedig a marketekben is van pl. kukoricadara, tönkölyliszt, barna rizs, olajos magvak, hüvelyesek, stb., és ha valaki szupergellyen szereti, akkor a Norbi cuccok felárából kilószámra vehetné a xilitet vagy az eritritolt. Nem kötelező készételt venni, cukorbeteg gyerek anyjának meg pláne nem.

(#29) blackrulz


blackrulz
nagyúr

Welcome to the Real World neo;)

When you want a circus you exalt the clowns

(#30) blackrulz válasza Tulipanti (#22) üzenetére


blackrulz
nagyúr

az a baj, hogy pár alapvető dologgal nem vagy tisztában...

1: a szervezeted működése nem feltétlenül vélemény kérdése. elég jól reprodukálható, levezethető, bizonyítható folyamatok összessége, ami messze áll az atomfizikától. lehet hitkérdésként kezelni, de az onnantól teológiával vagyunk egy szinten.

2: két csoport van, akik bármit ismétlem BÁRMIT megvesznek ha jó a marketing. az állapotos nő, és a kövér. milliárdnyi babavitamin meg ultrahangos masszírozó egyik oldalon, a másikon meg norbi, meg a rezgéssel, meg melegítéssel zsírbontás. az állapotos nőnek legalább van mentsége, hogy fél, a csecsemő ha nem szedi be akkor nyitott gerinccel vagy más rendellenességgel születik, de a második csoportot ha megnézed minden "divatos" diéta esetében egy pár szóval motiválják: könnyű, kényelmes, gyors.

Igazad van, életmód váltás kell. annak viszont alapvető lépcsője a mozgás. és itt el is bukik a "fogyózók" 90%-a. mert nehéz. mert fájdalmas. mert nem lehet a tv elől csinálni, ha mégis lehet akkor meg a gyerek meg a meló, meg a többi kifogás keresés.

Norbi ugyanazt a bevált receptet követi mint a többi lánc. lásd subway usákoknál. ott volt a fószer, subway színekben demózik meg ad tanácsot hogy ott egyél napi 3-4x és látod én mennyit fogytam... persze hogy fogyott, de ő se azt ette fejem rá, és megvolt a normális mozgás.

Minden diéta, fogyókúra, vagy életmódváltás, ami arról szól, hogy vegyél egy adott cég, cégcsoporttól minden nap ezt vagy azt, az egyedül a fogyasztó már bocsánat de redvás lustaságára játszik. lehet hogy a termék valamivel jobb mint amit a boltban kapsz. az viszont fix, hogy otthon ha rászán az ember fél órát ezerszer jobbat rak össze azonos vagy olcsóbb áron. reggel kakaóscsiga kell? minek? a reggeli egy kva fontos étkezés. ott ilyen nyúlkaját enni lehet, csak meddig jó? főleg alacsony ch val? teljesen mindegy hogy milyen kakaóscsigát eszik az ember, abban max a szénhidrát lesz az értékes a szervezetnek reggel. azt levisszük a gonosz bolti termékek alá, amik miatt a kamionos is agyrákot kap pedig nem is evett belőle, és mi marad? betol a szerencsétlen reggel egy üres semmit, amiben se szénhidrát se fehérje se semmi más hasznos dolog nincs. egy normális reggeli összerakása, amiben van már használható anyag, az mennyi? rutinnal kb 10 perc?

nyúlkaját enni lehet. csak nem lesz energia mozgásra, meg egy idő után szépen a beeső ch miatt szerencsétlen kutyául fogja érezni magát... de mindegy, ez pont az a téma, amiben se meggyőzni se megmagyarázni nincs értelme a hívőket, de attól hogy hiszel valamit, attól még nincs igazad feltétlenül.

tudom. maradva a kakaóscsigánál maradva nagyon könnyű a tányérra tenni a párunknak, a gyereknek, betolja örül finom, aztán ennyi, nem kell főzni, mert a rántotta az gyilkos, a saláta drága, egy normális kenyér sincs csak norbitól, nomeg egyébként is, pénz nincs sok, és idő még annyi se, szal gyorsan kell olcsón. feminán pl lehet találni olyan diétákat, hogy a szerzőt tarkón lehetne lőni érte azonnal, pl kávédiéta napi párszáz kcal bevitelekkel de 2-3 presszóval, és társai. és csinálják...

nem hibáztatlak, kedves édesanyámnak nem tudom elmagyarázni, hogy a havonta tartott egy hetes nem eszek semmit diéta miatt pofán vágnám legszívesebben, de hiszi hogy jó, nem hall nem lát nem beszél...

btw ha még nem vetted meg norbi összes könyvét megkíméllek a kiadástól, az összes könyvének summája: egyél kiegyensúlyozottan, vigyél be értékes tápanyagot a szemetet szard le, vigyél be kevesebb kalóriát mint amennyit elégetsz a mozgással együtt naponta. fogyni fogsz. de ehhez nem kell se update pékség, sőt, a készre szerelt kajákra meg végképp. ha te készíted el olcsóbb, jobban beállítható, rugalmasabb, változatos, úgy van fűszerezve ahogy szeretnéd. két személyre főzök heti 2-3 alkalommal, egész biztos vagyok benne hogy olcsóbb, jobb minőségűbb, tudom hogy mi van benne, heti 3-4 óra melóval.

jah és a kedvenc az 50 kilós nők/lányok tárháza, akik fogytak egy keveset vagy többet, de még mindig rinyálnak a narancsbőr miatt. jakérem. ha leépül az izom, mert szemét, üres kajákat tol a delikvens, mozgásra már nincs energia, akkor mégis mit várt? amíg a fogytam 25 kilót magában elégséges kijelentés, addig nincs miről beszélni. 25 kg vesztés az lehet víz, főleg izom, aztán mémi zsír. egy ismerős mottója volt, nem számít csak lássa hogy kevesebb a súlya minden nap végén... kár

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#31) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Majd jön most épp kimozogja magát. ;]

RMX3301

(#32) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA

A fogyás és a súly megtartása kizárólag egyetlen dolgon múlik: az akaraterőn.

Akaraterő néha van, néha nincs (a témában ajánlott irodalom). Aszkéták és erkölcsi lángoszlopok ne olvassanak tovább: Norbi akaraterőt árul.
Illetve akaraerő-pótlékot: segítséget akkorra, ha nem bírod. Ha ma egyszerűen nem bírod ki kenyér nélkül, akkor vehetsz kenyeret, ami nem töri félbe a diétádat, mert holnap tudod folytatni.
Kocka nyelven: In-App-Purchase...

Bonus tracks:
1. Sorra hozza létre a cégeket? Majd ha rajta lesz a NAV listáján Győzike mellett, akkor csámcsogjunk ezen.
2. Ez az ember a mai napig odaáll arccal a termékei mellé úgy, mint senki a hazai (sőt, a világ)piacon: tudod ki a Danone? Nem. Vagy hol lakik a Fanta? Sehol. Norbi odaáll és állja a köpéseket. 1 perc Google hogy hol lakik és hol parkol.
3. Állami vagy EU-s támogatást nem kapott.

(#33) Cthulhu Dawn válasza blackrulz (#30) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

"amíg a fogytam 25 kilót magában elégséges kijelentés, addig nincs miről beszélni. 25 kg vesztés az lehet víz, főleg izom, aztán mémi zsír. " +1

Azt meg persze nem értik miért néznek ki a diéta után úgy, mint egy teleszart búvárruha.

(#32) Kalandor: Mi van Colonel Sanders-el :DDD ?

[ Szerkesztve ]

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#34) blackrulz válasza Kalandor (#32) üzenetére


blackrulz
nagyúr

hibás feltevés hogy ha életmódot váltanál, akkor soha nem ehetsz pl kenyeret. ezt honnan veszed? belehal? megáll a fogyása két hétre? mi történik ha egy jól összerakott diéta, kiegyensúlyozott, napi 5-6 étkezés esetében betolnék egy jó fehérkenyeres, nutellás szendót, tepertővel a tetején, aztán bundázom és bő olajban kisütöm ha épp ahhoz van kedvem és már ott vagyok, hogy "bűnözni kell". megsúgom. semmi. nem áll meg a diéta, holnap folytathatom, ugyanúgy menni fog minden. csak ehhez meg kell érteni, hogy minden fejben dől el. aki félrekajál mert megbotlik és betol a vétkes tűzrevaló némbere egy zacskó csipszet, az másnap már nagyon jó kifogás csupán, hogy na ezért nem tudom folytatni tovább... a fogyás lassú folyamat. aki rohan, akinek csak a kiló számít, cserébe egy botlás után feladja, na annak ideális a norbi update kaja ez viszont tény.

csalós napok egyébként is kellenek. de csontra mondtad a tutit. norbi akaraterőt árul. aki fogyni akar az hamar rájön, hogy zsírból fogyni jóval több kell, mint amennyi akaraterőt meg lehet venni pénzért bárkitől. ha mindegy miből fogysz, akkor persze a képlet teljesen más.

továbbra is tartom, ha valaki egyszer kitalál valamit, amit utána nem tiltanak be, és a tv előtt fogyaszt anélkül hogy megmozdulnánk, az uralná a világot.

persze kivételek biztos vannak, nem akarok én személyeskedni meg mást elásni, elítélni, megvetni, csupán személyes véleményemet fogalmaztam meg :R

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#35) Dany007 válasza blackrulz (#30) üzenetére


Dany007
veterán

Szép! :R Látom te még nem fáradtál bele az érvelésbe! :) Így tovább.
Ezt a hsz-t pedig elmentem az utókor számára ha nem gond! :R

(#36) 8th válasza sh4d0w (#15) üzenetére


8th
őstag

Ez egy ügyesen felépített üzleti vállalkozás semmi több. És legyünk őszinték én sem csinálnám ingyen. Az update hívőkön hatalmasat lehet kaszálni. Aki pedig képtelen arra, hogy kezébe vegye Pados Gyula professzor úr könyveit (amire egyébként ez az egész update humbug épül), hogy megismerje belőle az emberi szervezet működését és azt, hogy hogyan kell(ene) diétázni az tömje csak magába továbbra is az arany áron vásárolt update termékeket. :P

Hüje malyom

(#37) deja vu válasza 8th (#36) üzenetére


deja vu
addikt

+1

Meg a többiekével is egyetértek.
"Lfszt. Ő teljességgel teliberakja, mi van az egészségeddel, csak dőljön a zsé."
Naná :K

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#38) deja vu válasza Kolondrum (#31) üzenetére


deja vu
addikt

Jó sokáig bírod te sex machine. :DDD

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#39) Tulipanti


Tulipanti
tag

Na itt vagyok, tornázni voltam. :P Ilyenkor pörgök mint a búgócsiga. :D

Cthulhu Dawn: Köszi, de én nem vagyok plöttyedt. És bármi meglepő, nézem a fehérjét és a zsírt is. Attól mert nem írtam kisregényt, attól megkérnélek, hogy a hozzáértésemet ne firtasd. Nem vagyok dietetikus sem személyi edző, azonban egy ideje már foglalkozom a témával. És továbbra is leírom én nem diétázom.

Cifu: oké, mutass a boltban olyan terméket, aminek a ch-ja jóval alacsonyabb (direkt nem írom az 50%-ot). Nézzük a tésztákat. Vannak a hagyományos lisztes tészták, meg talán a teljes kiőrlésű, aminek a ch-ja közel azonos, a rosttartalma magasabb. Ennyi.

Elhiheted, én mindent megnézek amit megveszek, ez az első. És ritka az a késztermék amit meg szoktam venni.

Na hát a google az nagyoooon okos, gratulálok. Ezt az oldalt amit linkeltél, nem Norbi csinálta, csak a plakát az övé, amin viszont szó sincs fogyasztó süteményről. Erről ennyit.

Hit, nem hit...nekem működik és még "jópár" embernél, akkor meg nem mindegy, hogy fogalmazom meg?

Dany007: Ja, az tényleg nagyon jó, ha az emberek maguknak találnak ki étrendet meg mozgást. Az úgy valóban nagyon hasznos....

Azt meg légyszi ne te döntsd már el, hogy tudom e hogy miről beszélek.

Crystalheart: Én itthon sütök, főzök. :K És nem is azt mondom, hogy a cukorbeteg kisgyereknek a bolti készételt kellene enni, hanem olyanra gondolok mint a csoki, ropi, jégkrém meg ezek. Amit otthon azért gyorsan nehezebb előállítani.

blackrulz: Légszi, te se mond már meg, hogy mivel vagyok tisztában és mivel nem.

A mozgásról pedig annyit, hogy futok, tornázok napi szinten. Se narancsbőröm, sem pedig plöttyedt bőröm nincsen.
Ki mondta, hogy én nem főzök meg sütök? De ezt már leírtam.

A 25kg-ot pedig azért írtam, mert sokaknak ez a névadó. Én már a centiket nézem, nem is állok mérlegre. De ha bárki lát és megkérdezi, hogy mennyit fogytam, akkor mit mondjak? Hogy a combom x cm-el vékonyabb stb... Biztos érthető lenne egy laikusnak.

"Játszunk erotikus bújócskát. Picit segítek: az ágyon leszek meztelenül. Sok szerencsét!" :D

(#40) blackrulz válasza Tulipanti (#39) üzenetére


blackrulz
nagyúr

szory, a kommentjeidből erre mertem következtetni :R

"A mozgásról pedig annyit, hogy futok, tornázok napi szinten. Se narancsbőröm, sem pedig plöttyedt bőröm nincsen.
Ki mondta, hogy én nem főzök meg sütök? De ezt már leírtam."

általánosan mondtam, ugyanis a norbi kajáknak pont ez az üzenete. mit üzenete nyíltan írja több termékére is hogy zsírégető, ahogy a linkelt péksütemény, de kolléga evett ilyen feliratú csirkés salátát is. ez pedig hazugság. nem éget zsírt. pont. olyan kaja nincs amit zsírt éget. vagyis van csak kevésbé legális és hozzáférhető... és bocsi, egy "szakember" se hiteles, aki csak egyetlen villámdiétát is összerakott. ez van.

továbbá nem állítottam hogy plöttyedt, narancsbőrös lennél. én általánosságban írtam, hogy ezek az ilyen jellegű kommunikációból adódó legnagyobb problémák, hogy a kedves vásárló elhiszi amit olvas, amit mondanak neki, hogy ezt zsírt éget, és akkor már minek égessen ő is. akkor lehet ilyen eredményeket elérni. a főzésre sütésre is ugyanez vonatkozik. azért adja norbertünk a készre szerelt kaját, mert a gépezet így működik. hogy te nem norbit ettél 5x egy nap az dícséretes.

"25kg-ot pedig azért írtam, mert sokaknak ez a névadó. Én már a centiket nézem, nem is állok mérlegre. De ha bárki lát és megkérdezi, hogy mennyit fogytam, akkor mit mondjak? Hogy a combom x cm-el vékonyabb stb... Biztos érthető lenne egy laikusnak."

az egyetlen releváns mértékegység a témában a testzsír százalék. a kilók a centik aztán semmit de tényleg semmit nem jelentenek. de ez egy másik téma már.

nekem továbbra is annyi a bajom a norbi és társai féle parasztvakítással, hogy elhiteti a fogyózóval, hogy ez az egyetlen út, kicsit drága, de komolyabb megerőltetés nélkül gyorsan célt érsz. túlmisztifikálja a szénhidrátokat, hiszen alapvetően egy roppant fontos és szükséges cucc amiből be kell vinni, csak meg kell találni a mértéket, és megérteni, hogy ha eszel, akkor mértéket és határokat tarts. a könyvei mindent elmondanak. titkok... úúúúú. mozogj, minőségi alapanyagokból egyél normális mennyiséget, többször egy nap, ennyi. ebben mi a titok?

te is túlmisztifikálod a ch mizériát. 50%-al csökkentett? az kemény. akkor is össze kell lapátolni átlagos nőként is alsó hangon 1800 de inkább 2000 kcalt. abba nem fér bele egy szelet kenyér? nemááár. ugyanis normális mozgás mellett (nem minden nap kell a teremben rohadni vagy az utcán futni ilyen bevitellel) simán lehet fogyni... persze beszélhetnénk itt a kortizol szintről és társairól, hogy mennyi gondot okoz ha nincs normális ch bevitel, hogy ebből jön az annyira fosott "jojó" szindróma és társai...

ha te főzöl és mozogsz akkor viszont egy kérdésem van: mennyi norbi "segítséggel" fogytál úgy átlagosan. mennyi étkezést fedezett ő és mennyit te? mert ha azt mondod működött, akkor olvasatomban inkább arra támaszkodtál. ha meg nem, hanem csak ilyen bűnözős nasi volt hogy megnyugtasd magad nem vétkeztél (nem lehet diéta alatt se vétkezni, nem hogy életmódváltás alatt, nonszensz) akkor meg nem az segített. a gondom csak az, hogy még te se látod be, a kajái nélkül, saját erődből is ugyanerre képes lettél volna, vagy képes voltál.

[ Szerkesztve ]

When you want a circus you exalt the clowns

(#41) blackrulz válasza blackrulz (#40) üzenetére


blackrulz
nagyúr

jah és ami mindig kimarad mert mindig elfelejtem: 3 sávos kajálás legalább akkora baromság mint a 6 után ne együnk téma. az alap szabály hogy az adott osztályból annyit eszel amennyit akarsz, csak hagyd abba amikor kell. holott semmi ilyen nincs. van egy csomó videója, kuncogásnak megnéztem anno párat, mangó kettes osztály este már csak akkor egyed ha súlyt akarsz tartani... ez speciel azóta is megmaradt bennem :D

egy szabály van. vigyél be kevesebb kalóriát a nap folyamán mint amennyit elégettél, elosztva 5-6 étkezésre, normális alapanyagokból. ennyi. hogy utána mivel hogy trükközöl, mikor mennyi ch, zsír, etc az már opcionális marhára. emésztés alvás közben is van, ahogy energiát akkor is igényel a szervezet, reggel érdemes megnyomni a ch-t aztán ennyi.

When you want a circus you exalt the clowns

(#42) Tulipanti válasza blackrulz (#40) üzenetére


Tulipanti
tag

"üzenete nyíltan írja több termékére is hogy zsírégető"

Te ilyen üzenetet hol olvastál vagy láttál? Amit linkeltek, azt az a nagyon okos diétás oldal írta, és nem Norbi vagy az Update. És valóban, zsírégető nincsen, főleg nem a csirkés saláta.

Nem azt mondja, hogy ez az egyetlen út, ez egy lehetőség. Szénhidrátot eszem, és kell is, olyan nincs, hogy valaki nem eszik ch-t. Csak az nem mindegy, hogy milyen formában viszem be. A kalóriát én soha nem számoltam, és Norbi sem írja azt, hogy a kalóriát számold és nem is ezt mondja. És itt nem a szelet kenyérről van szó, hanem amilyen hatással van a vércukorra és az utána mit vált ki. Ezzel van itt a probléma.

Igen főzöm és sütöm, de ehhez mint pl a liszt onnan van. Vagy reggelire vagy suliba azért jó dolog szendvicset vinni, vagy ebéd után egy túrórudit megenni. Ez egy lehetőség, hogy ha úgy van ehetsz ilyen dolgokat. És ez nem mindegy. Én szeretem a csokit, sütit és így meg tudok magamnak venni egy minőségit vagy meg tudom sütni magamnak amit szeretnék.

Az a videó pedig ezer éves, de ezt ő is megmondta, hogy azóta rengeteget fejlesztették a rendszert. Ilyenkor ajánlom az utánaolvasást és a friss infókból való táplálkozást. ;)

"Játszunk erotikus bújócskát. Picit segítek: az ágyon leszek meztelenül. Sok szerencsét!" :D

(#43) erdoke válasza Hieronymus (#13) üzenetére


erdoke
titán

Ez sajnos nem így van, óriási különbségek vannak az étcsokoládék minőségében (is). Minap hasonlítottam össze egy 72 %-os mandulás és egy 85 %-os sima Godivát (!) egy szintén 85 %-os, málnás-áfonyás, de Steviával édesített csokival. Az elsőben 26 % cukor van, a másodikban 12,6 %, míg a harmadikban 4,9.

A zsír egyébként több nagyságrenddel kevésbé problémás a diétában, ha a cukor sok. Cukorhoz értve az alacsony rost tartalmú könnyen hozzáférhető keményítőt tartalmazó cuccokat is: a legtöbb kenyér, tészta, rizs, burgonya, stb.
Ebből fakadóan a legtöbb, "light" névvel emlegetett termék kevésbé egészséges, mint az eredeti változata, mert a nem problémás (vagy bizonyos esetben kifejezetten kívánatos) zsír mennyiségét csökkentik, míg a cukrot emelik. A nép meg szó szerint eszi a mérget.

(#42) Tulipanti
"Szénhidrátot eszem, és kell is, olyan nincs, hogy valaki nem eszik ch-t."

Már hogyne lenne, és kutya baja. Keress rá az Atkins diétára, de a paleolit is erősen így működik, mert az ősök nem nagyon jutottak hozzá a kevés glikogénen és némi gyümölcsön felül. Nem véletlenül a cukor szabályozza a zsír beépítést, illetve hat narkotikumként az agyra.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#44) Tulipanti válasza erdoke (#43) üzenetére


Tulipanti
tag

Ezzel egyetértek, mármint a csokik különbségével valamint a zsírral is.

Persze, de olyan nincs hogy 0 ch. Mert ha már paleo, a maglisztben is van ch, a magvakban is van ch, a kókusztejben is van ch.

"Játszunk erotikus bújócskát. Picit segítek: az ágyon leszek meztelenül. Sok szerencsét!" :D

(#45) erdoke válasza blackrulz (#30) üzenetére


erdoke
titán

Azért alapvető dolgokban igaza volt. Vicces, hogy nekiállsz arról beszélni, hogy nem atomfizika a szervezet működése, miközben jól láthatóan az alapokkal nem vagy tisztában. :N
Az alacsony szénhidrát igenis a legfontosabb, a zsír és a fehérje nyugodtan maradhat. Sőt, akár emelheted is a bevitt kalóriát az utóbbiakból, ha bírod. Hosszabb távon nem fogod tudni, mert teljesen máshogy működik a metabolizmusuk, illetve az éhségre gyakorolt hatásuk, mint a cukroknak, illetve a könnyen cukorrá bomló rostmentes szénhidrátoknak. Ha valaki nem egészséges táplálkozási szempontból, akkor mindenképpen a szénhidrátoknál nézzen körbe először, ott várható drasztikus hatás akár már hetek után is.
Ajánlott irodalom: Why We Get Fat (And What to Do About It)
Kicsit jobban kibontva, de talán nehezebben érthetően: Good Calories, Bad Calories
Nem tudom, hogy magyarul elérhetők-e.

(#44) Tulipanti
Atkins csak zsíros hús és leveles zöldség. :K
Egyébként étvágy szempontjából az erősen (15+%) rostos kétszersült szerintem legalább annyit használ, amennyit árt. Eleve keveset eszik belőle az ember, és nagyon telít, ráadásul hosszú időre. Finncrisp forever.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#46) sh4d0w válasza Tulipanti (#42) üzenetére


sh4d0w
nagyúr

Amit linkeltek, ahhoz a nevét adja, mert még mindig kint van a kép a nagyon okos, nembunkó feleségével együtt és szerepel ott a "fogyasztó sütemények" kifejezés.

[ Szerkesztve ]

https://www.coreinfinity.tech

(#47) Tulipanti válasza sh4d0w (#46) üzenetére


Tulipanti
tag

És most mit kell a feleségét is belekeverni? Most ő hogy jön ide?

"Játszunk erotikus bújócskát. Picit segítek: az ágyon leszek meztelenül. Sok szerencsét!" :D

(#48) erdoke válasza Kalandor (#32) üzenetére


erdoke
titán

Az akaraterővel messzemenően egyetértek. Szakmai szempontból becsülöm, amit csinált és elért, emberileg nem nagyon csípem. Persze némileg több tudomány nem ártana még az ő oldalukon sem, annak ellenére, hogy nemcsak az átlagembernek nehéz eladni a valóságot pár évtizednyi intenzív zsírellenes agymosás után, hanem régebben végzett orvosoknak is...

(#34) blackrulz
Egy komolyan túlsúlyos embernek olyan drasztikus életmódváltásra van szüksége, amiről neked láthatóan fogalmad sincs (ismét). Egy 180 centi magas, 135 kilós férfi nem fog futással kezdeni, mert pillanatok alatt tönkremennek az ízületei. A diétánál kell kezdeni, és bizony le lehet dobni az első 25 kilót úgy is, hogy nem mozog lényegesen többet, mint korábban! Persze a másodikhoz nem árt a mozgáson is változtatni, de még az sem feltétlenül szükséges. Az elhízás alapja nem a túlzott zabálás, hanem ami azt kiváltja: a cukor.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#49) blackrulz válasza Tulipanti (#42) üzenetére


blackrulz
nagyúr

"A kalóriát én soha nem számoltam, és Norbi sem írja azt, hogy a kalóriát számold és nem is ezt mondja."

tudom hogy nem azt mondja hogy számold, hiszen tényleg minek számolni azt ami a hízást okozza, hanem azt mondja, hogy egyél idősíkokban, három kategóriában amennyit szeretnél. nekem ez az utsó infóm. azóta változott? van már mennyiségi korlát az 1-2-3 jelöléseken kívül?

az elhízást a túlzott ch bevitel idézi elő. pont. tény. ennyi. a számolás meg r=1 user számára is 2 hét beszokás, aztán szemre be lehet mindent lőni. nem atomfizika ez, aki képes minimálisan használni az agyát az pár nap alatt belövi az adagokat és nem kell mérleghez nyúlni onnan csak havonta egyszer max ellenőrizni hogy jó e a szemmérték még mindig. semmi nyűg nincs benne, cserébe tökéletesen kezelhető az ok ami az elhízást okozza, és nem teológiai szinten elhiszem hogy ha fogyni akarok akkor 3-as kódot soha nem ehetek, ketteseket viszont kamionnal önthetnek belém.

liszt és csoki. kemény dió. alapvetően ez a low carb maste mix egy adalékanyag ami állítólag teljesen természetes növényi cuccokból áll. cserébe mondjuk egy rozsliszt vagy egy teljes kiörlésű liszt, ugyanúgy egy tonna rostot tartalmaz, lassú felszívódású, tehát nem fog gondot okozni. a csokikkal megint csak van egy csomó alternatíva, én nem vagyok édesszájú de ha döntenem kéne tuti valami 80+-fele nézelődnék, vagy bűnöznék egy milkát.

egy kiló zsír ami gyak mérhető ha felszedsz max, látni nem látszik, 9000 kcal fölösleg mellett mozog. azt berántani csak bűnözésből azért érezzük hogy elég meredek. amikor aktívan nyomtam évekig, diétákon simán toltam a túrórudit, a tejfölös fehérkenyeret, csipszet, vagy ami jól esett heti 1 alkalommal kb. azon túl hogy én pl becsavarodtam volna alacsony ch diétákon, a szervezettnek se jó ha huzamosan alacsony ch-n tengődik. az stressz neki, megnő a kortizol szint, az elindít egy csomó láncreakciót, az eredmény meg az, hogy lassul a fogyás. jó a kortizol szintnek is, ahogy az inzulinnak is, ha kicsit hintáztatva van.

"Ez egy lehetőség, hogy ha úgy van ehetsz ilyen dolgokat. És ez nem mindegy. Én szeretem a csokit, sütit és így meg tudok magamnak venni egy minőségit vagy meg tudom sütni magamnak amit szeretnék."

ez egy hatalmas tévedés. ha egyszer vennéd a fáradtságot és kiszámolnád mondjuk egy súlytartáshoz elég 2000 kcalba mi fér bele ledöbbennél. normális, hosszú felszívódású szénhidrátokkal semmi baj nincs, norbi liszt nélkül is lehet sütni, rendes túrórudit is be lehet nyomni ebéd után.

de hogy számszerűsítsük az átb@szást, és neked is tiszta legyen. a sima túrórudi ami pöttyös, natúr és 30g az 109 kcal a norbi update 30g 117 ;] még ha agyonmókolt hosszú felszívódású izé lenne ami egyébként kizárt, de akkor is a 2000 kcal napi fogyasztásodnak mekkora része a 100? fogyóban ésszel étkezve a napi rudizás simán beleférős lehet, és hozható a heti 1 kiló stabilan mellette... annál többet aki meg ledob az vagy 140 kg és friss husi a szakmában, vagy nagyon nagy gázban van. vagy profi és tudja mit csinál de az már más kérdés

When you want a circus you exalt the clowns

(#50) erdoke válasza blackrulz (#49) üzenetére


erdoke
titán

A kalória számolása tipikusan tévútra vezet, különösen ha otthagyod az étrendben a sok cukrot.
Szerinted egy alultáplált afrikai kisgyerek zsíros anyukája a gyerektől veszi el a kaját? Elhiheted, hogy nem. Egyszerűen szinte kizárólag szénhidrátot eszik, mert az a legolcsóbb kalória, és ebből kifolyólag zsírosodik. Belül pedig valójában éhezik, mert nem jut elég kalóriához a szervezete. Amíg cukrot eszik, addig zsírt épít befelé, mert így működik a szervezetünk.

A legjobb aláírás a héten

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.