Olcsóbb lenne ha olyan AM4-es lapot veszel ami nem tudja a PCIE4-et, de gondolom nem ilyet ajánlanál.
Azt írtad tetszőleges alaplap, miért tetszőleges? Ha olyat vesz vki ami PCIE3-as akkor szűk keresztmetszet lesz a videokártyáknál...nem értem..van olyan AM4-es CPU ami szintén csak PCIE3-at tud....
Ha már PCIE4-es AM4 alaplapot veszel, néztem a PCX-en a legolcsóbb AM4 B550M 29900Ft, ennyiért már kapsz olcsó AM5-ös lapot is. Nem éri meg spórolni.
Memóriánál lehet hogy a DDR5 10 ezerrel drágább ha 32GB-ot veszel. Ami nem nagy különbség lévén hogy az egész konfig drága.
Processzornál a 7600 kb ugyanannyi pontot kap mint az 5700X3d, értem hogy ez utóbbi játékra jobb.
Én kizárt hogy ennyi pénzt egy AM4-es platformba tennék, inkább vennék 10-20-30 ezer forinttal drágább AM5-ös konfigot és nyugodtan hátradőlve várnám hogy milyen újdonságok jönnek az AM5 platformra.
Hozzáteszem még1x, ha AM4-em lenne, nem váltanék!!!! Új gépről van szó, ott nem észszerű az AM4 már.
Ne érezze rosszul magát akinek már eleve AM4-e van, nem kell váltani még egy ideig. Új gép más történet..
[ Szerkesztve ]