Hirdetés

2020. szeptember 21., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Predatorr


Predatorr
(aktív tag)

Olcsó? Nézőpont kérdése. A jobb-bal görgőkapcsolós egerek hová lettek? Sok pénzért 1-et találtam , amelyen viszont alig vannak egyéb gombok. Meg leszek lőve, ha elkopik a G600 egyszer, és váltani akarok gránátok/varázslatok/miegyéb másodlagos cuccok között... De biztos figyelnek a felhasználók igényeire...

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#2) Envo_ válasza Predatorr (#1) üzenetére


Envo_
(aktív tag)

Profi egér 17k körül kezdődik, és ez nem az. 40 dodeszért ez egy olcsóbb egér mint a profi egerek, cserébe tuti hogy egy nagy szar is cserébe.

Oldalas görgő meg azért nincs semmin ilyen kategóriában, mert az emberek 99%a soha nem használja, még irodai körülmények között sem. Ha olyat akarsz, akkor céltudatosan olyat keress.

(#3) Predatorr válasza Envo_ (#2) üzenetére


Predatorr
(aktív tag)

Hát erről beszéltem. Irodai munkára is használom, előre-vissza lapozás, ugye. Volt nekem olcsó és tartós oldalazós egerem (meg nagyon király dupla görgős, asszem A4 Tech, talán 20 éve), a G600 is volt vagy 22000Ft, de már azt sem lehet kapni, más oldalbillesen meg nincs oldalazós görgő. Ma is akad olcsó, csak 5 gombbal mit kezdjek egy Witcherben? De még egy FPS-hez is kell legalább 9, amíg nincs 10 ujjam a bal kezemen.
Az emberek 99%-a azért nem használja, mert nem kap ilyen egeret, a marketingesek a designos szivárvány színű porfogókat nyomatják pride-ra.
40$ az legalább ennyi ájró + 27% ÁFA, számold ki. ;) Profi egér ez is.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#4) Dark Archon


Dark Archon
(addikt)

1. olcsó
2. vezetékmentes
3. játékos

Ez olyan mint az olcsó, gyors és kiváló minőségű munka: ezekből csak kettőt választ a vevő.

Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#5) Predatorr válasza Dark Archon (#4) üzenetére


Predatorr
(aktív tag)

Még a macskámnak is vezetékes kell játékhoz. :DDD

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#6) Envo_ válasza Predatorr (#3) üzenetére


Envo_
(aktív tag)

"Az emberek 99%-a azért nem használja, mert nem kap ilyen egeret."

20 éve használok napi szinten gépet poweruserként, és fejlesztőként, sose éreztem hogy kéne.

Mivel az emberek 99%ának nincs ilyen egere, ezért soha semmilyen felület nincs konszumer szempontból semmiképp, üzleti szempontból is csak ritkán ilyen kezelésre tervezve felület.
Egyetlen dolog amire tudok gondolni az a táblázatkezelés, vagy képszerkesztés. Utóbbihoz általában van céleszköz

[ Szerkesztve ]

(#7) Dr. Akula


Dr. Akula
(nagyúr)

110 gramm egy lowcost cuccban nem is olyan rossz. Nemrég még a G900 király is lehetett annyival (igaz saját maguk döntötték meg a GPro-val).

[ Szerkesztve ]

(#8) Dr. Akula válasza Predatorr (#3) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Minek oda 9 gomb? Játék közben az egeret hesszeled hogy most akkor melyik gombot is kéne lenyomni?

(#9) nyunyu válasza Envo_ (#6) üzenetére


nyunyu
(félisten)

20 éve használok napi szinten gépet poweruserként, és fejlesztőként, sose éreztem hogy kéne.

20 éve még görgő se nagyon volt az egereken. :DDD

(Első görgős MS egér valamikor '95-96 körül jelent meg, Logitech csak '97-ben dobta piacra a MouseMan+-t.)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#10) nyunyu válasza Predatorr (#1) üzenetére


nyunyu
(félisten)

Ja, hogy az oldalra billenthető görgőről lett volna szó?

Az csak az egér megbízhatatlanságát növelte, pláne, mióta mindenki átállt az optikai úton görgő forgás leolvasásról az olcsó enkóderekre.
Fixen a PCBbe últetett enkódernek nem tett jót, hogy a görgő tengelye billeg, és könnyen kikopott.

Utoljára az MX Revoban volt billenthető görgő, de ott egyszerűen nem lehetett megnyomni egyenesen a görgő alatti gombot anélkül, hogy vele együtt a jobbrát le ne nyomtad volna, vagy a görgőt ne tekerted volna.
Így a későbbi nemgamer L egerekből a sok ügyfélpanasz miatt inkább kivették ezt a fícsört, mekkmester görgőjének már fix tengelye van.
(Gamer egereket nem vágom, nem én vagyok a célcsoportjuk)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#11) Envo_ válasza nyunyu (#9) üzenetére


Envo_
(aktív tag)

tényleg olyan volt az első, még a Pentium1-hez ;)

[ Szerkesztve ]

(#12) Synthwave válasza Envo_ (#2) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"Profi egér 17k körül kezdődik"

Ez nem igaz. 10k közvetlen tőszomszédságában/alatta is lehet találni. Nyilván vezetékest. Wirelessből egyelőre még csak Lightspeed, más semmi.

"cserébe tuti hogy egy nagy szar is cserébe"

Valami ilyesmit írtam én is a hírbe, csak virágnyelven.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#13) Envo_ válasza Synthwave (#12) üzenetére


Envo_
(aktív tag)

Hát igazából a Rival 100 amit talán belépőszintnek neveznék ebbe a kategóriába, de ennek is érezhetően gyengébb a szenzora mint egy 3360. Ezért írtam ezt az ársávot.

(#14) Synthwave válasza Envo_ (#13) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

A belépőszintet igazából a szenzor határozza meg, minden más fillérekből cserélhető. Ami meg belépőszinten jó, azzal már eSportolsz.

G102 ~7k, vadi újan, hazai boltból.

ASUS TUF M5 ~11k

Roccat Lua a szódával még eeelmegy kategória (lehet vele azé jót lőni, bár nem egy csúcs szenzor + a forma is eléggé emberét válogatja) ~8k

Nemsoká itt a GIGABYTE AORUS M2, az is elvileg 10k környéke lesz. Késő ősszel Cooler Master MM710 - überígéretes cucc (~53 gramm, PixArt 3389, paracord (!), talán japán Omron D2F-01F kapcsolók), 10-15k között, ha minden igaz.

Biztos van még egy-kettő, de így hirtelen csak ennyi jutott eszembe. Ha játszik a külföldi rendelés (amazon, eBay főleg) is, ~6-14k között számos zsíííír modellt lehet találni, amit itthon már jóideje sehol.

Ha meg az apró (netán még a külföldi használtpiac) is játszik, zsák szotyikért lehet über dolgokat szerezni, de az már egy más lapra tartozik. 2-3-4 ezrekért olyan egereket vettem már, hogy el se hiszed.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#15) vaakuum válasza Predatorr (#1) üzenetére


vaakuum
(őstag)

:K Dettó. Nem is kellene olyan egér, ahol a görgőt nem lehet billenteni jobbra-balra.
Illetve a g600 középsőujjas gombjáról is nehezemre esne lemondani.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze!

(#16) Envo_ válasza Synthwave (#14) üzenetére


Envo_
(aktív tag)

Elkezdeni egy olyannal el lehet, ebben teljesen egyetértek, de ha valaki hosszútávra szeretne egy ilyen kaliberű egeret a szenzor alap, hogy a legjobb legyen benne, tehát ez ebben a kategóriában kilőve, mint szempont, mondhatni alap.
Ezek után a legfontosabb dolog a fogás és a méret. Ezek viszont keményen meg kell fizetni, hogy tényleg olyat kapj ami kézre áll. Főleg abból a szempontból, hogy valami ok folytán a nagyobb méretű modellek szinte minden alkalommal drágábbak. Na, hogy ennek mi értelme azt nem tudom, de a legtöbb embernek közepes és nagy egér illik a fogásához (palm, claw). A linkelt modellekkel be lehet lépni ebbe a világba, sőt még egy a4tech-kel is, de aki a legjobbat akarja magának kényelemre azoknak ez nem lesz nyerő.
Az én koordináta rendszerem szerint, ami ezeket az igényeket kielégíti és a legolcsóbb manapság, az a Glorious Model O. Ez tényleg tud annyit, mint a legdrágább bármi kompromisszum nélkül. Számomra ezt jelenti a profi egér.
Minden attól függ hol húzzuk meg a határt, elmélyül az ember a témában és első körben a szenzorra lesz figyelmes, hogy kell neki. Majd ha ezt alapul veszi, rájön, hogy jobb lenne ha a formavilágra is figyelne. Utána pedig minden más apróság, pl felületanyag (fényes vagy matt), ami szintén egy hatalmas tényező, ha két ilyen közül kell választani.

(#15) vaakuum

azért egy mmo egeret ne keverjünk már ide :D az egy teljesen különálló kategória.

[ Szerkesztve ]

(#17) Synthwave válasza Envo_ (#16) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

A kényelem, forma és tömeg a lehető legszubjektívebb tényezők egy egér kapcsán - és egy hangyányit fontosabbak(!), mint a szenzor (persze ez utóbbi is igen-igen lényeges). Egy valamivel gyengébb érzékelővel szerelt (ez nem vackot, csak kevésbé high-endet jelent), de abszolút a kezedbe illő darabbal sokkal jobbat fogsz lőni, mint egy ultimate über szenzoros, de neked kézidegen példánnyal. Ebből a szempontból mondjuk helyes volt részedről a "számomra" szó használata.

Akik a nagyobb méretű, nehezebb rágcsálókat kedvelik, többnyire a rövidebbik szívószálat húzzák és kénytelenek (általánosságban véve) némileg többet fizetni. Ha azt nézed, valamennyire érthető, hiszen egyrészről több anyag kell ezekhez a patkányokhoz, másrészről ezeket jobban tele szokták pakolni olyan fícsörökkel, amiknek tényleges, gyakorlati haszna nem túl sok van (értsd parasztvakítás / zsellér flashbang), ellenben az árat (és gyakran a tömeget is) növelik.

Mondom ezt úgy, hogy '96 óta quakerség van, eredménnyel versenyeztem Európa szinten több divízióban, évekig hobbi szinten diskuráltam medium/high skill/semi-pro/pro playerekkel a periféria témában, ~2 évig vittem az egeres totyikot (a jelenkori összefoglaló igen jelentős része a beleölt munkám alapján lett szerkesztve) - meg a mostani PH!-s egértesztek is nálam landolnak. Na nem all hail Synthwave, csak azt akarom ezzel kinyögni, hogy nagyjából képben vagyok a témában. : >

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#18) Envo_ válasza Synthwave (#17) üzenetére


Envo_
(aktív tag)

Persze, érzem én, hogy vágod a témát.

Személyes tapasztalat alapján nekem a Rival 100 és Rival 310 között érezhető szenzorkülönbség volt. Főleg CS-ben, ahol rengeteget számít egy pixel is. Ezért írtam ezt a rangsort, hogy inkább ezt alapnak tekintem és kiütöm a képletből, ha választanom kell. Én nem szívesen vállalok kompromisszumot szenzor terén a forma javára, bár ha kényszerítenének rá... Hmm, talán inkább a forma felé dőlnék, igaz. Amúgy minden, amit mondasz tökéletes :)

Én a a quake-et csak defrag szintén toltam keményen, mint készségfejlesztés, amibe bele is tettem pár ezer órát, mi esportban inkább CS felé hajoltunk, lanok stb. Jó hallani ezeket a sztorikat.

[ Szerkesztve ]

(#19) Synthwave válasza Envo_ (#18) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Itt olyan ~8000 óra lehet a Quake franchise-ban, abból ~4000 a Quake Live.

Hehe, én is DeFRaGoztam egy jó 2-2,5 évet. Főleg CPM runok pörögtek, volt néhány decens idő is. Valami videód van fent YT-on?

Naice. Én is sokat LAN-oztam régen (sőt, igazából most év elejéig gyakran volt - ideje visszahozni őket).

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#20) Envo_ válasza Synthwave (#19) üzenetére


Envo_
(aktív tag)

Nem igazán, inkább a sokrétűségre utaztam, hogy mindent tudjak oké szinten tolni, nem igazán volt 1-2 olyan dolog amit a maxig feszítettem volna, és rekordokat döntögetnék, főleg nem videóra felvéve :D haverokkal lan-defrag, mohaa, cs 1.6, minden ment ami létezik. Játékok terén is inkább a sokrétű pálya az enyém, a kártyajátéktól az autóson keresztül az fps-ig mindent el tudok sajátítani egy haladó szinten, és feltárni a lehetőségeket. Talán amiben nagyon bele voltam folyva az a Trackmania Nations volt (játékmenetre ugyanaz mintha defrag-eznél quakeban csak kocsival, hihetetlen koncentráció és pontosság kell, hibátlan játékmenet), ott magyar ladderen benne voltam a top párszázban úgy rémlik. Régi emlék, csak 13 voltam akkor még :)

Egyszer voltam CSGO icl-en 4 randommal, ami nagyon jó élmény volt, de skillben itt még nem voltam elég fejlett, legalább csoportból kijutottunk.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.