Új hozzászólás Aktív témák

• tvar

csendes tag

válasz Oldman2 #1 üzenetére

A FW lehet globális, de ettől le lehet korlátolni a wifi régiót a kábelmodemeknél a megfelelőre.
    Szerintem a Kaon CG3000-nél is. Viszont ez általában nem GUI beállítás.
    Ez a Regulatory Domain SNMP OID alatt van általában, csakhát ez gyártónként változik milyen OID alatt érhető el. Ez állítja be a wifi határait a területileg engedélyezett csatornákra és jelerősségekre.
    Sok esetben a szolgáltatók sem ismerik ennyire behatóan a rendszereik paramétereit a sokmilllió paraméter között és marad defaulton. Mondjuk ezt pont nem kellene azon hagyni.
    Azért maradhat szerintem így mert a részletes felkonfigurálást Provisioning szakértő cég végzi. Ott ez simán kimaradhat. Ezután után már csak üzemeltetik a szolgáltatók és ők nem fognak ilyen mélységbe belemenni mert nem is értenek hozzá a legtöbb esetben. Vagy ha értenének is nem találják meg az összefüggést.
    Én valószínűleg be tudnám állítani neki, bár nyilván nem náluk dolgozom.
    Viszont ezt customer oldalról általában nem lehet állítani a modemeknél mint egy sima wifi routernél.

A legegyszerűbb ha bridge módba kapcsoltatod a modemet és raksz mögé egy filléres használt wifi routert ami annyiból kijön mint az usb stick lett volna és azon magadnak tudod álligatni a regulatory domain beállításokat.
    Így meg lehet kerülni hogy a stickel és a modemmel kelljen vacakolni.

Új hozzászólás Aktív témák