Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• garga01

őstag

válasz bytesizelife #38 üzenetére

Itt a hardveraprón is lehet venni, én többet itt szereztem be.
    Van 7590-es, 7490-es és 6490-esem is (meg egy nyugdíjazott 7390-es). Sajnos az igaz, hogy a koaxos szolgáltatók nálunk nem engedik felregisztrálni, ellenben pl Németországban meg Szerbibában is vehetsz sajátot és használhatod is. Viszont Telekomnál koax/optikán bekapcsolva a PPPOE passtrough-t, rá lehet kötni a Fritzboxot hogy az kapjon publikus IP-t és építse fel a kapcsolatot. Diginél meg modem módba lehet kérni a szolga eszközt, utána ugyanaz a menet. Amelyik Fritzen nincs külön WAN port, ott a LAN1-et lehet WAN-re állítani és azt kell összekötni a szolga eszközzel (pl. 7390, 7490), az újabbakon van dedikált WAN ( 7590).

Arra kell figyelni, hogy DSL modemes Fritzet vegyetek, azon lehet ezt a fenti dolgot beállítani, a koaxoson nem lehet, legabbis a réigen biztosan nem (6490-esem van azon nem lehet). Nálam a 6490 az csak DVB-C tv IP-re alakítása miatt van csak (meg switchként tovább osztja a netet).

Telekom (meg akár másik) VDSL szolgáltatásánál lehet használni a beépített modemet, nekem a 7390 így ment évekig. Viszont mivel a Tré nem adja ki a telefon és IPTV-hez a usernevet-jelszót, azok nem működnek, csak tisztán a net vele, az viszont stabil. ADSL és VDSL-el is használtam, VDSL annyi trükk van a T-nél, hogy 32-es VLAN ID-t kell megadni neki. A user+pass nekünk még az ADSL-es szerződésből volt meg, de azt kiadja az üf szolgálat.

A különböző bandingek csak annyit tesztnek, hogy egy csomó helyi szolgáltató alap konfigja benne van, az elején egy varázslónál lehet választani egy csomó közül, meg esetleg ha bizonyos szolga Fritz volt, menüket titlhatnak le benne meg esetleg a grafika rá van alakítva. De könnyen meg lehet csinálni ezt a branding leszedést, én is pár boxon végigvittem.

Új hozzászólás Aktív témák