Hirdetés

2024. július 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31) forumpista válasza Robitrix (#5) üzenetére


forumpista
aktív tag

Ezzel itt csak az a problema hogy a wifi ugy mukodik 2.4 ghz-en hogy a szomszedos 4 csatorna athallatszik (interferencia), szoval ha mondjuk a 3as csatornat hasznalod akkor telibe zavar mindenki aki az 1,2 es 4-7es csatornan van es vice versa. A 14es meg specialis csatorna a legtobb eszkoz nem is tamogatja.

Ezert azt talaltak ki a szabvanyban hogy az azonos csatornan levo wifik tudnak egymassal “egyeztetni” es megosztani a savszelesseget igy a legkevesbe zavarjak egymast.

A fenti ketto kovetkezmenye hogy a legoptimalisabb csatorna hasznalat az, ha mindenki az 1,6,12 csatornat hasznalja, egyenletesen elosztva, ugyanis ezek nem zavarjak egymast (aki pl 1esen van az nem zavarja a 6osat es vice versa) a csatornan belul meg tudnak egyeztetni az eszkozok hogy a legkisebb fennakadas legyen.

A nalad lathato felosztas az egyik legrosszabb mert szinte mindenki mas-mas csatornat hasznal, igy mindenki zavar szinte mindenkit, es egy csatornan meg alig osztoznak, tehat az egyeztetes sem mukodik a csatornan belul.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.