Hirdetés

2021. május 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#201) szazbolha válasza wwenigma (#200) üzenetére


szazbolha
őstag

Jaja... egy globálist is jó lenne megnézni. Külön a Brand gépekkel.

(#202) solfilo válasza szazbolha (#199) üzenetére


solfilo
veterán

nincs, ez van csak, s ez is csak diy piac

solfilo

(#203) BiP válasza szazbolha (#199) üzenetére


BiP
nagyúr

Eladtak havi 6M Euró értékben a két gyártótól >22e db procit. Szerintem az arányokat így is jól mutatja.
Ryzen 3000-es procik startja óta az utóbbi 2 hónapban 3:1 arányú az eladás. (darabra inkább 4:1).

(#204) szazbolha válasza BiP (#203) üzenetére


szazbolha
őstag

Igen, ez szép eredmény, az AMD magához tért és ez üdvözlendő.
Mégsem érzem nagy hibának hogy 9400F és 9900K mellett döntöttem, speciális elképzeléseim miatt. A 9400F-en sokat gondolkodtam.... de aztán mégis Intel lett. A 9900K-nak nem volt semmilyen alternatívája.
.
3 év múlva ismét csere. Akkor lehet mér nem lesz dilemma mit válasszak.

(#205) M@cika válasza NorbixD (#196) üzenetére


M@cika
őstag

És? Eladod és veszel egy Ryzen 3600-at mondjuk.

Nasit a kis fehér medvének!

(#206) emmm válasza solfilo (#198) üzenetére


emmm
senior tag

Próbáltam keresgélni a neten a témában, ezt a képet meg is találtam pár helyen. Japánban viszik talán legjobban az amd procikat, de a leírás szerint annak más okai vannak.
Mi tagadás, jók lettek. :)

(#207) solfilo válasza emmm (#206) üzenetére


solfilo
veterán

Igen, Japánból vannak még adatok.

Itt van is egy érdekes a prebuilt rendszerekről, teljesen más képet mutat, mint a diy piac, bár elmozdulás itt is van azért. :)

solfilo

(#208) capulet75 válasza szazbolha (#204) üzenetére


capulet75
addikt

Miért választottál egy 9400F-et mondjuk egy 2600 helyett? No offense, tényleg érdekel.

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#209) ncc1701 válasza capulet75 (#208) üzenetére


ncc1701
addikt

Mert intel. :) A piac nagy része így választ, név alapján.

(#210) szazbolha válasza capulet75 (#208) üzenetére


szazbolha
őstag

Igen, mert intel,
mert terheletlen állapotban kisebb a fogyasztása, mert a sok éves játékaimhoz meg a VGA-hoz, meg munkához bőven elég mindkettő, mert nem akarok szórakozni a lappal és RAM beállításokkal, mert az gondolom, hogy azonos teljesítmény mellet a 9400F kevesebbet fogyaszt pár wattal (vagyis halkabb lesz hasonló hűtővel), mert minden teszt azt mutatta, hogy a 9400F 5-10%-al erősebb mint a 2600-as. Mert csak 12%-al drágább a 9400F és úgy gondolom legalább ennyivel többet is kapok a pénzemért.
Ja.. és mert van jó hűtőm 1151-re így olcsóbb a 9400F az én esetemben.

(#211) s.bala31 válasza szazbolha (#210) üzenetére


s.bala31
senior tag

Ezért a hsz-ért mit fogsz itt kapni😀

(#212) wwenigma válasza s.bala31 (#211) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Semmit nem kap, ő nézett rossz teszteket vagy 360p-ben jatszik allandoan. :)

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#213) szazbolha válasza s.bala31 (#211) üzenetére


szazbolha
őstag

Kérdezték....
És akkor még a 9900K-ról nem is beszéltünk, amit a fiam gépébe vettem. (mielőtt itt is ugranak rá: egyetemista felnőtt, nem kisgyerek.)
.
Természetesen akkor lehetne autentikus a véleményem, ha vennék egy 2600-al szerelt gépet is, és 1-1 hét használat és tesztelgetés után mondanám meg melyik a jobb (de akkor is csak a "szerintem" kategóriában). Addig csak olyan tesztekre és mérésekre hagyatkozhatok amiket mások végeztek el. Abból meg az jött le, hogy érdemesebb a 9400F-et megvenni mint a 2600-at. Nem volt egyszerű döntés... a RAM mizéria sokat számított meg a megszokás, meg hogy alig drágább az intel.

(#214) capulet75 válasza szazbolha (#210) üzenetére


capulet75
addikt

Tényleg no offense, de ez mi? Nekem 2600-am van, én is mérlegeltem sokat mielőtt választottam. A lap+rammokal való szórakozás az mit jelent? Én első indításkor átkapcsoltam 3200mhz-re, azóta azon megy, és ez nagyjából 10 másodpercet vett el az életemből. Írtad h munkára is használod, hát én is, és az a 30-40% plusz amit multicore alatt tud, az elég jelentős, ellentétben a +2fps-el. ( Egyébként az Intel csak quadcore-ig gyorsabb, 6 magnál már a 2600 a gyorsabb. ) Azt hittem lesz valami jó érv, de tényleg csak azért mert intel. :(

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#215) szazbolha válasza capulet75 (#214) üzenetére


szazbolha
őstag

Én nem szeretnék vitatkozni veled e témában mert nem ismerem az AMD 2600-asát. Csak abból tudtam a döntésemet előkészíteni amit mások tapasztaltak és leírtak, valamint én elfogadható tesztnek itélek.

(#216) capulet75


capulet75
addikt

Pedig egy jó vita, az remek lenne. Észérvekkel, tényekkel, számokkal. :)

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#217) Raymond válasza wwenigma (#212) üzenetére


Raymond
félisten

[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#218) ncc1701 válasza szazbolha (#210) üzenetére


ncc1701
addikt

Áruld már el, mit jelent az, h lappal, memóriával szórakozás? Ajánlottak nekem egy jó alaplapot, meg hozzá memóriát, leellenőriztem a neten, h megy-e vele, és támogatott volt. Megvettem, hazavittem, összeraktam, gyönyörűen megy azóta is. Ez volt tavaly év vége felé, most kb 1 hónapja "szórakoztam" azzal egy post hatására, h kicsit szigorítsak az időzítéseken. Ha ez neked a szórakozás, akkor nem kommentálom. :)

(#219) poci76 válasza capulet75 (#216) üzenetére


poci76
aktív tag

Ha egymás mellé teszed a számokat, akkor azt fogod látni, hogy van, ahol az Intel jobb és van, ahol az AMD. Utána lehet vitatkozni azon, hogy melyik jobb, csak nincs értelme, mert szubjektív, hogy kinek melyik szám fontosabb. Ezen kívül az is teljesen érthető, ha valaki a megszokott márkát veszi valamiből, amivel régóta elégedett, és ilyen esetben még akkor sem rossz döntés ez, ha mnden technikai paraméterben gyengébb, mint egy más gyártó terméke, mert a bizalom is egy fontos paraméter, ami nem számszerűsíthető.

(#220) capulet75 válasza poci76 (#219) üzenetére


capulet75
addikt

Bizalom? :U Évek óta tudtak a biztonsági résekről, aztán valahogy elfelejtettek tájékoztatni róla mindenkit. Kegyetlenül túlárazták a procikat, "mert megtehetem" alapon. Minden "új" szériával jött az új tokozás.Ment a fingreszelés hosszú évekig, ilyen +5-10% teljesítményplusszal. Ect... A bizalom és az Intel nálam nem fér meg egy mondatban. :N

[ Szerkesztve ]

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#221) szazbolha válasza ncc1701 (#218) üzenetére


szazbolha
őstag

"Áruld már el, mit jelent az, h lappal, memóriával szórakozás?"
Semmit. Talán rosszul emlékeztem, biztos inteles topikban olvastam ilyesmire.
Ezt a vitát nem velem kell lefolytatnod.

(#222) szazbolha válasza capulet75 (#220) üzenetére


szazbolha
őstag

"Évek óta tudtak a biztonsági résekről,"
.
A CPU választós topikban is az inteles résekkel riogattak. Aztán kiderült senki nem tud olyan vírusról, amely ezt kihasználná. Valamilyen módon betelepülne a gépre (pl. levéllel mint a zsarolók) és aztán bekapcsolt HT mellett valamit mókol a mikrokódon, ahelyett hogy egyszerűen lekodolja a fájljaid ha már bent van.
Valós veszély?
Ha igen együtt tudok vele élni, ha nem akkor meg minek emlegetni?

[ Szerkesztve ]

(#223) capulet75 válasza szazbolha (#222) üzenetére


capulet75
addikt

A céges adatbázis egy része a gépemen van, ezen keresztül is megy a banki tranzakció, email és egyéb transfer. Úgy hogy van miért emlegetni. És ez már eleve komoly morális probléma, ha ellopják az adataimat/pénzemet, he nem. Ám még ha ezt félretesszük, akkor is ott a többi. Mindegy is, jó játékot meg mindent a prociddal. :K

[ Szerkesztve ]

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#224) BiP válasza ncc1701 (#218) üzenetére


BiP
nagyúr

Azért az első Ryzen széria idejéből a memóriamizéria eléggé beleégett az emberek tudatába. (az enyémbe legalábbis). Így, ha gépet váltanék, jobban aggódnék AMD esetében, jobban utánanéznék, mi mivel megy tutibiztosra.
(főleg, mert most futottam bele ilyenbe a NAS-sal kapcsolatban, hogy nem támogatott rammal el sem indult a lap. Igaz, az egy Pentium Silver volt). De >20éve magam építem a számítógépeimet, ilyet még nem tapasztaltam. Szóval egy váltásnál jobban paráznék, mert most vált számomra valós jelenséggé, hogy tényleg nem minden esetben van az, hogy bepattintom és megy.

Ahogy az is elég mélyen van az emberek tudatában, hogy játékra még mindig intel. Pedig ő még teszteket is nézett, és az alapján döntött így, hogy az jobban megfelel az igényeinek.

Ill. egy procinál a döntést azt is befolyásolhatja, hogy mi van meg belőle. Pl. van már alaplap, RAM, akkor egyszerűbb simán a procit kicserélni, mint platformot váltani.

Szóval én nem venném le róla a keresztvizet, csak azért, mert intelt vett.

(#223) capulet75 : Lássuk be, nem túl általános, hogy egy otthoni gépen ott figyel a céges adatbázis egy része, és még banki forgalom is megy rajta :) :), szóval elfogadhatjuk, hogy szazbolha esetében némileg kisebb a kockázat, de legalábbis azon a játszós gépen mások a szempontok :)

[ Szerkesztve ]

(#225) ncc1701 válasza szazbolha (#221) üzenetére


ncc1701
addikt

Ok.

A legelső ryzenek elején volt opás a memóriákkal, lapokkal. Ryzen2 óta ilyenről nem nagyon hallani. :)

(#226) capulet75 válasza BiP (#224) üzenetére


capulet75
addikt

Egyszerűen érveket kerestem arra hogy valaki miért vesz intelt, de tényleg csak olyanok vannak hogy "játékra még mindig jobb az intel" meg hogy "az AMD kazán", és "hát volt az a memóriamizéria", meg ilyenek. Ott a zinternet, a 2gen Ryzen megjelenésekor 6876453798 teszt kivesézte hogy nincs már memóriamizéria, max annyi hogy szereti a gyors RAM-okat, hát bocsi. Van 100 féle memória amivel tökéletesen ( és gyorsan ) üzemel, talán tudok belőle választani, és nem azon sírni hogy nem 200 féle megy bele. Sosem értettem az ilyesmit. A 3gennél meg már ez sincs, azt hiszem ott már tényleg tökmindegy.

Ma egy PC viszonylag ritkán van "csak" játékra, nálam pl munkaeszköz, multimédia center, játék is, és gyakorlatilag minden más, amire egy PC alkalmas. Akinek van egy vödör pénze arra hogy olyan gépet építsen, amivel csak játszik, hát oké, vegyen Intelt. Ja, és az is akinek amúgy tökmindegy. :)

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#227) eldiablo válasza szazbolha (#213) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Nahát, nekem pont 9900K és R5 2600 kombóm van.
Maradjunk annyiban, hogy a 2600+1080 Ti a "main"/"gaming" konfig, úgy hogy 7800X-ről váltottam először 2600-ra majd később jött a 9900K, előtte pedig 7740X@5.4Ghz, 7700K@5Ghz, 6700K@5Ghz, 4790K@4.8Ghz... volt.
Én nem PH/YT tesztek alapján véleményezek.
Várom, hogy legyen rendes bolti 3900X itthon és akkor cserélem a 2600-at.

3900X & 10850K

(#228) s.bala31 válasza capulet75 (#226) üzenetére


s.bala31
senior tag

Anno (kb másfél éve) amikor gépet újítottam én az i5 8400-at választottam a Ryzen 2600 helyett, mert akkor 1. a Ryzen drágább volt, 2. Játékokban tényleg jobb az intel van ahol jelentősen van ahol kevésbé. 3. Integrált vga is szempont volt számomra. Elsősorban játékra használom a gépet, inkább single néha multi plusz Office és böngészés. Engem akkoriban nem győzött meg a Ryzen, viszont ha most építenék cfg-t valószínű egy R5 3600 kerülne bele.

(#229) szazbolha válasza BiP (#224) üzenetére


szazbolha
őstag

Vállalati környezetben sok az intel.
Ők nem tudnak ezekről az orbitális biztonsági résektől, ami miatt egy mikrocég embere inkább AMD vesz?

Amint valaki mutat statisztikát hogy az Intel CPU rését kihasználó vírusok gyakrabban fertőznek mint a levelezőn+RDP-n terjedő zsarólók, azonnal lecserélem AMD-ra a procimat.

(#230) szazbolha válasza eldiablo (#227) üzenetére


szazbolha
őstag

"Én nem PH/YT tesztek alapján véleményezek."
Én sem.

(#231) capulet75 válasza szazbolha (#229) üzenetére


capulet75
addikt

Nem azért vettem AMD-t. :N 30-40%-ot ráver az Intelre multicoreban és mindezt olcsóbban.
"Vállalati környezetben sok az intel.
Ők nem tudnak ezekről az orbitális biztonsági résektől."
- nyilván azért volt erről cikkek százaiban szó, mert amúgy nincs, hát a Pista sem tud róla, pedig ő a Vodafonnál dolgozik... Nemár.

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#232) szazbolha válasza capulet75 (#231) üzenetére


szazbolha
őstag

"30-40%-ot ráver az Intelre multicoreban és mindezt olcsóbban."

Melyik melyikre? Szívesen elfogadom az állításod, de megnézném hogy a ráverős állapotban melyik fogyaszt többet és az áruk hogy aránylik ehhez a teljesítmény többlethez.
.
Szóval tudsz mondani 1-1 konkrét típust ahol ez a 30-40% különbség megvan?

(#233) eldiablo válasza szazbolha (#229) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Egy amerikai óriásnál dolgozom mint IT-s és egy légtérben vagyok a Cyber szekusokkal. Tudnak róla, foglalkoznak vele folyamatosan. Nemrég volt olyan biztonsági foltozás amit azonnal ki kellett pusholni, ahol nem települt fel, menni kellett és kézzel telepíteni.

Tűzoltás megy és szerintem máshol is ez az eljárás.
Jövőhéten megkérdezem, van-e stat a támadásokról, ha van, publikus-e.

"Én nem PH/YT tesztek alapján véleményezek."
"Én sem."
Hanem?

Ha lehet hinni a mérőprogramoknak, akkor a 9900K 180-200W-os fogyasztása nem annyira kedvező, tekintve, hogy az említett felhasználásban elég sokat üzemel a gép.
10-20 képkocka különbség nem annyira vág földhöz. Értsd; 110 vagy 130 fps már kb mindegy nekem. Majd a 3900X segít ezen a difin és nem a magszám miatt. :D

[ Szerkesztve ]

3900X & 10850K

(#234) Gyuri27 válasza szazbolha (#232) üzenetére


Gyuri27
félisten

Cinebench R15 (Multi-Core)
Cinebench R15 is the successor of Cinebench 11.5 and is also based on the Cinema 4 Suite. Cinema 4 is a worldwide used software to create 3D forms. The multi-core test involves all CPU cores and taks a big advantage of hyperthreading.

Intel Core i5-9400F Intel Core i5-9400F
6x 2.90 GHz (4.10 GHz) 987 (75%)

AMD Ryzen 5 2600 AMD Ryzen 5 2600
6x 3.40 GHz (3.90 GHz) HT 1310 (100%)

Nem sok az a 25%. :DDD

Amd: Radeon-Ryzen

(#235) joysefke válasza Gyuri27 (#234) üzenetére


joysefke
veterán

Nem 25% az: 75+33% = 100

(#236) szazbolha válasza eldiablo (#233) üzenetére


szazbolha
őstag

Köszi a vírus infót.

TechPowerUP számomra hiteles méréseket végez, széles játék listával.

"a 9900K 180-200W-os fogyasztása nem annyira kedvező,"
Szerintem se, de tartok tőle a 95W-os TDP keret átlépése alapbeállításokkal és szintetikus stressz progik nélkül nem túl gyakran lesz átlépve.
Most lesz időm kimérni.
Az a terv, hogy kis alulfeszeléssel 70W alá vigyem a csúcs fogyasztását olyan játékokban amelyek GPU limitesek és be van kapcsolva valamilyen FPS korlát (60) .
Amiért meg lett véve, ahova kell a nyers CPU erő (pl. Total War) ott CPU limit mellet sem szeretném 100W fölé engedni. Meglátjuk... hátha sikerül. Mindenesetre nem Lynx futtatása a fő cél.

(#237) szazbolha válasza Gyuri27 (#234) üzenetére


szazbolha
őstag

Cinebench-el viszonylag keveset játszom....
Tudsz mutatni olyan játékot ahol ez az arány szintén meg van?

(#238) opr válasza szazbolha (#236) üzenetére


opr
addikt

"ott CPU limit mellet sem szeretném 100W fölé engedni."
Azzal eleg sok teljesitmenyt fogsz bebukni. Alapbeallitas mindket oldalon az, hogy konkretan nincs TDP-limit, amig a tap, a vrm meg a hutes birja, addig mennek a procik mint a meszes. Ha ezt korlatozod, akkor pont a ritka esetekben, amikor indokolt lenne par mp-ig elfuteni 200W-ot, akkor nem lesz meg a kraft.
Persze ha zavar a melegedes, hajra, csak szamolj vele, hogy ezzel konkretan annyira megfojtod a procit, hogy lehet jobban jartal volna, ha eleve valami gyengebbet veszel.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#239) ncc1701 válasza szazbolha (#236) üzenetére


ncc1701
addikt

Sziget üzemű napelemes rendszerről üzemelsz otthon?

(#240) eldiablo válasza szazbolha (#236) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Gyakorlatilag bevágod neki a kéziféket. Simán megérte kivágni rá a pénzt, hiszen egy 65W-os és olcsóbb AMD szintjén tartod. :DDD
Na, ezért használom a 2600-at a 9900K helyett.

3900X & 10850K

(#241) szazbolha válasza opr (#238) üzenetére


szazbolha
őstag

OK, figyelembe veszem. Kitesztelem majd hogy megy ez. Mondjuk hűtőt nem szeretnék cserélni.
Én komolyan azt hittem hogy alapbeállításokkal nem lépi túl a TDP limitet.
Ha mégis, akkor mire jó a TDP limit?

(#242) capulet75 válasza eldiablo (#240) üzenetére


capulet75
addikt

500 dolláros proci az nem drága, bezzeg a villanyszámla... ;]

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#243) opr válasza szazbolha (#241) üzenetére


opr
addikt

A TDP-limitet nem lepi at. A TDP-limit van alapbol (altalaban) kikapcsolva. :D

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#244) eldiablo válasza capulet75 (#242) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Ja, autóm is van és kétezerért szoktam tele kérni a kúton. :DDD
Amúgy meg a 2066-os konfig eladása után volt mit el**szni másikra.

3900X & 10850K

(#245) szazbolha válasza opr (#243) üzenetére


szazbolha
őstag

Mármint úgy érted, hogy a 9900K TDP limitjét az userek kapcsolják ki vagy a gyártó?
Akárhogy is, így már érthetőek a 150-200W-os fogyasztási eredmények.
Én azt remélem, hogy lehet majd "normál" körülmények között is használni és egy kis konfigolással 100W alatt tartani, úgy hogy ne legyen lefojtva a proci. Majd a gyakorlat megmutatja..... addig nem nyilatkoznék róla, amíg nem teszteltem.
.
Az a sejtésem, hogy azonos (turbós) órajelen 8 maggal semelyik más asztali CPU-nak nem nagyobb a számítási teljesítménye.
Ha ebben tévedek, akkor valóban hibás döntés volt megvásárolni.

(#246) ncc1701 válasza szazbolha (#245) üzenetére


ncc1701
addikt

Mire ez a nagy igyekezet? Ha ennyire fontos a fogyasztás (napelemről, és akksi pakkokról mész otthon), akkor az ilyen helyen valami notit szoktak használni.

(#247) nyakdam válasza szazbolha (#245) üzenetére


nyakdam
aktív tag

El kell, hogy szomorítsalak. Az azonos órajelen leadott teljesítmény neve IPC. A 2xxx-es ryzen IPC-je kb 5%-al rosszabb a 9xxx Intelnél, de a 3xxx-es Ryzenek kb 10% -al jobbak az Inteltől. Intel előnye a magas órajel elérésére képes 14nm, és a játékok memória késleltetésre való érzékenysége.

[ Szerkesztve ]

(#248) szazbolha válasza ncc1701 (#246) üzenetére


szazbolha
őstag

Miből gondolod, hogy nekem napelem van otthon?
-
A fogyasztásból, következik a hőleadás, abból meg a hűtés, abból meg a zaj.
Természetesen a környezeti terhelést (CO2 kibocsátást) is érdemes csökkenteni, de engem a zaj jobban zavar. 10 éve már szinte hangtalanul mennek a PC-im. Nálam ez egy fontos szempont. Így minden watt számít.

(#249) szazbolha válasza nyakdam (#247) üzenetére


szazbolha
őstag

Ezt értsem úgy hogy a 9xxx több hőt termel egy játékban azonos terhelés (fps) esetén mint egy 3xxx-es AMD, de az Intelnek nagyobb számítási teljesítménye van. mert magasabbak a gyári órajelei?

IPC-s tesztet hol találok?

(#250) nyakdam válasza szazbolha (#249) üzenetére


nyakdam
aktív tag

Az FPS nem jó összehasonlítás, mert a játékmotorok az Intel monolitikus felépítését használják (arra van a többségük optimalizálva mivel a Ryzen előtt csak ilyen procik voltak), de azonos számítási teljesítményhez több hőt generál az Intel, illetve nagyobb órajelére van szüksége.

Teszt

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.