Hirdetés

2022. szeptember 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) callmeakos


callmeakos
veterán

Hasonló tapasztalat? :)

All→M8

(#2) k!nG


k!nG
tag

Haziorvosommal nincs bajom, de ez tenyleg szanalom ami itthon megy. Pont hetfon mentem be ugyeletre, mert az egesz testemen a semmibol kiutesek jottek ki viszkettek es nottek es duzzadtak. Rendesen beszartam, eletemben nem volt ilyen az utobbi evekben mar allergias sem voltam.
Aztan en magamtol rajottem, hogy valoszinuleg napkiutesek lehettek, mert a doki hozzamkurt egy szteroidos kupot meg felirt egy kalciumot, aztan viszlat menj az utadra. Kb. semmi erdemlegeset nem mondott, hogy mi bajom lenne vagy ilyesmi. Szerencsere masnapra minden kiutes es duzzanat eltunt. Lehet, hogy nem napkiutes, igy tunetek alapjan a netet bongeszve annak tunt, kaptam beutalot allergologushoz es fasza 3 het mulva megtudhatom, hogy vegulis pontosan mi bajom volt, mert ugye az antihisztaminoktol nem lehet megvizsgalni.
A poen az egeszben, hogy pont most tomegelesnel kellett ennek is lennie, ugyhogy most vakarom a fejem, hogy mit ehetek.

https://www.behance.net/vargadom

(#3) Vladi


Vladi
nagyúr

Ennyi? Ez a nagy rossz tapasztalat? Ez tök korrekt ellátás volt. 1 óra alatt végeztél itt kezdődik... :U

"azaz a mit dolgozik, hány éves, tanul e még stb."
Mán még tök emberséges is volt. Nagy kórházban ahol millió szakrendelés van, meg csillió beteg, néha még a nevedet se tudja, meg nem is kérdezi.

"majdnem elsuttogtam neki hogy az öreganyád térde kalácsa a gyerek, meg a kutyád, akit annak hívsz."
Ez má tök indokolatlan hiszti...

Hidd el, hogy ez még a jó ellátás kategóriába esik. Mikor az asszony múltkor bent volt a kismama osztályon, mégcsak ehető ételt se kaptak. 50 kismamára 2 nővér... jóvan. az meg, hogy reggel 6-kor (!) hív, hogy vigyek 4 ceruzaelemet neki, mert a 24 órás vérnyomásmérőbe nincs elem csak a bevezetője lenne annak, amit mi tapasztaltunk az sztk-s ellátással kapcsolatban. :U

Szoktam is mondani, hogy aki normális orvos, meg ápoló volt, az már mind svédbe orvos meg ápoló. :P

A magán meg gyakorlatilag olcsóbb, mint az állami.

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#4) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Ha minden páciens kikérné magának az eljárást, nem lennének ilyenek az egészségügyiek.

Az én házidokimnak mániája a csendőrpertu. Én bizony szóltam érte. Közöltem vele, hogy jóval idősebb vagyok nála, meg egyébként is nem vagyunk haverok, jó ismerősök. Erre az volt a reakciója, hogy tegezzem vissza nyugodtan. Nagy levegőt vettem, és elmagyaráztam neki, hogy félreértett, ugyanis határozottan kikérem magamnak, hogy letegez, egyszerűen megtiltom. Megértette.

Ordibálni is szeret, bár velem szemben még nem engedte meg magának.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) callmeakos válasza Vladi (#3) üzenetére


callmeakos
veterán

Az 1 óra úgy jött össze hogy én voltam az egyedüli az egész osztályon. 1 darab lélek nem volt, ami péntek délelőtt nem is oly meglepő. De akkor is. A minimális tisztelet és odafigyelés jár mindenkinek, és ha ez többször előfordul, én bizony szólok hogy kicsit több tiszteletet. Nem a kutyája vagyok. A gyerekezés pedig a tiszteletlenség tetőfoka. És nem érdekel hogy éppenséggel rossz lábbal kelt fel, vagy hogy kutyaszar került a kávéjába, a tisztelet mindenkinek kijár. Pont.

All→M8

(#6) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ez még korrekt szerintem. Kezdjük ott, hogy felénk ha sztk rendelésre akarsz menni, akkor 2-3 hét a várakozási idő...

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#7) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

Mi ez a hiszti?

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#8) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Nekem a háziorvos volt olyan aki azzal kezdte, hogy minek jövök én ide... nyád..
Sztk-s rendelésen évek óta nem voltam. Régóta úgy vagyok vele, hogy max hullazsákba fog orvos látni.

szerk.: a házidokis sztori is 9 éve volt.

[ Szerkesztve ]

(#9) Muton


Muton
addikt

majd akkor kezd kezdj panaszkodni, ha a műtétedet félbe kell szakítani, mert a szakorvos nem tud érzésteleníteni, ami az aneszteziológus dolga lett volna, de ő a nővérekkel inkább sorozatot nézett ;)

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#10) 8th válasza callmeakos (#1) üzenetére


8th
őstag

Ilyen? Még ilyenebb. Durván egy hónapja a vasárnap délelőttöt a Heim Pál gyermekkórház ügyeletén kezdtük tesómékkal és a 4éves kislányukkal. A gyerek orra teljesen el volt dugulva. Egyáltalán nem kapott rajta levegőt az orrmandulái teljesen felduzzadtak és köhögött is elég csúnyán. Előtte is köhécselt már néha de most éjszaka a köhögés miatt alig aludt valamit. Na irány az ügyelet. Meglepődve láttam, hogy miután behívták őket két perc múlva már jöttek is kifelé. Annyi volt a vizsgálat, hogy megkérték a kislányt vegyen levegőt az orrán majd miután ez ímmel-ámmal sikerült az ügyeletes orvos aki mellékesen egy nyugdíjas tüdőgyógyász szakorvos nyanya volt közölte, hogy a gyerek orra jól szelel és írt valami himi-humi orrcseppet ami lehúzza majd a duzzadást, Tüdejét meg sem hallgatta azt mondta az orra miatt köhög. Viszlát. Mivel aznap éjjel sem tudott aludni a köhögéstől szegénykém másnap elmentünk a kerületi sztk-ba a gyermekorvoshoz. A gyermekorvos miután sztetoszkóppal hosszan hallgatta a gyerek légzését közölte a tényt, hogy a gyerek mindkét tüdeje tele van váladékkal!! Majd amikor tesóm elmesélte a sztorit a doki visszakérdezett, hogy miért oda ment a gyerekkel? "mégis mit várt a Heim Páltól?" Ez szó szerint így hangzott el a gyermekorvos szájából. Kapott 3féle antibiotikumot meg egy orrcseppet és irány haza. Nővérem kétségbeesésében és tehetetlen dühében már a sírással küszködve jött kifelé a rendelőből. Mikor felnőttként azt érzed, hogy az orvosnál le se szarnak az is egy rohadt dolog. De az a tudat, hogy a kiszolgáltatott segítségre szoruló beteg gyerekeddel bánnak ugyanígy sőt eleve meg sem vizsgálják hanem csuklóból írnak valami vackot ami egyébként marhára nem gyógyír a gyerek problémájára sőt az ég világon nem változtat semmin... na az elég kétségbe ejtő lehet. És a Heim Pál ügyeleten fel sem adtad a gyerekre a ruhát már rúgnak is kifelé az ajtón, kérem a következőt. Mindezt egy olyan helyen ahová kiszolgáltatott helyzetedben segítségért mész egy beteg kisgyerekkel a gyermek orvosi ügyeletre. Menjenek a jó büdös francba. Ennyit az állami egészségügyről. Innentől kezdve kizárólag csak a fizetős magánrendelés játszik kerül amibe kerül, nem számít. Ott legalább foglalkoznak veled a pénzedért és nem kezelnek félre. Fogászatra már így is magánrendelésre járunk mind de szép lassan teljes mértékben le fogunk szokni az állami egészségügyről.

Hüje malyom ...

(#11) callmeakos


callmeakos
veterán

Szóval akkor még én jártam jól. Rendben, akkor elkönyvelem hogy a büdös életbe nem megyek orvoshoz és problem solved. Mert hogy én ezt továbbra se tudom elfogadni hogy így mennek a dolgok. És ez akkor sincs jól, hiába hoztok fel jobbnál jobb sztorikat. :D

lezso6
Csak háborgás :D

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#12) lezso6 válasza callmeakos (#11) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

Francnak kell hőbörögni, amúgy is már túl mainstream, keresni kell más hobbit. :D

Az meg végképp hülyeség, hogy nem mész orvoshoz, mert ha esetleg valami nagyobb probléma van (ne legyen!), akkor meg az a baj. :P

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#13) Tapsi válasza callmeakos (#11) üzenetére


Tapsi
addikt

Remélem azért az érzékeny őzike lelked kiheverte ezt a szörnyű megrázkódtatást. :)

(#14) callmeakos válasza lezso6 (#12) üzenetére


callmeakos
veterán

Ámen :D

tapsi
Nem látod? Napok teltek el, és még mindig bennem van ;] ;]

All→M8

(#15) Fr0z3n válasza Tapsi (#13) üzenetére


Fr0z3n
őstag

ROFL
gonosz ;]
Egyébként meg noxwill, örülj hogy gyerekeznek. Bár a korod nem tudom. Engem csókolomoznak a pár évvel fiatalabbak... meg magáznak az idősek. Megviselt az élet, de 27 vagyok basszus.. :D

szerk: inkább off

[ Szerkesztve ]

(#16) callmeakos válasza Fr0z3n (#15) üzenetére


callmeakos
veterán

22 vagyok. De már az is eléggé kellemetlen, mikor a boltokban elkérik tőlem a személyit, mikor valami alkoholt veszek. Eleinte vicces volt, de most már eléggé magamra veszem az ilyet :(

All→M8

(#17) tope


tope
addikt

Tételezzük fel hogy
Meg kellene szüntetni az állami orvoslást, mert nem ér semmit ..., mindenki menjen magán rendelésre:
Fizetünk pénzbeli egészségbizt. jár. 3%, ill. természb. egészségbizt. jár. 4% -ot, na akkor ezt szüntessük meg, és ezt a pénz mindenki tartogassa egy külön számlán, majd ha beteg lesz, abból a pénzből fizessük a magán kezelést. (ergo aki beteg csak az fizet, aki nem az jól jár ...)
Viszont az a 7%, nem csak az orvosi ellátást biztosítja, hanem sok minden mást is.

Számítógépet szeretnél, nézz szét a hirdetéseim között

(#18) puttputt válasza 8th (#10) üzenetére


puttputt
őstag

Mikor felnőttként azt érzed, hogy az orvosnál le se szarnak az is egy rohadt dolog.
Ha havi szinten nem kéne ezért az érzésért fizetni, akkor nem volna annyira az. Az pedig, hogy nincsenek (állami szintről) - ettől független - megfelelő mértékben honorálva, az pedig egy másik. Viszont, az sem a beteg gondja! Semmi köze hozzá. Foglalkozzanak (vagyis épp hogy ne) azzal, akinek köszönhetik a (szerintük) éhbérüket.
Ez körülbelül olyan, mint amikor a hajléktalant büntetjük, mert nem otthon alszik. No de elég ebből, nem akarok szítani senkit, semmit. (S direkt általánosítottam, ködösítettem, mert ez még épp nem "büntethető"..)

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#19) puttputt válasza Vakegérke (#4) üzenetére


puttputt
őstag

Azért (sajnos) vannak rosszféle kivételek betegoldalról is..., akik nem kérnek ki semmit semmikor, hiszen a kórház számukra felér egy esti lokállal, remekül érzik magukat. Jót traccsolnak, hogy úgy mondjam.
Amikor egy láthatóan kitűnő állapotban lévő, fess, virgonc, 60-as asszony (aki láthatóan pusztán beszélgetni ült be a barátnőivel, a partit megunva) befurakodik egy 50-es trombózisos dolgozó nő elé (aki ülni nem bír a fájdalomtól), az egy izgalmas pillanat. Nem fikció, pár napja voltam szemtanúja. Nem mellesleg (on the top), sorszámban előttük következtem volna, de mikor rákérdeztek (az előbbi és még egy nénike), hogy "ugye nem baj".., mondtam, dehogy, addig alszom egyet, az éjszaka úgyis kimaradt (a különféle gyomorbántalmak miatt). A kérdés persze hogy költői volt a részükről. Ha baj, akkor én vagyok a bunkó, siheder, neveletlen fiatal. (A trombózisost nyilván magam elé engedtem, már az elején.)
Érdekes volt egyébként, hogy egy korombeli nő próbált "bevédeni", mondván, nekem és neki talán sürgősebb volna, hiszen a munkából jöttünk el, ne tolakodjanak, stb. Persze, azt a napot már kikönyveltettem, de azért kijött ez is. Nem, nem mindenki képes napi 5-10 órát a rendelőben tölteni. (Az végképp, aki kevesli a táppénzes százalékokat.)

Muton (#9): Ez is egy szint, valóban. :DDD

...

A volt háziorvosommal kitűnően megértettük egymást, nagyon korrekt fazon volt. Tavaly "menekült" Németországba... Ha ez így folytatódik, nem lesz könnyű a "folytatás".
Még egyszer arról, ha nem elég nekik ami van... Elvileg ez egy hivatás és nem attól számít orvosnak valaki, hogy 3 medencéje van és ki van tömve húszezresekkel a mellényzsebe. Ha a híd alatt élne az összes, akkor éreznék sajnálatot, de abban, hogy a több tízmilliós házaik fenntartását és a magánútjaikat finanszírozzam évről évre, nem leszek partner.

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#20) mickemoto válasza 8th (#10) üzenetére


mickemoto
senior tag

Erre mit lehet mondani. :F Az orvosi ellátás "ingyenes", a gyógykezelés igen igen drága.

A cikkhez annyit hogy szerintem igazad van és szóvá is kell tenni mert különben nem veszik észre magukat.
A családban van orvos, úgyhogy tudnék mesélni sok érdekes dolgot. ;]

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#21) puttputt válasza tope (#17) üzenetére


puttputt
őstag

Ez kétségtelenül elősegítené a "természetes szelekciót". (Mind orvos, mind beteg oldalról. Hisz orvoshoz már csak az menne, akinek nincs más választása.)
Az persze megint más kérdés, mennyire volna ez így "társadalmilag igazságos" és "demokratikus", mindenesetre a színvonalat lehet, hogy emelné. Csak attól tartok, nem annyival, amennyivel kellene. Mert azt a mértékű magánvagyont kevesen tudnák előállítani, amennyit egy magánrendelés megkíván, a súlyosabb esetekben.

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#22) Vladi válasza tope (#17) üzenetére


Vladi
nagyúr

nem rossz, de azért nem egészen fedezné. Például ha hirtelen kell 8 millió egy műtétre...
egyébként az embertelen vadnyugaton erre találták ki a magán biztosítást. Akkor oda fizetsz és annyit amennyit tudsz. Aztán annak jegyében kapod az ellátás minőségét.

Ha belegondolok, hogy az utóbbi időben mennyi pénzt hordtunk magánorvosra... lehet magán biztosításból kijöttünk volna.

Egyébként ilyen már van Magyarországon is, csak magánrendelésen fizetnek ki belőle.

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#23) Vladi válasza puttputt (#19) üzenetére


Vladi
nagyúr

"de abban, hogy a több tízmilliós házaik fenntartását és a magánútjaikat finanszírozzam évről évre, nem leszek partner."

Már megbocsáss, de ebben neked egy forintod nincs. ezt vagy a magánjából fedezi, vagy gyógyszeripari cégek fizetik ki nekik.

Egyébként nézzük már meg azt is, hogy 10 évnyi tanulás után keres ilyen 250-300 k-t. Aha. Pályakezdő informatikus többet kap a billentyűzet koptatásért.

Nyugaton meg plusz egy számjegy... na ezért mennek kifelé. Az értelmesebbje már kint van, ami maradt az ez a szint amit látunk.

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#24) puttputt válasza Vladi (#23) üzenetére


puttputt
őstag

Félreértettél(?), nem a konferenciákra céloztam. Ha ez egyébként nem volna nyilvánvaló... Ne vigyük félre. Az egy másik "platform" és tiszteletreméltó "gázsija" - járuléka - annak, aki tanult, megérdemlik, fejlődjenek, fejlesszék egymást, fejlesszenek... (Már ha valóban azzal foglalkoznak azokon is, amivel kell.)
Itt az a lényeg, hogy ne a családjuknak járó vagy nem járó luxust támogassuk, amikor másnak kenyere sincs.
Nyugaton esetleg más a(z általános) helyzet, ezért lehet (perpill.) más a helyzetük nekik is.
Szót se többet erről.

Ráadásul, nem azokról az orvosokról van szó, akik a lelküket is kiteszik a betegért és minimálbéren sínylődnek. Ilyet is ismerek, ez egyértelmű... Ilyen is van. Ha vitafórumot nyitnánk, akkor minden "ágazatból" és szintről idecitálhatnánk az összes sávban lévő...
A pályakezdők közül pláne. Vagy az is a mi hibánk, hogy ők annyit kapnak? Ugye nem.
Aztán, azért van olyan fiatal, docensként is működő titán (ismerősöm), aki nem keresi hülyére magát, de jól érzi magát a helyi kórházakban is (ugyanis sebészként folyamatosan pörög és tiszteletdíj nélkül, a munkában teljes örömét leli, az emberi kapcsolatai kiválóak, a pácienseket rendtől/rangtól független családtagként kezeli, mert ez a hivatása).

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#25) mickemoto válasza Vladi (#23) üzenetére


mickemoto
senior tag

A túlnyomó többség nem keres még annyit sem.Egy kezdő kórházi orvos legalábbis biztosan nem.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#26) Vladi


Vladi
nagyúr

Na még egy sztori tőlem az egészségügyről. Nemrég háziorvos alaposan beparáztatott, elküldött mindenféle vizsgálatra. Jó mondjuk találtak is ezt-azt, de nyugi még nem haldoklom. :DDD

Elküldött hasi ultrahangra is. Beutaló, itt kell jelentkezni, kérjek időpontot. Ez pontosan június 2.-án reggel történt. Felhívtuk délután a szakrendelőt, azt mondták, semmi gond, van időpont, tessék jönni vizsgálatra.
Leül, kapaszkodik: október 7-én 9:10-re. Szevasz, köszi, tébétől Vladi meg is dögölhet. :DDD

Akkor felhívtuk szépen a maszek uh szakrendelést, közölték velem, hogy sajnos csak holnap reggel 8-kor tud fogadni. Dekáááár. :DDD

7000 forint volt a vizsgálat, oda értem 7:55-re, 8:02-kor behívtak, 8:17-kor kész volt a leletem is.

Nah ezért kéne már valami normális társasalmi egyezség, hogy akkor magánbiztosítás, államit hanyagoljuk, csak életmentésre tartsuk fenn. Aki fizet - márpedig aki ellátást akar az ma is fizet, mint a katonatiszt - az kapjon ellátást és kész. :K

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#27) callmeakos válasza tope (#17) üzenetére


callmeakos
veterán

Nananana félreértettél. Az ellátással semmi gondom nem volt (már amit csinált a szakorvos). A gondom itt a hozzáállással van. Sok esetben.

All→M8

(#28) Vladi válasza callmeakos (#27) üzenetére


Vladi
nagyúr

Most erre mit mondjak... ha kedves dajkálást akarsz menjé pszichológushoz.
Ellátás kellett neked, megkaptad, viszlát.

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#29) puttputt válasza Vladi (#26) üzenetére


puttputt
őstag

Aki fizet - márpedig aki ellátást akar az ma is fizet, mint a katonatiszt - az kapjon ellátást és kész.
Ez így korrekt. S általában is jól körülírtad. :) (Talán az előbbiekben offban valami hasonlót fejtegettem), csak ne legyen/nne (az ország állapotát tekintve) irreális az elvárás, ennél sem. Ennyi (volna) a lényeg.

Less corruption, less corrosion... De ez már egy másik téma.

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#30) mickemoto válasza puttputt (#29) üzenetére


mickemoto
senior tag

Ezzel pedig nem is volna gond, legalábbis azok részéről biztosan nem akik dolgoznak és fizetik a járulékokat egyébként is.Ezek vannak kevesebben.A többséggel viszont mi lenne?Ugyanaz mint ami most van csak nagyobb lenne a hőbörgés meg a "fogyás". Így viszont van is meg nincs is ellátás.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#31) puttputt válasza mickemoto (#30) üzenetére


puttputt
őstag

Igen.. Ha meg lehetne állapodni egy olyan átlagban, amit a kereső még ki tud fizetni (netán úgy, azon keresztül, hogy emelkednek az átlagbérek s nem csak a minimálok is :U ), akkor nagyobb kedve volna egy "növekvényes rendszerben" az orvosnak is a "nemzeti hadrendbe" állni. Ahogy egyébként a tanárnak, stb.

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#32) Szatyor95


Szatyor95
aktív tag

Szerencsére nekem jobbak a tapasztalataim, ritka kivételekkel. Háziorvosom például iszonyat korrekt szokott lenni. Behív a nővérke, bemegyek, doki épp akkor mos kezet (minden páciens után megteszi), törlés után egyből kézfogás. És az sem zavarja, ha félhalott vagy, akkor is kezet fog veled. Igaz, a neveket mindig megkérdezi, de utána egyből tudja, hogy legutóbb miért voltál nála, és miben maradtatok.

SZTK-ban sem volt még gondom, ott inkább úgy igyekeznek kezelni az embereket, mint ismeretlen személyeket, akiket kivizsgálnak, ellátnak. Néhányan még humorizálnak is.

Ellenben a kórházak... Egyedül egy emberrel (mint később megtudtam, professzorral) voltam ott kibékülve, Czinner Antal főorvossal. (Isten nyugasztalja) Ő konkrétan az akkori iskolaorvosunkat megfenyegette, ha még egyszer odaküld cukorbetegséggel (ami nincs), kicsit utánanéz, hol is diplomázott. A többi viszont...
Egy esetet külön kiemelnék. Direkt nem írom a kórház nevét, mert amikor emiatt szóltam, repült is a "kedves" illető onnan, ráadásul nem az ő saruk. Történt, hogy anyámat bevitték, mert levegőt alig kapott, és ha nem viszik, már nem is élne. Bentről felhívott, hogy bevitték. Ugyebár az ember ilyenkor egyből megy be, helytől időtől függetlenül. Én is így tettem. Annyit tudtam, hogy a 3. számú belgyógyászaton van, de az emeletet és a termet nem tudtam. Gondoltam megkérdezem az ügyeletest, mivel ők szokták tudni, ha érkezik valaki. Meg is kérdeztem. A válasz az volt, hogy ne őt zargassam, menjek inkább a patológiára, keressem ott. Na itt aztán elgurult a gyógyszerem. Nem vagyok agresszív típus, de a nyakánál fogva ráncigáltam ki a pult mögül. Ha meg nincs ott két betegszállító aki lefog, hát nem tudom hogy kaparták volna össze. Aztán pár hónapnyi rendőrségre mászkálás után végül nem találtak bűnösnek könnyű testi sértés okán.

Nyugodj békében Integra!

(#33) puttputt válasza Szatyor95 (#32) üzenetére


puttputt
őstag

A válasz az volt, hogy ne őt zargassam, menjek inkább a patológiára, keressem ott. Nem vagyok agresszív típus, de a nyakánál fogva ráncigáltam ki a pult mögül. Ha meg nincs ott két betegszállító aki lefog, hát nem tudom hogy kaparták volna össze. Aztán pár hónapnyi rendőrségre mászkálás után végül nem találtak bűnösnek könnyű testi sértés okán.
Minden jó ha vége jó. Azaz úgy tűnik, itt végre nem "hivatkozhattak" mindenféle álindokokra vagy "körülményekre". Nem volt lehetőség "kimosakodásra". Végre valami pozitív (kimenetel).

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#34) callmeakos válasza Vladi (#28) üzenetére


callmeakos
veterán

NA most erre én mit mondjak...
Ha szerinted ez a helyes hozzáállás akkor bravó.

All→M8

(#35) Szatyor95 válasza puttputt (#33) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

Nos igen. De az volt a szerencsém, hogy a két betegszállító tanúként ott volt. Ők igazolták, hogy valós sérelem nem érte az illetőt, és hogy bizonyos szinten okkal rámoltam ki a földre. Az meg, hogy kirúgták, engem is meglepett. Eleve úgy mentem oda, hogy ha kapásból nem hajlandóak, kicsit szóba hozom, hogy a médiát biztos érdekelné a dolog. De mivel két dolgozójuk is mellettem tanúskodott, azonnal mehetett, semmilyen "fenyegetés" nem kellett.

Nyugodj békében Integra!

(#36) puttputt válasza Szatyor95 (#35) üzenetére


puttputt
őstag

Vannak még rendes emberek. :)

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#37) Muton


Muton
addikt

egy valamit kell megérteni: az orvosok is olyanok, mint a postások, szakácsok, mérnökök, stb: van közöttük szakmailag jó és gyenge (és olyan is akinek nem lenne szabad, h papírja legyen) és hozzáállást tekintve értelmes, és kevésbé az (és persze bunkó). normális esetben a gyengék és a bunkók kikerülnek a rendszerből.
viszont Magyarországon (és kb mindenhol) hiány van belőlük, ezért mindenkit felvesznek, azokat is, akiket normális esetben két lábbal rúgnának ki.
majd ha nem lesz hiány belőlük, akkor válogatottabb lesz a gárda, és kevesebb a panasz, addig meg pénz és amellett is qrva nagy mák kell a normális ellátáshoz.

szerintem

amúgy ha vkinek nem tetszik vmi, akkor szokott lenni a weblapokon letölthető nyomtatvány a panaszra, vagy beszélni kell a kórház vezetőjével, mert vannak kevésbé hiányszakmák, ott sok panasz esetén lehet, h lépnek

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#38) mickemoto válasza Szatyor95 (#32) üzenetére


mickemoto
senior tag

Akkor te tényleg szerencsésnek mondhatod magad, legalábbis háziorvosilag.Azért vannak kivételek,van egy két lelkiismeretes,rendes orvos.Sajnos egyre kevesebb.

Orvos és orvos között is különbségek vannak, mint ahogyan a munkahelyek között is.Vannak olyan helyek ahova lasszóval sem lehetne orvost fogni még ilyen nagy túlkereslet mellett sem.

[ Szerkesztve ]

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#39) puttputt válasza Muton (#37) üzenetére


puttputt
őstag

Az tény, hogy sok esetben az alulképzett, 0 tapasztalattal és érdeklődéssel rendelkező orvos (akinek még vizeletes üvegcsét sem éri meg a kezébe adni, mert úgyis elejti) is ugyanolyan bánásmódot vár el mint egy világhíres agysebész/onkológus..., s ez azért dühítő lehet. (Legalább viselkedhetne, minimum.)

#40: Az ANTSZ/NAV/NÉBIH.. ezek külön állatfaj. :D Már nem a végrehajtók (a "kisemberek" ott sem..), hanem a nagy "törvény nyalakotók".

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#40) mickemoto


mickemoto
senior tag

Megtörtént eset volt hogy háziorvosi ellátás ellenőrzésekor nappal a putrisoron az ÁNTSZ a kocsiból sem mert kiszállni ott ahol az orvosnak az éjszakai ügyelet keretében egyedül kellett ellátni a feladatát, eközben azért osztottak büntit mert a rendelőben a csempe sérült volt a falon.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#41) Juliuska


Juliuska
senior tag

Mit mondjak, tényleg jó rég' nem járhattál orvosnál, ha ilyen "semmiségen" kiakadtál. Biztosra veszem, h mindenkinek meg van a maga kis sztorija (nekem is sajnos), amit akkor és ott tragédiaként élünk meg -> jobbára azért, mert akkor tudatosul bennünk leginkább, h az ott dolgozóknak csupán egy újabb "problémaforrás" vagyunk, de ne feledjük az a nem kis apróságot sem, h bizony egy rettentően alulfizetett brigádra bízzuk esetenként az egészségünket, netán életünket.

Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

(#42) Vladi válasza Szatyor95 (#32) üzenetére


Vladi
nagyúr

Hát bro... én is ugyan ezt csináltam volna. :( :(
ezért szerintem már az illetőt lehetett volna perelni, nem kevés pénzre. :W

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#43) Szatyor95 válasza Vladi (#42) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

Megérdemelte volna, de úgy voltam vele, hogy a parasztságáért cserébe nem tudott bűnösnek kihozni engem eljárás keretében, ráadásul ekkor már munkája sem volt. Ez meg manapság épp elég büntetés. Ráadásul ahogy hallottam később a két betegszállítótól, még a kollégái is örültek, hogy végre kirúgták, mivel velük is hasonlóan bánt.

Nyugodj békében Integra!

(#44) puttputt válasza Juliuska (#41) üzenetére


puttputt
őstag

de ne feledjük az a nem kis apróságot sem, h bizony egy rettentően alulfizetett brigádra bízzuk esetenként az egészségünket, netán életünket.
Viszont, ez nem indok arra, hogy esetenként a náluknál kiszolgáltatottabbakat netán életveszélybe sodorják. (Erre is sok példa van. Ld. a témában edzett "Praxis" blog, stb.)
Ennyi erővel mindenki "sztrájkolhatna" az országban. Leállna a közlekedés, az utcák úsznának a koszban, stb. Előrelépnénk vele? Nem biztos. Sajnos.

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#45) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

Magánorvos, magánklinika, magánfogorvos, és a többi. Egy szívultrahangra hónapokkal később adnak időpontot, akár fel is fordulhat az ember ez idő alatt, vagy szemészetre szintén ugyan ez. Szóval ha baj van zsebbe kell nyúlni ez van.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#46) halkow


halkow
őstag

A cikkedre katintáskor ez fogad
"www.thesource. hu"

felhasználó név :
jelszó :

wtf? ez mi a rák ?

Alcatel onetouch idol2s the king

(#47) Lauda


Lauda
félisten

Erre csak annyit irok. Faterom nem erezte magat jol, haza is ment munkabol. Masnap meg rosszabbul lett, fajt a gyomra mint a roahadas, a haziorvos azt mondta hasnyalmirigy gyulladas. Aztan meg szarabbul lett es bementek a korhazba. Kiderult, hogy perforalt vakbele volt es 10 perc mulva bent volt a mutoben, telement szarral meg gennyel az egesz hasurege, lealt a veseje is mar a gyulladastol. Kipucoltak neki, kapott antibiotikumot, par napja meg 7 cso logott ki belole, ma delelott hazaengedtek, megmentettek az eletet. Hat ilyen a magyar orvoslas most.

[ Szerkesztve ]

(#48) puttputt válasza Lauda (#47) üzenetére


puttputt
őstag

Vannak szerencsés esetek is, kétségtelen.. (Ha a százalékos arányt nézzük, az még mindig elviselhető, egyelőre..). Örvendetes, hogy így megúszta Édesapád, jó egészséget neki, innen is.

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#49) mickemoto válasza Lauda (#47) üzenetére


mickemoto
senior tag

Erre mondom hogy szerencse is kell az életben.Unokatesóm éjszaka rosszul lett, fulladt.Háromszor hívták a mentőt mire kijött, csak addigra szegénynek már késő volt..21 évet élt.Előtte volt orvosnál mert fájt a háta, erre a doki azt mondta hogy csak valami húzódás, pihentesse, kenje be sportkrémmel.Utólag derült ki hogy szívizom gyulladása volt.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#50) Lauda válasza puttputt (#48) üzenetére


Lauda
félisten

Koszonjuk! :R

mickemoto Nagyon sajnalom, elotte allt az egesz elet. :(

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.