Hirdetés

2022. október 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) dokee78


dokee78
félisten

Aki látta a Godzillát,egyetért ezzel?

(#2) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Átmásolom a filmestől, aztán lehet fikázni engem is. ;]

Szinte maradéktalanul egyetértek veled, ezért nem értem a nagy Pacific Rim fikát. Félreértés ne essék, az sem egy nagyon jó film, de míg az megmarad egy furcsa, buta gyereknek, addig ez a Godzilla maga a hazudós, kövér kisfiú. Szerintem azért lett gyengébb, mint a Rim, mert én már a reklámkampányt beleszámolom az értékelésbe és ott a tavalyi film sokkal jobb volt, mert előre úgy kommunikálták le velünk, hogy ez egy buta, de zúzós film lesz. Itt meg jöttek a dumák a much dark, such drama, so intense, wow bullshittel, aztán maga a film meg kopp, van egy nagyon gyermeteg, ingatag lábakon álló pszeudo tudományi magyarázat mindenre, amit még ráadásul próbálnak nagyon megmagyarázni a film egészében, és ami szerintem a legnagyobb ciki, hogy a film nem Godzilláról szól és ezt nem is értem, hogy Edwards hogy engedhette. Godzilla végig parkolópályán van, a nyomi mutókkal foglalkoznak a film egészében, ők szolgáltatják a konfliktust, a muto a genya Japánban, Hawaiin, Nevadában, San Fransciscóban, Godzilla meg közben úszik... meg úszik... aztán kicsit sétál és talán a film 10%-ában kap igazán szerepet. Teljesen elveszett az arányérzéke a rendezőnek, pedig egy időben egyszerre két szállal foglalkozott mindig.
Az olyan dolgokat már nem is mondom, hogy Godzilla egyszer nagyobb, máskor meg még nagyobb a hatásvadászat kedvéért, a színészek amennyire nagyon amcsik és nagyon tökösek voltak a Rimben, jelzőpisztollyal lőtték szemen a 100 méteres szörnyet, itt annyira kifejezéstelen semmilyen arccal műveltek mindent. A végkifejlete mindkét filmnek nyálas katasztrófa.
Fennvan már Youtube-on a teljes soundtrack, de zenében érzésem szerint a Rim jobb, Ramin Djawadi (Trónok harca, valaki?) nagyon ütősre és keményre csinálta meg az ost-t, viszont a Godzillánál a japán hangszerek használata pluszpont, kár, hogy kevés ilyen részlet van benne.
A látvány meg... az ember agya ösztönösen szebbnek gondolja azokat a témákat, amik természetesnek tűnnek, a Godzillánál meg nagyon figyeltek arra, hogy hihetőnek tűnjenek a szörnyek, míg a Rimben pont az ellenkezője volt a lényeg, túlviláginak kellett hatnia a kaijuknak. Itt a San Francisco-i pusztítás eléggé odacsűrt képben és hangban is, az első atomlehellet pedig háttérképgyanús beállítás volt, de én a hongkongi robotok a vízlények ellen zúzást is jónak éreztem, meg azért ott is voltak olyan részek, amik elég wtf-ek voltak (hajó mindent üt).
Összességében a felfokozott, fals irányba terelt várakozás miatt csalódás a Godzilla, tényleg nagyon csalódott voltam utána (és még el is áztam érte), ráadásul az Interstellarból is a régi ratyi trailert rakták be elé. :( :DDD

Dokee: Nagyrészt.

[ Szerkesztve ]

You know, calling you an asshole is an insult to assholes.

(#3) callmeakos


callmeakos
veterán

Szóval akkor miről is beszélünk, a filmről pár pontban a véleményem:
-nem jó film, de közel sem olyan tragikus, mint amennyire zeng tőle a zinternetes sajtó.
-egyetértek azzal, hogy film első órája teljesen kuka, felesleges volt kinyírni Carston karakterét. Ennyi erővel tényleg felesleges volt az addig látottak, mert semmilyen hatása nincs a későbbiekben, cserébe el megy 1 óra a felvezetéssel, ami helyett mehetett volna több szörnypankráció.
-tény, hogy indokolatlanul keveset szerepel Godzilla, simán cserélhetne játékidőt a MUTOkkal.
-Godzilla lézerköpködése KELL, nincs mese, ezt az eredeti is tudta, a Japók meg kibuktak volna megint, ha kapnak egy ilyen képesség nélküli 'Zillát.
-azt továbbra is tartom, hogy a film rettenetesen BUTA, de olyan buta, hogy segítség kell neki a vajas kenyér megkenéséhez (Szirmai szavaival élve). Például amikor a nőstény Muto "megszökik" HOGY nem lehet észrevenni, hogy kiszakíkította a hegy felét, és csak bambulni, hogy hát ez megszökött. Másik: Mikor esik le az emberiségnek hogy M4-el lőni felesleges? :D

viszont
-azt továbbra is tartom hogy a látvány messze jobb mint a Pacific Rim
-a hangok dettó
-a szörnyek kialakítása kreatív (főleg a MUTO - ahhoz a fejhez kellett ám egy pár tömény :D )
-Godzilla LAZA, de olyan laza, hogy nem csodálkoztam volna hogy mutat egy béke jelet, mikor a végén visszamegy a tengerbe :D

(#1) dokee78
Részben osztom én is. De annyira mint mondtam, nem tragikus, hogy egy BaaadMovies epizód legyen belőle :D

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#4) callmeakos válasza callmeakos (#3) üzenetére


callmeakos
veterán

-A reklámos dologgal egyetértek, de ez már egyre nagyobb divat, hogy kő egyenest mást sugalltatnak a trailerben, mint amilyen a film valójában lesz (lásd: Vasember 3). Egyszerűen nem szabad teljesen felülni a trailereknek.
-Én nem éreztem annyira nyálasnak a végét. Pont annyira csöpögött, amennyire kellett.
- Az OST dologba nem megyek bele, mert ha valami nem maradt meg nekem a Pacific Rimből, az a zene :D
-A látvány kérdése pedig szerintem jelen esetben teljesen szubjektív, kinek a pap alapon. Nekem jobban bejött ez a kicsit naturalistább, fényekkel és füsttel jászó felállás, mint a PR csilli-villi, teljesen műnek ható beállításai.

All→M8

(#5) Bad Pritt válasza callmeakos (#4) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Hát nem szabad, csak reménykedtem, hogy nem vernek át. Nagy potenciál volt ebben a filmben. :(((

Ez a Godzilla Smash3 amúgy egy tök jó kis játék, Bejeweled klónnak tűnik, de ezzel a hp rendszerrel meg a körökre osztott támadással szerintem rohadt jól eltalálták, tetszik. :)) És végre nem időre megy, ezt gyűlöltem az összesben. :DD

[ Szerkesztve ]

You know, calling you an asshole is an insult to assholes.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.