Hirdetés

2022. szeptember 25., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Csak az egészségügygyel ne kelljen talalkoznod. Sok sikert :)

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#2) callmeakos válasza alkatraz3000 (#1) üzenetére


callmeakos
veterán

Azzal sikerult. Az NHS maga a katasztrofa. Jo, persze van kivetel, mint mondjuk a Kings Collage Hospital, de amugy... Nem is csodalom, hogy azt tervezik, hogy privatizaljak az egeszet.

(#3) Aweriot
Koszonet :)

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#4) Lauda


Lauda
félisten

Sok sikert! :)

Habar meg csak 1 honapja vagyok itt, az leesett, hogy ha tisztessegesen dolgozol, semmi gondod nem lehet.

Hat ez itthon is igy van, csak ne 8 oras szalagmunka mellett varjuk el a kanaant, mert a legtobben ebbe a hibaba esnek. Aki tudja mit akar es tesz is erte, annak magyarorszagon se lesz gondja.

[ Szerkesztve ]

(#5) Undoroid válasza callmeakos (#2) üzenetére


Undoroid
őstag

Ezzel egyre többen vagyunk így...

Sok sikert a kinti dolgaidhoz!

https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

(#6) alkatraz3000 válasza Lauda (#4) üzenetére


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Igen, de ugyanazzal a munkával Ausztriában hülyére keresed magad, míg itthon ehezel.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#7) 7


7
addikt

Nekem modfelett tetszik az angol es ir varoskep is, foleg a kevesbe surun lakott reszeken. Igaz, en viszonylag keveset lattam mindket orszagbol, csak uzleti ut celjabol keveredem ki bizonyos idokozonkent nehany napra. :)

Most is itt vagyunk Brookwoodban holnap reggelig, egy elmeny volt maszkalni a kornyeken.

[ Szerkesztve ]

(#8) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Ott Londonban mennyire jo a közbiztonság? Gondolok itt a "perem vidékre" is :)

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#9) Coccolino_O válasza Lauda (#4) üzenetére


Coccolino_O
őstag

"Aki tudja mit akar es tesz is erte, annak magyarorszagon se lesz gondja."

Azért is meglepő, amikor egzisztenciával rendelkező emberek mennek el innen. Főleg ők azok, akiknek se a nyelv, se a pénzmag nem okoz gondot. Inkább úgy mondanám, hogyha bizonyos szakmával (értelmiségi/fizikai, most lényegtelen) rendelkezel, akkor Mo.-n sem lesz problémád anyagilag, de attól még a társadalom és a környezeted nem fog megváltozni alapvetően. Simán eltudom képzelni, hogy sokaknak ez is fontos, nemcsak az, hogy mennyit kap hónap elején. Jövőképe a legtöbb embernek nem igazán van, és nem hiszem, hogy mindenki tehetségtelen v. lusta lenne. Visszavezethető az ország 0 gazdasági teljesítményére meg a felelősök eddig sem megvalósult számonkérésre.

Azt gondolom, hogyha sokkal többet keresnék a jelenlegi fizumnál, attól még a magyar ugyanilyen búval baszott nép maradna, a megszokott frusztráltságukkal és pesszimizmusukkal együtt. Lehet élni úgyis, hogy csak a saját kis világában él az ember, és nem vesz tudomást a környezetéről. Ez is egyfajta megoldás, elfogadom. De nem mindenki akar így élni.

(#10) Lauda válasza alkatraz3000 (#6) üzenetére


Lauda
félisten

Ebbe most nem mennek bele, mert nem csak a fizetes szamit, a kiadasok sokkal magasabbak ott, ha nem egy hotelben vagy kapcarongy.

Csak arra probaltam utalni, hogy aki magyarorszagon szeretne maradni, annak is van lehetosege a jo eletre. Gyakori eset, hogy lapatolok en szart is, csak had mehessek, itthon meg ha behivjak szombaton mar nacizza a fonokot.

Coccolino_O

Főleg ők azok, akiknek se a nyelv, se a pénzmag nem okoz gondot. Inkább úgy mondanám, hogyha bizonyos szakmával (értelmiségi/fizikai, most lényegtelen) rendelkezel, akkor Mo.-n sem lesz problémád anyagilag,

Na most akkor mi a problema? Nyelvtudas kell? Meg kell tanulni. Szakma kell? El kell vegezni. Ehelyett megy a szajtatas meg a masik feljelentgetese meg az az orbanek fikazasa.

[ Szerkesztve ]

(#11) alkatraz3000 válasza Lauda (#10) üzenetére


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Ausztriában a lakhatás drágább max, de ezért kell Sopronban lakni :) az egész családom Ausztriában dolgozik.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#12) Doze


Doze
aktív tag

No offense, de feláll a szőr a hátamon az ekezet nelkul irason... tudom, tudom

Később meg jönnek az angol kifejezések, meg a hhracsolás... mindez olyan 3-6 év leforgása alatt...

Visszatérve a lényegre, én megértek mindenkit aki elhúz innen. Kinn legalább van foganatja a melónak. De aki fost lapátolt itthon, azt azt fog külföldön is. Ezzel nem azt mondom, lebecsülök mindenkit. De konkrétan az "Angol" álomhoz kevés targoncázni, kevés szalag mellett melózni, esetleg vendéglátózni.

Azért tartom kissé visszásnak ezt az egész külföldi melózást, úgy hogy itthon sem nagyon rúgott labdába a delikvens, esetleg nincs suli stb. (bár megértem hogy sokan az éhhalál széléről menekülnek ki innen), Egy álomképet kergetünk, ha pl valaki kinn dolgozik és spórol... megvan 3 év alatt itthon egy ház ára. No jó, fogja magát hazajön... utána mi lesz? Semmi.... Akkor kinn marad, de nem megy mert az a színvonal amit ott megkap az alacsony, itthon ugyan magas lenne, de nem lehet hazajönni. 22-es csapdája.

A fenti dolgok még csak-csak érthetőek. De ott vannak a morális tényezők. Én úgy vettem észre, akinek itthon rossz családi légkörben nevelkedtek, azoknak nincs olyan honvágya. Aki meg szeretett családban nőttek fel, azok meg teljesen összezuhannak kinn. Ha párjával megy ki valaki, akkor ugyan jobb, de nem az igazi. Vannak olyan dolgok, amit 10-20 év után sem tud elfogadni az ember, az érzés meg csak folyamatosan erősödik.

Viszont a külföldi munka sem így, sem úgy ne jó. Szükséges rossz, amennyi előnye van, legalább annyi hátránya is.

alkatraz3000: Ha szállodázol, akkor ingyen van a lakhatás+kaja, csak rohadt megterhelő. A családod megoldása jó, mert legalább este az ágyukban alszanak.

[ Szerkesztve ]

(#13) Coccolino_O válasza Lauda (#10) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Látom, nem sikerült direkt megérteni, amit írtam. Igen, és elmennek ezek az emberek is, akik beszélnek nyelvet meg van egy életképes szakmájuk, van pénzük, van valamiféle egzisztenciájuk. Erre reagáljál, hogy ez miért történik. Ha még azok is így döntenek, akiknek erre amúgy nem is lenne okuk.

Lassan már ott tartunk, hogy mindenki tehetségtelen meg lusta, aki nem akar ebben a maffiaállamban élni. Vagy úgy gondolod, hogy az államnak nem feladata olyan jogi és gazdasági hátteret biztosítani, ami vonzza a befektetőket? Esetleg olyan hátteret biztosítania, ami támogatja a kkv-t is?

Számomra nem is az a durva, hogy jelenleg hol vagyunk, hanem inkább, hogy hova tartunk. Engem kicsit elszomorít.

[ Szerkesztve ]

(#14) Coccolino_O válasza Doze (#12) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Kint nem lehet tanulni, ott nincsen egyetem meg felnőttképzés? Vagy ez elképzelhetetlen? Mi van azokkal, akik itthon is jól kerestek, mégis vállalják, hogy nulláról kell felépíteni a kinti életüket. Velük mi a helyzet? Ők legalább akkora érvágás ennek az országnak, mint bármely más dolgos, szorgalmas ember, szakmától függetlenül...

(#15) Doze válasza Coccolino_O (#14) üzenetére


Doze
aktív tag

Igen érvágás...

De ha egy orvosról beszélünk, aki történetesen nem tud angolul perfekt... természetszerűleg nem orvosként kezd. De nála megvan az a lehetőség, hogy fentebb tud kapaszkodni (egyébként másnak is nagyobb esélye van), de az emberi tulajdonságok nem változnak meg csettintésre, csak azért mert egy másik országban vannak... remélem érted mire célzok.

A tanulás egy érdekes dolog... más az mikor valaki mondjuk AIESEC keretében kijut, ott tanul stb... meg más az aki kimegy és majd az mondja "kinn tanulok".. ez nem olyan egyszerű, pláne ha munka mellett kell. Itthon is elvéreznek egy komolyabb szakon, ha mellette komolyan kell melózni. Tapasztalatból mondom... ha csak nem valami istenáldotta tehetség..

A szakadék meg arányosan nő a fizetések közt, minél magasabb kvalitású. (pláne ha van 10+ év szakmai tapasztalata a szakmában.)

Egyébként jobb ha felkötjük itthon a gatyát, bármilyen szakmunka elvégzéséhez kemény százezreket kell majd fizetni az elkövetkező jövőben 10+ évben. Most kirugdaljuk őket itthonról, de előbb utóbb nem lesz itthon senki aki megcsinálja. Muszáj lesz kifizetni a külföldihez közeli órabéreket, mert pl a kőműves felénk sem köp...(eddig sem olcsóság) Vagy jönnek a románok/bolgárok/moldávok stb...

(#16) <stdio.h> válasza Lauda (#4) üzenetére


<stdio.h>
csendes tag

Azért az országnak elég sok pontja van ahol jó esetben szalagmunkát kapsz 65k-ért rosszabb esetben árkot kapirgálsz 36-ért.

(#17) Coccolino_O válasza Doze (#15) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Az orvos/mérnök végzettség a társadalom max. pár százalékát képezi, azok szinte mindenhol tudnak jól keresni. Persze, hogy alig vannak, amikor nagyon könnyű kibukni onnan, arról a rengeteg pénzről nem is beszélve, amit ki kell csengetni, ha nem tudsz menni költségtérítésesre. A világon mindenhol keresettek, ők jól választottak szakmát.

"A tanulás egy érdekes dolog... más az mikor valaki mondjuk AIESEC keretében kijut, ott tanul stb... meg más az aki kimegy és majd az mondja "kinn tanulok".. ez nem olyan egyszerű, pláne ha munka mellett kell. Itthon is elvéreznek egy komolyabb szakon, ha mellette komolyan kell melózni. Tapasztalatból mondom... ha csak nem valami istenáldotta tehetség.."

Csak az emberen múlik, én meg azt mondom. Ha valaki itthon is lusta, kint is az marad. De azért a változás még megtörténhet, ha megvilágosodik.

"A szakadék meg arányosan nő a fizetések közt, minél magasabb kvalitású. (pláne ha van 10+ év szakmai tapasztalata a szakmában.)"

Tudom, lehet jól és nagyon is jól keresni Mo.-n is. Kár, hogy ez behatárolható pár szektorra. És meglepő módon nem mindenki akar jól keresni, csak normálisan megélni a fizetéséből. Mindenkinek mást jelent a "normális"... :)

"Egyébként jobb ha felkötjük itthon a gatyát, bármilyen szakmunka elvégzéséhez kemény százezreket kell majd fizetni az elkövetkező jövőben 10+ évben. Most kirugdaljuk őket itthonról, de előbb utóbb nem lesz itthon senki aki megcsinálja. Muszáj lesz kifizetni a külföldihez közeli órabéreket, mert pl a kőműves felénk sem köp...(eddig sem olcsóság) Vagy jönnek a románok/bolgárok/moldávok stb..."

Nincsen anyagi és erkölcsi megbecsültsége a szakmunkának, nem csodálom, hogy amelyik szaki beszél nyelvet, az kimegy. Azon sem csodálkozom, hogy a fiataloknak nem pálya a szakmunka. Normálisabb országokban teljesen elfogadott, hogy valaki villanyszerelő lesz. Mo.-n minden szülő tisztában van a magyar valósággal, tolják be a gyerekeiket az egyetemre, mert a diploma az Isten.

Szerintem bevándorlók eddig is voltak, a kérdés mindig is az elvégzett munka minősége volt...

[ Szerkesztve ]

(#18) Lauda válasza <stdio.h> (#16) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor konyveljuk is el, hogy ez jutott? ;) Ott mindenki csoro lesz orok eletere? ;) Szakmat tanulni, koltozni stb....? Ez a gondolkodas nem visz a jo elet fele az biztos.

Eszembe jutott most valami. A varosban tortent, hogy egy autosbolti elado srac egyszer csak ki lett rugva, lebuktak par dolgon, nem lenyeges. A masik elado gyerek elment melozni valahova, atlagon el most is, a masik belevagott es nyitott egy sajat boltot, eloszor egy kis zugban, a regi vevokort felkereste. Beindult a biznisz, mint az allat. Kozben atkoltozott egy masik helyre, megvett egy csaladi hazat, felujitotta, teletomte alkatresszel. Mikozben masik 3 autosbolt bezart a varosban, 1 ettol a bolttol par szaz meterre, a srac boltja folyamatosan erosodott es ez tart most is. Ugyan azt aruljak, ugyan az szallitja, ugyan annyiert kapja az alkatreszt, mint a tobbi. Mit gondolsz mi az oka ennek akkor? Csak egyetlen dolog, gondolkodik, mit hogyan, mikor, kinek, kitol, mennyiert adjam stb. A tobbi meg csak panaszkodott folyamatosan, hogy szar mar az autoalkatresz biznisz (jartam az osszeshez akkoriban), jokat mosolyogtam. ;)

[ Szerkesztve ]

(#19) <stdio.h> válasza Lauda (#18) üzenetére


<stdio.h>
csendes tag

Költözéshez pénz kell. Szakmatanuláshoz is, ha az ember a semmit nem érő OKJ-s marhaságoknál komolyabbat akar. Nem kell belenyugodni, de van ahol nem sok lehetőség van és kitörni nagyon nehéz. Főleg hogy az ilyen környezet nagyon visszahúzza az embert.

(#20) Lauda válasza <stdio.h> (#19) üzenetére


Lauda
félisten

Kifogast talalni mindig konnyebb az biztos. :)

(#21) Coccolino_O válasza Lauda (#18) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Tudod, normálisabb országokban, vidéken is van normális munka. Ha nincsen vidéken megélhetés, akkor az a megoldás, hogy kapja be mindenki, költözzön mindenki be a legközelebbi nagyvárosba, a vidék meg legyen szellemtanya? Mo. nagyon el van b@szva ezzel a Budapest centrikusságával. Ezért is biztos az emberek a hibásak.

Tanuláshoz pénz kell, költözéshez szintén pénz kell. Amiben azok sem dúskálnak általában, akik dolgoznak. Nagyon egyszerű legyinteni egyet, és megmondani a tutit. 0 empátia...

(#22) Lauda válasza Coccolino_O (#21) üzenetére


Lauda
félisten

En nem mondtam, hogy barki is hibas lenne. :N Aki ki akar torni a nyomorbol es egeszseges, az ki is tud. Ennyi, nem mond, hogy ez nem igy van.

0 empatia. Gondold ezt, Te dolgod. :) Ha tudnad, hogy en mindent ugy haracsoltam ossze magamnak. :)

(#23) Doze válasza <stdio.h> (#19) üzenetére


Doze
aktív tag

Hát de érted, a szakma tanulás elég szorosan összefügg még a középiskolával. Mert ha valaki anyag okok miatt nem tanul felsőoktatásban azt megértem... (bár ha nekifekszik, és valóban komolyan gondolja, komoly szakmával ott a diákhitel)...

A pénzhiány a szakmunkás/szakközép/gimi "nem" elvégzéséri is csak fél indok. Most már a gyakorlatért is fizetnek, +még az állam is rádob 1-2 ezrest havonta. Ha úgy van a könyveket ingyen adják, másrészt még a menza is ingyé van.

Sok dolgot rá lehet fogni szegénységre...

Coccolino_O: Nem kell dramaturg, mivel te vagy én ezen nem tudunk változtatni.... és hogy jusson az ember valamire, akkor beköltözöm nagyvárosba, ha kell a világ másik felére, ha kell napi 2+ órákat ingázok. Ez van ezt kell szeretni... Jó? Nem... de a rágódásból még senki nem élt meg. A külföldi munkát savaztam fentebb, de ha nincs más lehetőség, akkor menni kell..

[ Szerkesztve ]

(#24) Coccolino_O válasza Lauda (#22) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Tisztában vagyok vele, hogy te nem átlagos hozzáállású ember vagy. De attól még el lehet vonatkoztatni önmagadtól, és belegondolni abba, hogy vannak rosszabb helyzetben levő emberek is nálad, akiknek nem adatik meg a kitörési lehetőség.

Doze: "Nem kell dramaturg, mivel te vagy én ezen nem tudunk változtatni.... és hogy jusson az ember valamire, akkor beköltözöm nagyvárosba, ha kell a világ másik felére, ha kell napi 2+ órákat ingázok. Ez van ezt kell szeretni... Jó? Nem... de a rágódásból még senki nem élt meg. A külföldi munkát savaztam fentebb, de ha nincs más lehetőség, akkor menni kell..."

Nem dramatizálok, csak nem élek üveggömbben, és látom, hogy mi a magyar valóság. Jól látod, nincsen befolyásom a folyamatokra, sajnos. Ettől függetlenül, engem mint embert, érinthet érzékenyen az, hogy hova tart ez a társadalom. Függetlenül attól, hogy én sem tervezem túl hosszúra az itteni életemet. Vidékről általában külföld a következő lépcsőfok, ahol rokonaim laknak, ott például rengeteg fiatal ment külföldre. Nincsen munka, 0 jövőkép. Mit várunk akkor...

[ Szerkesztve ]

(#25) <stdio.h> válasza Doze (#23) üzenetére


<stdio.h>
csendes tag

Értem csak semmi köze ennek ide. Ahol nincs munka ott senkinek nincs. Se a szakmunkásnak se a segédmunkásnak de még a diplomásnak sem. Akinek meg nincs munkája általában pénze se sok mert nem mindenki születik tehetős családba aranykanállal a szájába. Akkor a költözés már bukta az ingázás meg szintén nincs ingyen. Még ha térítik is x százalékát sokszor annyit elvisz mint amennyit hozna az a meló. Évekig ebben éltem tudom milyen ez. Nekem sikerült kitörni de sok áldozat meg első sorban szerencse kellett.

(#26) morgyi válasza alkatraz3000 (#6) üzenetére


morgyi
nagyúr

Ugyan azzal a munkával maximum a magyar árakhoz képest keresed magad hülyére. A kinti minimálbér annyi hogy megélj, ha már ketten akkor kényelmesen megélj. De a kinti viszonylatban távol áll a hülyére kereséstől.

Coccolino_O
Sokan a bér után a jobb megbecsülés és munkakörülmények miatt mennek ki. Nekem is van olyan ismerősöm, aki itthoni viszonylatban is elég jó fizetést kapott, de otthagyta a céget mert egyszerűen hányingere volt ott lenni. A társaság rossz volt, a főnök meg paraszt. A jó munkakörülmény és a megbecsülés sokszor a fizetésnél is többet ér.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#27) Coccolino_O válasza morgyi (#26) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Így van, hiszen a fél életedet a munkahelyeden töltöd. Nagyon fontos, hogy hogyan mész be és jössz ki onnan. Ezért is szoktam mondani, hogy nem minden a pénz, és vannak még ugyanolyan fontos tényezők, amik hatással vannak az emberre.

(#28) adrian360 válasza Coccolino_O (#21) üzenetére


adrian360
őstag

Más országokban is vannak szellemvárosok, ne legyenek illúzióid. annyi a különbség hogy egy német szó nélkül bepakolja a cuccát és átköltözik 500 km arrébb ha ott van munka, míg egy magyar hanyatvágva hisztizik ha meg kellene mozdulnia a szomszéd faluba - városba, és inkább orbánozik, vagy kispistázik akármi van.

(#29) Coccolino_O válasza adrian360 (#28) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Ebben is van valami.

(#30) Doze válasza <stdio.h> (#25) üzenetére


Doze
aktív tag

De ez így akkor is hihetetlen. Ha nincs az embernek gyereke, akkor lehet még erre-arra menni. Most hiába írod, nem tudsz menni... de tudsz. Ha van a faluban még 1-2 tettre kész emberke, fogjátok magatokat összedobtok hárman 40-50 ropit és kiveszitek az első albit ami szembe jön, ahol van munka... ha nincs 20 ropid? elmész fost lapátolni gazdaságba, én is voltam, és még rá sem voltam szorulva... ott az internet (ne gyere azzal hogy nincs, havernak/rokonnak tuti van), keresel rajta melót...

Pl: 450-500 forintos órabért már itt "keleten" is fizetnek bármilyen munkáért... nem igaz hogy havi 90-100 ropi nem elég kiindulási alap...

Nemtom, vannak olyanok akik fos helyzetben vannak, és értem is... de nekem most is azon kattog az agyam mit/hogy kellene csinálni, a legkönnyebb tényleg csak kifogást keresni... Nem akarom magam polírozni, de engem CNC gépkezelőnek felvettek szakképesítés nélkül anno, annyi hogy ismertem a tolómérőt.. 2 hét keresgélés után itt Miskóciába, és ingáztam, hajnal fél 4 kor keltem, 6-ra műszak kezdés, este hatkor haza, fél nyolc mire hazaértem... és ez 4 műszakban.

Tehát én sem a levegőbe beszélek...

adrian360: Volt egy haverom kinn volt németben, kerek két hónapig :DDD , mikor hazajött kérdeztem tőle: na mivan, mondom nem tetszett a nyugati tőkés társadalom? Asszondja, hát bammeg ott dolgozni kell... (srácnak volt egy fasza minimálbéres helye itthon, de kb a lapátot támasztotta magyaros munkamorállal :DDD ) , aztán a valahogy neki nem jött be az egész... :C

[ Szerkesztve ]

(#31) <stdio.h> válasza Doze (#30) üzenetére


<stdio.h>
csendes tag

"elmész fost lapátolni gazdaságba,"
A fost a románok lapátolják 250 forintos órabérért. Az internet jogos én pont ennek köszönhettem azt hogy kitörtem, de nem mindenki ismerte fel ezt a lehetőséget, meg nem mindenki tud vele élni, ma meg már az sem úgy megy mint mondjuk 10 éve.

"Pl: 450-500 forintos órabért már itt "keleten" is fizetnek bármilyen munkáért... "
Nem fizetnem bármilyen munkáért. Régen a mezőgazdaságból meg lehetett élni, ma meg csak románokat dolgoztatnak az általad írt összeg feléért. Egy gyári szalag munka meg minimálbért fizet egy fillérrel sem többet, meg van közmunka. 90-100 ropit ezekből sehogy nem szedsz össze és ezzel ki is vannak lőve a lehetőségek. Ha ilyen könnyen össze lehetne szedni 90-100 ezret nem lenne gond. A többség abból vígan el lenne.

(#32) Jhonny06 válasza adrian360 (#28) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ja, csak a legtöbben félretenni se tudnak annyit, hogy belevágjanak egy költözésbe. Ha nincs saját lakásod, akkor csak az albérlettel számolva a kaució, költözési költségek, stb., minimum 2-300e ft. Ugyanezen okok miatt a külföldre költézs sem egyszerű, Angliába költözéshez ez az előbb írt összeg nem elég, nagyon nem.

[ Szerkesztve ]

(#33) callmeakos válasza Jhonny06 (#32) üzenetére


callmeakos
veterán

Nagyon nem. Én egy alsó hangon mondanák 7-800 ezret, amivel kihúzhatod. Nekem e szempontból szerencsém van, mert volt fedél a fejem fölött és mentőöv. Ezek nélkül nem tudom hogy bele vágnék e. Főleg egyedül. Ezt a kiköltözés dolgot minimum 10x át kell gondolni, mert nagyon könnyen ellened fordulhatnak a dolgok és akkor leszel nagyon nagy bajban.

All→M8

(#34) Gyick válasza Coccolino_O (#21) üzenetére


Gyick
őstag

Én pl szívesen laknék akár Bp-n akár Győr-ben de nem jönnék ki jobban anyagilag,ahol most élek ott meg nem akarok már sokáig,úgy hogy tavasszal London van betervezve más opciót nem látok magam előtt

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.