Az évek meg a rutin. Meg is kívántam a hagymát, így felkarikázok majd egyet a vacsorához.
"nincs rá lezsóidő"
Az évek meg a rutin. Meg is kívántam a hagymát, így felkarikázok majd egyet a vacsorához.
"nincs rá lezsóidő"
Anyad. Hogy hogy nem folyik a konnye? Ha meg akarok pucolni egy nagyobb hagymat, elobb bele kell allnom a furdokadba.
(#3) FehérHolló
Egész életedben ezt csinálnád, neked is menne így 55 éves korodra.
Skynet is real. It's called Google.
azért azt tegyük hozzá, hogy okosan van pucolva, az alsó része egyben van hagyva. ami azt is jelenti, hogy egyrészt a végén darabolt részek jó nagyok maradnak, másrészt a kemény gyökértő vagymi szintén rajta marad.
szóval látványos, de azért egy átlagos étteremből ezzel a munkával hazaküldenének.
a kés viszont jó éles.
Azért az az oda sem nézés elég laza.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
Mutatnal videot, hogy egy atlagos etteremben hogy pucoljak a hagymat?
[ Szerkesztve ]
iratmegsemmisítővel.
ja, bocs, videjómata: [link]
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
hát szerintem nem úgy, hogy szeletenként egyben marad az alja meg benne a torzsája szerintem. mer az ugye nem fő szét meg nem esik szét és az nem olyan jó. persze jó kérdés mit hívsz átlagos étteremnek, meg mire gondoltam én étterem alatt. maradjunk annyiban, hogy alap esetben az ember a legvégén azt a torzsát levágja és nem megy bele a kajába. de lehet én tudom rosszul.
" ... Hogy hogy nem folyik a konnye?"
Nagyon éles késsel és határozott mozdulatokkal kell vágni. Akkor sérül meg legkevésbé a hagyma sejtszerkezete.
Az ellenpélda is van az egyik hozzászólás videójában.
Életlen reszelővel az alacsony vágási sebesség, nagyon sok sejtet károsít, muszáj használni a szemüveget.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Nem tudom mi az atlagos etterem es ott hogy pucoljak a hagymat, ezert kerdezem toled, mivel a kijelentesed arra utal, te tudod.
én azt tudom csak, hogy nekem így tanították. najó még tudom tapasztalatból, hogy ha nem dinsztelem szarrá valami olyanban, akkor bizony az benne marad és kiérzed. és mikor nagyritkán étteremben eszem ilyenek nem szoktak szembejönni. például levesben-alaplében akármeddig főzheted, kemény, fás darab marad mindig.
amúgy ha megnézed a vidit az első két darabot még rendesen felkockázza az alsó végén is, a következőket nagyolja csak el. lámpalázas lesz, no. ennyire még senkit nem érdekelt a hagymázása, arrafelé ha nem eszel közben szögeságyon neoncsövet le se szarják gondolom.
aztán az is lehet rak bele utána valami olyan chilit, hogy rohadtul mindegy lesz mekkora finánclábak lógnak ki a kajából.
A videón a hagymák mindkét vége le van vágva, nincs rajta a torzsája.
ezen nem veszünk össze, legyen igazatok. egy olyan kés viszont ettől függetlenül nem lenne rossz.
Itt most teljesen mindegy kinek van igaza, szerintem. Csak bemondtad a nagyot, alatamasztani meg nem nagyon tudtad. De tenyleg nem fontos, csak mondom ha ezzel elhajtanak egy atlagos etterembol, akkor tenyleg kivancsi lettem volna, hogy ott akkor hogyan pucoljak a hagymat.
[ Szerkesztve ]
ne kóstolgassuk egymást, inkább kérdezz meg valakit, akinek ez a szakmája és művelni is tudja, hogy benne hagyja-e. nemár azon fogok veled vitatkozni meg kell-e pucolni a zöldséget rendesen.
azt meg kipróbálhatod, hogy sikerül-e 100-ból egyszer, hogy úgy egyben maradjon, mint neki, ha levágtad teljesen. nem fog.
[ Szerkesztve ]
-
[ Szerkesztve ]
Van szakács haverom..aki tudja ezt.....meg a petrezselyemzöldet is villámosan tolja...a titok..idézem tőle..mindenképpen széles késpenge..ezeket a mutatványokat nem lehet filézőkésel(azaz lehet sok gyakorlás után)csinálni.Az hogy melyik ujjperceidet használod a penge szélességén múlik....
A középsőujjad középső(első) újjpercével kicsit eltartod a kés penge oldalát és megtámasztod, a mutató ujjad középső(első) ujjpercén,arra vigyázol,hogy a cuccost ugyanazon kezeddel tartó hüvelyk,,és kisujjad ezek mögött legyen,és a másik kezeddel,se kapj a kés éle alá...
a kést soha ne emeld a támasztó percek fölé,mert lekapod a prezúrt az ujjadról...
kezdőknek több csomag ragtapasz....
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
En nem kostolgatlak es mint irtam nem ertek hozza.
Te irtad: egy átlagos étteremből ezzel a munkával hazaküldenének.
En tovabb erdeklodtem, valaszt nem kaptam, csak magyarazkodast. Ennyi tortent.
mit részletezzek még azon, hogy rajta hagyta a gyökér tövét? vagy nem értem mit vársz.
I!
kis megfazasnal nic sis annalk jobb ey hanymat es egy tomat lesseszelni sajtreszelon;- )))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Anyad. Hogy hogy nem folyik a konnye?
GMO-s hagyma. ..ott lehet...
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
bejegyzés Hagyma