Hirdetés

2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Ha felmondasz, fittyfütyi sem jár, ezt remélem, tudod.

Szóval a lényeg.
Megfogalmazol egy szívhez szóló levelet, melyben közlöd a munkáltatóval, hogy X határidővel felmondasz, nem kívánsz többé munkakörödben dolgozni.
Ennyi, pont.

Annak viszont nézz utána a munkaszerződésedben, hogy nincs-e kötöttséged, mert ha van, annak megfelelően kell felmondanod.

Mit írtál alá?
Szerszámok, munkaeszközök átvétele? Ezekkel el kell számolnod tisztességgel.

Munkaruha?
Szép summa lehet, ha levonják a béredből.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Nordic válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Tudom, hogy nem jár semmi a felmondás esetén, ezzel tisztában vagyok. Kötöttségem nincs, csak egy sima határozatlan időre szóló munkaszerződés. Munkaeszközeim nincsenek, munkaruhát immáron másfél éve nem kaptam(1 éves kihordásra adják), max a bakancsom lehet amit levonnak, ami fél éves. Abban a szívhez szóló levélben mi alapján adom meg a határidőt? Úgy tudom a munkáltató adja meg a felmondási idő időtartamát, vagy nem erre gondoltál?
(Ahogy számoltam a munkatörvénykönyv szerint 35 nap lenne a felmondási időm, ha ragaszkodnak hozzá.)

(#3) Lauda


Lauda
félisten

Ha Te mondasz fel, akkor az elso harom honapban nem kapsz munkanelkulit, ezert probald meg ugy lezsirozni, hogy kozos felmondas legyen. Akkor azonnal kapod a lovettat, persze ha le akarsz jelentkezni a munkanelkulire. Amugy semmi extra, irott formaban beadod es a Te peldanyod alairatod, hogy a felmondasod atvette. A felmondasi idot koteles vagy ledolgozni, aminek a felet el kell hogy engedjek. Viszont ha kiiratod magad tappenzre, akkor nem kell ledolgozni. Csunya egy kicsit, de jogilag okes.

(#4) Nordic válasza Lauda (#3) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Igazság szerint nincs bajom a felmondási idővel, hisz addig is kapok fizetést. A munkanélkülit tervbe vettem, abban az esetben, ha végképp nem kelti fel a jelentkezésem azt a 3-4 helyet ahova beadtam. A közös felmondásnak amúgy mi a lényege? Én úgy tudtam, hogy egy ideje a táppénz nem számít bele a felmondási időbe(na nem mintha azt akarnám).

(#5) Kassadin


Kassadin
addikt

Mi történt, hogy inkább otthagyod a munkahelyed a bizonytalanért?

(#6) Lauda válasza Nordic (#4) üzenetére


Lauda
félisten

A kozos felmondas az, mikor kozosen dontetek arrol, hogy elvalnak utjaitok es mondom, akkor azonnal jar a munkanelkuli, a Te szempontodbol mas jelentosege nincsen.
De beleszamit, hiszen lehetsz Te beteg azalatt is. ;] Tudom mi a helyzet, mert en is ezt csinaltam a nyaron. :DDD

(#7) Nordic válasza Kassadin (#5) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Meguntam a cégem részéről való folyamatos visszaéléseket, azt hogy 2010 januárja óta folyamatosan csökken a fizetésem, persze indok nélkül, de törvényesen(tulajdonképpen az adható béreket folyamatosan és egyre jobban megnyirbálják, ami nélkül a fizetés semmire se elég). Viszont a legfőbb hibát én követtem el. Túl sok mindenre jó vagyok, és már túlterhelnek. Sem fizikailag, sem idegileg nem bírom. Persze az építő jellegű véleményeimre nem kíváncsiak. Ha pénzben kifizetődő lenne, akkor tűrnék, de sajna az említett időpont óta majd a felére csökkent a fizetésem. A semmiért nem fogom tönkre tenni magam.

(#8) Vakegérke válasza Nordic (#7) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ha kellesz a cégnek, lebeszél a felmondásról. Ha pedig nem, akkor passz.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) Nordic válasza Vakegérke (#8) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Egyszer az igazgatót halottam fél füllel:"Nem baj, ha elmennek a régi dolgozók, majd veszünk fel újakat, akik majd azt csinálják, amit mi mondunk..." :U

+1: "A régi dolgozók azért vannak még itt, mert máshova nem kellettek." - Ezt a 8-10 éve ott dolgozókról mondta, akiknek majdnem a kisujjában van minden. Szerintem ez sok mindent elárul az itteni helyzetről, hozzáállásról.

(#10) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

Te falun dogozol v. eljata vhova?

udv

neduddki

mod: magarul ha faolun akkor mejjiknel?

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#11) Vakegérke válasza Nordic (#9) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ez még nem jelenti azt, hogy fölösleges vagy.
Az lesz a döntő, amikor az orruk alá tolod a felmondásod.

Kellesz? Akkor marasztalni fognak, és lehetőséged nyílik rá, hogy kialkudd mindazt, amit csak akarsz.

Nem kellesz?
Vége, pont.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#12) beefjeez


beefjeez
senior tag

Oda mész, elmeséled az okát, és kész.

(#13) Иван válasza Nordic (#4) üzenetére


Иван
őstag

Nem akarok beleszólni, mert nem sokat tudok a jogi ügyletekről, de a táppénz dolgot érdemes körbejárnod, mert ott nagyon kacifántos dolgokat lehet művelni. :K Esetleg ha van ügyvéd ismeretséged.

Off az offban: ha esetleg vállalkozó leszel, akkor meg könyvelő. Egy jó könyvelő aranyat ér.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#14) bullseye


bullseye
addikt

Egy helyen egyszerre mondtunk fel egy haverral. Ő írt egy korrekt, jogilag is megtámogatott 2 oldalas felmondást. Én ennyit:
"T. Vezetőség

Hétfői megbeszélésünk alapján ezúttal közlöm, hogy az ****-vel kötött munkaviszonyomat a mai nappal felmondom, 30 nap felmondási idővel.

Tisztelettel:..."

semmi különbség nem volt a kezelésünkben...

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#15) danih


danih
addikt

Akartam is írni az előző munkahelyi posztod alá (a szabis ügy), hogy azt valószínűleg azért csinálja a munkáltató, mert el akar űzni. Apránként egyre többet fog megengedni magának. Jó döntés a felmondás, még ha kicsit bizonytalan is a jövő, ha ennél a cégnél jövőről még beszélni sem lehet.

(#16) PazsitZ válasza Nordic (#9) üzenetére


PazsitZ
addikt

Jah, korábban én is ilyen cégnél voltam.
Felmondtam, majd egy szóval sem marasztaltak. De jó pár ember mondott fel, akik már régi motorosok voltak és szintén ez volt náluk is.
Fura számomra is, de vannak cégek, akiket valamiért nem érdekli, a munka minősége sebessége, csak, hogy minél kevesebbe kerüljön a munkaerő. :F
De azért idővel meg is bosszulja magát ez a hozzáállás.

Egyébként, miért nem keresel munkát és, ha megvan csak akkor mondasz fel?
Most 1-2 hónapot kibírsz, a munkádat, meg ha tényleg túlterhelnek, addig már csak annyira gyorsan végezd, amennyire megfizetnek... ;]

- http://pazsitz.hu -

(#17) Nordic


Nordic
Közösségépítő

neduddki: Falun nyomom, ennél a francia érdekeltségű cégnél. Remélem nem linkeltem túl homályosan ;) .

Иван: A vicces az, hogy a táppénzem még most sem kaptam meg, ez tette be a kaput. Egyedül hiába megyek fel reklamálni, kitessékelnek, a többi ember meg tűr csendben. Sajnos hiányzik az összetartás.

danih: Nemhogy a saját jövőmet, a cég jövőjét sem látom. olyan újításokat találnak ki, ami még jobban ellehetetleníti a gyártást ,a logisztikai folyamatokat(kiszállítás, beszállítás, bevételezés), egyre rosszabbak külföldön a mutatóink. A legnagyobb vevőnk ,már adott egy ultimátumot is, miszerint ha nem szállítunk időben viszi a gyártósort oda ahol fognak. Ez a vevő a cég bevételének a 60%-áért felel.

PazsitZ: Már fél éve tűrök, azóta keresek új helyet, nyitva tartom a szemem, de sajnos vidéken kevesebb a lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#18) Vakegérke válasza Nordic (#17) üzenetére


Vakegérke
veterán

"Már fél éve tűrök, azóta keresek új helyet..."

És ha nincs? Mész a vakvilágba?
Felmondani csak úgy érdemes, ha van perspektíva.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#19) danih válasza Vakegérke (#18) üzenetére


danih
addikt

Nem értek egyet.
Minden, rossz munkahelyen eltöltött nap egy nappal kevesebbet biztosít egy jó munkahely keresésére.
Bár ez valszeg a félig teli, félig üres pohár esete :)

(#20) Nordic válasza Vakegérke (#18) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Jelen helyzetemben igen. Én ott húztam egy határt, amikor már olyan stresszes voltam, hogy a remegéstől aludni sem tudtam(ha hagytak, mert arra is volt példa, hogy az éjszaka közepén felébresztettek, mert valamit nem tudtak megoldani - én bolond meg bekapcsolva hagytam a telefont).

[ Szerkesztve ]

(#21) neduddki válasza Nordic (#17) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

mond csak siman, hog Cajna:- ) van egy par erdeks troim az indulasrol Rupp ur nagyon gyirsab elfejtette, hogy honnan szarmazik:- (
aszongyak az esmersok, hogy visszakelgyunni a vasuton inne, meg at kell menni az ut tulodalara /de hat ehhez ismeretseg kell/

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#23) danih válasza neduddki (#21) üzenetére


danih
addikt

Schmitt Palika, hányszor mondták már neked, hogy el a kezekkel az internettől?

(#24) neduddki válasza danih (#23) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

Patika genge kezdo a Mesterhez kepest:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#25) aXXon


aXXon
senior tag

Én ezt írnám:

Tisztelt munkáltató! (ide írhatod a hr-es, vagy az ügyvezető nevét)

Kérném munkaviszonyom közös megegyezéssel történő megszüntetését, 2012. y hó x-étől. Felmondásom megindokolni nem kivánom.

Aláírás, kelt, stb...

A személyes véleményem az, hogy ne hagyd ott, amíg nincs más. Nem tudom ugyan, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezel, illetve milyen papírokkal, azt még kevésbé, hogy országunk melyik részében tengeted életed, de sajnos alapvetően elmondható, hogy nem olyan könnyű manapság munkát találni. A volt barátnőm felmondott, mert ugyanígy besokallt, mint te, és évekig nem tudott egyenesbe jönni. A megoldás az lett, hogy kiköltözött Angliába, de ez egy másik történet.

Kívánom, hogy legyen szerencséd!

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#26) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

agu feli a rozsahegyel mi a hejjzet oda se kell msot munkaero?

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#28) danih válasza neduddki (#27) üzenetére


danih
addikt

Lesz még egy köröd, ez nem a te napod :DDD

(#29) Nordic válasza neduddki (#21) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Maradjunk annyiban, hogy Rupp úr már évek óta nyugdíjba ment ;) , és azóta volt 4 igazgatóváltás, és egyre rosszabb lett. Rupp idejében még suliba jártam. azt hiszem 2005-ben nyugdíjba vonult, de nem biztos. Az átellenes oldal sem fenékig tejfel. Innen oda ment, mert beígérték neki a nagylóvét. Persze kevesebbet keres azóta is, és ugyanannyit dolgozik. Annyi változott, hogy a hétvégéi szabadok, viszont 12-14 órát dolgozik 1 nap(targoncázik). Aztán, lehet hogy a szerelők jobban keresnek, ezt nem tudom. És valóban, oda kihalásos alapon lehet csak bekerülni. :U

aXXon: Elhiszem, hogy így van, de optimistán kell hozzáállnom, és úgy is állok hozzá.

(#26) neduddki: Ott bővítkezés van folyamatban, be is van adva, sőt ismeretség is van. Abban reménykedem a legjobban, állítólag nem olyan rossz. Egy majdnem biztos, annyira rossz nem lehet, mint a jelenlegi helyem.

[ Szerkesztve ]

(#30) neduddki válasza Nordic (#29) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

en csak az elejebol tudok egy ket szorit, ijjen ojjan okokbol
en nem tok sermmit csak amit hallok, amug yerdekes rozsahegynel sok esemros van /w-nel csak 1et esmerek, de O elgedett/

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#31) aXXon válasza Nordic (#29) üzenetére


aXXon
senior tag

Optimistán persze, így van, de ne ész nélkül. Persze ez csak a magánvéleményem :U

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#32) Nordic válasza aXXon (#31) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Nem megyek ész nélkül, van egy kis vésztartalékom(pár forint félrerakva), ilyen esetekre. ;)

(#33) aXXon válasza Nordic (#32) üzenetére


aXXon
senior tag

Oké, rendben, nem kioktatni akartalak, csak a tapasztalat beszél belőlem. Mondjuk HA otthon laksz, úgy könnyebb, mintha magadat kell teljesen fenntartanod és ha jól gondolom, akkor ez a helyzet.

Jól gondolom?

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#34) Raucher válasza Nordic (#32) üzenetére


Raucher
tag

Csak egy kérdés.

Mi lenne akkor, ha oda mennél a főnöködhöz/nagyfőnökhöz, és elmondanád a gondodat.
Miszerint szívesen dolgozol itt, de kevés a zsé, és kaotikus a munkarend.
Mind a kettőt rendbe kellene tenni, ha cég igényt tart rád.
Ha nem akkor mehet felmondás. Veszteni nem veszíthetsz, legfeljebb kirúghatnának. Bár a helyzeten az sem változtatna.
Viszont lehetőség lenne rendbe szedni a dolgokat. Leginkább a pénzed.

Ha a cég bajban van, akkor nem engedheti el a megbízható munkaerőt. Ha túl nagy a baj, akkor egy végkielégítést is kockáztatod az idő előtti felmondással.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#35) Nordic válasza Raucher (#34) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Október óta kérem a főnököm, hogy tegyen a fizetésemre. Sajnos ő hiába akár, ha a He-én elküldik őt is, mondván, hogy a régióhoz képest még így is túl vagyunk fizetve.

aXXon: nem akartalak kiiktatni, nem ez volt a célom, és igen, annyival könnyebb a helyzetem, hogy otthon lakom még.

[ Szerkesztve ]

(#36) aXXon válasza Nordic (#35) üzenetére


aXXon
senior tag

Szerintem olvasd el újra, amit írtam és think twice :)

Mindent összevetve, az én tanácsom akkor is az, hogy amíg nincs más, ne mondj fel.

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#37) Vakegérke válasza Nordic (#35) üzenetére


Vakegérke
veterán

Hasonló beosztású munkatársaid többet keresnek nálad?

Nem provokállak, csak kérdem. Ugyanis ha igen, akkor jogos a felháborodásod. Ha viszont nem, akkor...

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#38) Kassadin válasza aXXon (#36) üzenetére


Kassadin
addikt

Én se ugranék bele a vakvilágba biztos melóhely nélkül. Csak ott vidéken valószínűleg igen korlátozottak a lehetőségek munkahelyet találni is, nemhogy váltani.

(#39) Nordic válasza Vakegérke (#37) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Egy hasonló beosztású ember van még, aki kb. 40k-val többet keres és 4 évvel fiatalabb nalam(20 évesen nem hiszem, hogy van diplomája, ami indokolná a magasabb fizetést, és alig fél éve dolgozik nálunk). Azon is gondolkozom, hogy a félretett pénzemből pesten próbálok szerencsét...

(#40) tope


tope
addikt

Hát én is közel járok ezen állapothoz, de amíg nincs másik hely addig nem lehet meglépnem, mert a pénz mégha kevés is, kell.

Számítógépet szeretnél, nézz szét a hirdetéseim között

(#41) Z86


Z86
őstag

Szerintem se mondj fel addig, míg nincs egy másik munka lefixálva.

(#42) ArchElf válasza Lauda (#3) üzenetére


ArchElf
addikt

Felmondás:
- ha te mondasz fel, akkor nincs felmentési idő (felmondási idő fele, amit nem kell ledolgozni)
- ha a munkáltató mond fel, akkor van felmentési idő
- közös megegyezésnél pedig az van, amiben meg tudtok állapodni (akár rövidebb/hosszabb idejű felmondás, akár felmentési idő, akár sok pénz, akármi, amit a munkáltató be-/elvállal)

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#43) Lauda válasza ArchElf (#42) üzenetére


Lauda
félisten

Igazad van, osszekevertem a munkavallalo es a munkaltato felmondasat.

(#44) Kassadin válasza Nordic (#39) üzenetére


Kassadin
addikt

Nem tudom, azért ezt így bevállalni meredek. Habár, ha nincsen nálatok lehetőség dolgozni(vidék borzalmas ilyen téren, tudom), akkor talán megérné megpróbálni. Esetleg majd ha úgy döntesz, hogy tényleg pestre jössz, próbáld meg majd a bayer gyógyszergyárat. Ahol melózók időnként, onnan az egyik targoncás oda ment. Mondjuk, ha jól tudom, legalább egy fél éve keresett másik állást már... Nem tudom, mennyi munkatapasztalatod van, rengeteget számít.

(#45) Lauda válasza Nordic (#39) üzenetére


Lauda
félisten

En azt mondom probald meg, ne felj a valtozastol, az ujtol. A legtobb ember azert tart ott ahol, mert nem mert valtani, belevagni valami ujba. Ha nem probalod meg sosem lesz jobb, ha nem sikerul, legalabb megprobaltad.
A sirason kivul az emberek 90%-a nem kepes masra, azok maradnak eletuk vegeig azon a szinten, ahol addig is voltak, a maradek tiz szazalek meg szepen menetel elore. A 90% meg sir a 10% eredmenyei utan....ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#46) Vakegérke válasza Lauda (#45) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ez így szépen hangzik, de ugorjon a bizonytalanba?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#47) Mr X válasza Lauda (#45) üzenetére


Mr X
addikt

Kell váltani, ha az ember úgy érzi, de manapság már nem lehet úgy, hogy felmondok, aztán majd jön valami. Mi van, ha hónapokig nem talál semmit? Nordicnak okés, otthon lakik. De akinek esetleg családja, gyereke van, nem ugrálhat majd lesz valahogy alapra.

Ez a nem képes másra, meg főleg a százalékok, nagy marhaság. Azt nézd inkább meg, hogy lehetőségből mennyi van. Ha mondjuk egy gyárban kulimelósként kezdesz, érthetsz jól máshoz, ritka, hogy előrébb is jutsz. Képesek inkább külső embert felvenni egy feljebb levő posztra, mint hogy belső embert léptessenek elő.

(#48) Kassadin válasza Lauda (#45) üzenetére


Kassadin
addikt

"A sirason kivul az emberek 90%-a nem kepes masra, azok maradnak eletuk vegeig azon a szinten, ahol addig is voltak, a maradek tiz szazalek meg szepen menetel elore. A 90% meg sir a 10% eredmenyei utan....ennyi."

Nagyon könnyű ezt állandóan bekörmölni valakinek, csak az a probléma, hogy nem igazán van már munka itt pesten sem. Ha nem vagy valakinek a csókosa, vagy esetleg nem fizetsz(!) közvetítő ügynökségnek, hogy adjanak munkát, elég kevés esélyed van munkát találni. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de ez a válság meg csóróság szinte minden szektorra kihatással van. Tudom, rengeteg álláshirdetés van fent az interneten, de mivel ennyien vannak munka nélkül, tulajdonképpen minden cég megteheti, hogy addig válogat, ameddig jónak látja(meg se merem említeni, mennyi hirdetés kamu...). Öngerjesztő folyamat ez, és úgy látszik, nem is akarnak változást a kedves vezetőink.

(#49) zolee5016


zolee5016
őstag

Na ezt olvasd el türelmesen.Sok változás most még nem történt,de márc-1 től jön az új munkatörvénykönyv!

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#50) Vakegérke válasza Nordic (#39) üzenetére


Vakegérke
veterán

Talán leírtad már valahol, de figyelmetlen voltam.
Mi a végzettséged, és mi a mostani beosztásod?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.