Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1003) Kasya


Kasya
nagyúr

Na lett egy kis idom, gondoltam rendbe szedem a gondolataimat a telefonnal kapcsolatban. Blogot nem szandekozom csinalni, annyira nem tervezem terjedelmesre:

Anyaghasznalat:

A mar jol megszokott unibody haz elonyei es hatranyai. Bar en a hatranyait nem veszem eszre, mert nem szoktam (mellekcselekvesen kivul) szetszedni a hazat. Nagyon jol illeszkedik minden, a gombjai elso osztalyuak, nem olyan bumszlik, gagyik mint az 520 eseten. Recseges, ropogas nincs, csak ha valami termeszetellenesen egymas utan ossze vissza csavarom, nyomom hallatszik valami anyag hajlas. A kamera viszont oly annyira "laza", hogy egy egyszeru asztalra tetelnel is lehet hallani, ha epp nincs mas nesz a szobaban.

Melegedes ket helyen tapasztalhato. Az egyik a kameranal. Egyertelmu, hogy a hot a telefon a kamera fem reszenel veszi es vezeti el. Ezt toltes kozben nem, de folyamatos terheles es/vagy vakuzas mellett eszreveheto, esetleg kellemetlen lehet. Nyaron leszek majd ra kivancsi...
Masik a kijelzo. Hamar atveszi a kez meleget... :)

Kijelzo:

Dupla kattintasos bekapcs az evezred otlete...foleg az autoban. Az oldalso bekapcsolo gombot abszolut nelkulozom... Kulonosebb aksi merulest nem tapasztaltam ennek ellenere. A kijelzo erzekelese magasra allitva nagyon jo. Olyannyira, hogy hozza se kell erni a kijelzohoz, anelkul is erzekeli a tapintast. Ennek ott jon ki nagyon az elonye, hogy iraskor, mire leutom a gombot, mar meg is jelenik a betu. Egy olyan erzest kelt, mintha nem lenne semmi latency.

Azert azt megcafolom, hogy mindennel mukodik az erintokijelzo, de azert sok mindennel.
A kijelzo erossege kiemelkedo, de ne varjunk csodat... Ne higyjunk a youtubos videoknak, mert mar 3 eve is baromsag volt (hogy konyhakessel vagdalnak stb). Jelenleg 6 hajszal karc és 5 hajszal pont veheto ki alapos takaritas utan lampa fennyel ravilagitva, jol megvizslatva. Tokot elvbol es hiusagbol se hasznalok, ezek a "karcok" a napi hasznalattol keletkeztek (zseb, kisebb eses). Nem latok elorelepest az N8 GG2 uvegjehez kepest.

Gombok:

Jo nyomasi melyseggel birnak. Egyedul a kamera gomb benyomasa tunhet lassunak, mire a kamera elindul alvo allapotbol. Benyomas utan 2 masodpercre rezzen, 3-ik masodpercre bejon a kamera...hacsak nincs lekodolva a keszulek, mert elobb akkor bekell utni a pin kodot. Orulok, hogy az N8 kamera gombjat ujra hasznalhatom :)

Haz:

A haz aljan talalhato a hangszoro, melyre a lyukak figyelmeztetnek. Nokia N8 eseten mar ismeros lehet, hogy a por mindig a kis zeg-zugokban telepedik meg idovel. Nekem foleg, mert nap mint nap talalkozok porral, szosszel. Ettol fuggetlenul remelhetoleg nem fog belemenni idovel sok por. Letakarni, hangot tompitani kulonosebben se kezi fogas altal, se asztalra teve nem lehet.
Jelenleg a csipteto lukakban latszik kis ulepedes. Ezt meg ember legyen, aki kitakaritja :)

A haz hajlamos fenyesedni, karcolodni. Hatul, az erintkezok alatt talalhato egy kisebb "hajlat". Ez a szoros zseb miatt elkezdett kicsit fenyesedni. Itt emlitenem meg, mint mar korabban irtam, kisebb talaj csuszas es koppanas erte a telefont. Ettol fuggetlenul nem lett semmi lathato kar a keszulekben, csak fokuszalt feny alatt megvizsgalva lathato kis "fenyesedo karc kopas" a hazon. Tompa fenynel semmi... Bar nem egy egy meteres beton eses volt ;)

Szoftver, hardver:

A fenykepek visszatekintesenel engem azert zavar, hogy a high res kepekhez nem ferek hozza. Valamint, hogy nem tudom szabalyozni, hogy a PureMotion nem kikapcsolhato, igy sokszor fals kepet kapot es csak szerkesztesnel derul ki a turpissag.

Hang:

A fulhallgato hangszinszabályzojara, Dolby hangazasara nem mondanek semmit. Nincs olyan rendszer, aminel kulonosebben lenyugozne. Vagyis van, de az mas kategoria... Ettol fuggetlenul tobbre tartom, mint a Beats megoldasat.
Hangszorok szamomra nagyon hangosak. 15-20-nal (30 a max) magasabbra sose allitom, mert az mar eleg egy 10 m2-es szobacska megtoltesere.

Kamera:

A kamera brutális, de az automatan van meg mit csiszolni. Ugyanis, termeszet kepek eseten a kontrasztot, fenyerrosseget sokszor nem jol allitja be es manualis allitas szukseges. Makro fotok eseten, a legkozelebbi pontot szinten manualisan talalja meg a legjobban. Sotet helyzetekben nem tudja kontorllalni a sajat erejet...neha jobb, termeszethubb kepeket csinal vaku nelkul, hoszabb expoval, mint vakuval. De automatan vakut hasznal es csak uto allitas utan derul ki, hogy anelkul jobb lett volna.
A manualis allitasok viszont hatalmas szabadsagot adnak mas keszulekekkel szemben.

Vegszo:

Nekem nagyon tetszik a keszulek. Nem tokeletes, nincs is olyan keszulek, de nem ketseges, hogy szamomra jelenleg a legjobb...ezert is valasztottam ugye ezt :)
Egyszer tapasztaltam fagyast. Ezt azonban betudom a sok hatterben futo alkalmazasnak, amik folyamatosan online "kell" hogy menjenek. Ettol fuggetlenul gyors es szeretheto minden OS nyugjevel egyutt.

Eddig ezek az eszreveteleim szulettek, melyeket egy tesztben sem talaltam meg. Lehet valakinek hasznos info lesz, nekem az lenne keszulek vasarlas elott :)

(#1004) BobTail


BobTail
őstag

Ma kinéztem a Sóstóra

Nokia Lumia 1020

(#1005) Osiris


Osiris
őstag

Ma 2x kellett feltöltenem a telefonom. :(( Ha nem nagyon használom, akkor napi 1, ha nagyon akkor 2 töltés. A kamera nekem is melegszik, most panorámakép készítésénél vettem ezt észre. De egy nagyobb aksinak nagyon örülnék.
Melyik alkalmazást érdemes letölteni akku figyelésre? Használati grafikonok és hőmérsékletek érdekelnének.

[ Szerkesztve ]

(#1006) Kasya válasza Osiris (#1005) üzenetére


Kasya
nagyúr

Mas topicbol kiindulva egyet se, mert csak az aksit meriti pluszba...

(#1007) walko válasza BobTail (#1004) üzenetére


walko
tag

Szíípek!! :C

(#1008) Quasi_modo válasza Osiris (#1005) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Ha nem nagyon használom, akkor napi 1, ha nagyon akkor 2 töltés.
Egész nap világít a kijelző ?

valami

(#1009) Воланд válasza Osiris (#1005) üzenetére


Воланд
titán

a tuzvillamot is naponta ketszer toltom, mert allandoan hasznalom. kiveve hetvege.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1010) kpal válasza Kasya (#1003) üzenetére


kpal
veterán

Ez jó részletes :R
Tetszik az N8 -hoz viszonyítod nekem még az van és így kapok nem képet a későbbi választás után mire számíthatok :R Én egyet sajnálok hogy a Lumiákban nincs már mini HDMI :( N8-ból örökölhették volna .

#1004) BobTail: Nagyon szépek. Milyen beállításokkal lőtted ?

[ Szerkesztve ]

(#1011) matec7


matec7
tag

Írtam korábban, hogy lefagyogat, nem lehet aktiválni a kijelzőt, aztán egyszer csak megjavul de akkor meg kéri a pint. Elvittem a Nokia Care-be, újratelepítették, de két nap után újra jelentkezik a probléma. Nem tudom, hogy lefagy-e a képernyő is, mindenesetre a pin-t kéri egy nap 2x mondjuk. Elég gáz. WPcentral és hivatalos nokia fórumban más is panaszkodott erre. Holnap újra beviszem, majd írom, hogy miújság vele. Pedig isteni telefon :F

(#1012) Wa2x_


Wa2x_
veterán

Hatalmas! :DDD

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#1013) crey válasza Wa2x_ (#1012) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Mindig az a mondás, hogy ne hasonlítsuk egy DSLR-hez a Pureview gépeket - mert nem fair, erre maga a Nokia gyártat le egy ilyet? Ne már bakker... :W

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#1014) Wa2x_ válasza crey (#1013) üzenetére


Wa2x_
veterán

Igazából, nem azon volt a hangsúly, hogy a tudást mérjék össze hanem, hogy előkapod és lősz, azaz nem kell szöszölnöd a telefonnal, ennyi.

[ Szerkesztve ]

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#1015) #18001664 válasza crey (#1013) üzenetére


#18001664
törölt tag

Magán a szituáción volt most a hangsúly... :)

(#1016) crey válasza Wa2x_ (#1014) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Átjött a reklám (értettem, hogy mennyivel könnyebb a túrázónak, hogy csak előkapja a lumijáját - és azzal is milyen baba fotót heggeszt a naplementéről). A probléma az, hogy el vannak tévelyedve. Akik ennyit szöszölnek egy naplementével egy hegytetőn, azok a naplemente és az ott készíthető fotó miatt mennek fel (nem pedig túrázgatni).

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#1017) Wa2x_ válasza crey (#1016) üzenetére


Wa2x_
veterán

Nyilván a valóságtartalma az nem sok. :K

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#1018) Bukk900


Bukk900
őstag

Kamera összehasonlító teszt: [link]

(#1019) kpal válasza Kasya (#1003) üzenetére


kpal
veterán

N8 -hoz képest a füles jobban szól ?

(#1020) Quasi_modo válasza Bukk900 (#1018) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Végre egy összehasonlítás....

valami

(#1021) SpeedHUNGARY válasza Bukk900 (#1018) üzenetére


SpeedHUNGARY
aktív tag

A 920 elég gyengén szerepel itt... :(

"Aki hülye, haljon meg!" - De mi van, ha én még nem akarok? GamerTag: Seedcop

(#1022) Vikthor válasza Bukk900 (#1018) üzenetére


Vikthor
nagyúr

ez egy jó tesztíró! olvastam már korábban is a tesztjeit, őrá lehet adni.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#1023) Quasi_modo válasza Vikthor (#1022) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Ez valahol tükrözi az én véleményemet is. Ha kivesszük a képből az OIS-t, akkor a 808 halszálnyival nyer(ne).
Szóval jó mind a kettő.

valami

(#1024) Vikthor válasza Quasi_modo (#1023) üzenetére


Vikthor
nagyúr

én már rég váltottam volna 1020-ra, csak a telefon design-ja rémes, én Levis 501-et hordok és annak a zsebébe beleakad és full kényelmetlen, meg ugye nem lehet bővíteni memóriával ez a másik ellenérve a vásárlásnak. Emiatt marad a 808.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#1025) hito válasza Quasi_modo (#1023) üzenetére


hito
nagyúr

Mi az a halszál? :Y :DD

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1026) Kasya válasza kpal (#1019) üzenetére


Kasya
nagyúr

Jobban, igen. De sokat nem tudtam használni, mert egy hétre rá ellopták a táskám és a füles is benne volt...

[ Szerkesztve ]

(#1027) Quasi_modo válasza hito (#1025) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Hehe. Akkor halszáj?

valami

(#1028) hito válasza Quasi_modo (#1027) üzenetére


hito
nagyúr

Inkabb :)

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1029) falijja válasza Bukk900 (#1018) üzenetére


falijja
őstag

Szvsz 1020 győzelem.... :K

[ Szerkesztve ]

(#1030) Quasi_modo válasza falijja (#1029) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Igen az van odaírva:

Verdict
Adding up the points gives us:

1.Nokia Lumia 1020: 75
2.Nokia 808 PureView: 72
3.LG G2: 58
4.Nokia Lumia 920: 37

valami

(#1031) MR007RM válasza falijja (#1029) üzenetére


MR007RM
addikt

Az ilyen meg olyan tesztekre hagyatkozni szerintem nem bölcs dolog, mert nem biztos hogy teljesen objektív. Szerintem gyakorlati felhasználás a mindennapi életből merítve mutatja meg az igazi értékét és helyét a többivel szemben. Már sokan várjuk az egetrengető fotóerdőt mi bizonyítja a besorolás hitelességét. Én még egyenlőre nem látom. Nem szeretném, ha a fejlődés megtorpanna az átlagemberek a vásárlóréteg nem túl magas igényszintje miatt, mert csak egy telefonról van szó. :)

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1032) kakuk100


kakuk100
őstag

Sziasztok!
Úgy látom még mindig nem jelent meg a Felhasználói könyv magyarul, vagy esetleg valaki már találkozott vele?
Nokia nem nagyon siet vele, pedig már 1 hónapja megjelent a telefon.

(#1033) zoo8800 válasza MR007RM (#1031) üzenetére


zoo8800
veterán

Azt akarod mondani, hogy a 808 a legjobb, ugye? :D

rip and tear, until it is done

(#1034) MR007RM válasza zoo8800 (#1033) üzenetére


MR007RM
addikt

Nem, dehogy szó sincs róla még gondolatban sem. Azért provokálsz hogy büntit kapjak? :U

A felhasználói fotók fogják letenni az ügyben a pontot.

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1035) Воланд válasza MR007RM (#1034) üzenetére


Воланд
titán

szerintem lattal te mar eleg felhasznaloi fotot....

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1036) MR007RM válasza Воланд (#1035) üzenetére


MR007RM
addikt

Én igen, azért vallom azt amit.

MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón

(#1037) walko válasza MR007RM (#1036) üzenetére


walko
tag

Akkor ezt újra megbeszéltük. Király!

(#1038) Glenda válasza MR007RM (#1036) üzenetére


Glenda
addikt

(#1039) Kasya


Kasya
nagyúr

Valaki vett már esetleg camera gripet a telefonhoz? És hol?

(#1040) BobTail válasza Kasya (#1039) üzenetére


BobTail
őstag

Nálam most van egy kölcsönbe! Lenne valami kérdésed?

(#1041) Freddycom válasza BobTail (#1040) üzenetére


Freddycom
őstag

Hogy hol. :D

(#1042) BobTail válasza Freddycom (#1041) üzenetére


BobTail
őstag

Na persze, meg toronyórát láncostul nem?! :P ;]

(#1043) kakuk100 válasza BobTail (#1042) üzenetére


kakuk100
őstag

Már láttam valamelyik GSM boltba, de drágának találtam kb. 30 ezer és ezért nem jegyeztem meg,hogy hol és csak sárga volt.

(#1044) Sztif válasza Kasya (#1039) üzenetére


Sztif
aktív tag

Én ezt néztem kb egy hete...
Legalább nem 30 rugó! :DDD
Bár nem ismerem a boltot, ha vki vásárolt már onnan, ne tartsa vissza a véleményét! ;)

- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.

(#1045) Sztif válasza Glenda (#1038) üzenetére


Sztif
aktív tag

:DD ezen besírtam
Dupla regula... :P

- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.

(#1046) pit450


pit450
aktív tag

Én csak ritkán jövök ide olvasgatni de már engem is zavar hogy többet kell olvasnom más telóról (808)és annak hihetetlen képességeiről mint a 1020 amiről szól a topik....

(#1047) Kasya válasza BobTail (#1040) üzenetére


Kasya
nagyúr

Mennyi + aku idot biztosit?
Hosszabb távon sérti-e a házat a folyamatos le/fel helyezés?
Qi tolto mukodik-e mellette, ha az fent van?
Tudom telefonnal együtt tölteni?

És a legfontosabb: Mennyivel kényelmesebb a fotózás? :)

Sztif: Wow...és ez eredeti lenne?

(#1048) BobTail válasza Kasya (#1047) üzenetére


BobTail
őstag

Attól függ: 1020 mAh-es, szóval ha csak belerakod tölteni, akkor +50%, de használat mellett időben ezt nem lehet megmondani... mondjuk folyamatos fényképezés mellett + fél óra, vagy annál több ( ?! )
3 napja van nálam, és csak párszor volt benne, így erről nem tudok nyilatkozni. Elég masszív a cucc, de a teteje, ahol bele kell pattintani, kicsit rugalmasabb... ha koptatni fogja, azt szerintem sok használat és sok idő után teszi meg, de a 1020 matt háza elég strapabírónak tűnt az elmúlt másfél hónap alatt, szóval a fene se tudja :DDD
Nem, a telefon csak önmagában fér bele, a Qi töltésre alkalmas hátlappal már nem.
Igen, belerakod a telefont, rárakod töltőre, és két legyet egy csapásra :)
Nekem alapból sebész kezem van, elég stabilan tudom fogni magában is a telót, de még stabilabban/kényelmesebben lehet a grippel!

(#1049) Kasya válasza BobTail (#1048) üzenetére


Kasya
nagyúr

Koszonom a valaszokat :)

A remegessel szerencsere nekem sincs gondom, vizsont a stabilabb fogas fontos lenne, mert sokszor "veszelyes" helyen tartom a telefont es nem orulnek ha egyszer is lepottyanna, mert nem tudom hogy a telefon vagy az en elmem karosulna jobban :N

Azert a Qi-t beleszerelhettek volna, csupan kenyelmi szempontbol jol jonne.

(#1050) Sztif válasza Kasya (#1047) üzenetére


Sztif
aktív tag

Szerintem az eredeti, és annyira nem vészes az ára. Majd ha ott fogok tartani én is akarok egy ilyet hozzá...

- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.