Hirdetés

2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) NoLF


NoLF
addikt

Amint látom kicsit nagyok lettek a képek, hát most nincs kedvem megint átméretezni... :P

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#2) tildy válasza NoLF (#1) üzenetére


tildy
nagyúr

Csak a képeket néztem, de.. Király hely :C

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3) 7


7
addikt

Csodaszep kepek, nem mondom. :)

(#4) NoLF válasza 7 (#3) üzenetére


NoLF
addikt

egyrészt közöm nincs a fényképezéshez, másrészt egy régi kompakt Canonom van csak. de megtettem, amit tudtam :D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5) venember83


venember83
nagyúr

Hiába, a hegyek azok hegyek, gyönyörű vidék, nagyszerű úticél pihenésre s kikapcsolódásra. Kösz az írást és a képeket. :K

(#6) raczger


raczger
őstag

Nagyon szép hely, sajnos még csak egyszer voltam arrafele, régen volt és csak annyira emlékszem, hogy a felvonó megállt az út közepén, alattunk meg 20-30m-el a föld.
Személy szerint imádom a természetet, főleg a nagy hegyeket (sokat bringázok a közeli erdőkben). Családommal valószínűleg tavasszal vagy nyáron valamerre Olaszországba megyünk (nem nagyon szoktunk utazni, főleg külföldre), én azt szorgalmazom, hogy Garda-tó környékére menjünk. Sajnos azt hallottam, hogy drága arrafelé a szállás, de hátha sikerül normális áron találni, meg egyébként is nekünk a vonatút fillérekbe lenne (apám részben a mávnál dolgozik).

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#7) NoLF válasza venember83 (#5) üzenetére


NoLF
addikt

;)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#8) ipavlidu!


ipavlidu!
tag

Jo iras!

Bar nekem most speciel nem egy jo tura esne jo hanem egy elazas baratokkal, de mindegy. :D De azert atjott a hangulata a helynek asszem, koszi! :K

(#9) NoLF válasza ipavlidu! (#8) üzenetére


NoLF
addikt

ezen a helyen berottyantani is isteni érzés. :DD

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#10) SystemRoot


SystemRoot
őstag

Jaj, tényleg nagyon szép hely. Én is voltam errefelé túrázni többször is. Mintha fel is ismerném a képekről egyes helyeket hogy már jártam ott.

Csak az a baj hogy szlovákok lakják már főleg e vidéket... :(

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#11) Archer válasza SystemRoot (#10) üzenetére


Archer
őstag

Egyik ismerősöm is mesélte, aki volt kint nemrég, hogy sajna már ott is megjelent a "nemszeressük a magyarokat" szemlélet.

[ Szerkesztve ]

Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

(#12) AMD ehog


AMD ehog
aktív tag

Valóban isteni hely ez a Tátra. 2 hete voltam a Rysy-n, és ott már kemény tél volt, erős széllel, köddel és hóval. Nagyszerű a táj a csúcsokról, ha nincs felhőben, (Na, és persze Lengyelország legmagasabb pontján bevillant a telefonom hálózatkeresési képernyőjén: H pannon 3G; vodafone HU) de ezek a hegyi utak csak június 16-tól október 31-ig járhatók.. Északon általában nincs konfliktus a szlovákok és magyarok között, sok minden ki van írva magyarul is (A Rysy menedékházban pl. nem is volt lengyel, csak szlovák, német, angol és magyar nyelvű tábla).

[ Szerkesztve ]

(#13) tothl válasza NoLF (#1) üzenetére


tothl
addikt

Lusta vagy mindig is tudtam.. :)
Banom, hogy nem ajanlkoztam menni... :/

(#14) tothl


tothl
addikt

Ajanlom Zakopane-t is, az sincs messze, tobbszor voltam csodas hely, a Kasprowyrol lesielni pedig egesz jo erzes... :)

(#15) cyanide válasza AMD ehog (#12) üzenetére

Rysyn mi is voltunk tavaly előtt. Valahol még lent a hegy lábánál ki volt írva, hogy felviszel egy fát kapsz egy teát. Előző nap 30km-t sétáltunk, teljesen ki voltunk, de itt fel sem merült senkiben, hogy üres kézzel megyünk fel. Becsületes gyerekek vagyunk, ezért 5kg-nál könnyebb fát meg sem fogtunk, kész voltam mire 1400-ról 2200m-re felvittem a fámat. Ja és a teákat megkaptuk. Emlékezetes volt.

[ Szerkesztve ]

Ha ezt olvasod a topik meghalt...

(#16) Noddy


Noddy
senior tag

Szép hely. Én utoljára kb. 10 éve voltam arrafelé. Egyből megismertem a Corba tavat a lesikló pályával. (sztem eléggé elrontották vele a tájképet) Mi akkor Késmárkon szálltunk meg.
Közel van a Tátra de nem eléggé. Mostanában a Bihari hegységbe szoktunk kiruccani egy-két napra, 120-130km és már 1000m feletti csúcsok, fenyvesek és minden ami kell.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#17) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Csak a képeket néztem meg, de nagyon szép! :Y :C

Sic Parvis Magna

(#18) Chosen


Chosen
addikt

Ismerős táj :U

(#19) AMD ehog válasza cyanide (#15) üzenetére


AMD ehog
aktív tag

Valahol még lent a hegy lábánál ki volt írva, hogy felviszel egy fát kapsz egy teát

Ez még a Popradské Pleso-nál (Poprádi tó) volt, és oda voltak ki készítve a csomagok. És nem lopta el senki. Bezzeg nálunk... (...)

(#20) NoLF


NoLF
addikt

köszönöm a hozzászólásokat :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#21) Bubu79


Bubu79
addikt

Hangulatos írás, gyönyörű képekkel - köszi, hogy megosztottad velünk :)

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#22) kételkedem válasza NoLF (#20) üzenetére


kételkedem
addikt

:))

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#23) NoLF válasza tothl (#13) üzenetére


NoLF
addikt

Sosem mondtam, hogy nem :D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#24) Sanyix


Sanyix
őstag

énis vótam arrafelé is(kb fél szlovákiát bejártuk), kb 6 éve. Jó hely, főleg a lomnici csúcs :) és tényleg közel van. Imáádom a magas hegyeket :D

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#25) rarri


rarri
senior tag

Örülök hogy ilyen csodálatos élményben volt részed, és hogy megosztottad ezt velünk. Jó érzés volt elolvasni az írásod, és nézegetni a gyönyörű képeket. :C

[ Szerkesztve ]

Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /

(#26) NoLF válasza rarri (#25) üzenetére


NoLF
addikt

én meg örülök, ha tetszik azoknak, akik elolvassák :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#27) edipqe


edipqe
senior tag

csak a politikájuk felhagyását követően teszem oda be a lábam, pedig ritka szép hely lehet, a cikk alapján, sőt....csodaszép.

az bőven elég volt nekem mikor az utcán a kocsinkra mutogatott egy egymagában játszó 6 éves kisgyerek, hogy szeretné a torkunkat egy késsel megsimogatni (igen nem volt több mint 6). Látta a rendszámot.

amíg ez nem változik én nem fogom tolni a GDP jüket saját pénzemből, inkább normális helyre megyek.

[ Szerkesztve ]

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#28) imperial0670


imperial0670
csendes tag

Szerintem mindenképpen érdemes elnézni a Tátrába hiszen észak-magyarország egyik legszebb térsége

(#29) ett


ett
aktív tag

Hejhó. Szép beszámoló. :) Tavaly is, idén is voltam, pont Strbán, csak nem abban a házban, hanem attól nem messze egy másikban. Remek hely, szerintem sincs messze, bár ez attól is függ hogy ki melyik országrészből indul neki. Azt hiszem jövőre is megyek, ha a sors is úgy akarja, kell a jó levegő a sok kipufogógáz után.

edipqe: Én Tótiában élek Esztergomtól 2 km-re, de még soha nem mutogattak így rám és nem is szóltak be, pedig jártam sok tót helyen, ahol senki nem tud egy nyikkot sem magyarul.

[ Szerkesztve ]

Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.

(#30) edipqe válasza ett (#29) üzenetére


edipqe
senior tag

Selmecbányán voltam. Ott volt ez a kisgyerek, de pl a szép városkában volt 1 nagyon lepukkant és rozoga ház. Mellette nagyon szép házak voltak, de ennek a tetője félig beomolva, a ház elhagyva már jó ideje. Kiderült, hogy EZT a házat magyarok lakták ezért senki sem hajlandó megvenni azt.

Egy másik érdekes eset, étteremben vagyok barátokkal, mindenki magyarul rendel a pincér csaj meg szlovákul válaszol és bólogat. ???WTF?

nem értettem, hogy most ez hogy van. Azt hittem, hogy magyar barátaim kicsit máshol képzelik magukat, az adott városban alig voltak magyarok. De a csaj bólogatott, és hozta a rendelést. Látták a többiek, hogy hülyén nézek ki a fejemből.

Felvilágosítottak, hogy a csajnak meg van tiltva, hogy magyarul beszéljen a vendégekkel. Nem volt szabad magyarul beszélnie. Nem akartam elhinni, biztos vmi félreértés volt, vagy nem értettem a helyzetet vagy akármi, de nem akartam ezt elhinni.

30 perccel később magyart hallok a bárpult felől, a csaj egy barátnője jött hozzá, vele (mivel Ő nem vendég volt hanem helyi) már beszélhetett magyarul.

Aznap este szalonnát sütöttünk, és egy srác a csoportból ismerte 1-2 helyit és meghívta őket is, köztük volt a pincér csaj, aki elmondta nekem hogy márpedig a barátaim jól tippeltek, ez a szitu.

[ Szerkesztve ]

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#31) NoLF válasza edipqe (#27) üzenetére


NoLF
addikt

ezek azok a hozzászólások, amiket szeretném, ha mellőznétek. élje ki mindenki magát a politikai vagy egyéb topikokban, de a szlovák-magyar ellentéteket, a jelenlegi politikai helyzetet, az aktuális szituációkat és a személyes rémtörténeteket legyetek szívesek kihagyni a mondanivalótokból, ha ebbe a topikba írtok, erre az írásra reagáltok.

köszönöm.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#32) Sanyix válasza ett (#29) üzenetére


Sanyix
őstag

én meg tótközelben nyaraltam, és kirándultam mindig **********

Légy szíves mellőzd az ilyen megnyilvánulásokat, mert a következő alkalommal kénytelen leszek komolyabban figyelmezteteni!!

[ Módosította: Racecam ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#33) Bubu79


Bubu79
addikt

'sszátok meg - nem kérte a szerző, hogy az ilyesmi megnyilvánulásokat máshova süssétek el?

Ez egy útleírás, nincs szükség politikai felhangokra, arra ott az aktuális politika topik.

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#34) NoLF válasza Sanyix (#32) üzenetére


NoLF
addikt

a kicsi szemedet használod-e?

töröltetni fogom innen a hasonló hsz-eket.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#35) dragonfx


dragonfx
veterán

klassz hely, gondolom annyira nem volt hidge delátom vbk az megvolt.
Hát ha rá tudnék vneni 3.4 havert mi is elnéáznénk ilyne helyekre én vágyók de senki enm fogékony ilyenekre körülöttem :(

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#36) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

[I]"Az úticél Tatranská Štrba, azaz Csorba."[/I]

Hát igen... A nagy helyzet.

Sajnálom pedig nagyon, hogy ez egy ilyen kényes téma. Gyönyörű hely, nyilván rengeteg a normális ember is, a helyzetre mégis árnyékot vethetnek az előítéletek. Sajnálatos, de talán még orvosolható. A történelmileg szoros kapcsolatban lévő területeknek össze kellene fogniuk a kultúrában, koholt ellentéteknek nem volna helye... (Én tudok olvasni, de úgy gondoltam, ezen gondolatok itt a témához kapcsolódnak.)

A Felvidék egésze gyönyörű hely, szívesen elmennék én is, akár egy nagyobb körútra is. Megnézném például Szepesvárat és elmennék a Tátrába. (Így vagyok egyébként Erdéllyel is. :) ) Tényleg jók a tájképek, bár egy ilyen csodás helyről igazából rosszat nehezebb készíteni. :D Különösen tetszik a ködbe vesző patakocska.

(#37) wmerlin válasza NoLF (#1) üzenetére


wmerlin
csendes tag

A Poprad-i tó csodálatos, mikor szakad a hó, és kb 1 órás túra gyalog a vonat végállomásától. (3 éve voltam)

Ismerve NoLF, hogy nézel ki másnaposan, kibírtad volna az a kis gyaloglást. Az étterem miatt érdemes felmenni.

Üdv

(#38) NoLF válasza dragonfx (#35) üzenetére


NoLF
addikt

vbk-t nem tudom hol látsz, maximum Jim Beam + kóla :DDD

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#39) NoLF válasza wmerlin (#37) üzenetére


NoLF
addikt

a legközelebbi adandó alkalomkor úgyis kimegyünk ismét, és jobban megtervezzük a látogatni való helyeket :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#40) Obi-1


Obi-1
őstag

Mi is meglátogattuk tavaly nyáron a Tátrát, nagyon szép volt, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Only a Sith deals in absolutes.

(#41) Tibcee válasza NoLF (#1) üzenetére


Tibcee
tag

Nagyon szép helyen jártál, de szerintem legközelebb próbáljátok meg a lengyel Tátrát, azon belül is Zakopane-t. Távolságra szinte ugyanaz(autó mellett a "narancsos utakkal" is el lehet ide jutni, oda-vissza kevesebb, mint 9000 forintból) , árban kicsivel több, de azért a lengyelek "kicsit" vendégszeretőbbek.
Zakopane amúgy is nagyon szép város, főutcája a Krupowki az ország három leghíresebb utcája közé tartozik. Kb. mint Váci utca forgataga, de összehasonlíthatatlanul szebb környezetben, kevésbé sznob kivitelben és persze háttérben a gyönyörű hegycsúcsokkal. Aki itt jár az feltétlenül kóstolja meg a pisztrángot, az áfonyát, illetve a "goral burgert".
A lengyel-Tátra két talán leghíresebb csúcsa a Giewont, az "alvó lovag",ami tényleg úgy néz ki, mint egy fekvő ember, míg a másik a Rysy, amelyik 2700 méter körüli magasságával Lengyelország legmagasabb pontja.
A hegyek mellett gyönyörű tavak és tengerszemek is találhatok erre. A leghíresebb a Morskie Oko, amelyet minden oldalról hegycsúcsok és további tavak öveznek és egyfajta zarándokhely, -mivel II.János Pál pápa is tartott itt egy misét-, ezért naponta többezer ember látogat el ide.
Emellett nagyon közel van Krakkó, a híres egyetemváros, illetve a Wieliczkai sóbánya, amiket vétek kihagyni.
A szállás nem sokkal drágább, de ez csak a dimbes-dombos Olcza nevű városrészre igaz. A belvárosi szállodák árfekvése elég húzós, ellenben egy itt lévő kedves kis természetközeli, modern panzióban kb. 4000 forint körül jön ki a svédasztalos vendéglátás.Nem szeretném reklámozni, de ha valakit érdekel szívesen megadom egy ilyen hely címét, ahova egy kedves ismerősöm által jutottam el és szinte családtagként tekintettek ránk.
Egyszóval mindenkinek ajánlom a Tátra másik oldalát is, ahol -bár lehet, hogy részrehajló vagyok- de még szebb élmények és környezet vár ránk!

[link]http://zakopane.lap.hu/

Sajnos saját képeim sajnos csak a szállásról vannak, lévén,hogy balga módon nem írtam ki őket cd-re hazaérkezésünk napján, egy hétre rá pedig tönkrement a vinyóm :( , így keressetek rá a nevekre gugliban,de ha valakit érdekel küldök linket.

[ Szerkesztve ]

(#42) #53246592


#53246592
törölt tag

a Magas-Tatra es a Szlova Paradicsom nekem is kedvenc kirandulasi celpontom.
akit zavar a "vendegszeretet" annak javaslom, hogy ha teheti latogasson el nem magyar nemzetisegu tarsasaggal. tavaly összel egy finn es egy cseh tarsasagaban töltöttunk el par napot a szlovak hegyekben, es eleg erdekes tapasztalataink voltak. sok helyen teljesen mindegy hogy milyen nyelvet beszelsz, egyszeruen csak mint turistat utalnak, mashol mint nem szlovak turistat utalnak, megint mashol - sokszor a legvaratlanabb helyeken, tipikusan "nem szeretjuk a magyarokat" környeken - nagyon baratsagosak voltak az emberek, meg azutan is hogy megemlitettem: magyar vagyok.

(#43) NoLF válasza Tibcee (#41) üzenetére


NoLF
addikt

köszönöm, fontolóra veszem a javaslatot :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#44) Obi-1 válasza Tibcee (#41) üzenetére


Obi-1
őstag

Nekem semmi negatív tapasztalatom nem volt "vendégszeretet" ügyben.

Only a Sith deals in absolutes.

(#45) NoLF válasza Obi-1 (#44) üzenetére


NoLF
addikt

mint ahogy nekem sem.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#46) NoLF


NoLF
addikt

hova lettek a képek az írásomból? :F

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#47) Thrawn válasza NoLF (#46) üzenetére


Thrawn
félisten

kepfeltolto.hu :U
Egyéb kérdés? :)

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł DIV: Blessed Mother! Save us! łłł WoT: s_thrawn łłł

(#48) NoLF válasza Thrawn (#47) üzenetére


NoLF
addikt

élsz? :C

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#49) Thrawn válasza NoLF (#48) üzenetére


Thrawn
félisten

Élek hát! :)

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł DIV: Blessed Mother! Save us! łłł WoT: s_thrawn łłł

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.