Hirdetés

2019. október 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) r3dsnake


r3dsnake
(nagyúr)

Sajnos az egy kártyaslot miatt a profiknak nem lesz opció.

(#2) Terminus_ válasza r3dsnake (#1) üzenetére


Terminus_
(aktív tag)

Ha tudnád hány profi nem használja ki a 2 kártyás gépének lehetőségeit és mennyien vannak, akik egy kártyával dolgoznak... :) Jellemzőbb a 2 gép egyidejű használata (egy-egy kártyával), mint a dupla kártyafoglalat valós kihasználtsága.

Ezen az egy kártya foglalaton egyébként többen nyafognak, mint ahányan terepen tényleg kettőt használnak. Mondom ezt úgy, hogy letoltam 5-6 évet rendezvényfotósként és tökre értem és érzem az előnyét a backup kártyának.

-

(#3) tabu3x válasza r3dsnake (#1) üzenetére


tabu3x
(tag)

Persze, a rossz beidegződések miatt. Csak mert régen úgy volt hogy kettő kellett?
MTTF számít, nem az h mennyi kártyafoglalat van a gépben. Egy XQD hibatűrőbb, mint két SD.

(#4) r3dsnake válasza Terminus_ (#2) üzenetére


r3dsnake
(nagyúr)

Egyszer "kell", hogy szükség legyen rá, akkor viszont ciki ha nincs.

(#5) copass válasza r3dsnake (#1) üzenetére


copass
(veterán)

profi két vázzal dolgozik, kicsi kártyákkal hogy ha adatvesztés van akkor kevés hulljon a levesbe.
de ha van egy kis esze akkor szerződésben kiköti hogy az eszköz hibás működésből eredő adatvesztéséért nem vonható felelősségre.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#6) Snoop-y válasza r3dsnake (#4) üzenetére


Snoop-y
(addikt)

Lasd az en eskuvoi fotos tortenetemet ott pont emiatt ment a levesbe jo par kep...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#7) Snoop-y válasza copass (#5) üzenetére


Snoop-y
(addikt)

Attol meg nem lesz tovabbajanlva az tuti ziher...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#8) green dude válasza copass (#5) üzenetére


green dude
(tag)

Ilyen szerződést ügyfélként biztos nem írnék alá.

(#9) green dude


green dude
(tag)

Kicsit olyan öszvérnek tűnik nekem a kinézete. Nagyon zavaros. Nyúltak a Fuji-tól, a Sony-tól és tartottak meg Nikon-os elemeket. Határozottan nem tetszik a kinézete - persze ez elég szubjektív.

(#10) anaqer válasza green dude (#9) üzenetére


anaqer
(veterán)

Szerintem teljesen okés - kb. mint a házon belüli 1V2, csak rendesen megcsinálva.

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#11) schawo válasza green dude (#8) üzenetére


schawo
(titán)

Akkor nem lenne fotósod. :)) Semmi sem muszáj. Tudod, ami elromolhat, az el is romlik, mindencsak idő kérdése. Ha nem vagy képes belátni, hogy a fotózás egy technikai korlátokkal rendelkező szolgáltatás, akkor nem kell igénybe venni.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#12) hibavissza


hibavissza
(addikt)

Nem mintha nem lenne érthetetlen az sd foglalat elhagyása, de én valami olyasmire emlékszem, hogy wifin ki lehet tolni egy wifis mobilvinyóra folyamatosan. Igaz a wifi elég aksifaló dolog....

[ Szerkesztve ]

(#13) green dude válasza schawo (#11) üzenetére


green dude
(tag)

Sok szolgáltatás a hardwer-en múlik ezzel nincs gond. Ha hiszed, ha nem belátom. Szerintem is elég para, hogy ennyi pénzért nem fért bele egy második kártyahely. Persze belemehetnénk abba, hogy azért ritkán szoktak elromlani a memóriakártyák, de egy profi ezt a luxust szerintem nem engedheti meg magának. Nekem hobbifotósként nem annyira fontos, hogy legyen egy második kártyahely. Inkább csak amiatt lenne jó, hogy ne kelljen cserélni a kártyát, de az sem sok idő és általában simán végigfotózom a napot egy kártyával. 25-30 MB nálam egy kép. A szerződéses dologban pongyolán fogalmaztam, de kibővítem. Olyan fotós szolgáltatásait nem venném igénybe akinek mondjuk van 200000 a vázban és nincs valamilyen folyamatos backup. Amit a kolléga írt előttem az például egy elég jó dolog.

(#14) 80hun válasza schawo (#11) üzenetére


80hun
(addikt)

Vegyen a fotós normális szerkót :)

A z7 nem profiknak készült

(#15) .mf


.mf
(veterán)

Hajh. A7 után a hír hallatán, hogy a Canon, Nikon és Panasonic is végre komolyan beszáll a FF MILC piacra, nagyon reménykedtem, hogy végre váltani tudok egy olyan gépre, ami ergonomikusabb, jobb kezelni, időjárás-állóbb, és talán-esetleg olcsóbb, kompaktabb obik is lesznek hozzá, mint amik FE-re vannak. Eddig csalódás - nem óriási csalódás, de mégis többet, jobbat vártam volna. Még így is gondolkozok rajta, ha a Z6 ára még tovább esik (jelenleg 2150 EUR körül van a Z6 + FTZ + Z2470 szett, a 1430 pedig 1300 - ha lejönne még belőlük 2-300, már jobban hangzana), de igazából egy gyermekbetegségeket kinövő következő generációban reménykedek. Amiket javíthatnának: rendesen implementált fókuszrendszer, SD kártyaslot, felesleges státuszkijelző helyett még egy tárcsa, jobb üzemidő, forgatható hátsó kijelző, EVF + touchpad fókusz, jöhetne újabb szenzor is kicsit magasabb (30~32 Mpx) felbontással, gyorsabb kiolvasással, lehetne a vakuszinkron is gyorsabb 1/200 helyett (az A7 1/250-et is tud); meg abban reménykedek még, hogy idővel lesznek olyan fixek is, amik nem kályhacső méretűek aranyáron (Z 35 f1.8) vagy totál értelmetlen pöcsméregetés (Z 58 f0.95 manuál-fókuszos böszme izé, ami kétszer akkora tömegű és méretű, mint FE-re a Mitakon 50 f0.95). A 14-30 és 24-70 f4 iránya tetszik, csak elég drágák (kitben a 24-70 még *okés*, külön rossz vicc). A hírek-pletykák szerint az eladások eléggé alulmúlták a várakozásokat (a hype is túl sok volt), a Nikon pénzügyileg is elég rosszul áll, ilyenkor nem ilyen 58-asokra kéne a K+F-et pazarolni, amit megvesz 10 olajmilliárdos arab aki már nem tud a pénzével mit csinálni, hanem elérhetőbb árú, racionális obikat - miért nincs még mindig 85 f1.8-as?

A cikket kérem nézzétek át, elég sok az elírás és a nyakatekert, félreérthető mondat benne.
- "A tavalyi évben végre igazi konkurenciát kapott a full frame szenzoros MILC kamerák piacán az a Sony, aki már 2013 óta sorra mutatja be megoldásait, miközben a két legnagyobb kameragyártó, a Canon és a Nikon továbbra is inkább a DLSR-ek mellett tette le a voksát, ezzel egyeduralkodóvá válva a kategóriában." - elég zavaros a mondat-szerkesztés, konkurenciát kapott egyeduralkodóvá válva, az egyeduralkodóság meg a C/N részmondat után elsőre oda kapcsolná az ember.
- "mindezidáig az egyetlen, APS-C-nél nagyobb szenzoros opció – a középformátumot leszámítva – a Sony Alpha sorozata volt." - Leica?
- "2018 ősze felé közeledve aztán három konkurens vállalat is szinte egyszerre mutatta be azokat a modelleket, amelyekkel fel kívánták venni a kesztyűt a japán óriással szemben." - mind a négy japán óriás (a Nikon a legkevésbé)
- "ráadásul a Nikon és a Canon gépeihez olyan gyári adaptert is vásárolhatunk, amivel a tükörreflexes szettünkben található objektíveket is használhatjuk" - Sony LAEA3 és -4? Panához a Sigma készít MC-21-est, amivel Canon EF bajonettes obikat lehet használni
- "A Z sorozatú Nikkor objektívek listája jelenleg nem túl hosszú, mindössze két rövidebb telezoom, egy nagylátó zoom" - 24-70-es alapzoom, nem telezoom.
S ez csak az első oldal volt...

(#16) aginor válasza green dude (#13) üzenetére


aginor
(addikt)

Egyetértek. Ha kifizetek egy vagyont, legyen megoldása a fotósnak erre is. Az, hogy mi, az nem érdekelne, de a számomra fontos pillanat legyen meg. Ennyi.
A profi fotós nem csak azért profi, mert fizetős melókat (is) vállal, hanem azért , mert ezeknél minden esetben tudja hozni az elvárt minőséget és megbízhatóságot. Emiatt kell a backup, mind a képek, mind a hardver esetében. De hogy tovább menjek, személyzetben is, ami azt jelenti, hogy ha ki van tűzve az esküvő, de a fotós megbetegszik, akkor legyen olyan kapcsolata, aki jó eséllyel be tud ugrani helyette.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#17) Viktor677


Viktor677
(csendes tag)

Azért alakul ez! Lesz ez még jobb is!
Majd a Z8...9-be már biztos én is belekóstolok!

(#18) Geller72 válasza green dude (#13) üzenetére


Geller72
(veterán)

Mennyivel nehezebb lenne egy flash alapú, belső tárhelyet is a gépbe rakni, de az egy millába biztos nem fér bele.(?) (A sok millába sem :/) Lehetne egyfajta mirror RAID-et csinálni. Mindkét tárhelyre leképezné az anyagot. Nem igazán értem, hogy 2019-ben miért kell kártyázgatni.. :/. Ebben egy kicsit ülve maradtak a gyártók. Itt a 4k és kártyázgatunk, a vevő meg kapkodja a fejét, hogy vajon melyik kártya bírja majd ezt a tempót és melyik valóban nem. Míg egy SSD-n ez vicc kategória lenne. 22x80mm-be (vagy ennél kisebbe is akár) TB-okat lehetne tolni 2-3GB/s-es sebesség mellett akár. (W/R) Arról tényleg nem beszélve, hogy pl. a 4K/60FPS-en milyen igények vannak mind sebesség és tárterület terén. De nem, fizetgetjük a kisebb vagyonokat 256GB-s vagy nagyobb kártyákért. De lehet, hogy csak én nem látom jól ezt az egészet. Ettől függetlenül örülnék, ha nem kellene egy kisebb szatyor kártyával kínlódnom a polcon, hogy ezek közül akkor most melyik hova, milyen gépbe, mire jó, és esetleg mi van rajta még. :D. Az akciókameráimmal én "megállok" a 720p/50-60, vagy 1080p/50-60fps-nél, mert nekem ez elég és egyébként sem ebből élek, de már nekem is hiányoznak azok az eszközök, kamerák, amikkel nem kell ennyit kínlódni. Hanem csak rádugom a gépre és azt csinálok vele, amit akarok. Nagy sebességű USB kapcsolat, 128-256-512GB flash alapú tároló, amivel végre tényleg lehet dolgozni és ennyi. Gondolom, hogy aki ezzel keresi a kenyerét is, az ennek még fontosabb lenne. Vagy csak mazochista. :D.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#19) copass válasza green dude (#8) üzenetére


copass
(veterán)

minden profi szerződéssel melózik.
én beleírom, engem véd. ha beszarik valami akkor foghatom a fejem, ha beperel. mondjuk ezért jó a másodváz, megáll az első már veszed elő és nyomod tovább a másikkal.
"A megbízott(énafotós) megtesz mindent a biztonságos adattárolás érdekében (pl. adatmentés), de
nem felelős a szakszerűen használt eszközök (pl. SD kártya) meghibásodásából adódó
adatvesztésért (vis major)."

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#20) arnyekxxx válasza Geller72 (#18) üzenetére


arnyekxxx
(addikt)

Mennyivel nehezebb lenne egy flash alapú, belső tárhelyet is a gépbe rakn és ha az behal akkor mennyivel egyszerűbb elvinni a szervizbe mint kicserélni a kártyát 10mp alatt ott helyben.

(#21) copass válasza green dude (#13) üzenetére


copass
(veterán)

"Olyan fotós szolgáltatásait nem venném igénybe akinek mondjuk van 200000 a vázban és nincs valamilyen folyamatos backup."
ez nettó baromság!:D
1. a folyamatos backup idő, tehát addig akkor nem fotózik amíg megy a backup.
2. egy váz bármikor megállhat, ha 10k expó van benne vagy ha 100k is. ezért kell ugye másodváz.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#22) arnyekxxx válasza green dude (#13) üzenetére


arnyekxxx
(addikt)

A szerződéses dologban pongyolán fogalmaztam, de kibővítem.

Azt is írasd bele a szerződésbe, hogyha a fotós bentragad a dugóban az autópályán az esküvőre menet akkor garantáltan kiemelik helikopterrel és elszállítják a fotózásra.

(#23) Geller72 válasza arnyekxxx (#20) üzenetére


Geller72
(veterán)

Mintha nem lehetne hot swap alapú a flash tároló is, ezt most pont úgy mondod. :D. De ha dual lenne, akár flash+sd, vagy flash+flash, az is megoldás lenne. A redundancia biztosítva lenne. Egy kártyánál ez nincs.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#24) Geller72 válasza arnyekxxx (#22) üzenetére


Geller72
(veterán)

Ez nonszensz. Ennyi erővel lehet földrengés, cunami, aszteroida, megjöhet az anyós, akármi. :D.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#25) madgie válasza copass (#19) üzenetére


madgie
(titán)

Nekem is benne van ez, de fel sem merül, hogy ne dupla kártyahelyes gépet használjak. Tavaly is volt egy kártyám, ami kihullott, b@szhattam volna, ha nem ment mellé másikra.
És nem, a két váz nem opció erre (kettő van amúgy nálam mindig).

(#26) arnyekxxx válasza Geller72 (#23) üzenetére


arnyekxxx
(addikt)

A "belső tárhelyen " nekem nem azt jelenti, hogy az sd foglalat mellett van egy ssd foglalat is, ez lehetett a félreértés oka. Ez a gép nyilván nem azoknak készült akik igénylik a dual tárolást.

(#27) schawo válasza madgie (#25) üzenetére


schawo
(titán)

Az a baj, hogy semmi sem garancia semmire. Mindig előfordulhat totális adatvesztés, még ha 3-as backupod van, akkor is. Én nem fotózok, de nincsenek illúzióim, ezért is fogadom el a szerződésben az adatvesztésre vonatkozó tételt.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#28) green dude válasza aginor (#16) üzenetére


green dude
(tag)

Erről van szó! :R

(#29) 80hun válasza schawo (#27) üzenetére


80hun
(addikt)

Ennyi erővel semmire se legyen garancia a világon :)

(#30) green dude válasza copass (#19) üzenetére


green dude
(tag)

Persze, értem kell a szerződés, ezt nem is vitattam, hogy nem kell. Amúgy az meg egy érdekes kérdés, hogy bizonyítod a szakszerű használatot. Ne haragudj nem a szakértelmedet vitatom, csak érdekel.

Amúgy én ahogy észrevettem eddig a profi fotósoknál nem is igazából back up gép volt a másik, hanem különbözően felsetupolt volt mindkét váz. Persze aztán a táskában lehet volt egy váz pluszban. Persze a különbözően felsetupolt gépeknek is lehet egy szűk metszete amiben mindkettő jó ha éppen történik vmi.

(#31) madgie válasza schawo (#27) üzenetére


madgie
(titán)

Illúzióim nekem sincsenek, csak adatvesztéseim :D De abból hálistennek mindig csak egyvalami hullik ki egyszerre, egy kártya, egy gép, egy vinyó.

Persze belecsaphat a villám a gépbe meg belém is, de földhözragadtabb példa a megnyekkent SD kártya, aminek ott a backupja, ami életmentő.

(#32) tisn


tisn
(őstag)

ha az lenne a legnagyobb baj a hazassaggal, hogy elveszhetnek az eskuvoi fotok :D
phbol is puncik gyujtohelye lett

Gabika :-)

(#33) green dude válasza copass (#21) üzenetére


green dude
(tag)

Ne haragudj, de nem nettó baromság. :DD Amúgy nem vagyok fafej, ha meg tudsz győzni logikus érvekkel, igazat adok.

1. Az miért kiesett idő ha miután elkészült a kép, a háttérben a gép a belső memóriájából tol egy másolatot a második kártyára is? Vagy ha valamilyen rádióhullámmal küldi tovább a képeket? Ha a puffer megtelik úgyis várnod kell amíg a képek valamilyen százalékban onnan kiírásra kerülnek. Profi vázam még sosem volt, de szerintem ott is kell lennie valamilyen limitnek, még csúcskártyával is, de ezt te bizonyára jobban tudod.

2. Azt szerintem tudod, hogy minél jobban közelíted a tervezett! élettartamát a zárszerkezetnek annál nagyobb a statisztikai valószínűsége annak, hogy megadja magát. Persze, lehet 10 kép után is megadja magát, arra van a garancia. Be van "építve" a vételárba.

(#34) egoistus válasza 80hun (#29) üzenetére


egoistus
(tag)

Semmire nincs...fogadd el, és sokkal nyugodtabb leszel.

asse tom mi van sokszor, hát még most

(#35) green dude válasza arnyekxxx (#22) üzenetére


green dude
(tag)

Ezen jót röhögtem. :C

Amúgy a dugót elkerülendően ezért kell időben elindulni. Erre azt fogod írni, hogy jó de hát ha baleset van, akkor mi van? Lehet, hogy 1 órán át tart a mentés, lehet, hogy 4 órán át. Erre azt mondom, hogy az akkor pofáraesés, akkor ez van. :)

(#36) madgie válasza green dude (#35) üzenetére


madgie
(titán)

Menj online navival, az esetek nagy részében időben segít elkerülni a baleset miatt kialakult dugókat.

(#37) Viktor677


Viktor677
(csendes tag)

Egyébként a D5, talán jön hamarosan átdolgozva tükör nélküli verzióban!
Ami már profi kategória.
Na azon biztos lesz két memória kártya hely is...

https://www.dpreview.com/news/4180995169/nikon-s-president-confirms-a-d5-mirrorless-equivalent-is-in-the-works?utm_source=self-desktop&utm_medium=marquee&utm_campaign=traffic_source

(#38) arnyekxxx válasza green dude (#35) üzenetére


arnyekxxx
(addikt)

vagyis nem lehet mindenre felkészülni előre. Illetve persze lehetne, csak azt senki nem fogja megfizetni amennyibe a 100% kerülne.

(#39) copass válasza green dude (#30) üzenetére


copass
(veterán)

márkaszervíz ad neked szakértői véleményt, ha bíróságra megy a móka azt már nem igen lehet megtámadni.
persze mert nem kell átszerelni és gyorsan tudsz váltani, cserébe viszont krvanehéz és körülményes!:D
én speciel nagylátóval meglövöm amit kell, aztán átszerelem gyorsan és telével mazsolázok.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#40) myckie2 válasza 80hun (#14) üzenetére


myckie2
(senior tag)

1 millióért nem is a hobbifotósoknak.

"For every man there is a cause which he would gladly die for."

(#41) madgie válasza myckie2 (#40) üzenetére


madgie
(titán)

A Fuji nyilatkozta pár hónapja, hogy a GFX sorozatukat 70-80%-ban amatőrök veszik.

Szóval de, 1 millióért hobbiznak ott, ahol az egy millió annyi, mint nekünk a negyede.

(#42) sheratan válasza myckie2 (#40) üzenetére


sheratan
(titán)

Ez az olyan hobbifotósoknak való, akik elhiszik, hogy a jobb váztól jobban fognak fotózni.

(#43) hemaka


hemaka
(nagyúr)

Nem 4, hanem 5 FF Milcet gyártó cég van. :)

Nem rossz, a 2. slot hiányzik belőle, de majd jön nem sokára az is.

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#44) madgie válasza sheratan (#42) üzenetére


madgie
(titán)

A világ így működik... vagy szerinted jobb a kapás a hobbihorgásznak a milliós cuccal? Vagy az átlag motorosnak kell az 500 meg 1000 köbcenti? Bármilyen, társadalmilag normális értékrenddel bíró ember venne M-es BMW-t?

Mindenki arra költi el a pénzét, amire akarja... és (majdnem) mindenkinek van valami drága hobbija.

(#45) GadgetMAN


GadgetMAN
(csendes tag)

Sziasztok!

Nos, az én sztorim úgy kezdődött, hogy 2 évvel ezelőtt beszéltem a Sonyval. Ekkor ők azt mondták, hogy számukra a célcsoport az esküvői fotósok.... Hasonlóan, mint a Nikon esetében...
Jelenleg a MotoGP-n jómagam és kollégámmal egyedüli magyar permanent media passal vagyunk. A spanyol és olasz Nikon és Sony támogatásával. Szégyen?! Igen, az!!! Nem szeretném részletezni ezen eszközök tudását. Én nap, mint nap használom mindkettőt. És, hogy miért nem Canont? Mer egyszerűen ott, ahol a másik kettővel vaku nélkül befotózok, ott a Canon labdába sem rúg. És csak képzeld el!? 4 nap, Minimum 10kg/kéz. Részletezzem mennyit jelent egy 1kg-s vaku? Valamint tudásukat tekintve is mindkét gyártó az összes többi előtt van bőven.
Szerintem ez a CE márkaképviselet mindkét (Nikon/Sony) részéről egy vicc. Azt sem tudják, hogy a gépeik mit tudnak. Vagy sem. És magyarként spanyol és olasz támogatással... Erről ne mondanék véleményét...

Ja és magyar médium "ingyen" fotót akar?! Vedd meg akkor a minimum 20K €-s szettet... Nincs rá pénzed? Akkor meg ne reklamálj!!!!

Grazie NITAL! Gracias Nikon España!

(#46) anaqer válasza madgie (#44) üzenetére


anaqer
(veterán)

Plusz ami nekünk drága, az másnak inkább a "talán kicsit drágább, de biztos jobb is" kategória. Colin vagy Günther vagy Olivia nem fog csuklógörcsöt kapni egy vatta új FF MILC 2700 árától.

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#47) Dr.NX válasza Geller72 (#18) üzenetére


Dr.NX
(őstag)

Ez egyébként tök jó ötlet! Nekem tetszik!
Pártízezres telókban is van legalább 64 GB tárhely, flagshipekben meg 256-1024(!)GB, szóval egy sokszázezres/millás vázban nehogymár ne férjen el valamilyen mentőöv a kártya mellé.

Nexus 7 2013 eladó

(#48) Geller72 válasza Dr.NX (#47) üzenetére


Geller72
(veterán)

Mert ez egy racionális megoldás, reális igény. Szerintem. Kártyában már annyi szabvány/fajta van, hogy állítom a használóik töredéke nem is tudja, hogy ami nála van, az milyen. Ha megkérdeznék egy profi fotóst/filmest, hogy mondjon egy olyan karit, ami tudni fogja kiszolgálni a 4k/60FPS-videót, szerintem a legtöbb csak dadogna.
Óriási a káosz. Egy kártyán jó esetben van mondjuk ez az információ:microSDXC™ UHS-I U3 Class 10
Kösz b+. ez gyakorlatilag 3 szabvány kapásból tulajdonképpen. De lényegében ma már az, hogy sdxc, uhs-I, class 10 sem jelent semmit a nagy sebességű adatoknál. Mert önmagában semmit nem ér. Lehet ilyen kártyád, amire ez van írva, aztán nézel, hogy 4k/30fps-nél is már kalap kaki. Most már nem csak U1 van, hanem van mondjuk U3, de már ez sem elég info, hanem van V30/V60/V90..etc. Ember nincs, aki ezt észben tartaná. Nevetséges. Ehelyett lenne egy flash alapú cucc, ami bőven elég és kész. A legelső, sata3 szabványú, sima régi ssd-k is tudják/tudták az 500/500MB/s (vagy ennél is kicsit több) R/W sebességet. A mai napig elég lenne, mert sd kártyáknál 100-150MB/s körül járunk csúcsban, jó esetben, read.
(● 64 / 128 / 256GB ( U3 ): read speed: 95 - 100Mb/s, write speed: 80 - 85Mb/s
● 16 / 32GB ( U1 ): read speed: 85MB/s, write speed: 5-20MB/s)

Az 1.8"-os flash alapú tárolók simán elférnének egy házban. Lazán. Elvégre 4 és fél centiről van szó.
:U . És ma már nagyon olcsók is. 256GB SSD lazán 10k alá ment árban. (2.5"-Sata)
Sokkal inkább gyanítom, hogy ebben kartell jelleg van. Máskülönben az égvilágon semmi sem indokolja, hogy eddig nem került bele egyik gyártó egyik gépébe sem. Technikailag már egy olcsó digitális mindenesben is ilyennek kellene lennie.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#49) Geller72 válasza madgie (#41) üzenetére


Geller72
(veterán)

"Nyugaton" egy milla nem sok. A legtöbb embernek egy havi fizetés. Ezt tapasztalatból írom. Szakmunkások az iparban 18-22 eurót keresnek nettó. És ez ott, ahol én melózok, nagyon az alja. A francia kollégám napidíjjal együtt 5500-6000 eurót visz haza. Norvégban egy bolti eladó keres ennyit. Egy darus kezdő 8200-at euróban. Szintén nettó. Az egy milla itthon nagyon, de nagyon sok. Vagyis nem az a sok.. A sok ott kezdődik, hogy egy mérnök egy termelő fúrótornyon 130 ezret keres éves szinten. Neki az sem sok, mert ezért ott ennyit fizetnek.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#50) 80hun válasza Geller72 (#48) üzenetére


80hun
(addikt)

Azért nincs akkora kavarodás
Pár adatot megjegyezni már káosz?

Egyébként meg azért adják a használati útmutatót abban benne van mi kell a gépnek. :)

Belső tárhely minek?
Az sd a cf és most az xqd bizonyított és jó.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.