Hirdetés

2020. augusztus 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Blacksmith


Blacksmith
(csendes tag)

Hasznos írás, bár az invitel kivehető igazándiból a listából, a vodával való szoros parnertsége miatt.

(#2) AMD ehog válasza Blacksmith (#1) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

Az invitel Többször is hangúlyozta, hogy a negyedik licenszet megvenné. Ezért került bele a listába, és nem egy kis cégről van szó (Ld. Telekom 4)

(#3) copin


copin
(őstag)

Van arra lehetőség, hogy 2 szolgáltató érkezzen?

(#4) AMD ehog válasza copin (#3) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

Van, igen, most 2 spektrumot írtak ki. Én most csak a jelenlegi 3 szolgáltató potenciális közvetlen konkurenseiről írtam, de emellett most kiírtak egy másik tendert a 450-es sávra. De szerintem valamelyik biztos sikertelen lesz.

(#5) copin válasza AMD ehog (#4) üzenetére


copin
(őstag)

A 450-es marad GSM, vagy visszajön az NMT? A 450-re miért érdemes pályázni? Azért kérdezem ezt, mert ez a frekvenciát itthon nem használják és így nekem, ez inkább hátránynak tűnik. Lehet egyáltalán ugyanazt az átjátszót használni vele, mint a 900/1800-asnál?. Hol van még Európában olyan szolgáltató, amelyik ilyen helyzetben (késéssel, telített piacra) érkezett és nem ugyanazt a frekvenciát használta, mint a piac addigi résztvevői. Volt ilyen és meg tudott maradni? Egyáltalán, a frekvencia fontosságát jól állítom be?

Még valami, a frekvencia osztásos rendszerben, 1 frekvenciát használhat-e több szolgáltató? Igaz hogy a frekvenciákat nem azonos áron kapják meg?

(#6) AMD ehog válasza copin (#5) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

Az NMT a múlté. (Igaz, a 06-60-as előhívó valószínűleg megint előjön) A 450-es frekvencián lehet CDMA-t üzemeltetni, ilyen van Csehországban (u:fon) és Romániában is (zapp) A 450-el kevesebb átjátszóállomással le lehet fedni az országot, mint 900-zal, így ezzel a szolgáltatóval a vidéki települések járnak jól. Ez a hálózat nem kompatibilis a 3ggp (GSM/UMTS) hálózatokkal.

A fent említett u:fon 120 százalékos telítettségnél lépett a Cseh piacra.

Egy frekvenciát használhatnak többen is, pl. belföldi roaminggal.

(#7) szki


szki
(őstag)

A T-Mobile marad piacvezető, és marad a versenytársaknál drágább. Idén mégis erősen csökkentek a tarifák a versenytársak nyomására.
Szóval van épp elég verseny. A 4. szolgáltatónak sokat kellene befektetnie, ami nem fog hamar megtérülni. Csakis tőkeerős cég tehetné meg, melynek komoly nemzetközi hálózata van (és még kap hitelt a bankoktól). Viszont akkor sem lesz versenyben a nagy volumenű nemzetközi tenderekben, mert a T-Mobile (FreeMove) és a Vodafone a nyerő.
A hazai piacon meg ilyen gazdasági visszaesés mellett nem lehet egy új mobil szolgáltatónak egyhamar nyereségesnek lennie. Mindenki visszafogja most egy jópár évig a kiadásokat!

(#8) AMD ehog válasza AMD ehog (#6) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

-

[ Szerkesztve ]

(#9) AMD ehog válasza szki (#7) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

150 000 előfizetőnél már nyereséges lenne Magyarországon egy szolgáltató. A szlovák o2 esetében 400 000 előjelentkezett volt az indulás előtt, és ennek a szolgáltatónak a nyeresége hónapról-hónapra +10%.

[ Szerkesztve ]

(#10) szki válasza AMD ehog (#9) üzenetére


szki
(őstag)

Szlovákia<>Magyarország!
Ha jön is egy 4. szolgáltató, akkor kezdetben azok fognak átpártolni, akik nagyon árérzékenyek, és havi 1000-2000 Ft-ot költenek mobilra. Hát ebből nem lesz évi 10% profit sehogy.
Ha meg mégis valami komoly céges flotta menne az új szolgáltatóhoz, akkor az meg csak a hűségidő végét várná, hogy megszabaduljon tőle! De komoly (több ezres SIM) flottákat nagyon nehéz akvirálni. Bár a Voda épp mostanában bukott többet is (pl. Posta)

Akinek meg van pénze, és komoly hasznot hoz a szolgáltatónak az képes rá, hogy marad a helyén.
Lásd: 2 éves hűség mellett 16eFt/hó bevállalás iPhone miatt!)

(#11) Wise


Wise
(tag)

Remélem az O2 jön :) bár ez nálam érzelmi indíttatású mintsem logikai :)
Az Arsenal miatt :)

(#12) total90


total90
(veterán)
LOGOUT blog

A VIP mobile Vodafone egyik kis ága....

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#13) AMD ehog válasza total90 (#12) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

a VIP csak partnerhálózat, a Vodafone-nak nincs tulajdonrésze benne.

(#14) copin válasza total90 (#12) üzenetére


copin
(őstag)

Én úgy emlékszem, a horvátoknál a Vodafone bevásárolta magát a Vip-be, de erre utal az írás is. A kettő nem ugyanaz, legalábbis nem emlékszem ilyesmire.

(#15) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

a Pannont, ami akkor az egyetlen olyan cég volt, ami nem volt nemzetközi. - tudtommal a Pannon a norvég Telenor tulajdona és leányvállalata

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#16) AMD ehog válasza Lenry (#15) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

Nemzetközi Brand - lehagytam a második szót, ezt kijavítottam. akkoriban a nevén kívül még az arculata sem volt nemzetközi, és a GSM végződés is amolyan gagyi hatást keltett. A szolgáltató csak a Telenor-arculat felvétele után indult meg a fejlődésnek.

Akkor jött rá a Telenor, hogy egységesíteni kell a márkát, és ezt sikerrel meg is tették.

(#17) Bog


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Volt már tender korábban is.

Senki sem nyert.

Tartok tőle, hogy most is így lesz, de ne legyen igazam. Ráférne a piacra egy kis vérfrissítés, de:
1. Ez egy 117%-os piac. Elég nehéz lenne új ügyfeleket nagy számban behúzni.
2. Ki kell építeni egy hálózatot. Ez egyrészt nem olcsó móka (mondjuk egy majdnem fullos 3G hálóhoz úgy 1500 torony kell, darabja alsóhangon 20 misi), másrészt nem kevés idő a tervezés-engedélyeztetés-építés-üzembehelyezés műsor.
3. A szakembergárda. A hazai mobilos szakemberek száma véges. A három nagy szolgáltató között így is igen csinos átjárás van emberállomány szempontjából, kérdés az, hogy egy negyedik magához tudja-e majd csábítani a legjobbakat.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#18) webdeejay


webdeejay
(aktív tag)

Na tökre jó lenne egy negyedik mobilszolgáltató. Bár lehet, hogy felesleges lenne a fentebb leírtak miatt, de ha jó áraik lennének és tényleg nagy cég lenne akkor lehet, hogy lenne esélye itthon.

(#19) Blacksmith


Blacksmith
(csendes tag)

Azért lássunk tisztán: mitől tudna egy negyedik cég olcsóbban szolgáltatni mint a mostaniak - mondjuk ugyan akkora lefedettséggel, üzletekkel és alkalmazottal?
Hogy az első években padlóra nyomják az árakat, előnytelen szerződésbe hajszolják a váltani kívánó ügyfeleket, aztán addig emelnek, amíg nem szégyellik.

Azzal sem értek egyet, hogy a nagy versenyben a jelenlegi szolgáltatóknak is lépniük kell. Mert ugyan reagálnának ha nagy a nyomás, színes-szagos akciók meg minden, de az ügyfelek megtartására foganatosított befektetéseket akkor is az ügyfelek fogják megfizetni.

Szóval hosszútávon úgy látom, a kisemberek mindenkép veszítenének az üzleten.

(#20) DarkByte


DarkByte
(addikt)

A 450Mhz -es tartomány felszabadítását úgy tudom már jó ideje igénylik a jelenlegi szolgáltatók is. Az biztos hogy ebben a sávban a mobil internet lefedettségét jelentősen lehetne növelni. Nem volna rossz ha egy független csak mobilinternet orientált szolgáltató lépne piacra (mint ahogy az a cikk alapján a Three esetében teljesülne), ezzel tovább bolygatván a most megint leült netes állóvizet. A 3G, LTE hálózatok véleményem szerint azok ahol rövid idő alatt még nagy hasznot lehetne húzni, hangszolgáltatás alapon maximum egy nagyon agresszív árképzés (főleg prepaid fronton) tudná ezt megváltoztatni.

(#21) csibor


csibor
(őstag)

Már amennyire ismerős vagyok az Invitel nagyon akar saját mobil hálózatot.A gerinchálózata éppen megvan hozzá.

(#22) dew28


dew28
(tag)

namost akkor en jol gondolom, hogy a 450MHz-es frekivel nem kompatibilisek a mostani telok?

(#23) E-Maxx válasza DarkByte (#20) üzenetére


E-Maxx
(tag)

Mo-n nem élne meg csak mobilnetet szolgáltató cég.
Itt, ahol a legtöbb embernek a telefonszámlája maximum 3ezer ft, ebből is előfizu díj, emg egy-két sms van benne, a lakosság kb 4-5%-a használná a mobilnetet.De még annyi sem valószínű.Ha lenne rá igény, már rég ki lenne építve, de se igény nincs, se kultúra, se pénz rá.
Mivel egy kis 2-2.4"-os kijelzőn semmit nem lehet elérni, egy drágább telefon is kell a mobilnethez, pl egy htc, iphone, stb, de n95 pl már nem elég.
Na most egy ilyen telefon alaphangon is a szolgáltatónál 80.000 lenne, plusz előfizu, ami megint nem kevés.Erre nem sok ember van berendezkedve...
Komolyabb telefonoknak a nagyobb része úgyis sötétebb bőrű, vagy épp' bőrfejű embereknél van, aki telefonáláson kívül semmire nem használja, mert az értelmi színvonala kevés ahhoz hogy pl. egy weboldalt bepötyögjön, és ott elolvasgasson. Újságírók, meg egy-két üzletember aki fogékony lenne a dologra(meg persze a divat emberek, akik pl divatból vesznek iphone-t...).Nah ebből nem élne meg egy mobilszolgáltató.

# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #

(#24) commanDOS


commanDOS
(senior tag)

Szerintem meg annyira szaporodnak a sziphonok, hogy lecsap az ATn'T :DD
("and" jelet nem komálja a billencsem)

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#25) DarkByte válasza E-Maxx (#23) üzenetére


DarkByte
(addikt)

Gondolj vidékre ahol közel sem mindenütt van vezetékes internetre lehetőség, a műholdas internet drága, a WiFi kiépítése a szolgáltatónak nem megtérülő, a WiMAX pedig még sehol sem tart. Az ilyen helyeken keresnék ezeket a szolgáltatásokat ha azt jó árazásban lehetne igénybe venni. (márpedig a 450 Mhz -es sáv elég nagy területek lefedését tenné lehetővé hogy az még megtérüljön) Bár nem árulnak el adatokat a szolgáltatók, de az elmúlt időszak hírei alapján a mobilnet igenis sikeres próbálkozás volt, különben nem fáradoznának ilyen agresszíven a hálózat építéssel (a többszöri adatkorlát emelést nem is említve). Valószínűleg az általam képzeltnél is többen választották olyanok a mobilnet -et akinek egyébként lehetne otthoni vezetékes elérhetőségük, de vagy laptoppal rendelkeznek vagy egyébként sem töltögetnek szinte semmit (vagy alternatív módon megoldják) és így kényelmesebb az egészet kezelniük. Aztán a T csoport is most reklámozza a vezetékes net + mobilnet kombó opcióját, ez is mutat valamit.

Én immáron 1,5 éve mobilnetet használok itthon, mert egyrészt rá vagy kényszerülve, másrészt leszámítva az adatkorlátot (5GB) teljesen korrekt elérést biztosít, a régi albérletemben a WiFi sokkal rosszabb volt mind rendelkezésre állásban, mind sebességben. Ha nem töltögetek vele nagyobb dolgokat (pl. film), és nem nézek/hallgatok nonstop streaming tartalmat, bőven elegendő egész hónapban.

Szóval szerintem egy okos üzleti konstrukcióban igenis megvolna a helye.

[ Szerkesztve ]

(#26) dddd4


dddd4
(tag)

(#27) dddd4


dddd4
(tag)

Gondoljunk csak bele, mi történt amikor megjelent a Voda. A Westel 900-al drágán lehetett telefonálni, ezért még sokan a Westel 0660-at használták. Sokan használták még a vezetékest is. De a Voda olcsóbb lett, mint a 0660. Ezért a Westel 900 elkezdte csökkenteni az árait. Ekkor a 0660 elkezdte rohamosan veszteni az ügyfeleket. A vezetékes hálózatok is veszítettek, egyre több mobil. 2002-ben abbahagyta a 0660 a készülékforgalmazást. 2003 június 30-án végleg kikapcsolták. Azóta folyamatosan csökkennek a vezetékes előfizetők, és egyre több mobil van. Ha most jönne egy új, akkor valszeg még olcsóbb lesz a telefonálás, és a kábeles internetet lehagyná szép lassan a mobil. Ez különösebben akkor lenne veszélyes a kábelnetre, ha a 3 jönne, vagy lenne 450 MHz-s net.

(#28) azdie


azdie
(csendes tag)

Nagyon hasznos írás.

(#29) joghurtoskan


joghurtoskan
(csendes tag)

jó írás, ez a téma nekem is felkeltette az érdeklődésemet, remélem bejön valami nagy hal és felkavarja az állóvizet.

joghurtoskanál lennék elméletileg, csak túl hosszú lett a nevem és kérdezés nélkül levágta :) de így sem értelmetlen...

(#30) tothm


tothm
(őstag)

Szerintem O2 vagy/és Orange lesz!!! Egyébként nem tudjátok milyen lesz a hívószám, csak érdekességként!? Jah és kb. milyen induló árak lesznek szerintetek?

(#31) AMD ehog válasza tothm (#30) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

Valószínűleg 0660 újra fel lesz használva:)

(#32) tothm válasza AMD ehog (#31) üzenetére


tothm
(őstag)

Az jó...

(#33) AMD ehog válasza tothm (#30) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

Az árak: Az egyik meg nem nevezett jelenlegi szolgáltató prepaid csomagjában lévő 90 forintos csúcsidejű hálózaton kívüli percdíjánál biztos olcsóbb lesz (elsősorban a Prepaid ügyfeleket szívja majd el.)

[ Szerkesztve ]

(#34) tothm válasza AMD ehog (#33) üzenetére


tothm
(őstag)

Talán majd én is átlépek, mert a mostani p.nnon elég drága! Egy perc 39 ft...

(#35) AMD ehog válasza tothm (#34) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

a legelején lesz érdemes :))

(#36) tothm válasza AMD ehog (#35) üzenetére


tothm
(őstag)

Kb. mikor jönnek?

(#37) AMD ehog válasza tothm (#36) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

Ha egyáltalán pályázik valaki, ez még nem biztos, most a gazdasági válság miatt ez nem 100%.
-Decemberben kiderül, hogy ki a győztes, de a válság ezt átteheti január végére.
-2 éven belül kell elindulni, de ez marhaság, mert ennyit ki várna?
-Meg kell egyezniük, hogy ki legyen a belföldi roaming partner, ki legyen a hálózati beszállító, ezután ki kell alakítani a kezdő hálózatot.
-Ez körülbelül a régióban 3-5 hónap volt, tavasszal vagy nyár elején indíthatják a szolgáltatást.

(#38) tothm válasza AMD ehog (#37) üzenetére


tothm
(őstag)

Az nem holnap lesz... Köszi! :R :R :R

(#39) rekid


rekid
(őstag)

Hmm. Jo iras.
EMlekeztek, mikor bejott a voda inditott egy rock'n'Roll elofizut amivel hetkoznap este 8 utan es hetvegen ingyer beszeltel halozaton belul....
Na az ilyen elofizus kartyak aranyat ernek most. :) Ezert lesz erdemes az elejen megcsipni egy hasonlo akciot.

Gyáva népnek nincs hazája!

(#40) Jégkokó


Jégkokó
(veterán)

Én azt nem értem, hogy kezdet kezdetén volt a 450 mhz, és ezután lett a 900 meg 1800, viszont ha lehetne használni a 450 et, akkor miért hagyták teljesen a szolgáltatók?Meg tudtommal a mai telefonok már nem igazán képesek a 450 mhz es tartományban működni.

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#41) rekid válasza Jégkokó (#40) üzenetére


rekid
(őstag)

Azert mert a 450 Az NMT
900 Mhztol GSM.
Mas technika.
Tömör proffeszor. Köszönöm. :D

[ Szerkesztve ]

Gyáva népnek nincs hazája!

(#42) AMD ehog válasza rekid (#41) üzenetére


AMD ehog
(aktív tag)

Most már a 450 az nem NMT hanem CDMA lesz (valószínűleg)

(#43) rekid válasza AMD ehog (#42) üzenetére


rekid
(őstag)

persze, mobil internet lesz rajta.

Apropo!

Lenne otthon egy 2110 es nokiam mukodik is meg minden csak epp simem nincs hozza. (ujaknak mar mas fesz kell) Asszem a regieg meg 5 voltrol mentek ezaltal a simememmel nemtudom hasznalni pedig nagyon szeretnem. :)) Nincs valakinek regi sime? MEgvennem. :)))
Egyebkent van nokia 440em is az meg 450 en ment :)

[ Szerkesztve ]

Gyáva népnek nincs hazája!

(#44) Jégkokó válasza dddd4 (#27) üzenetére


Jégkokó
(veterán)

Én nem kiabálnám el, hol van még az , amikor mobil net eléri a vezetékes internet sebességét? Egyelőrre még csak a 7.2 megabites maximális letöltés érhető el vele, az is csak néhány helyen, a legtöbb településen 512-5 megabit körül mozog a sebesség, ami bizony sok mindentől függ.

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#45) rekid válasza Jégkokó (#44) üzenetére


rekid
(őstag)

A 7.2 elmeleti sebesseg gyakorlatban nyugodtan felezd. :) barhol :) ugyhogy total igazad van nagyon sokara lesz meg mire az eterbol jovo net kivaltja a foldbol jovot. :)

Gyáva népnek nincs hazája!

(#46) DarkByte válasza Jégkokó (#44) üzenetére


DarkByte
(addikt)

[14,4 Mbps-t tesztelt a Vodafone]
[21 megabites eHSPA hálózat készül]

Egy-két év és itt lesz az országban a technológia szerintem. A 3G is nagyon korán bejött hozzánk, a HSPA pedig még a HSPA+ technológiával (ami ugyanabban más mint a 802.11n -es WiFi a 802.11b -hez képest: több antennát használ) tovább javítható 42Mbit/s -ig. [Wikipedia: Evolved HSPA] Egy új szolgáltatónak szerintem érdemes új technológia kiépítését megfontolnia mert igaz kezdetekben nagyobb a költsége de utána az átépítést megspórolhatja. (ugyanezt teszi most a maga kategóriájában az Antenna Hungária az MPEG-4/AVC formátumú DVB-T sugárzással)

(#47) Jégkokó válasza DarkByte (#46) üzenetére


Jégkokó
(veterán)

Nagyon szépek ezek a számok, csak éppen sok esetben közel sincsen a valós értékekhez. A mulltkor olvastam az index mobil net cikjét, ahol 2 ember körbejárta az országot és lemérték a mobil net sebességét, és csak néhány helyen volt elfogadható a sebesség, mig a legtöbbnél nagyon gyér volt.

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#48) DarkByte válasza Jégkokó (#47) üzenetére


DarkByte
(addikt)

Ez természetesen igaz. Az elméleti maximum azt jelenti hogy annak átlagban a felét tudja teljesíteni (sőt inkább maximum). Az említett cikket olvastam; én mobil környezetben nem használtam a modememet, de telepítve, jó jelerősséggel 3.6Mbps -os módban a sebesség felét az esetek 90% -ban hozza. Az újabb formátumok azért csak javítanak a sebességen, mégha akkor is csak az elméleti maximum felét tudják biztosítani legjobb esetben (sőt ez biztosan így is van).

(#49) Sas madár válasza Jégkokó (#47) üzenetére


Sas madár
(őstag)

Nem olvastam még a mobilosok net csomagjában mit írnak az apró betűben de ott szokták a "kutyát elásni" ugyanis nemrég véletlen beleolvastam a upc mellékleteibe és döbbenten tapasztaltam amiért fizetsz annak a sávnak csak az 1!4ét garantálja a többi csak "lehet" ha szerencséd van.

Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

(#50) AMD ehog


AMD ehog
(aktív tag)

Mi történt itt? Mobilinternet-gyorsasági fórummá vált a negyedik szolgáltató fóruma?

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.