Hirdetés

2019. október 17., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Reggie0 válasza Tetsuo (#50) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Van 100 ami flottul mukodik, csak nem az olcsot kell venni :) Azaz azt is lehet, csak ki kell tapasztalni mi a jo. Amit irsz azert nem jo, mert a szabad versenyt korlatozza, aminek sokkal nagyobb a tarsadalmi kara, mint az altalad velt haszon.

(#52) M@cika válasza King Unique (#41) üzenetére


M@cika
(őstag)

Szerintem ez sajnos nem igaz, bármennyire is szeretnénk. A kínálat zöme lassú xar, hiába van kék csatival szerelve a sebessége a béka alatt van. Majd' minden árlistán erősen koncentrálva kell vadászni a normális adatátviteli sebességgel bíró darabokat.

Nasit a kis fehér medvének!

(#53) King Unique válasza M@cika (#52) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Igen, de ez nem egyenlő azzal, ami említve volt, hogy csak USB 2.0-sak lennének. Meg inkább a pendrive-oknál téma ez, ott silány adatátviteli sebesség szempontjából a kínálat egy része, hiába az USB 3.X felirat. Ellenben egy külső HDD USB 3.0-n is kb. hozza azt, ami egy merevlemeztől elvárható. Az USB 3.X külső SSD-k meg eleve gyorsak, azoknál nem nagyon lehet panasz a sebességre. Max. a PCIe NVMe típusokhoz kevés jelenleg még az USB 3.1 Gen 2 is, azokhoz jelenleg Thunderbolt 3 kell, hogy nagyjából ki lehessen használni azt az adatátviteli sebességet. Meg majd azokhoz fog jól jönni az USB4.

[ Szerkesztve ]

(#54) Tetsuo válasza Reggie0 (#51) üzenetére


Tetsuo
(tag)

Hát, nem hinném, nem vagyok kapitalizmus-párti, de ez egy más téma...
Szerintem ahogy a biztonságnak meg kell felelni, úgy lehetne - a szabad piacot nem korlátozva - befolyásolni az aktuális szabványokat, illetve a fejlődés menetét.

(#55) Reggie0 válasza Tetsuo (#54) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

A fejlodes megy magatol, csak neked lassu, de nem jo azt eroltetni. A gazdasagossagot nem lehet megeroszakolni.

(#56) M@cika válasza King Unique (#53) üzenetére


M@cika
(őstag)

Igen, leginkább a pendriveokra gondoltam. Külső hdd van nekem is egy adata, az hozzá a 100 megás írást is ha jó kedve van. SSD-t nagyon visszafogja az USB jelenleg.

Nasit a kis fehér medvének!

(#57) Dragon3000 válasza M@cika (#56) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Több éves usb3as házamban ment a 850 evo 350-400MB/s-kel, szerintem nem olyan rossz. A pendrive-os más kérdés, ha nem a szar olcsót veszed, akkor találhatsz jót, pl SanDisk ultra dual drive 64GB-os verzióra mindig ment 100MB/s-kel a másolás, ami szerintem nem rossz és még bőven a megfizethető kategóriában van, de ha nagy sebesség kell, akkor egy usb ház és bele egy ssd.

(#58) zizidor válasza M@cika (#56) üzenetére


zizidor
(aktív tag)

"SSD-t nagyon visszafogja az USB jelenleg."

Elég nagy a szórás a sebességekben, de egy SATA3-as külső SSD és egy USB3 port nem rossz kombó (5-6 Gbps). Még arra is tökéletes, hogy arról fusson az operációs rendszer (Linux).

(#59) zizidor


zizidor
(aktív tag)

Úgy általánosan megy a sz*rkeverés az USB-vel.

1. Csatlakozó. Legalább 7-féle (hirtelen ennyit számoltam össze) USB csatlakozópár létezik. A Type-C végre egy olyan megoldás lenne, ami lehetőséget ad egységes csatlakozásra, a régebbi (USB3 előtti) eszközöknek is, de nem nagyon terjed.

2. A verziózás. Teljesen jó volt a 2.0, 3.0, 3.1 stb. jelölés, szerintem abszolút egyértelmű volt. Az, hogy egy régebbi szabványt átneveznek egy újabbra, és ettől függetlenül, generációkkal jelzik a változást, annak se füle, se farka. Ennyi erővel az 1.1 is lehetne USB 4.0 Gen -5. Agyatlan és követhetetlen a jövőre nézve is.

3. Generációzás. Ki a f***t érdekel, hogy az USB 3 milyen átvitelt vagy hány lane-t használ? A többség azt sem tudja, hogy mit jelent, képtelen értelmezni a "Gen 2x2" jelölést.

Bónusz: Az interfész típusából még nem következik az átviteli sávszélesség (csak a maximális). Egy "USB 3.2 Gen 2x2" eszköz is lehet lassú mint a dög.

(#60) King Unique válasza M@cika (#56) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

A külső HDD-knél is függhet többek között magától a külső házban lévő HDD-től, hogy mennyit tud USB 3.0-n, lehet az pl. 200 MB/s is, ott nem az adott USB 3.X szabvány fogja korlátozni a sebességet.
A külső SSD-knél max. az NVMe SSD-ket fogja vissza jelenleg az USB, mint már említve volt, de a SATA-s típusokat eleve nem. Vagy max. csak az USB 2.0, meg részben az USB 3.0, de az utóbbinál is a szabvány 450 MB/s gyakorlati maximuma nem sokkal van lemaradva attól, amit SATA-n tud (kb. 550 MB/s) egy ilyen SSD. Az USB 3.1 Gen 2, USB 3.2 (Gen 2x2), meg majd az USB4 (Gen 3x2) viszont eleve nem téma, azok bőven többet tudnak, mint amit egy SATA3-as SSD.

[ Szerkesztve ]

(#61) Tetsuo válasza zizidor (#59) üzenetére


Tetsuo
(tag)

Pontosan. Ezt kellene mind felszámolni, és új, tiszta lappal indulni. Ahhoz viszont a szabványokat a piacgazdaság "felett" (mondjuk államok együttműködése révén, mint más szabványok esetében) kellene meghatározni.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.