Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richard!
addikt
Na pont egy ilyet kerestem
Maszkimális tiszetl, hogy megcsináltad

-
Vladi
nagyúr
Régebbi kártyát akarok venni, és .... úristendehasznos teszt!
Köszönöm GAI!
Nemtom anno hozzászóltam?

-
Lesy
csendes tag
Szívesen látnék egy frissített tesztet gtx 10xx és rx 4xx rx 5xx kártyákkal.

-
volgabi
csendes tag
Szuper kis teszt. Gratulálok hozzá.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Beszéltem egy ismerőssel, szerinte azért van ez az anomália, mert régi lap nem elég intelligens, és csak *16 módban hajlandó működni a *16 foglalatban, míg az új lap lehet több módban is elindul.
Adtam neki még régen egy rossz 4870-et, arról cserélné ki az alkatrészt, szerintem egy 500-as vagy max 1000-es lenne a javítás. -
envagyok
veterán
-
válasz
envagyok
üzenetére
hát egy ilyen kis alkatrész visszaforrasztásához nagyon nagy kézügyesség/tapasztalat és precíziós páka kell szerintem... én legalábbis biztosan nem lennék rá képes
De több mint valószínű, hogy ez okozza a hibát. Lehet, hogy van amelyik alaplap kényesebb rá, van amelyik kevésbé. A 4x-es foglalatban pedig azért megy, mert a sérülés távolabb van, mint ahol a 4x-es csatlakozó érintkezői véget érnek, vagyis lényegében a hibás szakaszon már nincs bekötve a kártya abban a foglalatban. -
envagyok
veterán
Táp nem lehet, mert a 110-es gépben is az a táp volt használva, ott működött, sőt régen azt a tápot xeonnal is húztam, és voltak áramzabáló vga-im, illetve a másikfoglalatban működik rendesen.
Akkor ezek szerint az alaplapban van védelem.
Azt lehet valahogy szabályozni?
Zárlat nem lehet, mert akkor a firegl sem menne.
A GTX960-at is beraktam az első slotba, az elindult.Szóval a 110-es lapban megy a 4890 és a gtx960 is, míg a 975x-esben csak a gtx960 megy az első slotban is, a 4890 csak a másodikban

Megnéztem az alaplapon a feliratot.
Az első foglalatra az van írva hogy 16* 75W+ ext75W graphic, a másikhoz pedig 4* 75W
Viszont a kártyáról hiányzik egy alkatrész onnan ahol mondtad.
Mit kell oda venni szerinted? Mert akkor felforrasztok egyet.Mindjárt visszateszem a 110-es 1151-es gépbe, hogy milyen módban fut ott.
-
envagyok
veterán
Milyen egyéb tápellátási hiba szokott előfordulni?
A 4890-ben 2*6 tűs plusz csatlakozó van, szerintem sokkal többet nem szívhat a pcie foglalatból mint a firegl.
Annyi van egyébként, hogy gép bekapcs, 4890-en felvillanak a vörös ledek, és már kapcsol is ki. Utána automatán bekapcsol, és le újra és újra.
És ezt csinálja végtelen bootloopban.
Nem lehet bios hiba?
A 4890-es vga kártyát kipróbáltam egy másik pc-ben is, 1151-es 110-es chipset, abban tökéletesen elindult a 16 szoros pcie foglalatban, játszottam is vele egyet.
Táppal is szórakoztam, hátha az a hiba, átraktam a 110-es lapból a tápot, de ua.
460-as 525-ös tápok vannak, mindegyikkel ugyanazt csinálja. -
válasz
envagyok
üzenetére
Olyan szokott viszonylag gyakran előfordulni, hogy a kártya hátoldalán, közvetlenül a PCIE csatlakozó fölött sorakozó apró alkatrészekből letörik egy (vagy több), és ilyenkor a kártya csak adott (a letört alkatrész előtti épp hosszúságnak megfelelő) PCIE módban hajlandó működni. Láttam már ilyet, igaz ott a kártya 16x-os slotban is elindult, de csak 4x-es módban volt hajlandó működni. Szóval nézd végig a kártyát, hogy nincs-e rajta sérülés. Másik lehetőség, hogy az adott foglalat kontakthibás, vagy egyéb tápellátási hiba miatt a 4890 elég magas energiaigényét nem tudja kiszolgálni, de a jóval kisebb étvágyú FireGL kártyát még meghajtja.
-
envagyok
veterán
Egy kis gondom van csak, de ettől függetlenül működik rendesen.
Szóval a 975x-es lapon van 2 pcie 16-os foglalat, de a második csak 4-es módban működik.
Az ATI HD 4890-et berakva az első 16-os slotba (16*) nem indul el a gép, folyamatosan újraindulgat, még a biosig sem jutok el.
A másik *4-es slotban simán elindul, és működik is rendesen, de csak 4 pcie szálat használ.
A foglalat jó, mert másik vga-t behelyezve a *16-os fogllalatba működik (FIREGL V3350-el próbáltam)Tud valaki erre gyógyírt?
-
envagyok
veterán
Na teszteltem,
Intel Core 2 Duo E6420 2.13GHz Dual-Core proci, 3GB DDR-2 533, ATI HD4890 1GB VGA
Minden fullon 10v10 50-60fps
A proci magok 60-70%-on futnak.A pentiumos gépet sajnos elcsesztem teszt közben, így csak ezzel tudtam próbálni.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog futni rajta minden.
World of tanks is fullon elmegy 30-40fps-el. -
dugo_
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Pentium Dual =/= Core2Duo
Hülyeség az ilyen általános benchmark, de ha ezalapján választasz egy ~3000 pontot gurító procit, az úgy már valószínűleg jó lesz az elmegy kategóriába:
https://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php -
válasz
envagyok
üzenetére
nem (csak) a 2 mag a baj ott, hanem a CPU architektúrája. A Pentium D gyakorlatilag egy 2 magos Pentium 4, ami már erősen koros. Persze ettől még nem kizárt, hogy valahogy eldöcög rajta a játék, de csodákat ne várj. Ha az alaplap kezeli, akkor érdemes egy Core2 Duo-ra váltani, hatamas előrelépés lenne (még akkor is, ha az órajel egyébként kisebb lesz).
-
dugo_
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Felőlem kopizhatsz ilyeneket, 2012-ben biztos igaz volt, de azóta eltelt 5 év, a játéknak hónapról hónapra nagyobb gépigénye van.
HDD space 4GB LOL, 15 gigát foglal a játék ebben a percben...Core2Quad alá nem érdemes menni használtan, de még az is csak a minimumot üti meg ideig-óráig.
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Én a gyereknek szeretnék összedobni valami nagyon belépő játékgépet.
Egyelőre úgy néz ki, Pentium D 2*3Ghz-es a proci, 775-ös lapban 4GB rammal.
Ehhez keresem az ultimate VGA-t
Viszont amit kicsit hiányolok a cikkben, pl az, hogy fogyasztás szempontjából mi a helyzet.
Érdemesebb inkább fiatalabb alsókategóriás vga-t venni, ami fogyaszt 40-50 wattot, és nagyjából ugyanazt tudja, amit a pár generációval korábbi 150-200 wattot fogyasztó párja, és árban is hasonló.Ott van pl az R7 250 radeon, ami 11 körül kapható, még garis is van belőle hasonlítva Radeon 5850-el, ami mondjuk 20%-al erősebb, de 60watt helyett 120 wattot fogyaszt pluszba, amihez erős táp, plusz 6-os csatlakozók, stb kell.
Vagy ott az r7 360, amit kb 20 körül vesztegetnek aprón, de az kb 60-70%-al többet tud, mint az 5850, és nem fogyaszt annyit sem.
Szóval CS:GO- hoz kellene olyan kari, ami azért fhd-ban karcolja a 60 fps-t, de a lehető legkedvezőbb áru/fogyasztású.
Mit tudnál javasolni? -
válasz
Pista622
üzenetére
Ez nagyban függ attól, hogy mennyi pénzt szánsz a dologra. A 8600GT nem túl erőteljes kártya, így akár egy 8800GT-vel is sokkal nagyobb sebességet kapnál, vagy pl egy ATI HD4850-el. Túl erős kártyát viszont nem érdemes venned, mert a proci sem egy erőmű. Valamilyen erősebb, de nem csúcskategóriás dx10-es modellt lenne érdemes választanod, lehetőleg olcsón. Esetleg ha a procit ki tudod cserélni erősebbre, mondjuk egy Core 2 Quad-ra, akkor már VGA-ból is mehet bele valami erősebb példány, pl GTX 460 vagy HD 5770
-
Pista622
tag
válasz
Csokishurka
üzenetére
Sziasztok! Nagyon jó ez a cikk.köszönöm a szerzőnek.Szerintetek az alábbi konfigba milyen vga-t érdemes rakni? Intel Core Duo E2180,4gb Ram ,gigabyte g31-esl2? Jelenleg 8600Gt van benne.De valamivel jobb kellene .Előre is köszönöm.
-
válasz
Csokishurka
üzenetére
Annyit megér. A 4850-nél erősebb lesz, és kevesebbet is fogyaszt.
-
válasz
Csokishurka
üzenetére
A 450-es táp elvileg elég kéne legyen ha jó minőségű
-
válasz
Csokishurka
üzenetére
15k körül mondjuk egy GTX 560(Ti) jó választás lehet, de ezzel nagyobb fogyasztásra kell számítanod mint a 4850-é volt
-
válasz
Csokishurka
üzenetére
20-25k körül NV fronton egy GTX 750/750Ti-t javaslok. Ez ugyan nem 256 bites, de így is sokkal gyorsabb lesz a 4850-nél. Esetleg a korábbi szériából egy GTX660-ast lehet horogra akasztani ennyiért.
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni. Bedoglott az Ati Radeon HD4850 tipusú VGA-m és úgy gondoltam átállok NVidia-ra. Jo szolgálatott tett kozel 8 évet birt ki. De most kiprobálnám a másik gyártot.
Szeretnék hasonlo teherbirású kártyát. Ez alatt főleg a 256-os memoriabuszt értem.
Játékok amik jo lenne ha tűrhetően mennének rajta /legalább medium graf/: WoW, LoL, HotS
A konfig amibe lenne:
Gigabyte EP35-DS3
Geil 4GB 800MHz ram
Intel Core 2 Duo 2,83GHz
Thermaltake 450W tápTudtok ajánlani valami jo kis kártyát./ Ati elől se vagyok elzárkozva./ Ár: Max 20-25e
Előre is koszonom a segitséget.
-
Peter13
senior tag
Nem tudok semmi újat hozzátenni, de én is szeretnék csatlakozni azokhoz, akik nagy köszönettel reagáltak az írásra. Jó volt olvasni, jó volt nosztalgiázni és "kipipálni" a kártyákat amik az én kezemben is megfordultak, és jó volt látni egy összefogó képet arról hogy egy csomó konkrét játékban hogyan teljesítenek a régi és még régebbi kedvencek. Köszönet érte!

-
Dr. Romano
veterán
Köszi a ár/teljesítmény grafikont. Ez alapján vadásztam és sikeresen megcsíptem egy GTX 580-at 18k-ért. Igaz, csak 1,5GB RAM, de ennyiért bőven jó még a mai játékokban is megállja a helyét.
-
Van pl ez, de én a passzív hűtőt jobban javaslom, mert egyrészt csöndben van, másrészt nem fog rajta tönkremenni a ventilátor (ezek az apró ventik pár év alatt kilehelik a lelküket, és már újkorukban se túl halkak). Ilyen kaliberű kártyához bőven elég a passzív hűtés, ráadásul ha server gépről van szó, akkor gondolom van benne megfelelő légáramlat is.
-
Ha csak filmnézésre kell, és játszani nem fogsz, akkor elég valami low-end darab is. De mielőtt vennél valamit, érdemes valahonnan kölcsönbe szerezni egy kártyát, és kipróbálni, hogy tényleg megy-e abban a slotban
Van pl ilyesmi újonnan 10k-ért, kifejezetten x8-as slotba való, és passzív hűtésű, tehát csöndben lesz, de lehet, hogy azt a firewire kártyát el kell majd rakni onnan a szomszédos slotból hogy beférjen
-
Jigli
csendes tag
Köszönöm a cikket!
Nagyon sokat segített!
Egy 6870-et váltottam le egy 7870-re és fenomenális a különbség teljesítményben! Innen a teszt adta az ötletet. Egy referencia kártyáról váltottam úgy egy OC verzióra hogy összesen 13 000 ft-ba került a váltás és átlagolva (játékoktól függően persze) 40-60 %-os teljesítménynövekedést nyertem!!!Tenkjúúúveriamacskát!!!

-
Zotya984
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Azta. Fene gondolná hogy ekkora áramot vesz a xeon. Azért ez nagyon hasznos volt, köszönöm az infókat.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Zotya984
üzenetére
Én is féltem hogy kevés lesz a lap, de mivel E8400-ről a Xeonra váltás csak 2000Ft-omba került ezért bevállaltam.
Socket átalakítás, microcode update nem volt probléma.
A 400MHz FSB-t még éppen viszi (kizárólag egy 4cm-es venti segítségével az északi hídon, anélkül terhelés alatt kikapcsol a gép -gondolom valami hővédelem-) így a proci most 3,2GHz-n teker (mondjuk egy +12V hosszabbítót már elpusztított). Max 420FSB-t még vinné, de ilyenkor már valami (valszeg egy tekercs) elég hangosan serceg a lapon, így nem erőltetem és egyébként is zavaró a hang. -
Zotya984
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Most alaplapot meg procit cseréltem szakítva az AMD vonallal. Mivel végképp költséghatékony megoldás kellett, eladtam az A6-3650 + FM1 MSI lapot és technikában ugyan visszalépés de nyers erőben igenis előrelépés. P35 + E5450. Amit már most látok 7,7mp -et gyorsult a superPI 1M és 320 pontot a winrar. Pedig az AMD 3000mhz fölé volt hajtva.
Szerk.
Most néztem neked is xeon van. Nem mertem a P5B-t bevállalni féltem hogy nem megy 400at FSB-ben. Látom tévedtem. -
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Ki lehet azért még fogni megkímélt, jó állapotú darabokat, de tény, hoyg egyre kevesebb belőlük a hibátlan, ezért is írtam a cikkben mindhez oda, hogy különös körültekintéssel kell vásárolni ezeket a kártyákat. Ugyanakkor az árukat nagyon megérik, ha sikerül jót kifogni, mert fillérekért adnak (erős kompromisszumokkal ugyan, de) még manapság is használható teljesítményt.
-
Zotya984
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Vannak olyan modellek amik szerintem nem mennek tönkre egyhamar. Pl Green-editon vagy a Gainward-nak van egy olyan karija aminek a biosban megvan határozva hogy max terhelés 75% os lehet. Amit úgy tudsz felhúzni 100% ra ha ventit is felveszed maxra.
Ezek gyárilag nem tudnak szétmenni (szerintem). A mostani GW 9800GT itt vettem 3 éve és semmi baja. -
Dr. Romano
veterán
Geforce 8 és 9-es szérából még véletlenül sem vennék már használtan. Rengeteg ment tönkre belőlük (többek közt az egyém is (8800GT méghozzá egy AC S1-el!) a forrasztás miatt és hogy az ember ezekből sütőzött kártyát fog ki talán itt van a legnagyobb esély.
-
csuzda
aktív tag
Végre, sikerült elolvasni

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Bizony, számtalanszor.
Ha meg FPS-ről van szó, multiban az első dolgom még tournament-legal szintre szétbutítani, hogy lássak és stabil legyen az fps (de ha anélkül is stabil lenne, akkor is - hogy lássak -once again- és ne a szemem follyon ki a bumpmaplensflare-hegytől).
Sőt, PII-es időmben pl. a WC3 TFT utolsó pályája nagyobb csatajelenet alatt már úgy szaggatott, hogy a diafilm is egy pozitív jelző lett volna rá (2-3 fps); nem lehetett normálisan egységet kijelölni, random a térkép sarkaiba ugrált a FoV etecera. Oszt 54. újrakezdésre mégis sikerült (nem kis sikerélmény, jegyzem
) és ennek hála készség szinten bemagoltam az összes hotkey-t. Ami később jól jött. Muhaha. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BatchMan
senior tag
A cikk nagyon tetszik, kár hogy kicsit későn jelent meg, és nem a karácsonyi roham előtt.
Végül is a GTX960-nal nem szavaztam rosszra... -
DRCrain
csendes tag
Nagyon jó cikk lett, szuper, hogy a régebbi kártyák is szerepelnek benne!
Jó látni, hogy az anno 80.000 forintos kártya ma már semmit nem ér (viszont remek az ár/érték aránya)
-
HAX
tag
Ez igen, komoly kis iromány lett. Külön tetszik, hogy írtál pár sort az egyes kártyák hűtéseiről.

-
Simon02
tag
válasz
jacint78
üzenetére
Nem célom feszültséget kelteni, vagy megmondani a tutit. Csak feldobtam egy ötletet, amit vagy hasznosít a szerző vagy nem. Korábbi véleményemet is tartom, hogy high-on szerencsésebb az élsimítás, de elfogadom és megértem a döntését.
Azt maximálisan aláhúznám, hogy a tesztért hatalmas tisztelet és elismerés jár! Óriási munka lehetett vele! Aki írt már bármilyen tesztet, az tudja, és ez messze nem szokványos! Maximalistaként viszont annak a híve vagyok, hogy mindig lehet javítani a dolgokon. Remélem ezért nem haragszik meg rám senki! -
Simon02
tag
Olvasgatva a hozzászólásokat írnék egy ötletet a remek cikk írójának, amit egy későbbi tesztben esetleg hasznosíthat (ismerve és elismerve a munkásságát, biztosan lesz még VGA tesztje): Szóval hogy kevesebb elégedetlenkedés legyen az eredményeket illetően - akár alulról, akár felülről szemléljük a rangsort, az összesítésnél alkalmazott súlyozós módszer játékoknál is beválna. Így a felső és középmezőny mindig a valós sorrendet mutatná és az alsó házban se a mérési hibának betudható tized fps döntene. Nyilván ebben az esetben egy táblázaton nem igazán lehetne rajta az összes felbontás, de ezt lehetne külön-külön linkelni, vagy a küldi szakportálokon gyakran alkalmazott, kattintással váltható felbontást használni.
Mod.: Esetleg az is megoldás, ha mindenképp egy táblázatban szerepeljen az összes eredmény, hogy rejtett értékként a súlyozott eredmény csak a végső sorrend megállapítására legyen használva.Zárásként, ismételten szeretném megköszönni a fantasztikus tesztet!

-
seniman
veterán
Egy ilyen teszt már nagyon hiányzott
Végre nem csak azt olvashatom ahogy három,1milla összértékű csúcskártya csépeli egymást
Ideális útmutató lehet azoknak,akik használt kártya vásárlása előtt állnak.Viszont szívesen láttam volna a tesztben HD5970-et,6990-et,7990-et meg GTX690-et.Talán majd legközelebb lesz dual-gpu szörnyteszt is 
-
válasz
Johnnyxy27
üzenetére
igen, ez olyasmi lehetett, mint pl a "GTX 560 Ti Core 448", aminek semmi köze nem volt az 560 Ti-hez, hanem egy butított (csökkentett SP számú) 570 volt

-
Johnnyxy27
aktív tag
CSAK VICCNEK, SZŐRSZÁLHASOGATÁSNAK, SZARKAZMUSNAK SZÁNTAM AZ ELŐZŐ KOMMENTEMET
!Egyébként volt szinte minden más gyártónak is Tahiti LE változata is, például nem régen adtam el egy XFX 7870 DD-t (előtte ebayen szereztem be BUY IT NOW-on valami potom 30 ezerért átszámolva) , amiben ez a Tahiti LE volt 1536 számolóval, és határozottan gyorsabb volt a mezei 7870-nél, valahol félúton volt a 7950-hez... külföldi oldalakon csak 7930-nak csúfolják. Persze mind a 7930, mind a 7870XT megnevezés nem hivatalos, de árban ugyanannyiba kerül, mint a normál 7870, érdemes ezt keresni, mert a legtöbben azt sem tudják, hogy mi a különbség köztük, így sima 7870-ként ugyanolyan árban simán beszerezhető
!Itt egy iponos cikk róluk, csak érdekességképen:
https://ipon.hu/hir/erkeznek_a_tahiti_le_alapu_hd_7870_esek/23200
-
válasz
Johnnyxy27
üzenetére
Annak nincs átnevezett változata. Illetve nem is tudom mennyire volt hivatalos modell, vagy csak a Sapphire egyéni akciója (a modellnév gyanús, mert az XT megnevezést utoljára a HD 2000-es szériában használta az AMD hivatalos modellnévként), de ha létezett is hivatalosan, akkor is baromi ritka típus, nem igazán találkoztam még vele.
-
Johnnyxy27
aktív tag
7870 -> R7 270(X) -> R9 370X (Pitcairn XT -> Trinidad XT, 1280 SP)
ÉS HOL VAN A 7870 XT (Tahiti LE 1536 SP)???
-
Annyit érdemes hozzátenni, hogy a Pitcairn és a Hawaii rebrandek esetében komolyabb emelést kapott a memória órajele (1200->1400 és 1250->1500), és ez jól látszik a teljesítményen is - valószínűleg ezért hiányolják ennyien a 390 és 390X-et. Amúgy 390 kb. = 290X, a 390X meg 8-10%-kal gyorsabb.
-
SLYM
veterán
válasz
unrealnoise
üzenetére
tegyél így, legalább megkíméled a publikumot öt belekötök a semmibe, mert megtehetem, hogy kommentelek szintű posttól. de, hogy segítsek mi a gond a postoddal, mert látom nem érted. jogilag megteheted azt is, hogy dollármilliárdosként felvásárolsz 10 millió hordó olajat, majd elégeted poénból. azt is megteheted, hogy a pöcsödet vakarászva sétálsz az utcán, meg azt is, hogy otthon az összes szobádban szarral fested ki a falat. csak utána ne nagyon csodálkozz, hogy ezért elküld mindenki melegebb éghajlatra, hiába magyarázkodsz, hogy megteheted, ez senkit sem érdekel
-
Valahogy így:
R7 260 -> R7 360 (Bonaire Pro -> Tobago, 768 SP)
7850 -> R7 265 -> R7 370 (Pitcairn Pro -> Trinidad Pro, 1024 SP)
7870 -> R7 270(X) -> R9 370X (Pitcairn XT -> Trinidad XT, 1280 SP)
R9 285 -> R9 380 (Tonga Pro -> Antigua Pro, 1792 SP)
R9 380X: új modell (Antigua XT, 2048 SP)
R9 290 -> R9 390 (Hawaii Pro -> Grenada Pro, 2560 SP)
R9 290X -> R9 390X (Hawaii XT -> Grenada XT, 2816 SP)A stepping váltásokból eredően jobb fogyasztás és tuningpotenciál, illetve magasabb referencia órajelek előfordulnak, de alapvetően ugyanazok a kártyák.
-
zseko
veterán
Én azért egy kicsit még mindig hiányolom a 3xx-ek minimális szintű belövését, csupán hogy nagyjából hová lehet elhelyezni
Valójában megelégedtem volna egy 'ez - erre lett átnevezve, cca. ennyi a különbség' típusú tájékoztatóval, de ettől függetlenül valóban tök jó, hogy ekkora távlatban össze tudom hasonlítani adott kártyáról mi az a minimális ugrás amit megéri meglépni. Mindenképpen respect érte 
-
likeaRAINBOW
senior tag
Eszméletlen teszt, köszönet érte

-
QwErTy42
addikt
válasz
unrealnoise
üzenetére
Mindenki hülye csak Te vagy helikopter. Tudjuk.
Meg kellene nyugodnod és nem habzó szájjal szőrszál-hasogatnod. -
válasz
unrealnoise
üzenetére
Olvasd el a saját első hozzászólásodat a témához. Ha egy ilyen mennyiségű munkával készült, ennyire átfogó és színvonalas cikkhez ezt tudod hozzáfűzni és ilyen stílusban, akkor igen, Te vagy a köcsög. A többi csak rizsa.
-
SATA_boy
csendes tag
Csupán szeretném megköszönni ezt a remek, jól megírt és hiánypótló cikket! Külön köszönet a TDP értékek feltüntetéséért. A cikkeden keresztül neked köszönhetem, hogy végül egyfajta karácsonyi meglepetésként lecseréltem a videókártyámat egy ATI Radeon HD 4670-esről (TDP 59W) egy GeForce GTX 750 Ti-re (TDP 60W) anélkül, hogy a tápegységet is cserélnem kellett volna.

-
válasz
unrealnoise
üzenetére
390-et nem raktam volna bele, ugyanazért amiért 9800GT-t se raktam a 8800GT mellé, vagy 6770-et az 5770 mellé ...stb. Fury-t és 380X-et jogos hiányolni belőle, az összes többi felesleges. Ez 2 kártya vs 88 ami benne van.
-
unrealnoise
senior tag
Mit látok bele? LÁTOM ám a nagybetűs címét, és tudom kit céloz meg és képzeld, pont én is használt GPU-kat is nézegetek, igen, VR-ra. (Jajj, tudom, azt nem szabad!)
FELFOGTAM, hogy nem sikerült találnia a srácnak, de ettől még tény, hogy jobb lett volna, ha talál, és igen, ettől független fantasztikus a munka.
Az viszont parádé, és benneteket minősít, hogy lassan mindent mások helyett ti határoztok meg. Mit hogy értelmezzek, mikor, mit érdemes néznem satöbbi...
-
unrealnoise
senior tag
Nyilván más valaki vagyok, lehet máshogy csináltam volna. Hihetetlen mennyiségű munka van vele? Igen.
Csak megemlítettem valamit. Azt én vagyok a köcsög.Ezer millió olyan ingyenes munkáról, írásról, tesztről, videóról lehet vitatkozni, szubjektívan értékelni, és ezt meg is teszik, szerte a világban. Az, hogy "Ez főleg a régi kártyák tulajainak mérvadó, nem pedig a 960 és 980 vagy éppen a 390 tulajdonosoknak, akinek pont 150 teszt van a neten, hogy megnézzék ezeket a kártyákat."
Jah, bocs, akkor szerinted mivel GTX 960-am van, nem is nekem lett szánva.
Akkor jólvan, Se VR, se GTX 780 Ti, se ATI, se semmi.
Köszi, hogy ti tudjátok, mit látok, mit szeretnék látni, és mit díjazok egy tesztben.Szubjektív véleményalkotás, normális hangnemű kritika az szemétség. Sajnálom, hogy éltem vele. Köszönöm nektek, hogy már képben lehetek. Akkor ezt meg sem nyitom többet, keresek külföldi teszteket, hátha ott nem mondják meg nekem, hogy GTX 960 tulajként, meg ilyen olyan tervekkel a fejemben, hogyan értelmezem a számokat...

-
válasz
unrealnoise
üzenetére
Nem a kritikával van baj, hanem hogy jogtalan kritika és nem mérvadó, mert rohadtul nem érted miről szól a cikk.Köze sincs ahhoz, amit te elvársz, vagy belelátsz.
A tragikomédia pedig ez a hiszti amit leversz ráadásul ilyen hangnemben.(#331):
nem, nem neked lett szánva, jól látod a helyzetet. vagy ha azon gondolkodsz hogy a 960 kártyádat, mire cseréld le akkor meg fogd fel hogy találsz 200 másik tesztet arról, hogy a 390 hogy viszonyul a 960 feletti kártyákhoz.
Normálisan leírta, hogy nem tudott szerezni ezért nem került bele. ezt fel kell fogni, le kell rakni hardverbe és megnyugodni.
ott egy másik teszt amit boldogan elolvashatsz és a te kártyádnak megfelelően értelmezhetsz.
VR-t pedig idekeverni, ahol a 100 kártyábol 95 nem képes kihajtani vicces elvárás. nem is tudom hova tenni, komolyan VR tesztet vársz el egy 8500 GT-t tesztelő írásból? ..... -
unrealnoise
senior tag
Nah jól Figyelj.
Felfogtam, hogy Önerő érted? A teszt jó.
Az, hogy nem csak a nyálam verem rá már baj?
Megemlítettem valamit. PONT. Egy apró dolgot. Egyből megy a hiszti.Nem én hisztizek, hanem TI. Leírtam, hogy jó lett volna, és az, hogy szerinted ez nem a VR dologról szól meg ilyenek, nah az már valamilyen szintű ostobaság is. Mert én itt vagyok, nekem szólhat a használt kártya vásárlás a VR-ról is. (Persze szerinted ez nem arról szól, nem annak szántad...
)Majd szólj, hogy minek szántad, mert akkor lehet nem merek a használt piacon VR miatt venni egy GTX 780Ti-t...
Ha meg már annyira koncepció szagú a dolog, akkor ne érvelj azzal is, hogy egyébként benne lettek volna, de nem tudtam szerezni. Te is beletetted volna őket, ha lettek volna. Vagy mégse, mert koncepció?!

Félre ne érts! Tetszik, respect meg minden, de szakadok, hogy így az embernek kell esni, egy kis kritika miatt.
Az, hogy ingyen csináltál valamit, és ezt még valaki kritikával meri illetni annyira gáz volna? Szerintem nem, nézz szét csak a mai világban, pl ott a youtube-erek, van aki nem kevés időt fordít ilyen olyan videókra és ott is megy a kritizálás (hol jogos, hol nem!), pedig ŐK is ingyenes tartalmat "gyártanak". (Az egy másik dolog, hogy van aki ebből meg is él...)Persze most is én leszek a hülye, hogy idekeverem ezeket a dolgokat.
Komolyan tragikomédia, nem a teszt, hanem ami itt megy...
-
nyakdam
aktív tag
válasz
Johnnyxy27
üzenetére
Szerintem egyesek szimplán nem értik a címet! Használt és tanácsadó! Pont.
Szerintem mind a teszt, mind a végén az ajánlati rész korrekt! Akinek nem tetszik hogy valami nincs benne csináljon magának.
Mégegyszer nagy köszönet a szerzőnek.

-
válasz
unrealnoise
üzenetére
Bírom, hogy mindenki a saját szájíze szerint szerette volna látnia cikket. Nevetséges. Leírta, hogy nem tudott szerezni olyan kártyát. Ha tudott volna, bent lenne. DE nem tudott. nehéz felfogni? Nem szponzorok által nyomatott prohardver támogatott teszt/ cikk.
Most h a 390 lenne bent és a 980 nem akkor menne a sírás az Nv -pártiak részéről? örülj neki neki hogy van ilyen. Ez főleg a régi kártyák tulajainak mérvadó, nem pedig a 960 és 980 vagy éppen a 390 tulajdonosoknak, akinek pont 150 teszt van a neten, hogy megnézzék ezeket a kártyákat.ezekkel a játékokkal. nem kell messzire menned tessék.[link] 3 hónapja jelent meg. A többit meg ki tudod logikázni. -
válasz
unrealnoise
üzenetére
Ha jól értem akkor szerinted azért félrevezető a cikk, mert belekerült a 980 és a 980Ti is? Fene se hitte volna, hogy egyeseknek még ez is probléma lesz!
Én is örültem volna, ha tudok szerezni egy Fury-t, viszont a lehetőségekből ennyire futotta. Ez egy magánember cikke, magánpénzből vásárolt, vagy magánúton kölcsön kapott kártyákkal, így ennek tudatában érdemes kritizálni a felhozatalt. Az átnevezéseket pedig AMD/NV-nél egyaránt egy kalap alá vettem, a 3xx-es széria tagjai pedig egytől-egyig átnevezések (a most karácsony előtt kijött 380X kivételével, ami gondolom érthető okokból nem tudott már benne lenni), így éppenséggel akkor lett volna részrehajló a cikk, ha az átnevezett AMD modelleket külön kilistázom...Egyébként te se igazán értetted meg a cikk koncepcióját, mert már rengetegszer leírtam, hogy ez a cikk elsősorban nem a legújabb high-end vasak összehasonlításáról szól! Pláne nem VR-ről, meg hasonló jövőbeli dolgokról, hanem a jelenről és a közelmúltról, és arról, hogy a jelenleg a használtpiacon kapható kártyák hogyan felelnek meg ezeknek a követelményeknek. Nem tudom miért kell ezt újra és újra leírni, szerintem elég világosan megfogalmaztam a cikkben a koncepciót.
-
QwErTy42
addikt
válasz
unrealnoise
üzenetére
Csinálj jobbat... vagy netán add kölcsön teszt erejéig, ha nem tudod elfogadni a magyarázatot.

-
unrealnoise
senior tag
Ennyi erőből a hasonló teljesítményű nvidia-kat is ki lehetett volna hagyni. Félrevezető ez a listázás, szelektálás, és nem is túl szimpi. Mondom ezt GTX 960 tulajként.
Magyarázatnak ez szép, és képzeld, nem kell utánanéznem, hogy tudjam melyik kártya mire képes, mivel VR-ra készülök eléggé felkészült vagyok már. DE ettől még megnéztem volna a tesztelő eredményeit, és igen, jól mutatott volna ott még pár ATI kártya. Pont.
Megj.: közben olvastam, hogy ezeket sikerült beszerezni. ez szép és jó. De az, hogy csak kis különbségek meg etc, nem fogadom el. Általánosságban közel azonos szint, de azért nah...
Az az R9 390 több játéknál még egy GTX980-al is majdnem partiban vanés elég sokat ver a 290-re is... Persze ez nem általános, de igen, jobb annál.
-
válasz
Johnnyxy27
üzenetére
Ma akkor nem fenyegeti a virsli-t se a túlmelegedés

-
válasz
Johnnyxy27
üzenetére
Hát gondolom a víztartalmuk miatt lehet, de nagyon hamar kiszáradnak, és onnantól használhatatlanok gondolom.
-
-
zseko
veterán
Persze, nem is problémázom rajta, csak megemlítettem

ráadásul a Fury-kon kívül átnevezés az összes
Na pont ez lett volna érdekes, mit-miről-mire neveztek át, akkora katyvasz van van
Egyszer találtam egy jó hsz-t amiben szépen le lett vezetve kártyánként, hogy HDxxx > 2xx > 3xx, csak nem mentettem el
Bár mire odajutok hogy kártyát cserélek, addigra lehet a fury is elavult lesz 
A 7870-el jelenleg elégedett vagyok, csak procit kellene cserélni alatta. -
Egyszerű a válasz: ilyen kártyákat sikerült kölcsön szereznem. A 3xx-es kártyák a mérések futtatásakor még túl újak voltak, ráadásul a Fury-kon kívül átnevezés az összes, szóval semmi pluszt nem adtak volna hozzá a cikkhez lényegében, néhány % differencia lett volna maximum a lemért kártyákhoz képest. Sokáig úgy volt, hogy 980 és 980Ti se lesz a cikkben, hanem 970 lesz a maximum, de végül az utolsó pillanatban azokat még sikerült kölcsön kapnom egy gyors mérés erejéig.
-
MineFox54
őstag
válasz
unrealnoise
üzenetére
Használt VGA-król van szó, és 390 egy darab nincs HardverAprón használt.
-
zseko
veterán
De attól még jelezni lehetett volna, mert így valóban kissé 'nv párti' cikknek tűnik, hogy az amd új kártyái hiányoznak. Persze kaptunk rá magyarázatot miért, és nincs is vele bajom, csak így nekem is befejezetlennek hat. (Na meg szintén nem tudom meg egy tesztből, hogy a 3xx-es vonalon mi jobb az én kártyámtól és mennyivel. De ne legyünk telhetetlenek
) -
FoLey-v
addikt
válasz
unrealnoise
üzenetére
Ha utánanéznél akkor 290 teljesítménye vagy egy lehetlenyivel gyorsabb és kevesebbet eszik ennyi. Felesleges is lett volna belerakni a tesztbe.
-
unrealnoise
senior tag
Szép meg minden, de az eleje nekem teljesen fapados, hol van mondjuk a 390-es ATI? A jelenlegi tesztből simán az jöhet le valakinek, hogy erős kártya kell? Vegyél nvidiat... Holott a 390-es baromi jó vétel, agyalok is azon hogy azt veszem VR-ra GTX 970 vagy 980 helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Spórolós topik
- PlayStation 5
- Call of Duty: Warzone
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- 211 - Lenovo Legion 5 (15ITH6H) - Intel Core i7-11800H, RTX 3060
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Maszkimális tiszetl, hogy megcsináltad

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Bár mire odajutok hogy kártyát cserélek, addigra lehet a fury is elavult lesz