Hirdetés

2020. augusztus 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) catlaca


catlaca
(aktív tag)

Munkamonitornál szerintem alap legalább a pivot mód, meg egy nyamvadt usb hub.

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#2) --ka válasza catlaca (#1) üzenetére


--ka
(aktív tag)

Ha a pivot nem is feltétlenül, de a magasság állítás igen.
...utóbbi nélkül nem is engedném a monitorok forgalmazását 2020-ban.
Ergonómia?! Hahó, öcsi... :W

(#3) mad823 válasza catlaca (#1) üzenetére


mad823
(tag)

USB HUB? Komolyabb helyenken minden USB helyből le van tiltva...

(#4) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

Mekkora a felbontása, ha nem extranagy?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#5) catlaca válasza mad823 (#3) üzenetére


catlaca
(aktív tag)

Komolyabb helyeken komolyabb monitorokat vesznek, az sosem baj ha van rajta, üzembe helyezni meg nem kötelező.

-ka:
Gondolom itt is magas szintű fillérba..ás folyik, csak ne reklámoznák munkaeszköznek.

[ Szerkesztve ]

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#6) dabadab


dabadab
(titán)

A felbontása kimaradt a cikkből: csak 1920x1080, még csak nem is 1920x1200.

DRM is theft

(#7) Piftuka válasza --ka (#2) üzenetére


Piftuka
(addikt)

A gyártók állítják, hogy nagyban megdrágítja a termék árát a sok funkciós talapzat.

Bármely gyártó XY típusa fix talapzattal ~35.000 forintba kerül; ugyanaz a termék állítható talapzattal ~52.000 forint. Ilyenek az arányok. A gyártók azzal "revolvereznek", hogy a "budget kategóriába nem fér bele", "a vásárló annyiért már nem venné meg", stb...

Egyébként szerintem nonszensz. Egyetértek veled, hogy ezt központilag (EU, forgalombahozatali előírások) szabályozni kellene.

Oldják meg, férjen bele... látva egyes jobb minőségű tartókonzolok (kifejezetten alacsony) végfelhasználói árát, nagyon könnyen, minimális plusz költség mellett meg tudnák ezt oldani a gyártók, ha nagyon akarnák.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#8) mad823 válasza Piftuka (#7) üzenetére


mad823
(tag)

Komolyabb gyártók fix és állítható talppal is gyártják ugyanazt a monitort, ez amiatt is logikus lépés a gyártó részéről, mivel sok helyen VESA tartóval oldják meg amúgy is az elhelyezést, ergo a talp rá sem kerül. (Az általános irodai magasságállítás 2-3 csomag A4es papírban merül ki...)

(#9) --ka válasza mad823 (#8) üzenetére


--ka
(aktív tag)

Igen, csak ahogy Piftuka is írja, olyan különbség van az árban, amit nem indokol semmi.

Esküszöm, hogy van olyan dolgozó, aki még életében nem is hallott arról, hogy egy monitort magasságban is lehet állítani...
Véget kell vetni a marketing uralmának! Forradalmat! :D

(#10) Piftuka válasza mad823 (#8) üzenetére


Piftuka
(addikt)

Jogos kiegészítés... hozzátéve, hogy a VESA állványt használó munkahelyek számára teljesen mindegy, hogy forgatható, vagy fix talapzatot nem fognak használni. :)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#11) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Ez nem munkamonitor, hanem egy belépőszintű IPS. Munkamonitorhoz minimum a magasságállítás, ahogy már írták előttem is és mind a 4-féle csatlakozó.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#12) PROTRON


PROTRON
(tag)

Egyet kell értsek, munkamonitor esetében valamilyen módon meg kell oldani a magasság pontos beállítását még akkor is ha elméletben mind a munkavállaló, mind a munkaeszköze elvileg a beállítást követően jó ideig állandó társak változtatások nélkül.
A Pivot funkció szerintem is felesleges mivel kevesen használnák ki napi szinten a célközönségből, ráadásul ha megfelelő kialakítású talpat mellékelnek, akkor akinek igénye van elforgatva szereli fel állandóra. Esetleg ehhez biztosítani lehet olcsón vásárolható kiegészítőt.
Ami még nekem elengedhetetlen hogy ha nem is mind a 4 fajta port, de legalább férjen fel a 2 mellé még egy displayport is.
Nem feltétlenül kell mindenre választ adnia egy belépő kategóriába szánt eszköznek, így az 1200-as függőleges felbontás tényleg meggondolandó munkához de az usb 3-as csatlakozással kapcsolatban nem csak a multinál dolgozók jelenléte az egyetlen szegmens. Én is ottholról melózom és rengetegszer használom a monitor oldalán lévő usb-t. De azt is elismerem, hogy sokan notebookot használnak úgy, hogy ott van az asztalon előttük, így megoldják.
Szóval nehéz kérdés hogy adott árkategóriában kinek mi a fontosabb, 1080 vs 1200, vagy elegendő db usb 3.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#13) green dude válasza Geri Bátyó (#11) üzenetére


green dude
(tag)

Plusz azért jól jönne a PWM mentes háttérvilágítás. Sehol nem láttam, hogy az lenne, pedig azt nagy betűkkel szokták hírdetni.
Amúgy 6 bit+FRC az az IPS.

Amúgy én a magasságállítást nem érzem akkora hátránynak. Olcsóbban kapsz kart, mint amennyivel drágább lenne az állítható talpas verzió. Persze az a kar olyan is, nem egy Ergotron, de egyszer beállítod aztán nem kell piszkálni. :DD

(#14) Amerigo57


Amerigo57
(senior tag)

" " IPS panelt használ, 60 Hz-es frissítéssel, 220 cd/m2 fénysűrűséggel , Mindehhez már csak az ár hiányzik, mely 130 euró környékén mozog."

Megjegyzésképpen , 4 db munkamonitorral dolgozom , a 24 colos munkamonitorok ,
1.400,- eurónál kezdőnek.

(#15) Baltásgyilko válasza Amerigo57 (#14) üzenetére


Baltásgyilko
(csendes tag)

A postán a Teri néni is munkát végez és neki elég egy darab monitor. Annak se kell 1400 eurónak lennie. Teljesen más kategóriában élsz mint ahova ezt a monitort szánták. Megjegyzés: sok iskolaban örülnének egy ilyennek, bár az nem teljesen munka de sorolhatjuk oda is.

(#16) PROTRON válasza Baltásgyilko (#15) üzenetére


PROTRON
(tag)

Szerintem azt akarta érzékeltetni hogy itt kicsit elszálltunk már 1-1 ötlettel hogy mit várunk el a belépőszinten a legolcsóbb monitoroktól. :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#17) MeszesKPT


MeszesKPT
(senior tag)

Ami nem gaming az egyből "munkamonitor"? Vagy el nem tudom képzelni hogyan sikerült jelen esetben erre az elnevezésre kilyukadni. Vagy ha már egy Excel táblát meg tud jeleníteni, akkor az az?

(#18) palacsa


palacsa
(aktív tag)

Ha már munkamonitor, akkor a képfrissítés is mehetne feljebb.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.