- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Elvileg nincs ott stég, az útról legalábbis nem látni, drónozni nem fogok itt
-
Márton
nagyúr
Visszamehetek, ha lesz időm, 3 percre van.
A helymeghatározáshoz nem nyúlik, mindig be van kapcsolva, de tudtommal ha nem használja semmi, akkor nem megy, a Cooltool is 0-nak jelzi a holdak számát ilyenkor.Más: most szökőkút, amennyire emlékszem igen, valami stég is volt ott. De ez miért lényeges, vagy csak érdekesség? Jártál erre?
-
Márton
nagyúr
"egy családtag telóját kölcsönkérve"
Nem kell kölcsönkérni, hisz én még az S6-om használom fő-telóként. Mi9 csak gps-es munkákhozNa majd legközelebb megy mindkettő.
Igen, azt sejtem, hogy a műholdképen lehetnek akár méteres hibák is, de az akkor is megdöbbentett, hogy
1) a szigetre betérés esetén egyik irányban van több méteres eltérés, a szigetre beérve meg a másik irányban
2) visszatérve a kanyarhoz, ismét ott a kb. 10 méteres difi, és ennek már ugye semmi köze ahhoz, hogy a műhold kép mennyire pontos vagy nem pontos. Lehet más holdakat használt ekkor a vevőm? Pont akkor váltott másik 4 holdra, amikor a sziget közepe felé jártam? Ha így van, jó volna ilyen esetekben valahogy lock-olni a használt holdakat arra a pár percre, hisz inkább legyen konstans a hiba, amir könnyen korrigálok, minthogy egy útvonal közepén ugorjon. De ezt gondolom nem lehet androidon. -
dchard
veterán
Na ez király, de szerintem mi két külön dologról beszélünk: te az RTK fixről, én meg arról, hogy vannak olyan vevők, melyek képesek autonóm módon (RTK nélkül) fázist mérni. Ha a NAVSTAR-t nézed, akkor a klasszikus felállásban volt C/A kód L1-en, L2-n meg csak katonai. Ha elég ügyes volt a vevőd, akkor a C/A kódmérésből tudta pontosítani álló helyzetben a saját óráját annyira, hogy el tudta kezdeni az L2 freki fázis átmeneteit mérni, ahol amúgy csak nem hasznosítható katonai kód volt. RTK nélkül. Ehhez álló helyzet, és nagyon jó műholdvétel szükséges. Most két GPS DOCXO-m is működik éppen közel tökéletes rálátással (nem telefonok értelemszerűen), és jól látszik, hogy 30-35dB/Hz alatt nem is használja a holdakat egyáltalán. AZ egyik régi Trimble vevő, csak L1 C/A + fázist tud, modnjuk ahhoz képest elég pontos órajelet ad, a másik tud L1C/A + L5 fázist, és GLONASS fázist is tud mérni. Egyik sem RTK képes. Órajel generáláshoz a kódmérés egyszerűen kevés, viszont nem támaszkodhatsz RTK-ra sem, mert nincs mindenhol. Csak hogy legyen összehasonlítás: a régebbi Trimble DOCXO is tud 10ppb körüli pontosságot 10MHz-en. Az újabbik vevő 5-6ppb ha tényleg közel teljes rálátás van.
-
dchard
veterán
"Ahogy fent megvitattuk, az ADR-t (fázismérés) nem. "
Na várjunk egy kicsit. Eddig csak két vagy több frekis vevőkről volt szó, arról nem hogy fázismérést is tud némelyik. Én eddig csak geodéta GPS vevőben, illetve órajelgenerátorban láttam olyan vevőt, ami képes a fázismérésre, de azok is csak álló helyzetben, mivel a fázismérés megkezdéséhez már önmagában nagyon jól be kell húzni a vevő oscillátorát, és mozgás közben a publikusan hozzáférhető kódméréssel tudtommal ez lehetetlen. Bár még a végén kiderül, hogy a Galielo eleve jobb publikus felbontása és a két publikus freki már lehetővé teszi, hogy a vevő mozgás közben is felvegye a fázismérés "fonalát" ? Arról nem beszélve, hogy a fázisméréshez sokkal jobb SNR kell a kódméréshez képest... Össezfoglalva: némileg szekptikus vagyok, hogy bármi is tud fázismérést mozgás közben
-
Márton
nagyúr
köszi!
A Rinex Logger sajnos nem telepíthető az S6-omra, legalábbis a play áruház nem listázza.
Honnan tudhatom meg, hogy egyáltalán kiadja-e a nyers adatokat a vevőm?
Ha igen, ezt kéne beállítanom a Lefebure kliensben? A receiver settingsnél csak test mód, external bluetooth, tcp/ip meg UDP developement only mód van. Vagy pont azért nincs valami 'internal gps' a listában, mert nem tud nyers adatot kiadni?
Vagy tudhat, csak mondjuk root kell hozzá?Gondolom akkor ilyen listát is nehéz találni, melyik teló gps-e tud alapból nyerset is.
(bár azt még nem annyira értem, miért baj ha ő már feldolgozta valahogy és arra engedjük rá az rtk korrekciót. Csak pontosabb lenne így is, még ha nem is annyira mint nyers adatokkal)Igen, legjobb lenne realtime a méteres pontosság, nem pedig utófeldolgozással.
BUTE00HUN0-ig így még nem is jutottam el, hirtelen azt sem tudom hol reggeljek.
A www.euref-ip.be user registration alatt? -
-
Márton
nagyúr
Köszönöm, ha lesz tapasztalatom (mert veszek Mi-t), megosztom.
Külső, aktív antenna honnan indul árban? És az bluetooth-os?
"nem vagy túl messze Budapesttől, Penctől"
Hát ez teljesen változó, éppen hol támad kevem útvonalat rögzíteni..
Tehát nincs egy mindenhol pontosabb jelet generáló RTK mobilnetes megoldás itthon, mégha fizetős is? -
Márton
nagyúr
"A kétsávos vevő a jelterjedési hibák hatását csökkenti leginkább."
Tehát akkor mindenhol hasznos, hisz pontosabb jelet kapok, mint csak L1-gyel nem?
50m helyett, mondjuk 10m lesz a hiba a fák alatt? Az is jobb mint a semmi.A Mi 9-nél már jó az említett "körítés"? Akkor egy ilyen használtan lehet a leg-költséghatékonyabb L5-ös készülék?
"Az RTK-hoz korrekciós adatokra van szükséged."
De hardverre is a telón kívül vagy csak mobilnetre?Szűrni a wtracks is tud, beállítható mennyire egyszerűsítse a pontok számát, sőt szerkeszthető, mozgatható, összekapcsolhatók szegmensek, stb. és free
-
Na, megnéztem az alltrails-en ezt a feature-t pontosabban. Sajnos elsősorban szűrést végez (kb. 40%-ra), simítást alig, és magától útvonalra sem illeszt:
Azt lehet csinálni, hogy Smart Routinggal lekattintod néhány pontját, és akkor ő az ösvényekre rakja az útvonalat. Az elágazásoknál szoktam besegíteni neki, vagy ha két pont között valahol le lehetne vágni, és ő a rövidebb úton vinne.
A jelzett turistautak elég jó pontossággal fent vannak rajta, az MTSZ-nek van felmérő projektje. -
Márton
nagyúr
Köszi!
Akkor az L5 igazából ott javít, ahol amúgy is van nagy rálátás az égboltra?
Mondjuk városon belül, 10-esek között is jó lenne a méteres pontosság, mert utcakép frissítéshez hasznos. (kékvonal=bejárható utcakép a maps-en)Bocsánat, nem Redmit, hanem csak Mi 9-et akartam írni. Arról több helyen olvasom, hogy kétfrekis (L5).
Az RTK korrekciós módszerhez szükségem van drága rtk vevőre vagy csak mobilnetre?
És végül, az alltrails-re ha regisztrálok, akkor mindenféle zajos gps jelet ráilleszt a meglévő, legközelebbi útvonalakra és elmenthetem újabb gpx fájlba?
-
dchard
veterán
Én a Galileo-nál "csak" órajel-forrás problémákat hallottam, a Passzív Hidrogén Mézerek elég nagy százalékban váltak pontatlanná, de szerencsére ott a RAFS, ez a felhasználó felé nem jelenti a pontosság csökkenését. Részletek
Szóval engem is érdekelne, hogy Hieronymus mire gondolt pontosan
-
Galileo szolgáltatások.
1. Open Service. 1164–1214 MHz és 1563–1591 MHz. Nyitott szolgáltatás
2. High Accuracy Service 164–1214 MHz, 1260–1300 MHz és 1563–1591 MHz
A nagy pontosságú helyzetmeghatározás. tervezett szolgáltatás. Például a térképkészítéshez használható majd.
3. Public Regulated Service 1260–1300 MHz és 1563–1591 MHz
Nyilvános előfizetéses szolgáltatás illetve kormányzati szolgáltatás.
4 Keresés és mentési szolgáltatás. MEOSAR-Uplink: 406,0–406,1 MHz
Olyan helyekről is lehet kommunikálni, ahol semmi más lehetősség nem lehetséges. Nyilván nagyon szűk körben hozzáférhető szolgáltatás.Tavaly gond merült fel a második generációs holdak második csatornájának vételével. Néhány vevőegységnek gondot okozott az adatok feldolgozása. Ezért hibás státuszt kapott az adatfolyam. A javításról még nincs hír.
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
A telós részt értem. A Glaieio E1-et egészen a szabványosítás utolsó lépéséig L1-nek hívták, de akkor pontosítok:
1. NAVSTAR L1-en jelenleg csak C/A kód van, a modernizált L1C jelet nem sugározzák még. L2C-t szintén csak pár Block3 hold tudja, tudtommal nincs bekapcsolva. Tehát hiába tudja a telefonod
2. Galielo: az L1/E1 sávon működik a civil kód, mivel eleve így fejlesztették le a rendszert. Az E6 sávot hiába tudja a vevőd, mivel az titkosított, előfizetős szolgáltatást ad. Próbálom kinyomozni, hogy az E5 hozzáférhető-e normál halandók számára, de ezt még nem sikerült kiderítenem. A jel struktúrájáról hosszasan értkeznek, de arról, hogy mi van benne és az hozzáférhetőe, meglepő módon nem
-
PDA_FAN
tag
Igen, a pontossága nem olyan, mint egy profi eszközé, de többnyire a felhasználók sem azok :-) Néhány méteres pontatlanság általában nem okoz problémát a legtöbb felhasználási területen. Arról nem is beszélve, hogy milliószám rohangálnak emberek a nagyvilágban okostelefonnal a kezükben úgy, hogy fogalmuk sincs róla, hogy a telefonjuk egyáltalán képes helymeghatározásra.
Anno, mikor az okostelefonok előtti időkben PDA-kkal, GPS céleszközökkel navigáltunk, nagyvárosi környezetben gyakori volt a jelvesztés, vagy a pontatlan helymeghatározás, ami miatt a térkép akár 1-2 utcával odébb mutatta a pozíciót. Ehhez képest az okostelók ma pont a nagyvárosi környezetben teljesítenek legjobban, hála a mindenféle egyéb telekommunikációs hálózati lefedettségnek.
-
Az talán az utolsó pozíció megőrzésen alapuló helyzet saccolás.
A tornyokon alapuló helyzetmeghatározáshoz is idő kell. Ha nincs legalább 3 látható torony, akkor nincs.
A Google ugyan képes a routerek alapján pontosítani a helyzetet, de ehhez mobil adatforgalmat használ fel. Illetve engedélyezni kell a használatát.
Ezért is megy a sírás, hogy nagy mennyiségű adatot "gyűjt" a szolgáltató. A helyzet és navigáció pontosításához. -
philoxenia
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Hogyan működik a "GPS" vétel mobiltelefonokban, okosórákban, fitneszkarkötőkben?
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 10
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Autós topik
- Amazon Fire TV stick/box
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest