Hirdetés

2022. szeptember 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gliskard


gliskard
senior tag

Amikor ilyen szinten el kell magyarázni a dolgokat, akkor az átlag ember számára már régen túl van azon a határon, hogy energiát fektessen a megértésébe.

A sok és szerteágazó, ráadásul egymással részlegesen átfedésben álló lehetőségekből a választás eleve problémás amire már régen rájöttek (Hick–Hyman 'törvény'). A notebook kiválasztása pedig ennek egy 'kicsit nehezített' pályája az informatikában nem járatos nagy átlagnak (chart-on a lvl3 alattiak).
Nem véletlen a szín, forma, súly alapján történő választás az ő esetükben amire az hw/sw téren kicsit jártasabb már fogja a fejét...
Jelenleg sem az MSI sem a többi notebook gyártó nincs olyan helyzetben, hogy ezzel foglalkoznia kéne. Eladják a gyakorlatilag ipari hulladéknak minősülő filléres gépeket is, mert aki nem ért hozzá az megveszi és legfeljebb a következő vásárlásnál más brand-et választ. Viszont előbb-utóbb szűkülni fog a piac olyan mértékben, hogy a profit érdekében racionalizálni kell mind a gyártást, mind a marketinget. Jó példa erre az Apple...

Anno az Apple-nek elég szerteágazó Macintosh portfóliója volt, próbáltak minden igényre és célcsoportra reagálni – egyszerre volt piacon a Classic II, Color Classic, Performa, LC, Centris, Quadra és a még a Macintosh II és szinte mindegyikből volt több variáció eltérő nevekkel, számozással és utótagokkal (pl. Macintosh Quadra 840 AV). 1987-ben ennek vetettek véget és egy szűkebb, de a laikus réteg számára is érthető és átláthatóbb termék portfóliót vezettek be, ennek értelmezhető üzleti eredménye is lett (nem mellesleg segített az Apple-nek talpra állni).

(#2) Jürgenmüller válasza gliskard (#1) üzenetére


Jürgenmüller
kezdő

De régen kerestem ezt a "The Distribution of Users’ Computer Skills: Worse Than You Think" cikket. Köszi!.

----

A Prestige modellek elég jók, abból kellene egy.

(#3) zetor2000 válasza gliskard (#1) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nekem is van ilyen ismerősöm. Én a cégnél az "IT-n" vagyok, üzemeltetek. Azaz látok pár terméket, amit szeretnék használni, és látok mégtöbbet, amit sosem. Erre egy kolleganő - aki 2 irodára van tőlem, és majdnem közvetlen munkatárs (értsd, néha beszélgetünk is egymással) - vesz egy laptopot, mindenféle kérdés nélkül. Mert tetszett a színe, és rá volt írva, hogy "márka". De belül egy 100éves konstrukció, csak a bolt polcán ez volt kinn...

Ami a MSI portfólióját illeti, azt eléggé le kéne szűkíteni. Igazából elég 2-3 féle, olcsó belépő mindenkinek, kicsit jobb a nagyátlagnak és valami drága a felső régiónak, aki tudja is, mire akarja használni. Szerintem simán lehet konfigurálni egy középkategóriás izét a gamer kategória tetejére is.
Bezzeg az Apple felhozatala átlátható, nincs 5439 termékvonal átfedésekkel (mint volt régebben). Van a kicsi könnyű (MB Air), a nagyobb, de erősebb (MBP13), ebből amit kicsit nehezebb cipelni de nagyobb és mégjobb (MBP14), meg a legjobbabb, amit megvehetsz (MBP16). És van 1 (max 2) asztali, ott se hagyják, hogy agyonkonfiguráld (Mac Studio / iMac amíg...). Tabletfronton ugyanez. Egyszeri usernek ilyen kell, könnyen tud dönteni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#4) Jürgenmüller válasza zetor2000 (#3) üzenetére


Jürgenmüller
kezdő

Na ok, de az Apple csak csúcskategóriában játékos. Sehol máshol nem azok. És az ehhez mérten magas árakban.
Ráadásul, az Apple ebből adódóan soha nem fog annyi pc-t, notebook-ot eladni, mint a konkurencia, mert nem fizetné meg senki, még USA-ban sem.
Az apple egy kakukktojás, annak jó és rossz értelmében is.

(#5) zetor2000 válasza Jürgenmüller (#4) üzenetére


zetor2000
senior tag

Igazából nem drága, csak nem azért van, hogy mindenkinek legyen odahaza.
Munkára való, ott meg kitermeli az árát.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#6) gliskard válasza Jürgenmüller (#4) üzenetére


gliskard
senior tag

A "drágább gép" viszonylagos, ha nem játékra kell a gép, akkor egy jobb, több évig is jól használható Windows-os notebook sem olcsó. Ebben az árkategóriában a Macbook Air is elég jó vétel otthoni használatra (pláne az új Apple SoC változat), de egy iMac vagy egy Mac Mini is.

Az USA-ban aki megengedhet magának kicsit drágább gépet, azok közül sokan személyes használatra is Mac-et vesznek. Az usa ár eleve jobb (volt) mint az eu-s ár ahol 1:1-ben átváltották a dollárt euróra és kisebb a forgalmi adó mint pl. Magyar országon. Illetve kedvező feltételekkel lehet részletre venni Mac-et.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.