Hirdetés

2022. december 10., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Milestone2


Milestone2
nagyúr

THX, Sir!

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#2) golyós


golyós
őstag

:C :R
A nappali képeknél nekem a N5 képek tetszenek a legjobban, rossz fényviszonyok között viszont továbbra is verhetetlen a Snap szerintem.
A Gcamerával egy gondom van: a legkisebb felbontás 5mp, ezt használom céges fotózásra, sajna ez sok, nem tudom 10 képet csatolni a mérete miatt. Volt egy régi változatom az engedte a 2mp-t.
A többi verziónál is 5mp a legkisebb? Nekem a And6_3.2.045+ verzió van.
Továbbra is marad 3 kamera alkalmazás a telefonon :K

[ Szerkesztve ]

Honor 20 Pro & Samsung Note 10 lite & Samsung A52

(#3) golyós


golyós
őstag

Még egy észrevétel amit érdemes kipróbálni: rengeteg Xiaomi fórumon írják, hogy 4:3 képarányban jobb képeket csinál. Tapasztalt valaki különbséget.

Honor 20 Pro & Samsung Note 10 lite & Samsung A52

(#4) mrszitya válasza golyós (#2) üzenetére


mrszitya
senior tag

Köszönöm

16:9-es képarány?

(Egy 2.7-es N5 van még fenn 4pda-n, de az is csak 16:9 esetén tud 2,1 MP-t).

(#5) golyós válasza mrszitya (#4) üzenetére


golyós
őstag

:B Ennyire nem lehetek csillámfasztrollláma. :W
Majd kiverte a szemem :Y

Honor 20 Pro & Samsung Note 10 lite & Samsung A52

(#6) mrszitya válasza golyós (#5) üzenetére


mrszitya
senior tag

:DD

(#7) mrszitya válasza golyós (#3) üzenetére


mrszitya
senior tag

4:3 vs 16:9 képminőségről: utóbbi kb. egy évben már én is inkább 4:3-at preferálom. Tavaly nyaraláson emlékszem, hogy a 16:9-es képek fekvő módban egyáltalán nem nyűgöztek le a gyári appal - még valamelyik korai ROM-mal (a mosás...)
Azóta inkább a 4:3 és az utólagos vágás ha szükséges, de GCam-mel majd ránézek erre ha lesz kedvem. :)

[ Szerkesztve ]

(#8) mrszitya


mrszitya
senior tag

UPDATE

Nálam ugyan sikerült rábírni végül a gyári appot a normál működésre (pl. HDR is menjen) aktív API2 mellett, de végeredményben nem tudom hogyan... Eddig sajnos senki nem erősítette meg, hogy nála is sikerült volna.

Az egyik lehetőség, hogy a hal1 paraméter-t kiegészítettem a com.android.camera értékkel a build.prop-ban: camera.hal1.packagelist=com.skype.raider,com.google.android.talk,com.android.camera

A másik a moddolt miuicamera használata volt. Plusz persze dalvik és cache törlés, a miucamera és galéria adatainak törlése.

Szóval sajnos nincs biztosan működő megoldás továbbra sem, a gyári app teljes körű és a többi API2-t használni képes kamera használatára párhuzamosan!

[ Szerkesztve ]

(#9) golyós válasza mrszitya (#8) üzenetére


golyós
őstag

Nekem továbbra is megy a gyári kamerával a HDR, camera 2 apival.

Honor 20 Pro & Samsung Note 10 lite & Samsung A52

(#10) RpPRO


RpPRO
őstag

Imádom a Snap kamerát. Denoise off-val nagyon részletgazdagok a fotók. Redmi 3s-sel használom, camera2-vel. Időnként nem akar képet lőni program módban és nem bírok rájönni miért nem. Mindegy, hogy milyen fókusz van beállítva.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#11) mrszitya


mrszitya
senior tag

Szolgálati közlemény: egy ideje már elérhető egy új változat a Snap Camera-ból a Play-en. Viszont XDA-n írta valaki - képet is mellékelve, hogy a low light módja nem olyan részletes szerinte, mint korábban.
Ha valaki csinált összevetést, ne tartsa magában.

(#12) starr


starr
őstag

Köszi a tippet, meg is vettem a Snap-ot. :R
Hát igen, a zajszűrés tönkretesz mindent.
Korábban emiatt DNG-ztem a telefonnal is, de rettentő fárasztó egyenként feldolgozni.
Napsütésben egyáltalán nincs szükség zajszűrésre, de szvsz rossz fényviszonyoknál is inkább legyen zajos, mint szétkent. Ha szükséges, utólag szűrhetjük a kellő mértékben, de nem túlzottan, ahogy az appok tennék.
Ami nagyon hiányzik minden kamera appból, hogy nincs lehetőség külön csak a színjelekre (U,V) alkalmazni a zajszűrést , a világosságjelet (Y) békén hagyva.
Utólagos feldolgozással megoldható ugyan, de az macerás.
Ekkor ugyan zajos, de a zavaró színes pöttyök nélküli lesz a végeredmény. Tulajdonképpen a Google kamera is ilyesmit csinálhat.
A Google Camerával meg az a bajom, hogy kb 20 hekkelt változatot kellett feltennem, mire találtam egy olyat, ami egyáltalán elindul. Az is csak "javított HDR+" módban működik, különben lefagy, és csak adatok törlése után működik újra.

[ Szerkesztve ]

(#13) mrszitya válasza starr (#12) üzenetére


mrszitya
senior tag

Igen, a zajszűrés kikapcsolásának lehetősége alap kellene legyen. Inkább kissé zajos fotó legyen, mint olajfestmény. DNG-vel én sem szeretek játszadozni, így sokkal kevesebb utómunka van a képekkel.

Snap-ben még be lehet kapcsolni a kézremegés-érzékelést is, aminek állítható az érzékenysége. Ez kicsit segíthet az esti zajproblémákon. Állványról meg, tényleg brutál eredményekre képes néha... Semmi sem tökéletes, de egyelőre szerintem így is toronymagasan a legjobb szoftver a Snap Camera, plusz a Google-féle ha a másik végletről van szó. Kár tényleg, hogy a Google csak a referencia telóit támogatja ilyen szempontból.

(#14) starr válasza mrszitya (#13) üzenetére


starr
őstag

A Snap-ban a vaku, a HDR, és az éjszakai mód nem működik nálam. Sima fotókat csinál csak.
Camera2 API engedélyezve, de anélkül sem megy. Írtam a supportnak. Xiaomi Redmi 4X.

(#15) mrszitya válasza starr (#14) üzenetére


mrszitya
senior tag

Szerintem bekapcsolt low light móddal próbálkoztál, az letilt pár opciót. A vakut biztosan, HDR-t is.

(#16) starr válasza mrszitya (#15) üzenetére


starr
őstag

Köszi, holnap tovább próbálkozom.
Bár automatára volt állítva, és nem jelent meg a hold. Napsütés is volt.

(#17) starr válasza starr (#16) üzenetére


starr
őstag

Kikapcsoltam az automata low light módot, így már működött a vaku. A HDR helyett továbbra is sima fotókat csinált. Törölni kellett az alkalmazás adatait, és attól megjavult. Köszi a segítséget!

(#18) mrszitya


mrszitya
senior tag

Egy hiba bejelentése kapcsán megtudtam a fejlesztőtől, hogy a low light módon már nem nagyon dolgozik. Helyette a saját (HDR-)algoritmusának a javításán van a hangsúly. Google-féle HDR technikai oldaláról is ír.

I haven't worked on the low light code for a while, using hdr might give better results. Google's hdr+ is great but it uses raw snapshots and so has to implement the whole camera pipeline. This is why it's fast but it only uses 8 frames so my lowlight mode can get better results with 16 or 32 frames. Google use denoising for HDR+ so switching it on for my app would probably be a better comparison. I'm working on improving my code.

(E-mail címe a cikkben megtalálható, ha valakinek észrevétele van.)

[ Szerkesztve ]

(#19) mrszitya


mrszitya
senior tag

Frissítés: 2018.10.07

1. A gyári app camera API 2 miatti hibás működését okozó probléma okát megtaláltam véletlen nemrég a neten (bár én ezután sem látom értelmét a gyári appnak...), így részben emiatt is frissítve a bejegyzés. Jogosultsági probléma volt egyszerűen, a JRummy-féle build.prop szerkesztőben még szükséges a jogosultságot is külön állítani (644 -rw-r--r--) a mentést követően! Ennek módja leírva a cikkben.

2. Másrészt linkeltem egy újabb, stabilan működő GCam-et, mely még szintén a régi 3.2-es változaton alapszik, és az új v5.x-es kiadásoknál és a tesztben használt régi 3.2-eseknél is sokkal kevésbé hajlamos leállni tapasztalataim szerint (konkrétan még nem omlott össze nálam). Redmi Note 3 és Note 4-en is tesztelve.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.