- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vigyázzatok a jófogással!!!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Asszociációs játék. :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat. Találtam így egy oldalt, ami segít tervezni.
-
Kettős pozitív hatása van a sógoroknál.
Egyrészt csökkenti az erdők környezeti terhelését.
Másrészt a dupla bírság. Jelentős többletbevétel az osztrák államkasszának.Egyszer fáradtan belefutottam egy fixen telepített mérőpontba. Anonim büntetést kaptam. Mindegy ki vezetett, csak legyen kifizetve az összeg.
-
-
Az autópálya mellett érdemes ellenőrizni lesz alagútszakasz a tervezett útvonalon. Mennyit kell fizetni a használatáért.
-
Az eredeti kérdéshez kapcsolódóan:
Vannak olyan oldalak, ahol meg tudod venni több ország matricáját, és egy helyen kezelni, kb. mint a simpleben, de amikkel én találkoztam nagyon nem megérősek.
Egyszer a csehekhez akartam matricát venni, és nem figyeltem, hogy a google nem a honos eDalnice.cz-re küldött, hanem valami ilyen (véleményem szerint pofátlan) oldalra.
Megvettem az éves matricát - szerencsére PayPal fizetéssel - majd elkezdtem számolni, hogy valami nagyon nem kerek. Kb. 30 Eur kezelési díjat raktak az éves matrica árára. Úgy voltam vele, megérdemlem, hülye vagyok. A második gond akkor volt, amikor a matricáról a visszaigazolást még akkor sem kaptam meg, mire a csehekhez értem pár órával később, merthogy "manual processing" miatt 24 órával kell számolni. Ott a pálya mellett megvettem a hivatalos oldalon újra a matricát, azonnal jött a visszaigazolás, hogy érvényes is. Eztán írtam a kókler cégnek, hogy mostmár ne processzeljék manuálisan a matricámat, mert megvettem magamnak. (Cseheknél nem is tudsz semmilyen platformon újra e-matricát venni, ha már van érvényes matrica arra az intervallumra). Valamint jeleztem nekik, hogy a matrica árát legalább hoci vissza, ha már a 30Eur kezelést rátették maguknak.
Többször írták, hogy igen, máris küldik, de nem küldték, így a PayPal-on jeleztem a dolgot. 10 percen belül a teljes kifizetett árat visszakaptam, matricástól, kezelésestől. -
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
Franciáknál a kapuk vannak, szinte minden szakaszt más-más üzemeltet így az árakban is eltérés van, van ahol a szakasz épp ingyenes.
Tavaly nekünk volt szakasz ami 10km ha volt és annyit fizettünk mint előtte 100 km-en.
És a fizetési mód is eléggé vegyes. Van ahol csak a kapun áthajtasz de semmit kártyát nem ad és a végén fizetsz, van ahol ad egy kártyát is ami alapján fizetsz kihajtáskor, meg ha jól rémlik volt ahol behajtáskor kért pár EUR-t és mentem ameddig mentem.
Kártyával tudsz fizetni, de azért valamennyi kp. legyen nálad ha úgy alakul, hogy elnézed a kaput és rossz helyre állsz be.
Simple helyi app, így a többit nem tudod megvenni, csak hazait, de a magyart sem ott venném meg feltétlenül a kényelmi díj miatt.
Szlovént meg tudod venni neten, olasz pedig kapus ugyanúgy.
-
-
zoo8800
veterán
Olasz autópálya-díjak, sose volt olcsó, most se az.
-
Onnan tudod meg, h átértél szlovéniából/osztrákoktól a magyar szakaszra, h elkezd rázni az út.
Voltam párszor, de nem éreztem, hogy rázna az autópálya a magyar oldalon. Az osztrákoknál meg szép dolog, hogy olcsóbb valamivel a matrica, cserébe jattolhatsz egy csomó alagútnál meg vannak még egyéb fizetős útszakaszok is. Mire végigérsz az országon jobban lehúznak, mint bárhol.
Felesleges idekeverni tehát a politikai frusztrációt, sztem a kérdező inkább a tényekre kíváncsi. Az éves árak sem túl relevánsak mikor lesz egyetlen útja.[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Osztrákokból indulok ki, és évesből. Ha az ember az itthonit már lenyelte, akkor onnan szinte minden más már olcsó lesz. Az ugyanannyi meg sztem a nem vészes kategória.
Nekem a szlovén 7 napos mindig elég volt, itthon is többnyire 1 naposokat fogok innentől venni, de ha lehet, és van értelmes kerülő, akkor inkább azt sem. A lehető legminimálisabbat jattolok ezeknek.
Másik. Onnan tudod meg, h átértél szlovéniából/osztrákoktól a magyar szakaszra, h elkezd rázni az út. Nekem semmi bajom azzal, ha a minőségért pénzt kérnek. Ami viszont itthon van, h szar is az út, meg drága is, ez a felháborító hungarikum.[ Szerkesztve ]
-
Szlovén pálya matricára van egy web oldaluk, ahol meg tudod venni. Ugyanúgy időszakra terjed, abszolút nem vészes árban, pláne a horror drága magyarhoz képest.
Akkor nézzük a tényeket: Szlovénoknál 7 napos matrica személyautóra 16 eur, ami 6300 ft környéke. Magyarországon a 10 napos 6200 ft. Ráadásul a magyarral jóval nagyobb úthálózatra kapsz jogosultságot... Szóval gonodljuk át még egyszer, mielőtt ilyesmit leírunk
-
ncc1701
veterán
Szlovén pálya matricára van egy web oldaluk, ahol meg tudod venni. Ugyanúgy időszakra terjed, abszolút nem vészes árban, pláne a horror drága magyarhoz képest.
De lehet jobban jársz minden országban a határ elötti utolsó kútnál megvenni a szomszéd országét. -
Zolás
addikt
Nem tudom hogy hova mész, de lehet hogy olcsóbb lenne Ausztria-Németország-Franciaország vonalon közlekedni. A szlovén és az olasz pálya igen drága.
Olaszban fizetőkapu van, tudsz bankkártyával fizetni.
Szlovénban személyautóra matrica van ha jól tudom.
Franciába szintén fizetőkapu van, kártyával tudsz fizetni. -
fo_di
őstag
a francia autópályák (és szerintem az olaszok is) fizetőkapusak, így nem is túl olcsóak, de nem nagyon tudsz előre vásárolni
a franciáknál biztosan működik a kártya is, a kapuk fölé tett képeket látszik, hogy mivel lehet ott fizetni, kártyával vagy csak kpval
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sziasztok!Lesz egy több országot érintő utam, Magyarország-Szlovénia-Olaszország-Franciaország vonalon.Néztem...
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Avowed teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Ukrajnai háború
- Mesterséges intelligencia topik
- Feldarabolná az Intelt a Broadcom és a TSMC
- További aktív témák...