Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Y
őstag
Ha ennyire érdekel, A-C-ig megvannak a betűk.
A bizalmi elv pedig valóban a KRESZ alapját képzi, és nagyon szépen is hangzik, az iskolapadban.
A valóságban azonban egészen más a helyzet. Voltam elszenvedő alanya balesetnek azért, mert megbíztam a forgalomban részt vevő többi autósban.
A szabályokat nem mindenhol, nem minden körülmények között lehet pontosan úgy betartani, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Tiszteletben tartom a szabályokat, de amíg valaki úgy vezet, hogy nem ön- és közveszélyes, addig nincs vele problémám. Még ha átlépi a sebesség határt is.
Megnézheted az utakat. Rengeteg esetben a hatósági közeg sem úgy vezet, ahogyan le van írva. Akkor sem, ha nincs indok arra, hogy másként tegyen. -
Mr. Y
őstag
Nyilván az adaptív tempomatot is azért találták ki, hogy ne merd használni, mert még véletlen felveszi az auto a forgalom ritmusát…
Volt olyan autóm, amiben csak sima tempomat volt. Pályán egyenesen használhatatlan, állandóan korrigálni kell, ezzel meg gyakorlatilag ki-be kapcsolgatod.
Nem kibúvást keres senki a felelőssége alól ezzel a szöveggel. De!
A KRESZ kimondja, hogy ‘a forgalomban résztvevőket semmilyen magatartással hátráltatni, útjukat akadályozni tilos!’
Namost, ha te pontosan annyival mész, mint a maximálisan előírt és mögötted jön valaki gyorsabban, azt akadályozod. Azonban a KRESZ kimondja azt is, hogy másokat kényszeríteni is tilos. Tehát neki sincs joga ahhoz, hogy sávváltásra kényszerítsen téged.
Akkor ez most egy paradoxon?
-
Mr. Y
őstag
válasz
Jack Hunter
üzenetére
Ismerős típusok, amiket leírsz, de az ilyen fajta motorosokra én is ferde szemmel nézek. Még akkor sem állok le kötekedni egy autóval (ami 4 keréken kasztnival van), mikor 130-al haladok a pálya belső sávjában és a teherautó index nélkül elém vágódik 80-al…
Hülyeség az úton felvenni a kesztyűt, én ezt vallom. A napi 110 km-ből 80 pálya. Vannak érdekes felfogású autósok, akik képtelenek elismerni a motoros KRESZ létezését. Pedig nekünk ugye még vizsgázni is kellett belőle 😅
A gumi kérdésre: lévén erre alkalmas motorom van, így gyakran terepezek hétvégente és dugó elkerülése céljából, így feles gumim van. -
Mr. Y
őstag
Az első felével kapcsolatban igazad van, de ezt le is írtam a cikkben. Minden esetre azt gondolom magad is tapasztalhattad (feltéve, ha sofőr vagy), hogy amikor felveszed a forgalom ritmusát, nem feltétlen fogod az út helyett az órát nézni.
A második feléhez pedig: ahhoz nem kell nekem lennem a hülye. Elég, ha ő nem adja meg a főút elsőbbséget, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- Lenovo Legion Go - Shadow Black (8APU1 - 512G)
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- 15,6" Laptop táskák eladóak (DELL, Lenovo, HP stb...)
- 1 TB Samsung, HGST, Western Digital 2,5" SATA-s winchesterek eladóak! 100/100
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest