Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz
Jack Hunter
üzenetére
"ha az óra szerint közlekedem, akkor akadályozok"
Ezt ki mondatja veled?
-
Csorbi
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Azzal, ha a megengedett tempóban a haladásra kijelölt sávban csupán haladok, nem akadályoztatok senkit. És itt már bukik is az egész akadályoztatás
fogalmafeltételezése.Természetesen, amint megkülönböztető jelzéssel érkezik mögém valaki, azt egyértelműen el kell engedni.
Illetve az előzés végrehajtását a sebesség fokozásával, balra húzódással vagy más módon akadályozni nem szabad. Ebbe nem tartozik az, hogy le kell lassítanom, vagy meg/félre kell állnom. Tehát ha a saját tempómban haladok tovább, netán még kissé jobbra le is húzódok, azzal maximálisan segítettem az előzést. Más teendőm nincs. Sehol, semmilyen akadályoztatás nincs. -
Csorbi
addikt
A KRESZ kimondja, hogy ‘a forgalomban résztvevőket semmilyen magatartással hátráltatni, útjukat akadályozni tilos!’
Namost, ha te pontosan annyival mész, mint a maximálisan előírt és mögötted jön valaki gyorsabban, azt akadályozod. Azonban a KRESZ kimondja azt is, hogy másokat kényszeríteni is tilos.Ezt gondolod át még egyszer, nagyon rosszul értelmezed, azaz rész-értelmezést próbálsz ráhúzni egy egészre.
Nézzünk két konkrét példát:
1. Megyek 2x1 sávos főúton a megengedett 90-nel. Mögöttem jön a forgalom 100-zal. Mit kellene tennem? Haladhatok tovább a saját tempómban (és a Te értelmezésed szerint akkor szabályellenesen feltartva mindenkit), esetleg át kell lépnem a megengedett sebességet, és elkezdeni "menekülni előlük", netán lehúzódva mindenkit elengednem?
2. Megyek a 2x2 sávos autópályán a jobb szélső sávban (jobbra tarts, ugye!) a megengedett 130-al. Jön mögöttem a forgalom 140-el. Mit kellene tennem?
-
Csorbi
addikt
Ez a "forgalom ritmusát" kellene elfelejteni, egy életre. Sok hülye még többet generál, és ezzel az ócska dumával mindenki felmentve érzi magát, kvázi legálissá magyarázzák maguknak a sebességtúllépést. Nem, jogszabály és óra van, azt kell nézni, valamint a körülményeket (út állapota, forgalom, időjárás, stb.)
Minden más csak álszent mentegetősdi.
Én csak autót vezetek, de pontosan tudom mikor mennyivel megyek, és ez sosem több (és ha lehet menni, akkor nem is kevesebb, hanem pont annyi), mint ami a táblára van írva, a többieket meg vastagon lesz....rom. 33 évesen lett jogsim, addigra szerencsére épp eleget láttam, hogy tudjam meddig és nem tovább. Ha élvezkedni akarok és feszkót levezetni, arra van épp elég más módszer, amivel nem rakom ketté mások életét egy épp szarul sikerült pillanatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! Starlight / SKY / SILVER
- Seasonic Prime PX-1300 1300W 80+ Platinum Garanciális!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB - Garancia: 2027.07.22
- P16s Gen1 16" FHD+ IPS érintő i7-1260P T550 16GB 512GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 9 275HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 5070 Ti 8GB 16" QHD+ 3év Prémium GAR
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest