Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Másik kulcs kifejezés: defenzív vezetés. Azaz alapvetően ugyan azt feltételezed, hogy mindenki betartja a szabályokat, de mégis felkészülsz rá, hogy a.) vagy pszichopata, aki letojja a többieket, b.) csökkent belátóképességű [kirohanó kisgyerek, bizonytalan nyugger], c.) rosszul lett, figyelmetlen volt stb.
Kultúr országban a rendőr jó példával jár elől, és elő nem fordulhat, hogy csak azért kapcsolja be pár másodpercre a szirénát-villogót, hogy beforduljon, ahol nem lehetne, majd a járdára állva bemenjen giroszozni.
Vannak országok, ahol egy ilyen eset rögzítése után helyből kirúgják, mivel alkalmatlanná vált a munkakörére, és szégyent hozott a szervezetre. -
Hellóka, egókirály! A motort is beleszámítva hány betű van a te jogsidban? És mióta van jogsid? Csak mielőtt mást állnál neki minősítgetni látatlanban...
Úgy tűnik, nagyon nem akarod megérteni a Kresz kb. legelejét, a bizalmi elvet: ti. mindenki betartja a szabályokat, és ezt feltételezheted a többiekről is.@Hieronymus: Az általad felsoroltak közül a teljes első sor ugyanúgy nem jogosult gyorshajtásra, mint ahogyan a többiek sem. Még ha indokoltnak is tűnik a sietség. (Egyébként meg ugye a vita tárgyát képező helyzetekben kifejezetten szó sincs rendőrségi üldözésről, vagy spriccelő vénájú szülő nőről, csak "én ezt is jobban tudom, rám minek vonatkozzon" tökös csávókról. Ezzel nyilván te is tisztában vagy, csak szándékosan terelsz.)
-
-
Csorbi
addikt
A KRESZ kimondja, hogy ‘a forgalomban résztvevőket semmilyen magatartással hátráltatni, útjukat akadályozni tilos!’
Namost, ha te pontosan annyival mész, mint a maximálisan előírt és mögötted jön valaki gyorsabban, azt akadályozod. Azonban a KRESZ kimondja azt is, hogy másokat kényszeríteni is tilos.Ezt gondolod át még egyszer, nagyon rosszul értelmezed, azaz rész-értelmezést próbálsz ráhúzni egy egészre.
Nézzünk két konkrét példát:
1. Megyek 2x1 sávos főúton a megengedett 90-nel. Mögöttem jön a forgalom 100-zal. Mit kellene tennem? Haladhatok tovább a saját tempómban (és a Te értelmezésed szerint akkor szabályellenesen feltartva mindenkit), esetleg át kell lépnem a megengedett sebességet, és elkezdeni "menekülni előlük", netán lehúzódva mindenkit elengednem?
2. Megyek a 2x2 sávos autópályán a jobb szélső sávban (jobbra tarts, ugye!) a megengedett 130-al. Jön mögöttem a forgalom 140-el. Mit kellene tennem?
-
Csorbi
addikt
Ez a "forgalom ritmusát" kellene elfelejteni, egy életre. Sok hülye még többet generál, és ezzel az ócska dumával mindenki felmentve érzi magát, kvázi legálissá magyarázzák maguknak a sebességtúllépést. Nem, jogszabály és óra van, azt kell nézni, valamint a körülményeket (út állapota, forgalom, időjárás, stb.)
Minden más csak álszent mentegetősdi.
Én csak autót vezetek, de pontosan tudom mikor mennyivel megyek, és ez sosem több (és ha lehet menni, akkor nem is kevesebb, hanem pont annyi), mint ami a táblára van írva, a többieket meg vastagon lesz....rom. 33 évesen lett jogsim, addigra szerencsére épp eleget láttam, hogy tudjam meddig és nem tovább. Ha élvezkedni akarok és feszkót levezetni, arra van épp elég más módszer, amivel nem rakom ketté mások életét egy épp szarul sikerült pillanatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- Robot fűnyírók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- További aktív témák...
- P16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe magyarított (lézerezett) vbill gar
- Fujitsu LifeBook E5410 (made in Japan) i5-10.gen használt laptop
- Honor Magic 8 Pro 12GB/512GB / Garancia / One
- MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! Starlight / SKY / SILVER
- Seasonic Prime PX-1300 1300W 80+ Platinum Garanciális!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest