Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jack Hunter
üzenetére
Ez függ az abroncs méretétől is, pl. ha nem a gyári méret van fent. De függ a nyomástól is. Aztán különösen attól, hogy adott típuson mennyire nemlineráris az óra, a nagyobb sebességeknél direkt csökkenve.
Konkrét autón célszerű GPS-sel végigmérni egyszer. -
Csorbi
addikt
válasz
Jack Hunter
üzenetére
"ha az óra szerint közlekedem, akkor akadályozok"
Ezt ki mondatja veled?
-
válasz
Jack Hunter
üzenetére
"Mi a garancia arra, hogy ami az én órámnak 50/70/90/110/130 az a mögöttem lévőnek is annyi? Mi alapján válasszak sebességet? Halgassak a kilométerórára, ami 50- en áll, a GPS meg 42- őt mutat?"
Nagyjából 3km/h sebességgel többet mutat az óra. Azért nagyjából, mert teljesen új gumikkal a kár pontos is lehet, Nagyon kopott gumikkal még a háromnál is többel mérhet felül.
Az autóban/telefonban lévő GPS nem hitelesített műszer. Nagyon függ a pontosság az éppen látható holdak számától. A mérőóra kellően pontos. Azért rakták az autóba.
"ha az óra szerint közlekedem, akkor akadályozok, ha nem, akkor viszont büntetnek.
Nem értem, kérem kapcsolja ki..."Nem.
Az elmúlt 20 évben gyártott autók ugyan úgy mérik a sebességet. A sebességváltó után elhelyeznek egy érzékelőt. a tengelyre egy jeladó mágnest. A percenkénti fordulatok számából számítják a sebességet.
A régi Clioknak digitális kijelzője van, a leglomhább panellel. Csak akkor pontos mutatott érték, ha állandó sebességgel halad a jármű.Értem a problémádat. mind a két pozíció problémája ismerős.
Amikor nem hazai terepen közlekedsz, nincs ismereted a helyi sebesség toleranciákról, akkor a legegyszerűbb a forgalom ütemében haladni. Kezdőként a hazai pálya kiismerése is így kezdődik. -
Mr. Y
őstag
válasz
Jack Hunter
üzenetére
Ismerős típusok, amiket leírsz, de az ilyen fajta motorosokra én is ferde szemmel nézek. Még akkor sem állok le kötekedni egy autóval (ami 4 keréken kasztnival van), mikor 130-al haladok a pálya belső sávjában és a teherautó index nélkül elém vágódik 80-al…
Hülyeség az úton felvenni a kesztyűt, én ezt vallom. A napi 110 km-ből 80 pálya. Vannak érdekes felfogású autósok, akik képtelenek elismerni a motoros KRESZ létezését. Pedig nekünk ugye még vizsgázni is kellett belőle 😅
A gumi kérdésre: lévén erre alkalmas motorom van, így gyakran terepezek hétvégente és dugó elkerülése céljából, így feles gumim van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Automata kávégépek
- Google Pixel topik
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- További aktív témák...
- HP ProBook 445 G9 14" Ryzen 3 5425U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi 13 Pro 12/256GB Ceramic Black használt 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest