Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jack Hunter

tag

válasz Csorbi #20 üzenetére

Van egy 2003- as Renaultom. Faternak van egy 2008- as Daewoo- ja. Bátyámnak van egy kétéves Fordja. Így, hárman karavánoztunk egy kirándulás alkalmából, sok ember, sok csomag. Én mentem elöl, enyém a legidősebb talicska, meg hát francia, biztos megkotlik. Nem történt ilyesmi, viszont megkaptam az úticélnál, hogy milyen papásan vezetek. Ebből jött az, hogy kerestünk egy útszakaszt, és ráálltunk mindannyian 90- re. Az érdekes része most következik: ami nálam 90, az faternak 85-86, bátyusnak 81-82. Ugyanakkor 130- nál a Daewoo 128- on, a Ford viszont 136 km/ óránál állt.
    Na erre mondom én hogy nem értem, és könnyen meglehet az, hogy békésen poroszkálok kilencvennel, ami csak nyolcvan környéke, közben meg a mögöttem lévő idegeskedik hogy ménemmegymá!!!???

• Hieronymus

veterán

LOGOUT blog

válasz Csorbi #16 üzenetére

"Ebbe nem tartozik az, hogy le kell lassítanom, vagy meg/félre kell állnom."

Nem tartozik bele. Senki sem állította az ellenkezőjét.

• Hieronymus

veterán

LOGOUT blog

válasz Csorbi #12 üzenetére

Nincs semmiféle ellentmondás.

Mivel törvénytisztelő ember vagy út és látási viszonyok megengedik a maximálisan megengedett sebességgel haladsz.
    Mögéd érkezik egy nyilvánvalóan gyorsabb jármű. A közlekedési törvény előírja a veszélyeztetés és akadályázás tilalmát. A KRESZ az akadályozást indokolt esetben megengedi. De ez nem lesz indokolt eset. Nem vagy felhatalmazott személy eldönteni a másik jármű vezetőjének gyorshajtáshoz való jogát.

A törvény értelmében biztosítani kell a mögéd érkező tovább haladásának lehetőségét. Amit lehet, irányjelző használatával jelzed, hogy mehet tovább. Ha valamiért úgy érzed, nem tiszta a helyzet. Rendszám, időpont és kb az eset helye információkkal feljelented.

A mögéd érkező autóban lehetnek.
    Civil ruhás rendészeti személyek. Rendőr, nyomozó, vagy akárki. Idegbeteg fegyveres hülye, A legközelebbi kórházba siető személy, sebesültet szállítva. A mentőre várva minimum dupla hosszú idő lenne a kórházba jutás.

A legrosszabb esetet feltételezve fegyveres idióták sietnek bankrablásból. Akik korábban már vérfürdőt rendeztek. A következő kanyarban ki tudnak tenni az útról. A végén örülhetsz, ha ép bőrrel úszod meg az esetet.

Ha alkalmas helyen elengeded, semmiféle károd sem keletkezik. Még csak lassítanod sem kell. Közlekedési szabályt nem kell megszegni a másik elengedésnek gyorsítása okán.
    Ennyi.

• Mr. Y

őstag

válasz Csorbi #9 üzenetére

Nyilván az adaptív tempomatot is azért találták ki, hogy ne merd használni, mert még véletlen felveszi az auto a forgalom ritmusát…
    Volt olyan autóm, amiben csak sima tempomat volt. Pályán egyenesen használhatatlan, állandóan korrigálni kell, ezzel meg gyakorlatilag ki-be kapcsolgatod.
    Nem kibúvást keres senki a felelőssége alól ezzel a szöveggel. De!
    A KRESZ kimondja, hogy ‘a forgalomban résztvevőket semmilyen magatartással hátráltatni, útjukat akadályozni tilos!’
    Namost, ha te pontosan annyival mész, mint a maximálisan előírt és mögötted jön valaki gyorsabban, azt akadályozod. Azonban a KRESZ kimondja azt is, hogy másokat kényszeríteni is tilos. Tehát neki sincs joga ahhoz, hogy sávváltásra kényszerítsen téged.
    Akkor ez most egy paradoxon? :F

Új hozzászólás Aktív témák