Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Hunter
tag
Van egy 2003- as Renaultom. Faternak van egy 2008- as Daewoo- ja. Bátyámnak van egy kétéves Fordja. Így, hárman karavánoztunk egy kirándulás alkalmából, sok ember, sok csomag. Én mentem elöl, enyém a legidősebb talicska, meg hát francia, biztos megkotlik. Nem történt ilyesmi, viszont megkaptam az úticélnál, hogy milyen papásan vezetek. Ebből jött az, hogy kerestünk egy útszakaszt, és ráálltunk mindannyian 90- re. Az érdekes része most következik: ami nálam 90, az faternak 85-86, bátyusnak 81-82. Ugyanakkor 130- nál a Daewoo 128- on, a Ford viszont 136 km/ óránál állt.
Na erre mondom én hogy nem értem, és könnyen meglehet az, hogy békésen poroszkálok kilencvennel, ami csak nyolcvan környéke, közben meg a mögöttem lévő idegeskedik hogy ménemmegymá!!!??? -
-
Nincs semmiféle ellentmondás.
Mivel törvénytisztelő ember vagy út és látási viszonyok megengedik a maximálisan megengedett sebességgel haladsz.
Mögéd érkezik egy nyilvánvalóan gyorsabb jármű. A közlekedési törvény előírja a veszélyeztetés és akadályázás tilalmát. A KRESZ az akadályozást indokolt esetben megengedi. De ez nem lesz indokolt eset. Nem vagy felhatalmazott személy eldönteni a másik jármű vezetőjének gyorshajtáshoz való jogát.A törvény értelmében biztosítani kell a mögéd érkező tovább haladásának lehetőségét. Amit lehet, irányjelző használatával jelzed, hogy mehet tovább. Ha valamiért úgy érzed, nem tiszta a helyzet. Rendszám, időpont és kb az eset helye információkkal feljelented.
A mögéd érkező autóban lehetnek.
Civil ruhás rendészeti személyek. Rendőr, nyomozó, vagy akárki. Idegbeteg fegyveres hülye, A legközelebbi kórházba siető személy, sebesültet szállítva. A mentőre várva minimum dupla hosszú idő lenne a kórházba jutás.A legrosszabb esetet feltételezve fegyveres idióták sietnek bankrablásból. Akik korábban már vérfürdőt rendeztek. A következő kanyarban ki tudnak tenni az útról. A végén örülhetsz, ha ép bőrrel úszod meg az esetet.
Ha alkalmas helyen elengeded, semmiféle károd sem keletkezik. Még csak lassítanod sem kell. Közlekedési szabályt nem kell megszegni a másik elengedésnek gyorsítása okán.
Ennyi. -
Mr. Y
őstag
Nyilván az adaptív tempomatot is azért találták ki, hogy ne merd használni, mert még véletlen felveszi az auto a forgalom ritmusát…
Volt olyan autóm, amiben csak sima tempomat volt. Pályán egyenesen használhatatlan, állandóan korrigálni kell, ezzel meg gyakorlatilag ki-be kapcsolgatod.
Nem kibúvást keres senki a felelőssége alól ezzel a szöveggel. De!
A KRESZ kimondja, hogy ‘a forgalomban résztvevőket semmilyen magatartással hátráltatni, útjukat akadályozni tilos!’
Namost, ha te pontosan annyival mész, mint a maximálisan előírt és mögötted jön valaki gyorsabban, azt akadályozod. Azonban a KRESZ kimondja azt is, hogy másokat kényszeríteni is tilos. Tehát neki sincs joga ahhoz, hogy sávváltásra kényszerítsen téged.
Akkor ez most egy paradoxon?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Akció! Dell Latitude 7200 2-in-1,12.3",FHD,i5-8365U,8GB,256GB SSD,WIN11,Tablet,LTE
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest