Hirdetés

2022. december 5., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19) blackrulz válasza Gargouille (#16) üzenetére


blackrulz
nagyúr

A szabad piaci verseny sok esetben jó tud lenni, más esetekben pl meg nem feltétlenül. Ennek az ékes példája az óperenciás tenegeren túli berendezkedés, lásd amazon, vagy a kórházi vagy inzulin árak...

Szerintem itt nem igazi szempont a környezetvédelem, mert a horderek akik iparilag csak a szórakozás miatt rendeltek meg szarokat amiket utána a fiókba tettek, marginális rétegnek se nagyon nevezhetőek a telejes népesség tekintetében. Sokkal inkább gazdasági, nyomonkövethőségi és számonkérhetőségi szempontok dominálnak.

Egy kínai cég eddig elküldött egy bármit és trükközött az értékhatárral ő nullszaldós játékban volt, ha bukik a csomag max te szívsz, de egy tagállam hatósága sem kezd el vergődni azon, hogy akkor most hékás. Arról nem beszélve hogy ha mégis rendesen meg volt jelölve a valós érték, akkor sem biztos hogy elkapták a vámon, nekem is több csomagom simán átjött fizetés nélkül, pedig... Nyilván amikor ömlik be minden és manuális leválogatás van meg szúrópróba, akkor ott nem igazán hatékony a rendszer és nagyon drága is.

Ha ezt az egészet egy eu-s központi raktárba teszi le a bangood vagy bármilyen random külső cég, akkor ott ők intézik a beléptetést, a fizetést, etc. Innentől nem tudja elsunnyogni annyira könnyen a bulit, ha kap egy ellenőrzést a raktárba akkor hamarabb kiderül hogy van e valami a füle mögött esetleg, illetve büntethetővé is válik azonnal, amire eddig nem igazán volt lehetőség. Nyilván így sem garantált hogy őszintébbek lesznek mint a legtöbb random hazai kkv, de egy fokkal talán rendezettebben intézhető el nagy tömegben az árumozgatás.

Szerintem. Aztán lehet bármi

When you want a circus you exalt the clowns

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.