Hirdetés

2022. október 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) norbx


norbx
aktív tag

Na ezért hagytam fel az alis rendelésekkel mostanság, de ez meggyőzött hogy nem is kell erőltetni továbbra sem. Sajnos sokmindent vásároltam onnan ami itthon kb 4x drágább.

(#2) updog


updog
senior tag

"De mivan azokkal, akik egy ezrest fizetnek egy 200 Forintos tételért plusszba?

Magam résézről nem azért rendelgetek külföldről, mert ott olcsóbb lenne (bár bele tartozik), hanem azért, mert az általam rendelt tételek nem kaphatóak hazánkban".

Akkor elérte a célját. Akinek kell, továbbra is megveszi, de aki hobbiból rendelget mindenféle fityfenét, és az most 3x annyiba kerül a kezelési költségek miatt, talán átgondolja a dolgot.

BTW még mindig nem itthoni találmány hanem EU-s, persze a megvalósítás az sajátos.

#3 #4 ++

[ Szerkesztve ]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#3) blackrulz


blackrulz
nagyúr

Az értékhatár eltörlés eu-n kívülről nem kicsiny hazánk politikai elitjének nedves álma volt, hanem az eu által előírt, kötelezően implementálandó történet. Ez vonatkozik jelenleg minden tagállamban mindenkire is.

Az egy megint másik kérdés, hogy a vámkezelési költségek így reálisak e vagy sem, optimális esetben masszívan automatizálva ennek jelentős költsége nem igazán kéne legyen, de...

Ez olvasatomban pont arról szól, mint amit a legtöbb nagyvárosban az autósokkal művelnek. Nem fentartható a gépjárművek ilyen szintű használata és a növekedésük, így valahogy ezt korlátozzák, hol behajtási korlátozásokkal, adókkal, parkolással, vagy más szpatással. Az sem fentartható, hogy 1 usd-s free shippinges bszokat küldözgetünk a világ másik feléről egyenként, ennek iszonyatos logisztikai terhe van pl eu-ba beléptetéskor.

Ezzel szépen rákényszerülnek a nagyok, hogy legyen eu-s raktár, abban legyen termék, és a bangood jellegű nagyobb áruházak eleve konténerezve hozzák oda be a készletet, legyen vámkezelve, papirozva, majd amikor megrendeled, akkor már a helyi áfáddal megtolva ki is tudd fizetni az egészet. Így nem lehet trükközni gift pipálgatással és társaival, nem a tagállamoknak kell a beérkező hegyből egyesével logiszikázni hogy mi hova mennyi miért, ha eu-n belülről küldi elővehető jobban a cég a jogalkotók oldaláról is, meg ilyesmi.

Ez most egy ilyen, átmeneti időszak olvasatomban, nekem se tetszik, de ha változtatni akarunk a dolgokon, akkor előfordul hogy kényelmetlen lesz valakinek. Pl nekem is jelenleg.

When you want a circus you exalt the clowns

(#4) Eastman válasza blackrulz (#3) üzenetére


Eastman
őstag

Hatalmas pluszegy!

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#5) HyP3b0y


HyP3b0y
senior tag

És akkor lássuk az előnyét számunkra is. Ha ezek a boltok elkezdenek EU raktárat fenntartani, nem csak fenntarthatóbb logisztikailag, hanem neked is előnyösebb mert nem 1-2 hónap mire ideér Kínából, hanem a csehektől vagy spanyoloktól érkezik 1 héten belül.

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#6) rosejbli


rosejbli
senior tag

Nekem a héten az 5$-os autóalkatrészre számoltak fel 1.400Ft ÁFÁ-t és vámkezelést.
Szerencsére meg tudtam volna itthon is venni azt az 1x8cm-es gumilapot a csomagtartó kilinccsel együtt itthon is 18.000Ft-ért...

(#7) rosejbli válasza HyP3b0y (#5) üzenetére


rosejbli
senior tag

A magyar posta Budapestről az agglomerációba nem hozza ki 1 héten belül a csomagokat, majd biztos külföldről hamarabb ideérnek.

(#8) Kasya


Kasya
nagyúr

Sajnos az EU sara, de a kommunikációban (főleg a FB click-bait címek miatt) úgy látom, hogy nagyon sokan a "kormányt" okolják emiatt.

Úgy tudom, hogy a vámkezelés megúszható, ha az ember maga intézi.
https://evam.nav.gov.hu/
Mindent lépésről-lépésre leír. 150 euro (54000 ft) alatt vehető igénybe.

[ Szerkesztve ]

(#9) Mr. Y válasza rosejbli (#7) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

+1

Rengeteg alkalommal volt, hogy a helyi Posta hivatal tartotta vissza több, mint 2 hétig a csomagomat. A nyomkövető mutatta, hogy ott van, de közölték: Ameddig nem értesítenek, addig nem adják át sem. Ez valahol érhető, hiszen gondolom adminisztrálni kell a rendszerükbe is, nade 2 hétig?

But who is watching the guardians?

(#10) Skyline15 válasza Kasya (#8) üzenetére


Skyline15
tag

Ez valóban így lenne, HA! küldenének emailt hogy a csomagra vám várható.

Én épp úgy jártam, hogy június 15.-től volt a csomagom "véletlenül" július 1-ig nemzetközi posta kicserélőben, majd ott még állt 7 napot pluszba, utána írtak, hogy átvehetem a postán a csomagom.

Odamegyek, és elkértek 12.000Ft + 1800Ft vámkezelési díjat (tegyük hozzá, hogy szerencsémre 144 euró volt a csomag, és nem 150+).

Meg volt adva email címem, telefonszámom, de sehol nem kerestek amiatt, hogy neten tudnám intézni a vám eljárást, csak postán fogadtak ezzel a címszóval, hogy nesze, fizesd be az egészet (mivel gondoltam korábban beérkezett csomagom Magyarországra, így nem kell fizetni érte, sőt, email, SMS sem jött)...

Én sem azt mondom, hogy nem lehet befizetni a kért összeget, de ha csak simán jön az értesítő, hogy nyugodtan menj be, vedd át csomagot, nem az hogy fizess xy összeget... Odamehettem volna csak egy igazolvánnyal is ennyi erővel, mert nekem senki nem mondta hogy csomagot áfa terheli.

"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."

(#11) Kasya válasza Mr. Y (#9) üzenetére


Kasya
nagyúr

En azt birom, mikor US Amazonrol rendelek, azt a DPD (vagy más) egy hét alatt eljuttatja hozzánk, majd valahogy a Postához kerül.
Persze a Posta új nyomkövetési számot rak rá. Értesít a vámkezelésről, én meg vakarhatom a fejem, hogy ezt most hogy kövessem vissza és milyen csomag, mert semmi info róla. Végül a DPD accon belül sikerült kiderítenem, hogy a Posta egyedi azonosítot rakott rá (amiről senki se tájékoztatott). Egy fél éves rendelés esetén ez elég kellemetlen és nehéz kideríteni...

Majd miután mindent 1 napon belül elintézek, onnan még két hét mire átadják a futárnak. A futár pénteken kézbesítené, aki valamiért nem hajlandó pénteken dolgozni. Automatikus kiküldi a "nem volt kézbesíthető" értesítőt, majd következő héten ténylegesen kihozza.

Azért a Postanal elég komoly gondok vannak. Alkalmazottak terén is.

(#12) 8th


8th
őstag

"De mivan azokkal, akik egy ezrest fizetnek egy 200 Forintos tételért plusszba?"

Mi lenne? Azok még így is spórolnak egy további ezrest mert nem itthon kell megvenniük a zugmobilosnál a mobiltokot például.
Valahol tényleg véget kellett vetni annak, hogy az EU-ban boldog boldogtalan lassan már a budipapírt is csájnából rendeli mert olcsó. Ha csak fele ennyi szar fog özönleni Kínából és emiatt hetente hárommal kevesebb felfoghatatlan mértékben környezetszennyező konténerszállító hajót indítanak útnak már simán megérte az egész.

"Köszönjük Magyarország!"

Az EU döntéshozóinak köszönd.

[ Szerkesztve ]

Hüje malyom ...

(#13) Syl válasza rosejbli (#7) üzenetére


Syl
nagyúr

Akkor én szerencsés helyen élek. BP közeli kistelepülés, akármikor rendelek valamit (pl. a múlt héten MediaMarkt), másnap délelőtt itt a postás furgon.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#14) 8th válasza Syl (#13) üzenetére


8th
őstag

Vidékre is ugyanígy működik. A rendeléstől számított második munkanapon (ha késő este rendelem akkor a harmadikon) mindig megjön a cucc MPL futárral.

Hüje malyom ...

(#15) MasterDeeJay

Amíg ali/ebay-ről még áfával és kezelési költséggel is olcsóbb a beszerzendő dolog valamint az időbe is belefér addíg én továbbra is fogok rendelni.
Még úgy is hogy a posta/nav elrontja a dolgokat.
Nekem volt ami nem volt kezelési költséges (csomag belgiumból jött tracking szerint de kínából rendeltem, valszínű már ott rendezve volt minden)
Volt ami duplán áfázott (ha a csomagon nem ugyan az a nyomkövetés van mint amivel aliról elindult)
Volt ami átcsúszott áfa és kezelési költség nélkül (nem tudom hogyan)
Volt amiről se sms se mail nem jött és drágább lett a kezelésiköltség ez miatt.
És egy a legutolsó aminél kínaival beírattam/bevallattam 8 usd értéket és aszerint vámolták el pedig nem annyiért vettem.
Szóval minden előfordul jó is, rossz is, de mint ezek ellenére folytatom a rendelgetést mert még így is megéri mint megvegyem ugyan azt itthon. Apróságok amik ugyan azok a túlárazott szarok itthon a kereskedő 1000%-os hasznával azok még többszörös áron is megérik a pénzüket kínából megvéve.
Szállítási idő is vegyes, valami gyorsan ideért de van ami nem azaz kiszámlíthatatlannak lehetne nevezni de nem egyértelműen lassabbnak.

[ Szerkesztve ]

The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#16) Gargouille


Gargouille
őstag

Nekem ezzel az a bajom leginkább, hogy a tünetet kezelik, nem pedig a kiváltó okot. Akárcsak a budapesti autózás esetében.

Mert lehet egy olyan olvasata is ennek az ügynek, hogy Kína az olcsó dömpinggel és a támogatott szállítással előnybe került a nyugati cégekkel szemben. Itt van az a pont, amikor a sokat hirdetett szabad piaci verseny szent szabályai szerint igazából versenyezni kellene velük. Vagy árakban, vagy hozzáadott értékben.

Na ehhez már nem fűlik a foga a nyugatnak, ilyenkor inkább torzítsunk mesterségesen egyet a szabályokon, hogy ne kelljen versenyezni. Mert az mégis hogyan nézne ki, hogy (az amúgy Kínában legyártatott) 100Ft-os terméket - bármiféle hozzáadott érték nélkül - nem tudja a nyugati kereskedő 1000%-os haszonkulccsal eladni itthon? Le kellene mondani egy kis profitról, hogy versenyhelyzetben legyünk? Na azt már nem. :)

Elfogadom, ha azt mondod rosszindulatú vagyok, de én inkább ezt látom emögött, nem pedig környezetvédelmi megfontolásokat. Már csak azért is, mert ugyanúgy fognak jönni a konténerek Kínából, csak most nem közvetlenül hozzád viszi ki a posta, hanem a kereskedőhöz, akitől majd többszörös áron megveheted ugyanazt.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#17) HyP3b0y válasza rosejbli (#7) üzenetére


HyP3b0y
senior tag

Banggood EU raktárokról eddig DPD hozott mindent futárral. Pedig 5ezer forintos párásító is volt egy tégla formájú dobozban, tehát nem nagy cucc. 5 nap alatt itt volt, posta még csak közelébe se ment. De ugyanígy megjött a 150ezres monitor is 4 nap alatt szintén DPDvel. Úgyhogy nekem még sosem adták át postának.

A magyar posta a sarokról nem hozza ki nekem a szimpla levelem, hanem bebasznak egy értesítőt hogy tuti nekem kelljen elmenni érte... (Budapest).
De amúgy ellenkező a tapasztalatom, itt a fővárosban mindig én megyek a postára a csomagjaimért, talán 1x dobták be a ládába, míg faterékhoz kis faluban (30km Bp.-től) mindent is kivisz a postás és semmivel se lassabban.

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#18) Kasya válasza Syl (#13) üzenetére


Kasya
nagyúr

Szerintem külön kezelendő a belföldi és külföldi rendelés. Másképp teljesít a Posta.

(#19) blackrulz válasza Gargouille (#16) üzenetére


blackrulz
nagyúr

A szabad piaci verseny sok esetben jó tud lenni, más esetekben pl meg nem feltétlenül. Ennek az ékes példája az óperenciás tenegeren túli berendezkedés, lásd amazon, vagy a kórházi vagy inzulin árak...

Szerintem itt nem igazi szempont a környezetvédelem, mert a horderek akik iparilag csak a szórakozás miatt rendeltek meg szarokat amiket utána a fiókba tettek, marginális rétegnek se nagyon nevezhetőek a telejes népesség tekintetében. Sokkal inkább gazdasági, nyomonkövethőségi és számonkérhetőségi szempontok dominálnak.

Egy kínai cég eddig elküldött egy bármit és trükközött az értékhatárral ő nullszaldós játékban volt, ha bukik a csomag max te szívsz, de egy tagállam hatósága sem kezd el vergődni azon, hogy akkor most hékás. Arról nem beszélve hogy ha mégis rendesen meg volt jelölve a valós érték, akkor sem biztos hogy elkapták a vámon, nekem is több csomagom simán átjött fizetés nélkül, pedig... Nyilván amikor ömlik be minden és manuális leválogatás van meg szúrópróba, akkor ott nem igazán hatékony a rendszer és nagyon drága is.

Ha ezt az egészet egy eu-s központi raktárba teszi le a bangood vagy bármilyen random külső cég, akkor ott ők intézik a beléptetést, a fizetést, etc. Innentől nem tudja elsunnyogni annyira könnyen a bulit, ha kap egy ellenőrzést a raktárba akkor hamarabb kiderül hogy van e valami a füle mögött esetleg, illetve büntethetővé is válik azonnal, amire eddig nem igazán volt lehetőség. Nyilván így sem garantált hogy őszintébbek lesznek mint a legtöbb random hazai kkv, de egy fokkal talán rendezettebben intézhető el nagy tömegben az árumozgatás.

Szerintem. Aztán lehet bármi

When you want a circus you exalt the clowns

(#20) updog válasza Gargouille (#16) üzenetére


updog
senior tag

A hsz-ed alapján gondolom elfogadod és azon túl vagyunk, hogy "nyugaton" ugye fizetni kell mindenféle olyan dolgokat (üzlet, alkalmazottak, support, adók stb.) amikről Joe Csingcsong "eladó" még nem is hallott, mert a gyárból a (z állami pusholás miatt ilyen olcsó) kínai postára viszi azt amit rendeltél aztán jónapot.

Az elmúlt években az a tapasztalatom hogy ami normális minőségű termék (konkrét példám a Xiaomi légtisztító, párásító, eredeti tartozékok) az már ez előtt is pár% alatti különbséggel jött, és csak a reflinkes nepperek pusholják ezt hogy jajj rendeld Kínából mert az itthoni kereskedő szemét nyerészkedő, ja de használd ezt a linket pls. :U

Persze, a 3 centes fidget spinner 600 forint itthon, meg az ezredik rgb blingbling a gépbe is 1000%-os haszonkulccsal van itthon, hadd ne írjam le mit gondolok azokról akik ilyen hülyeségeket rendelnek vagy vesznek attól függetlenül hogy hol, kitől :D ;]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#21) HyP3b0y válasza updog (#20) üzenetére


HyP3b0y
senior tag

Amúgy speciel a Xiaomi termékek itthon szerintem nagyon jó árban mennek a hivatalos boltban. Igaz hogy még így is több mint alin, de az ne felejtsük, hogy hivatalos szerviz/garancia is jár a termékekre és az országban javítanak, nem pedig az EU-ban valahol vagy Kínában. Ha valakinek fontos a garancia amihez nem társul egy zsíros postaköltség, akkor mindenképpen megéri.

A kis szarokra meg évek óta ott van a kis kínai diszkontok, tényleg aliexpress élőben amikor oda belépek.

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#22) Gargouille válasza updog (#20) üzenetére


Gargouille
őstag

"A hsz-ed alapján gondolom elfogadod és azon túl vagyunk, hogy "nyugaton" ugye fizetni kell mindenféle olyan dolgokat (üzlet, alkalmazottak, support, adók stb.) amikről Joe Csingcsong "eladó" még nem is hallott, mert a gyárból a (z állami pusholás miatt ilyen olcsó) kínai postára viszi azt amit rendeltél aztán jónapot. "

No igen, csak hát a "nyugati eladó" is Kínából rendeli, akárcsak a "nyugati gyártó" aki valójában szintén Kínában gyártatja (sőt nagyon sok esetben még a tervezés/design is ott történik), tehát kis túlzással azon kívül, hogy ráteszi egy tetemes árrést és továbbadja a vevőnek, nem csinál mást. Vagy mondom egyszerűbben (és persze lesarkítva), hogy érthetőbb legyen: sok esetben nincs rá szükség a láncolatban, csak amolyan "élősködőként" sápot húz közbeékelődve a kinti gyártó/kereskedő és te közéd.

Persze, lehet árnyalni, vannak kivételek meg fokozatok, de tömegében (főképp az olcsó termékeknél) pontosan ez történik. Aki eddig remekül megélt abból, hogy a 250Ft-os műanyag telefontokot 5590Ft-ért árulja itthon (de mindezt úgy, hogy a webshop-jában még a termékfotót is az Aliexpressről lopta, tehát még arra sem vette a fáradtságot, hogy készítsen 3 saját fotót), annak eléggé fájhatott, ha a vevők nem fizetnek neki a "semmiért" felárat, hanem közvetlenül kintről veszik meg.

Abban igazad van, hogy biztosan van sok felesleges kacat is, de nagyon sok olyan apróbb alkatrész, céleszköz stb. is, amit egyszerűen itthon be sem tudsz szerezni, sem olcsón, sem drágán. Ez teljesen szubjektív, hogy kinek mi felesleges és mi nem, ezt nem lehet így kijelenteni. Én is röhöghetnék például a gamereken, hogy nincs vga kártya, de közben attól, hogy számomra tényleg teljesen felesleges, megértem a problémájukat és elfogadom, hogy nekik akár fontos lehet. Szóval ez relatív kinek mi a "felesleges".

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#23) HyP3b0y válasza Gargouille (#22) üzenetére


HyP3b0y
senior tag

A felesleges kacatot a népek csak azért rendelték, mert eddig aprópénz volt. Ezzel kevésbé fognak random dolgokat berendelni, mert már szemmel látható összeg lesz egyeseknek.
Neked akinek alkatrész, céleszköz kell ez kellemetlen, de nem lett ellehetetlenítve ezek beszerzése.
Ugyanígy vannak a VGA-val is a népek. Akinek amúgy munkára is kell az inflált áron is megveszi, kellemetlen de ez van. Többieknek ez csak szórakozás miatt kellene, de megdrágult ez a hobbi egyelőre. Mindenki eldöntheti mire mennyit szán.
És amúgy ez kéne legyen hosszabbtávon a normális, mert a jelenlegi, mindent is megveszek, még ha nincs is rá szükségem fogyasztói magatartás nem fenntartható.

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#24) updog válasza Gargouille (#22) üzenetére


updog
senior tag

"Ez teljesen szubjektív, hogy kinek mi felesleges és mi nem, ezt nem lehet így kijelenteni."

Elég megnyitni egy Aliexpress alkalmazást/weboldalt, nagyon kegyesen és objektíven nézve is >50% :D

Egy hasonló témában linkeltem, nem tudom most előkotorni, de volt erről valami magyar felmérés hogy bőven nagyobb százalékban voltak azok akik azért rendelnek mindent, hogy meglegyen a rendelés élménye, mint azok akiknek szüksége is volt valamire. (semmit nem bizonyít, de persze tudok ismeretségből is mondani ilyeneket, nem egyet).

Előbb is írtam (más is), akinek kifejezetten kell valami javításhoz, spéci hobbihoz, stb. az most is csak annyival járt rosszabbul hogy kicsit drágább lett a hobbija tárgya, hát elnézést, én fotózok, nem kell mondani.

Persze nem ilyen fekete-fehér nyilván, nálad is van igazság, de lássuk be hogy annak van igaza aki azt mondja mint én :D ;] Mármint hogy elejét kéne venni már az egész hülyeségnek, ne az ilyen filléres fityfaxok rendelése-birtoklása jelentse már az örömet az embereknek, le se gyártsák, el se indítsák ide, ne lehessen se Kínából se itthoni százforintos boltban megvenni...

Pl lehetne bevezetni (ha már Kínában nem, itt EU-ban, a vámolás előtt) valami minőségellenőrzést (lásd ugye a "CE" jelzéseket is simán ráhamisítják Kínában), ha valami bazári kütyü nem felel meg a checklistnek, mehet vissza Kínába, fulladjanak ők bele a silány szemetükbe, esetleg aki megrendelte, n+1. alkalommal amikor még mindig ilyeneket rendel, mehet a bünti neki is.

És akkor az értelmes, jó minőségű (pl. gondolom aki javítja az ilyen alkatrészekkel a cuccait az nem a leggagyibb megbízhatatlan alkatrészeket rendeli) dolgok maradhatnának, jöhetnének ahonnan akarnak, legalább még felül is reprezentálódnának az áruforgalomban.

[ Szerkesztve ]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#25) ergoGnomik válasza Gargouille (#16) üzenetére


ergoGnomik
tag

Mert lehet egy olyan olvasata is ennek az ügynek, hogy Kína az olcsó dömpinggel és a támogatott szállítással előnybe került a nyugati cégekkel szemben. Itt van az a pont, amikor a sokat hirdetett szabad piaci verseny szent szabályai szerint igazából versenyezni kellene velük.

A baj az érvelésedben az, hogy a szabad piaci versenyben nem engedélyezett a piacon kívüli szereplőktől származó támogatás. Ezzel Kína visszaél, és kiszorítja a piacról a nemzetközi versenytársakat.

De a kereskedői attitűdre vonatkozó megjegyzéseddel egyetértek. Viszont azt elfelejteni látszol, hogy egy ideje már mi is a "nyugat" vagyunk. Ez pedig a politikusaink bűne.

(#26) blackrulz válasza updog (#24) üzenetére


blackrulz
nagyúr

"Pl lehetne bevezetni (ha már Kínában nem, itt EU-ban, a vámolás előtt) valami minőségellenőrzést "

Lehetetlen sajnos. Hacsak nem egyenként szedik szét mind, kizárt hogy bármi hasonlót meg lehessen valósítani... Egy sima telefontöltőnél sem egyértelmű, hogy ugyanazon a márkanéven két töltőben ugyanaz a bél lesz, a minőségibb márkákat alsópolcos gyártók másolják, amit dzsukalakók másolnak... Volt egy gyerek aki ilyen töltőket tesztelt iparilag érintésvédelmi meg úgy minden más szempontból, elég riasztó volt az adatbázisa...

Egy alin pl ahol bárki árul, ott aztán ami rá van írva meg amit kapsz, az simán 3 külön dolog is lehet...

When you want a circus you exalt the clowns

(#27) Eastman


Eastman
őstag

Szerintem a biztosítószeget már kihúzta a a technokrata ember a tudomány az önmegsemmisítő szerkezetből. Bemegyek kenyérért, bármerre nézek színes műanyag bixxbaxxok minden polcon. Percenkét ezer és ezer újabb árad be az országba. Vak az aki nem látja, hogy ez hamarosan végzetes tragédiához vezet. Lehet még egy picit filózgatni rajta. De már minek?

Ez nem depizés. Kisgyerekként magamra húztam a főttkukorica forróvízét. Le akartam venni a tűzről, azért, hogy segítsek. Emlékszem a pillanatra mikor elzártam alatta a gázt. Hasonlót érzek az utcán heverő műanyagok láttán. Összefoghatu ...nánk, hogy együtt "elzárjuk" a problémát, de a "víz" már forró, a "fazék" pedig irgalmatlanul nehéz.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#28) updog válasza blackrulz (#26) üzenetére


updog
senior tag

Hát akkor (hogy #27-re is reflektáljak) gondolom így jártunk. A kínai befolyás (itt most nem csak politikai hanem technológia szempontból) ezek szerint akkorára nőtt, hogy kb. csak egy EU/világszinten lépjünk a tökükre, stop minden ami onnan jön (amíg nem ellenőrizhető hogy mi is jön) húzással lehetne ezt az alacsony minőségű szemétdömpinget megállítani, ahhoz meg valószínűleg amúgy is késő, mert azt aláírom, tényleg a "nagyok" is onnan hoznak/gyárta(t)nak kb. mindent.

[ Szerkesztve ]

ex: doeeg | "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." | "Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!" - 5FDP

(#29) Eastman válasza updog (#28) üzenetére


Eastman
őstag

[katt!]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#30) bkercso válasza 8th (#12) üzenetére


bkercso
nagyúr

Másik oldala a dolognak:
Kínából rendelt elektronikai alkatrészt beteszik egy borítékba azt' csá.
Farnelltől ugyan ez úgy jön dobozolva és egyenként csomagolva, hogy 10 perc, mire mindent kibontok és utána vihetem le a szemetet. És persze ugyan annyit utazik, mert Kínában gyárcsák, csak előtte még raktározzák és logisztikázzák ezerfelé.

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#31) Eastman válasza bkercso (#30) üzenetére


Eastman
őstag

Ha összetörik az is baj. Kiakadok olyankor én is.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#32) Syl válasza Kasya (#18) üzenetére


Syl
nagyúr

Lehet. Bár nekem külföldről (németből) a kamerarendszerem, karácsonyi szezonban, 2 munkanap alatt meghozta a posta.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#33) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag

Kiderült továbbá az is, hogy ha az SMS értesítőre én Online bankkártyás fizetési módot választottam volna, akkor 950 HUF helyett mindössze 450 HUF lett volna a fizetendő. Szerintük. Szerintem meg az a + 400 HUF elment volna a Banknak, utalási költség címén.

Így van, a weboldalon befizetve az egészet egyben olcsóbb. Online kártyás fizetésnél nincs utalási költség... :U
Amúgy erről azért lehet tudni elég régóta, hiszen már január 1-én be akarták vezetni, csak csúszott a covid-világégés miatt hivatalosan. Nekem probléma nélkül megjött az első csomagom, ráadásul nagyon sokkal gyorsabban ment az ügyintézés és vámkezelés, mint a régi kézi rendszerben, ha megfogták (kettő napon belül megvolt az országba fizikailag megérkezés, vámkezelés, online fizetés, országos elosztóba továbbítás). Amúgy az eVám-ban is csak bizonyos összeghatár felett éri meg előre bejelenteni, mert az fix 799ft, ráadásul online nem is fizethetsz akkor, plusz akkor két helyen kell szarakodni vele (lejelenteni a postának is), hogy ne vámoljanak meg véletlenül kétszer. De majd meglátjuk, hogy hosszú távon milyen.

Sent from my keyBoard

(#34) N€T0X|N válasza N€T0X|N (#33) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Na, nem tudom már szerkeszteni: a postásnak viszont ettől függetlenül ki kell vinnie a cuccot mindenképpen, ahogy eddig is, ha megvámoltak. Merthogy akkor nála kell fizetni (kp vagy kártya) az áfát, meg minden költséget, ezért ők nem rángathatnának be. :N

Sent from my keyBoard

(#35) bkercso válasza N€T0X|N (#33) üzenetére


bkercso
nagyúr

Aliexpressen pont, hogy beépítik a fizetéskor a pluszköltséget, nekem utána már nem kell vámkezeléssel szórakoznom.

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#36) Gargouille válasza ergoGnomik (#25) üzenetére


Gargouille
őstag

"A baj az érvelésedben az, hogy a szabad piaci versenyben nem engedélyezett a piacon kívüli szereplőktől származó támogatás. Ezzel Kína visszaél, és kiszorítja a piacról a nemzetközi versenytársakat."

Őőőőő, de hát itt nyugaton nem kapnak állami támogatást az autógyárak, a mezőgazdaság és vagy ezer iparág? Van amikor nyíltan adnak X milliárdot, hogy itt alapítson gyárat és van amikor bújtatva tolja bele az állam a pénzt. Nálunk pontosan ugyanúgy "belenyúlnak kívülről" ahogyan Kínában is. Erre kívántam felhívni a figyelmet, hogy a gyakorlatban mennyire álszent amúgy ez a szabad piaci verseny nevű cinkelt lapokkal játszott kártyajáték. Csupán csak a "szabad" és a "verseny" hiányzik belőle. :D

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#37) Gargouille válasza updog (#24) üzenetére


Gargouille
őstag

"Egy hasonló témában linkeltem, nem tudom most előkotorni, de volt erről valami magyar felmérés hogy bőven nagyobb százalékban voltak azok akik azért rendelnek mindent, hogy meglegyen a rendelés élménye, mint azok akiknek szüksége is volt valamire. (semmit nem bizonyít, de persze tudok ismeretségből is mondani ilyeneket, nem egyet)."

Ebben nem fogok vitázni veled, mert ez valóban így van, tényleg rengeteg a kvázi értelmetlen kacat rendelés is, ezt butaság lenne letagadni.

Lehet, hogy már öregszem és belefáradtam abba, hogy bármilyen probléma üti fel a fejét a világban, mindent tiltással, büntetéssel és végső soron pénzlehúzással akarunk kezelni. Mintha ettől megoldódna. Legyen szó parkolásról, környezet szennyezésről vagy kacat rendelésről... attól, hogy vámot szedünk rá és azt valaki szépen elrakja a zsebébe, nem oldódik meg maga a probléma. Szerintem. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38) bkercso válasza Gargouille (#36) üzenetére


bkercso
nagyúr

Fogyasztói oldalról nézve stimmel legalábbis, mert azt veszem, amelyik a legjobb, szóval a minőséget elő kell állítani.

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#39) bkercso válasza Gargouille (#37) üzenetére


bkercso
nagyúr

A probléma, hogy a kínai kigürizi a belét, hogy legyen pénze a családjának élelemre, míg mi kacatszámra megvesszük a termékeit, mert hülye-olcsó és nem számít. Szóval egyenetlen az elosztás.
Hiába környezetszennyező, ha a megélhetés függ tőle, akkor az állam sem fogja környezetvédelmi vagy egyéb okból ezt leszabályozni szerintem.

És mindez a szabad versenyből következik: ezt diktatúra "szabadon" marad le a kapitalizmus mögött életszínvonalban.

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#40) dabadab


dabadab
titán

Kiderült továbbá az is, hogy ha az SMS értesítőre én Online bankkártyás fizetési módot választottam volna, akkor 950 HUF helyett mindössze 450 HUF lett volna a fizetendő. Szerintük. Szerintem meg az a + 400 HUF elment volna a Banknak, utalási költség címén.

Hogy mi? Bankkártyás fizetésnél utalási költség?...

DRM is theft

(#41) bkercso válasza dabadab (#40) üzenetére


bkercso
nagyúr

Egyébként is, 80 ezer Ft-nak van 400Ft utalási költsége, de mind1: a hangos bosszankodás nem a racionalitásról szól, hanem az egészségmegőrzésről. :)

Áremelés miatt: AKCIÓ -20% (10-éig) - HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#42) N€T0X|N válasza bkercso (#35) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Remélhetőleg egyre több kereskedő meg ilyen oldalak átállnak az új rendszerre, hogy közvetlenül nekik fizetjük az áfát és akkor még kevesebb a macera. De a 399 Ft vámügynöki kezelési díjat ekkor is ki kell fizetni 150€-ig, felette meg elvileg ugyanúgy cumiztatnak vám-árunyilatkozattal, mint régen (és jó drágán).

[ Szerkesztve ]

Sent from my keyBoard

(#43) UnA válasza Gargouille (#36) üzenetére


UnA
Korrektor

>>> Csupán csak a "szabad" és a "verseny" hiányzik belőle.

Elég hamar megunnád a tisztán piaci alapú megoldásokat, mert abba még egy kis rabszolgaság is belefért valaha. ;)

(#44) Precorus válasza Gargouille (#36) üzenetére


Precorus
tag

Jó ideje nem létezik szabad piaci verseny, mert önmagában ugyan akkora. .szság, mint a szovjet tervgazdaság volt.
Szükség van környezeti, munkajogi, stb szabályokra, ezért valamilyen hibrid rendszer van már minden fejlett országban.

Könyvtár == Old-school Netflix

(#45) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Németországban 6 eurót kell fizetni a német postának.

Van egy sokszor visszatérő tévedés. Ez nem az EU sara. Agyturbina barátunk írta egyszer, Ausztráliában már korábban megcsinálták a vám mentesség eltörlését.

Nyilvánvalóan a versenyhelyzet megkerülése volt eddig.
Amíg az adott ország, például Magyarország, kereskedői fizetik a vámot, áfát és szállítási költséget, addig a kínai kereskedőnek nincsenek ilyen költségei.
Mivel Kína a fejlődő országok listáján van a nemzetközi postai egyezményekben, lényegesen kevesebbe kerül a nemzetközi elszámolásokban a küldemény költsége, mint a fejlett országoknak, például Magyarországnak.
De ezt a díjat átvállalja a Kínai állam. A kereskedőnek legfeljebb csomagolási és címzési költsége van.

Így fordult elő, hogy Németországban egy egyszerű táblagéptartó 4.99 euró.
Ugyan az a termék Amazonról vásárolva 0.80 euró volt, Kínából a postaládába szállítva. (Ennyi egy rendes méretű levél postadíja a németeknél.)

ruszkik, haza!

(#46) Sethdobaloah válasza bkercso (#41) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

Amit én nem tudok megérteni: tud rendelni kínából, de nem tud regisztrálni egy fintech számlát? Értem én, hogy magyar banknál nem mindenkinek érhető el valódi nullás számlacsomag... de a wise-nál valami 95 Ft az utalás díja. Minek fizet ennél többet bárki is?

...csak én vagyok helikopter?

(#47) #90088192 válasza Hieronymus (#45) üzenetére


#90088192
törölt tag

Pontosítok, az ÁFA(GST 10%) mentesség ami el lett törölve.
Igaz nincs Semmi herce-hurca vele, se extra költség, csak az ÁFA maga.

(#48) D1Rect


D1Rect
félisten

Aliról vettem 5db telefontokot, kifizettem az áfát közvetlenül nekik.
10 nap múlva(tegnap) a futár(sprinter) hozta.
No posta, no cry.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#49) executor2


executor2
csendes tag

Ha felmentek a netre és megnézitek, hogy melyik országban mennyi a kezelési költség, akkor látnátok, hogy 5 és 20 euró közötti fix összegeket kérnek el országtól függően. Ehhez képest a magyar nem kiemelkedő.

(#50) Eastman válasza Eastman (#27) üzenetére


Eastman
őstag


+

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.