Hirdetés

2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21) Balika911 válasza Mr. Y (#16) üzenetére


Balika911
félisten

Inkább kártya, mert kényelmes és visszakövethető, SMS-ben értesítőt is kapok a vásárlásokról. A betéti kártya mellett van egy hitelkártyám, a jóváírások miatt a banki költségeimet levonva havi párezer forintos pluszban vagyok vele.

Maximum pártízezer forintot tartok magamnál külön, kisebb boltok, buszjegy, alkalmi készpénzes kiadások miatt jól jön.

(#20) waccamár
Vagy manapság akár óra, azt elővenni se kell. :)

[ Szerkesztve ]

(#22) Syl


Syl
nagyúr

> KP kifizetés pedig sajnos a cégek 95%-nál nincsen

Khm. A törvény szerint márpedig van:
158. § (1) * A munkabért készpénzben vagy a munkavállaló által meghatározott fizetési számlára utalással kell kifizetni.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#23) Mr. Y válasza Balika911 (#21) üzenetére


Mr. Y
senior tag

Az óra sem minden esetben. Mivel elvileg csak a Simple alkalmazás képes ilyenre, így a Galaxy watch órám hiába rendelkezik Samsung Pay-el, itthon elvileg nem használható

But who is watching the guardians?

(#24) Balika911 válasza Mr. Y (#23) üzenetére


Balika911
félisten

Nem minden esetben, persze. Apple Pay például működik a nagy bankoknál, vagy a Garmin Pay egy Revolut kártyával.

[ Szerkesztve ]

(#25) freeknight válasza Mr. Y (#10) üzenetére


freeknight
őstag

Első, és legalapvetőbb tévedésed, hogy a kártyás fizetés neked egy forintba nem kerül. Viszont az, hogy felveszed a fizut, az igen. Azt hiszed, hogy mekkora ész vagy, milyen jól kicselezed a bankokat és megűszod a költslgeket, de ezzel máris csinálsz magadnak egy plusz költséget :D . Szemben ha egész hónapban nem nyúlsz a bankban lévő pénzedhez, csak kártyával fizetsz mindenhol, az nulla forintodba kerül.
Másrészt hiába rohansz azonnal a bankba levenni a fizut, ha utal a főnök, akkor is levonják a számlakezelési díjakat, szóval azt sehogysem tudod kicselezni, csak úgy, ha megszünteted a számládat.
Szóval ha azonnal leveszel mindent, akkor nem spóroltál egy forintot sem, sőt, inkább csak plusz költségeket okoztál. Te, mint átlag Jóska nem fogsz tudni túljárni a bankok eszén, akik már több száz éve nyomulnak ebben a bizniszben, ebben megnyugodhatsz.

Igen, ha hirtelen kell sok lóvé kápéban/utalva, akkor mindenképp le fognak húzni, ez egy ilyen műfaj. Ezt a lóvét azért fizeted, mert biztonságban van a pénzed, ez egy szolgáltatás, meg kell fizetni. Apám BV-s volt, nem egy profi besurranóval beszélt az otthon tárolt pénz ügyében. Lényegében sehova se tudod eldugni. Talán azt hiszed, hogy itt is szintén mekkora ász vagy, és túl tudsz járni egy betörő eszén, de elhiheted, hogy ez garantáltan nincs így. Valószínű egy teljesen bejáratott helyre dugtad, amiről te azt gondolod, mennyire fullosan biztonságos, a valóságban ezeket kb 5-10 perc átkutani a pecó méretétől függően. Pillanatok alatt felfedezik a padló alá, falba rejtett cuccokat is, ezek az emberek évek óta ezzel foglalkoznak, ez a megélhetésük, észreveszik a legapróbb jelekből is. A széf csak felhívás keringőre, viszik magukkal egyből, az a széf, ami nagyjából tolvajbiztos, az meg bőven millió forint felett van, átlagembernek nem ilyen van otthon. És akkor még nem is említettünk pl egy lakástüzet, az elől biztos nem fogod tudni eldugni. Egy élet munkája mellett meg a legtöbb megtakarításod is ment a kukába, azt nem fogja neked megtéríteni senki. Szemben a bankban tárolt pénzzel, ha tönkremennek, és nem tudnak fizetni, biztosítva vagy, illetve az állam is garanciát vállal a kifizetésre. Ha meg összeomlik a bankrendszer, akkor meg már mindegy, az otthon bespájzolt lóvéd sem fog érni semmit.

(#26) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

1) és azért kezdem ezzel mert ez a legfontosabb. Ha ezt megérted, máris át tudod gondolni, hogy mi miért van úgy, ahogy! Amikor a munkáltatód pénzt utal a számládra, akkor a bank gyakorlatilag tartozik neked azzal az összeggel. Az nem a tiéd! Csak egy tartozás a bank részéről feléd.
Ugyanígy, amikor pénzt fizetsz be a a bankfiókban a számládra, akkor te kölcsönadod a pénzt a banknak! Nem a saját pénzed lesz a bankban, hanem a banké lesz, ő csak megígéri becsszóra hogy vissza fogja fizetni, ha kéred!

2) a bankkártya az egy bankszámlához tartozó szolgáltatás. Ne keverd a kettőt.

3) az OTP a legdrágább bank az országban. Nem csak kicsit, hanem extrém nagyon drágább! Nézd meg a számlacsomagod díjait és hasonlítsd össze például a gránit bankéval. Egy fő miatt drága ennyire: OTP fiókot minden sarkon találsz, pont az olyanok miatt, akiknek fontos a személyes ügyintézés egy bankfiókban. Az emberi élőerő fizetése és a fiók üzemeltetése bizony extrém drága.

4) Az OTP kb. bárkinek ad személyi kölcsönt. Ez egy nagy plusz. A THM-et is érdemes megnézni, kb. a duplája, mint máshol. Igaz a régi mondás, ha be tudod a banknak bizonyítani hogy nincsen szükséged pénzre, akkor szívesen hitelez.

5) Én vidéken élek egy kis faluban. A helyi cooooop-ban szinte csak én fizetek kártyával, a többi lakos készpénzzel. "Marika, van 5 ft aprója? - Van" A kártyás fizetés 10 másodperc, a készpénzes körülbelül átlagosan 1 perc. Nem tudom hogy vagy vele, de amikor készpénzzel fizetek én gyanútlanul megbízok abban, hogy jól adnak vissza. Ki tudja, mennyivel és hányszor vertek már át. Kártyás fizetésnél ilyen nincsen. Ráadásul a fém érmekorongokat cipelje magával aki övvel tartja fenn a nadrágját, hogy ne húzza le.

(#27) szipipeti válasza waccamár (#9) üzenetére


szipipeti
csendes tag

igen, egyszerű parlamenti 2/3-os többséggel, vagy 3/4-essel simán lehet hozni egy salátatörvényt hajnali 1:30-kor, ami 6:12-kor megjelenik a Közlönyben, és 8:00 órási banknyitáskor... hopp...

(#28) stickermajom válasza szipipeti (#27) üzenetére


stickermajom
addikt

Azért ez a rettegés egészen új foka.

(#29) iday


iday
aktív tag

Próbálkozás Level 2
Fogtam magam és elmentem személyesen a Bankba.

Ha már ott voltál, miért nem vetted ki ott a pénzt?
Tudod magadat azonosítani, hogy tényleg te vagy az.
A kártyát majd később küldik, és nem maradsz pénz nélkül.

3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu

(#30) Mr. Y válasza iday (#29) üzenetére


Mr. Y
senior tag

Mert csak 4-ig adnak ki, én meg 5-re értem oda

But who is watching the guardians?

(#31) Secretknight


Secretknight
aktív tag

Azért ne húzzuk le mert nem bízik a bankokban....Én sokáig éltem úgy hogy minden pénzt kp.-ban tartottam,mert kp-val fizettem ,mert adómentesen éltem,a szürkelétben.És nagyon is jól éltem.Van az az élethelyzet,amikor nagyon nem akarom hogy látható legyen a pénzem.
Nos igen,a bank aki a látható pénzemet kezelte,simán,de tényleg simán kiadott rólam mindent a hatóságnak,úgy hogy csak utólag a nemtudommilyen vizsgálat lefolytatása után tudtam meg!!
Szóval az egész mai társadalmi berendezkedés arról szól,hogy Te ,aki a gyárban dolgozol,teljes ellenőrzés alatt szerezz pénzt és költögesd el.Ennyi.Aki pedig ezt nem szeretné,az bankon kívül ,kp-ban intézi az ügyeit :)

(#32) janeszgol válasza Secretknight (#31) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Ez oké. Én nem feketézek, nem szürkézek, de aki ezt teszi, annak marad a kápé. Ha esetleg ilyenbe "keveredek", akkor én ráteszegetem a számlámra. Tényleg utálom a készpénzt otthon.

(#33) szipipeti válasza stickermajom (#28) üzenetére


szipipeti
csendes tag

van rá precedens... nem is egy... hazánkban is...

(#34) Tikakukac válasza Secretknight (#31) üzenetére


Tikakukac
titán

Akkor megint: nem a bizalom a gond, hanem a nettó tudatlanság. Az viszont tényleg nagy gond.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#35) Somatom válasza Mr. Y (#16) üzenetére


Somatom
addikt

Mindkettőt használom, de a kp. -ban jobban bízok..
-Autóvásárlás előtt állok, úgyhogy én is szedegetem ki a pénzt.
-Vannak olyan tranzakciók, amiket nem lehet kártyával fizetni. Kenőpénz, rejtett jövedelem, drog, stb.
-A közelben levő fagyis mondta, hogy a vírusügy közben felemelték a terminálhasználati díjat. Inkább a kisvállalkozó fagyis kapja azt a pénzt, mint a bank.
-Pont friss story. Ismerősöm kért tőlem kölcsön. Mondom neki, hogy utalom. Magnet bankos. Erste Mobilbank ezt az üzenetet dobta:
"Az elszámolási folyamat megszakadt a fogadó bank oldalán."
Fogalmam sincs, hogy ilyenkor mi a teendő. Illetve, egy megoldást tudok: Odaadom neki kp. -ban.
-Egyébként meg hasitasi nem kér kódot. :D

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#36) donmackó


donmackó
őstag

Ha a gyerekeknek nem lenne osztálypénz (vagy rászoknának az osztály számlára), már nem is használnék kp-t. Ha meg esetleg benyelné az atm a kártyám, akkor ott a feleségemé. Vagy ha benyeli mindkettőt (ami valljuk be igen csekély esélyű), van egy hitelkártyám aminek évi 3000 ft a díja. Így be vagyok biztosítva minden esetre.

Release the cable hounds!

(#37) Diabolis


Diabolis
tag

KP vagy kártya?
Az én fő fizum kártyára jön, az asszonyé KP, a másodállásom is KP. És ez így tökéletes, főleg mióta az albit is utaljuk. Minden rezsi számláról megy (kézi utalás, nem inkasszó), ötödikén reggel ránézek a számlára, egy perc alatt elutalok mindent amit abban a hónapban kell, egyedül a telefon+net marad 20.-a körülre, a Voda akkor küldi a számlát.
Asszony fizujából befizetjük azt a pár csekket ami tényleg csak csekk, és abból megy a két nagybevásárlás. A számlán lévő pénz így nagyjából két-három nap alatt el is megy, marad a KP a kávéra, kocsimosásra, tankolásra. Az autószerelőm is KP--t kér, szóval ha van valami a kocsival, az is abból megy. Ha a kölök megkíván egy játékot a steamen, számláról fizetem, a magzat pedig átnyújtja a KP-t.
Mivel nem óhajtok két kártyát használni, az egyhez pedig időnként kell az SMS, az az asszonynál van. Viszont pénzre nekem is szükségem van, így teljesen jó, ha van otthon KP.

Összegzés: Mivel különböző emberek vagyunk különböző élethelyzetekkel, nem gondolom, hogy ki lehet jelenteni, hogy az egyik vagy a másik megoldás kizárólag a jobb. Nekem ez jó, a másiknak az jó.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#38) waccamár


waccamár
senior tag

Írtátok már többen, hogy autót vásároltok, és ott kell a KP.
Én márciusban vettem autót.

KP-t kértek.

Mondtam hogy nem, utalok, azonnali utalás van már, átutalom itt előtted és egyből meg is tudod nézni.

"De, őőő, hát csak kp".

"Nem, én utalok, nem fogok ennyi pénzzel kp-zni".

"Hát jó".

És utaltam.

Szóval javaslom másnak is, mert attól, hogy "ezt mi így szoktuk", attól még lehet máshogy is, csak a megszokás nagy úr, és ha nem álltok bele abba amit szeretnétek, akkor az lesz, amit a másik akar.

Az eladó nem fog emiatt kitáncolni a bizniszből.

(#39) Balika911 válasza waccamár (#38) üzenetére


Balika911
félisten

Itt egyébként használt autókról van szó? Olyan rengeteg autót nem vettünk a családban, de amit igen azt újonnan, és nem volt olyan, hogy készpénzt kért volna a szalon. Elég WTF szituációnak is tartanám.

A régiek eladásakor is utalásban egyeztünk meg a vevővel, de ez lehet, hogy ilyen-olyan okból használt kocsinál nem ez a jellemző, nincs vele tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

(#40) janeszgol válasza waccamár (#38) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Amúgy ez egy jó észrevétel. Így tudod bizonyítani, hogy te átutaltad az árát. Hamis szerződéssel kicsalhatják a pénzed a lopott autóra, viszont utalásnál ez világos.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.