Hirdetés

2019. december 7., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) sztanozs


sztanozs
(addikt)

A Google (és a Samu) nem véletlenül lesz egyre inkább restrictive... Céges környezetbe szánt eszközöknél ez a fajta szabadság nem kívánatos és az eszközök jelentős részét (illetve a márkák céges megítélését) nagyban befolyásolja, hogy mennyire képesek korlátozni (illetve mennyire képesek korlátozhatóvá tenni) az eszközöket.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#2) Oldman2


Oldman2
(veterán)
LOGOUT blog

Köszi a cikket!

Hasonlóan vélekedem én is...
:C

Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oldman2/index.html

(#3) cappa72


cappa72
(veterán)
LOGOUT blog

Bocsi, hogy csak az elejét olvastam el, ott megütött a nosztalgia szele... ;) , konkrétan ez:
El kell ismernem, a Google és a CyanogenMod team egy olyan élményt alkotott számomra az Android 4.2.2 alapú CM10.1 ROM-mal, amit ténylegesen élmény volt használni. Ezek után pedig következett a hanyatlás, ahogy az lenni szokott.
Jajj de fájdalmasan igaz... :O

Bár én alapvetően az MTK alapú érába csöppentem bele, a 4.x szériás droidot élmény volt bütykölni.
CWM protolások, mentések, rendszeralkalmazások piszkálása, vagy csak simán boot animáció készítése... insecure boot.img... adb-n keresztül telefonok megmentése... na és a belső memódiakiosztás megváltoztatása - ez volt a kedvencem (átparticionálás)... és még a dual boot-ig is eljutottam (SD kártyáról futtatott Android)

4.4-nél azért már nem volt egyszerű egy belső SD eltüntetés, mert de még vállalható volt...

Nálam az 5.x kezdetével lett elég, onnantól visszaavanzsáltam user szintre.
Pontosan a selinux miatt.
Ami addig 20 perc volt, az hirtelen 1:20 lett. Ez már meghaladta a ráfordítható idő mennyiségét...

Persze én is megértem, hogy így a biztonság, meg úgy a biztonság, de azért személyes használatra talán túlzás.
Akinek enterprise környezetben kell, az tehessen rá enterprise sw-t, a magánembert hagyyák' mán' békibe' ezzee'...

Nekem pont az tetszett a droidban, szo szabadon garázdálkodhatok a telefonomon. Ahogyan a számítógépement is. Ha rút vagyok, legyen az én kockázatom.... és hogy a root miatt valami nem működik, instabillá válhat rendszer... azt valahogy mindig kétkezdve fogadtam.
De már lejöttem a szerről (kb. 4 éve...)

[ Szerkesztve ]

Death is the natural part of the life - A halál az élet természetes része... "A melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

(#4) Snowy_owl


Snowy_owl
(senior tag)

Érdekes cikk, minden részével nem találkoztam, amit kiragadnék viszont az a belső és külső tárolö számítógéphez csatlakoztatása és egyéb eszközökhöz meg csak ímmel ámmal mint írod is. Az mtp egy nem sok mindenre alkalmas valami.
-nem tudod, látod mennyivel másol
-mindig kérdezősködik ha másolni akarok
-az sd kártyát nem lehet formázni
-nem lehet kérdés nélkül csatlakoztatni, és az sem elég hogy ha kioldom a képernyőt, hanem még külön engedélyezni kell
-total commander csak pluginnal hajlandó másolni mtp eszközre
-megbízhatatlanabb

+viszont a fájlokat közben bizberálhatod a telefonon is, számomra ez mondjuk nem egy észrevehetô előny, de ezt írják a számlájára

[ Szerkesztve ]

Eladó: Vernee V2 Pro Fekete 6/64GB, B20, 6" IPS, 6200mAh, IP68+ -> //// https://tinyurl.hu/Ehws/ ////

(#5) Mr Dini válasza sztanozs (#1) üzenetére


Mr Dini
(addikt)
LOGOUT blog

képesek korlátozhatóvá tenni

Ott a pont, képesek azzá tenni. Engem nem érdekel, ha az eszköz amúgy képes lenne rá, hogy irodai igényeket kiszolgáljon, egy átlag júzernek nem lenne rossz meghagyni a lehetőséget. Azért vette a telefont, nem?

Pont a Samsung esetében nem értem, hiszen a normál vásárlások is jelentős bevételt hoznak a cég számára. Ha tényleg csupán ezért csinálják, mégis mennyibe fájna nekik kiadni egy külön enterprise és home eszközt? Szerintem van olyan nagy mindkét piac, hogy lenne igény rá bőven.

(#3) cappa72

Nekem világéletemben a Snapdragon vonal jutott Samsung oldalról. Valahogy az MTK SoC-októl mindig féltem a flashtool miatt, illetve a kernel források beszerzésének nehézségei kapcsán. B De természetesen annak idején ámulattal követtem ténykedésed. :) Még a dual bootra is emlékszem.

Az fstab átírás meg szerintem is remek lehetőség volt, hát mára a nyalóka alatt ugyanezzel megszenvedtem.

A többivel meg egyetértek maximálisan, és sajnálattal hallom, hogy már nem foglalkozol a dologgal.

(#4) Snowy_owl

Tudom, annak idején kínlódtam épp eleget azzal, hogy MTP képessé tegyem a NAS-om. Az egész MTP úgy ahogy van, csapnivaló. Szoftveres interfész, vagy mi, gyakorlatilag nem partíciót látsz, hanem amit az sw lát. Az, hogy miért nem enged egyszerre több fájlt mozgatni, illetve miért nem támogatja a részleges feltöltést, számomra érthetetlen.

[ Szerkesztve ]

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#6) sztanozs válasza Mr Dini (#5) üzenetére


sztanozs
(addikt)

Nagyon sok cégnél nem a cég veszi az eszközt, hanem BYOD van. Ha pedig az eszköz nem korlátozott alapból, akkor nem BYOD kompatibilis.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#7) Mr Dini válasza sztanozs (#6) üzenetére


Mr Dini
(addikt)
LOGOUT blog

Én még olyan cégnél nem dolgoztam, nem is nagyon hallottam ilyenről, hogy pl Knox nélküli telefonnal nem lehetett volna dolgozni. Az más kérdés, hogy eleve az is ritkaság, hogy valaki mobilról dolgozna.

Nem problémáznék egyébként, ha lenne alternatíva hálózati csatolásra. Szerintem pont a cégek esetében lenne borzasztó hasznos a közös dokumentumtárat valamilyen biztonságos formában elérni. Sajnos Android alatt a virtualFS kezelése nem megoldott.

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#8) orion1025


orion1025
(őstag)

Én még a nagy Nokia korszakban nőttem fel, Symbian mókolások, de ez a droidos témakör is teljesen elhalt, vagyis pontosabban ma megveszel egy új telefont, kb. azt tudja mint egykoron a Nokia, kapsz a pénzedért egy nagy büdös semmit, ami mellé még lerágott csont is.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#9) aprokaroka87


aprokaroka87
(veterán)

Hát ha már biztonság, akkor a Google a lassan ezer számra felfedezett kártékony appokal kezdjen valamit.

(#10) Tel Elek


Tel Elek
(addikt)

Pedig pont mostanaban gondolkodtam el hogy sok ev utan visszaterek androidra mert mar hianyzik a szabadsag, se ezek szerint akkor ez a vonat mar elment.... A masik hogy mindig mindenki ecseteli hogy egyre jobb, mar ezer eve teljesen stabil, minden oke. Aztan ha rokon vagy kozelebbi barat kezebe kerul egy droid, mindig kiderul hogy mennyi baj van vele.... (egy iphone hasznalo aki nem apple fan, es a toke kivan ezzel az OS-el is)

(#11) rushty válasza Tel Elek (#10) üzenetére


rushty
(aktív tag)

Az fagyigat állítólag. Androiddal mi a gond, kíváncsi vagyok.

(#12) Tel Elek válasza rushty (#11) üzenetére


Tel Elek
(addikt)

Fagyasok mindenkinek elojonnek, meg olyannal is aki semmi(!) appot nem teepitett. Es nem also kategorias noname telefonrol van szo.
Aki teepit ezt-azt annal neha beragado, merito appok.
Kozepkategorias telefonnal is gagyi ujjkovetes/gorgetes
Szinten nem olcso telefonoknal meglepoen gagyi megoldasok (pl hangszoro, csak neztem hogy mi ez mikor bepoccintettuk a kocsiban navigalni...)
Nehany app bizonytalanul mukodik, es hardveresen is olyan gagyisagokkal talakoztam (papiron persze mindent is tudott, pl kamera) amiktol nekem egett a pofamon a bor hogy ennyi penzert miert kell ilyeneken sporolni / miert tart meg mindig itt ez az OS...

(#13) Mr Dini válasza Tel Elek (#10) üzenetére


Mr Dini
(addikt)
LOGOUT blog

Stabilnak stabil a rendszer, csak egyre több hack kell hozzá, hogy egyenlő szintre okosítsam az eszközt mondjuk egy desktop linux-szal. Azt amit tud a rendszer, az megy neki.

Én is próbálkoztam az iOS vonallal, de sírva menekülve rohantam vissza Androidra. Milyen dolog az már, hogy ha nincs átnézve az app (IPA hiánya), akkor 7 napig megy, utána kuka. Ilyen pl a Kodi. Népszerű médialejátszó, de nincs fent a Storeban, tehát hetente újra kellett fordítanom ahhoz, hogy Jailbreak nélkül tudjam élvezni. Így buktam az összes beállítást is. Droidon csak leszedem az APK-t, ha nincs fent Playen és települ. A teljes sandbox sem tetszett, hogy leszedtem mondjuk egy backup fájlt Safari-val, de már nem tudtam betallózni XY appnak. A homokozó miatt. Eléggé efelé halad a Google is, de egyelőre nem ilyen gáz a helyzet.

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#14) Mr Dini válasza Tel Elek (#12) üzenetére


Mr Dini
(addikt)
LOGOUT blog

Ha Droid kapcsán írod:

Fagyasok mindenkinek elojonnek, meg olyannal is aki semmi(!) appot nem teepitett. Es nem also kategorias noname telefonrol van szo.

Nem jellemző. Csak akkor láttam fagyni Androidot, ha az XY app rosszul volt megírva, lefoglalta a fő szálat és emiatt nem válaszolt. A rendszer ettől még remekül működött. Elegendő RAM-mal és mondjuk egy nem kínai kiciócó noname tablettel tényleg ritka az ilyesmi.

Kozepkategorias telefonnal is gagyi ujjkovetes/gorgetes

Hardverfüggő, az OS abból dolgozik, amit kap.

Szinten nem olcso telefonoknal meglepoen gagyi megoldasok (pl hangszoro, csak neztem hogy mi ez mikor bepoccintettuk a kocsiban navigalni...)

Dettó hardver. Ha iOS futna azon a vason, ugyanez lenne a véleményed. ;)

Nehany app bizonytalanul mukodik

Ez sem az OS hibája. Sufnitákolt copy-paste, StackOverflow kódon nincs az az OS, amelyik segít. Annyi a különbség, hogy az Apple a csillagászati árú ($100) dev licenccel elrettenti a KisPistit az app feltöltéstől, míg Androidon $15 vagy hogy az ár. Természetesen a Google kap vissza crash reportokat amúgy, ami alapján igyekszik szűrni a rossz kódokat + AI is átnézi az apk-kat.

Nem védeni akarom a Droidot, de felhasználói szemmel szerintem mindenképp egy jobb megoldás, amit nyújt. Hacsak nem elégszik meg az end user a YouTube-bal, Messengerrel meg kb a telefonálással, fényképezéssel. Arra az iPhone is tökéletes volt. De inkább a hardver miatt.

[ Szerkesztve ]

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#15) Tel Elek válasza Mr Dini (#13) üzenetére


Tel Elek
(addikt)

Igen, ez teny hogy az ios kegyetlenul zart, es egyre tobb idegesito hulyeseget vezetnek be.
Pl gyorskapcsolokkal mar igazabol nem tudom kikapcsolni a wifit/bluetootht mert egy ido utan visszabullenti, stbstbstb.... szoval rendkivul limitalt. Viszont azert maradok egyelore ezen a vonalon mert amit tud azt legalabb betonstabilan csinalja, es van nehany funkcio amit mar nem tudnek elengedni.

(#16) Tel Elek válasza Mr Dini (#14) üzenetére


Tel Elek
(addikt)

Nem jellemzo de elofordul.... En nem akarok mar ezzel szenvedni.
Persze a tobbi dolog mind hardverduggo, de ez ebizonytalanit hogy egy csucs samsungnal is ez a helyzet ha a 90 ezresnel is ennyire sporolnak?
Az pedig egyaltalan nem igaz, hogy a takolt appokra hellemzo. Ezeket a beakadasokat pont nepszeru appokknal tapasztaltuk.
Egyik sem tokeletes, mindegyik mellett mas pro es kontra all.

(#17) Somatom


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog

Mr Dini:
Olvastad már, hogy az XDA -s srácok rejtett Tasker-kezdeményre bukkantak az Android Q kódjában? Próbálkozik a Google. Számomra a legnagyobb merénylet a Q -ban a vágólaphoz hozzáférés tiltása. Ez nagyon fáj.

[ Szerkesztve ]

Én vagyok Groot

(#18) Mr Dini válasza Somatom (#17) üzenetére


Mr Dini
(addikt)
LOGOUT blog

Olvastam hát. Nem is csodálkozom. Szerintem is alap lenne minden OS-ban egy taskütemező. Csak azt nem értem, hogy minek akarják újból feltalálni a spanyolviaszt... :(((

Csak gyöngeség, mit az erő szerethet.

(#19) SySERR


SySERR
(csendes tag)

https://onlinestream.live/app.cgi

Egy egyszerű webview app lett elengedve hasonló okok miatt...

https://onlinestream.live - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

(#20) rushty válasza Tel Elek (#12) üzenetére


rushty
(aktív tag)

Akkucsere 8k és szerviz igényel?

"Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. Ezek a hidegben kikapcsolgatástól a gyors merülésen át akár a teljes használhatatlanságig is terjedhetnek. Mindezt gyakran a nem megfelelő töltőadapterek okozzák, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket. Az akkumulátor cseréjét ebben az esetben is érdemes szakszervizben kérni."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.