Hirdetés

2021. július 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag

Nem tudom, hogy melyik BANK, de én a zöldnek mutattam be tavaly ősszel egy orbitálisat. Nem volt éppen semmilyen hitelem, pont végtörlesztettem egyet náluk, de rá nem sokra kellett volna egy másik. Itt vagyok 17 éve (asszem), eddig az ilyesmi flottul ment. Emiatt se munkáltatói, se semmi soha nem kell. Plusz még weben is végignyomkodhattam volna, legutóbb is úgy ment és utólag csak egy pár perces telefonos adategyeztetés történt, rá két napra jött a pénz a számlámra. Azt gondoltam akkor, hogy ez igen, huszonegyedik század.
Na, most nem így ment. Először is, a webes rendszer kizárólag hibákat dob, amit bejelentettem, de nem javították ki, valamint nem is reagáltak rá egy hétig. Akkor bevágtam a durcást, hogy na, mi van? Válaszolták, hogy nem értik, még eltart egy darabig, majd jeleznek. Nem jeleztek azóta se semmit.
Semmi baj, hát jó, akkor 2. hullám tombolása közben menjünk be fiókba. Időpont foglalás meg minden, egész jól is ment, persze az ajtóban sorban álló tömeg azonnal felhördült, amikor a biztiőr beengedett, hogy hát miezkérem?! Internet, öcsém, foglalj te is, azt' mehetsz soron kívül.
Kis intermezzo után 35-40 perc alatt letudtuk a papírmunkát, ami a neten intézve negyedennyi idő lett volna nekem otthon. No comment. Válasz a végén: elutasítva. Mert csak. Megadnák, mert hitelképes vagyok, de mégsem adják meg "egyéb okok" miatt, amit nem kötnek az orromra. De miéééért? Mert nem kötelesek, ennyi. :F
Hja mondom, az derék, csak akkor azt mondja el nekem a T. Bank, hogy miért bombáznak negyedévente 6-8 milliós hitellehetőségekkel, ha 1-et sem adnak valójában. Mert, ha a szomszéd Pistához átmegyek, hogy adjon már kölcsön 1M-t és indoklás nélkül nem ad, az oké. De ez? Jaj, hát az csak általános blabla. Nekem eddig nem úgy tűnt, de majd megnézem legközelebb.
Három napra rá megpróbáltuk kicsit más kondíciókkal (ügyintéző ajánlására), pont ugyanez lett a kérelem eredménye. Akkor viszlát, ha ennyit ér a régi ügyfél.
Bementem a szomszéd kék bankba (eddigre már munkáltatói igazolásom is volt), mondták, interneten el lehet intézni. Jó akkor majd otthonról megcsinálom. Nem volt olyan hosszú, mint a zöld és nem is ültek rajta sokat. Három nap után hívtak, hogy itt az eredmény, nézzem meg (valamiért telefonba nem mondhatta el, pedig pozitív lett). Ráadásul nagyon sokkal olcsóbban kaptam meg ugyanazt a hitelt így, mert eleve kisebb a THM, meg a fizetésem is eléri azt a sávot, ami náluk további 1 százalékpont csökkenést jelentett. Ennyit erről.
Ja, nem.
Egy hónap sem telt el és újra jött a személyre szabott(!) ajánlat a zöldektől mailben, hogy ilyen és ilyen hitelt vehetek most fel, hűde mocskosul kedvezményesen. Á, nem küldtem el őket a halál f@szára... DE! :D

[ Szerkesztve ]

Sent from my keyBoard

(#2) muszurkefal


muszurkefal
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Legközelebb te is próbálkozz a szomszéd Pista bácsinál, szerintem tőle hamarabb kapsz, jobb feltételekkel ;]

Annyi adatbázis, meg egymást átszövő cucc van már, miért kell még mindig papíron igazolásokat hordozni?

(#3) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Zöldekkel nekem is betelt mindenem. Drága, elfelejtettek szólni mindig, ha valami nekem kedvező lehetőség volt. Még anno mikor ingyenes lett a fizetésfelvétel atm-ből, de valami kellett hozzá, már nem emlékszem, akkor is b.sztak szólni. Otthagytam őket a fenébe, átmentem a BP bankhoz olyan egyszerű indokkal, hogy ha a cégnek jó, meg a főnökömnek, akkor nekem is. Sok éve elégedett vagyok minden téren velük. Mindig értesítenek minden kedvezményről, elérhetőek, segítőkészek. Ami nekem fontos, feleslegesen nem hívogatnak semmivel. Egyszer vettem fel személyi kölcsönt náluk, de még munkáltatói sem kellett, puszira. Igaz a beérkező összegeket nézték, az alapján számolták valahogy.

muszurkefal: Az a durva, hogy néha az uzsorás cégek jobb kondíciókkal adnak hitelt, mint a bankok :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4) TheLázs


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog

Én most valamelyik bordóhoz megyek, de már szorítom a zabszemet rendesen. Pláne, hogy EV vagyok.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#5) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

A zöldekben az tetszik, hogy kvázi bárkinek adnak kölcsön. Viszont megkérik az árát.
Máshol szigorúbban a feltételek, viszont jóval olcsóbb.
Akinek van bejelentett munkahelye és nem negatív KHR-es, a limitig simán kap személyi kölcsönt.
Ezzel mondjuk pont gondban vagyok, mert 40 évesen van eddig összesen vagy 3 év munkaviszonyom :)

(#6) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Az első pár sor után már sírva röhögtem :C :Y

olyan magyarosh

1.
Kedvezményes hitelkonstrukciót -> elutasítva, folyamodjon drága hitelkonstrukciót ...azt majd nyilván tudja fizetni, ha a kedvezményesre nem volt alkalmas.
:C

2.
"Viszem, nem jó, mert tulajdonképp a nettó összeg az nem jó sorban van írva.
Az átutalt összeg kellene oda."
-balfasz pénzügy HR
De ha a bruttót írod le és ott van hogy 2 gyerek akkor kb tudja mi az összeg, majd szépen kiszámolja magának.
Én fizetek és még én bizonygassam hogy hitelt akarok.
Értsd oda állok sz.pni bő nyállal, és még én bizonygassam, hogy biztos bő nyállal és nem fogazva.
De mondhatnám az éttermet is, hogy bemegyek az étterembe és nekem kell bizonygatni, hogy fizetni akarok meg enni, és szolgáljanak ki.
NONszensz.

Hát kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
Nyugaton meg kb 0%-ra dobják utánad a pénz, itt meg 8-15 % tiszta röhej.

Egyébként meg ne akarjatok hitelt.
Lakásra még elmegy, de a többi avuló cikkre kocsira "luxus" cuccokra nem szabad, csak olyanra ami vissza is termeli a pénzt, kvázi befektetés.

[ Szerkesztve ]

(#7) Somatom válasza angyalpc2 (#6) üzenetére


Somatom
addikt

De, miért ne? Decemberben már ki tudtam volna fizetni a bringát, amit kinéztem, de én inkább nyáron akartam bringázni. Kaptam hitelt, megvettem a bringát, aztán jött a moratórium, amikor pedig újra törleszteni kell majd, akkor végtörlesztek és ennyi.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#8) Eastman


Eastman
őstag
LOGOUT blog (1)

bankráció

Schmeichelt lézerfénnyel zavarták az angol szurkolók I> https://streamable.com/zn4cej

(#9) Somatom válasza Eastman (#8) üzenetére


Somatom
addikt

10mp alatt elvéreztek. Gondoltam, egy bankszámlával tesztelem őket. Első kitöltendő a bankszámlára érkező összeg, aminél a Forint paraméter nem módosítható. Én viszont Euróban kapom a fizut és jelenleg is Euró számlára érkezik. Ennyit a szagértelmükről!

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#10) angyalpc2 válasza Somatom (#9) üzenetére


angyalpc2
aktív tag

Euroban kapod?
azt hogy?
Akkor nem itthon dolgozol?...de itthon laksz?

(#11) Somatom válasza angyalpc2 (#10) üzenetére


Somatom
addikt

Igen, ingázok. Két hetet kamionozok egy német cégnél, aztán két hetet heverek itthon (vagy, ahol akarok :) ). Már hat éve. Hazai Erste Euró számlára utalják a fizumat.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#12) Precorus


Precorus
tag

De dolgozhatna simán itthonról kintre is, IT ban teljesen mindegy honnan végzi a munkát egy fejlesztő, vagy egy grafikus.

[ Szerkesztve ]

Könyvtár == Old-school Netflix

(#13) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

mikor vállalkozó lettem, kellett volna vállalkozói bankszámla.
bementem a k&h-ba. feltűnhetett volna, hogy töküres az ügyfélszolgálata, egy ablak mögött ült gizi.
elkezdte nyomni a szabvány dumát, alig lehetett megakasztani, hogy mi mindent nem kérek.
majd jött, hogy kötelező token. kösz, nem kérem évi 8 ezerért. de muszáj.
mondom nincs windows, nem tudom használni. erre az volt a válasza, hogy van kint az előtérben egy pc, dugjam bele a tokent, írjam be a netbankom összes adatát, jelentkezzek be, majd tiltsam le a token használatát.

visszakérdeztem, hogy ember, maga józan? érti is, amit beszél? felkaptam az összes általam beadott papírt, meg amiket lefénymásolt, és elindultam kifelé. hosszú percek alatt sem értette meg, hogy nem lesz szerződéskötés.

átmentem az első bankba, ott kifogtam egy frissen felvett, gyakorlatlan munkaerőt. nem tudom, mennyi idő ott egy bankszámla nyitás, az enyém olyan hosszú volt, hogy miattam másfél órával később zárt a bankfiók :P

de legalább ők nem zavartak el azért, mert az ő emberük nem értett hozzá, hanem fapofával haptákoltak, mire kiszenvedte a történetet.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14) radi8tor válasza bambano (#13) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mikor is volt ez? 15 éve?
Akkor még lehet, hogy egy jelentéktelen bank volt K&H, de most már piacvezető lett.
Én átvettem egy céget, aki Ersténél volt. Botrányos Erstének a vállalkozói számla elektronikus supportja. Mobil app egy hulladék (tulajdonképpen egy weboldalt nyit meg). K&H ezzel szemben fényévekkel jobb.

⭐ Stella

(#15) LaciCRM válasza radi8tor (#14) üzenetére


LaciCRM
veterán

most lett új appja a george. arról beszélsz?

A madár az ász.

(#16) radi8tor válasza LaciCRM (#15) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze, a magánszemélyeknek szánt termékek szuperek(nek mondhatóak), de a vállalkozói számlához tartozók kőkorszakiak.
(App Store-ban jelenleg 1,8 csillagra értékelt Erste Business MobilBank - érdemes elolvasni a véleményeket) [link] [link]

"A mobil applikáció a felsorolt főbb funkcionalitását tekintve megegyezik a számítógépen elérhető Vállalati NetBank funkcionalitásával, kinézetében pedig a mobilra optimalizált, böngészőből indítható Vállalati MobilBankéval."

Szakadooook. :D

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#17) bambano válasza radi8tor (#14) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

néhány éve volt.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#18) radi8tor válasza bambano (#17) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nálam 4 éve ilyen tokenes dolog nem volt. Mobilra kellett appot telepíteni (free), az beolvasta a QR kódot amikor szükség volt rá.

⭐ Stella

(#19) And válasza radi8tor (#14) üzenetére


And
veterán

"K&H ezzel szemben fényévekkel jobb."
(Nyilván minden bankról lehet és szoktak is szép történeteket mesélni, nekem is van tapasztalatom már néhánnyal. A K&H érdekességei: "készpénzmentes fiók", ez biztos nagyon trendi meg 21. századi, ők legalábbis úgy adták elő. Csakhogy örökösként egy rohadt számlazárást így nem lehetett elintézni, csak egy másik városban, olyan fiókban, ahol véletlenül volt pénztár. Másik: takarékszámláról képtelenek voltak utalást indítani. A megoldás? Nyissak egy folyószámlát, arra átvezetik a takarékszámla egyenlegét, onnan továbbutalják másik bankba, majd bezárják mindkét számlát /ez máshol is így van?/.. Inkább kifizettettem kp-ban. A csúcs viszont, hogy náluk a bank pénztárában nem lehetett bankkártyával befizetni a számlavezetési díjakból keletkezett hátralékot. Kizárólag készpénzzel. Mindezt olyan irtózatosan lassan, körülményesen, több alkalommal és többszöri nekifutással, sok-sok belső telefonálással intézve, hogy ilyet máshol - OTP, CIB, Unicredit - az életben nem tapasztaltam, pedig azért erős a mezőny. :U )
Mod: ez egy másfél évvel ezelőtti történet.

[ Szerkesztve ]

(#20) radi8tor válasza And (#19) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha már idéztél egy félmondatot tőlem, akkor ismét jelezném, hogy én az ERSTE-K&H mobilappra reflektáltam ÜZLETI folyószámla esetén. ;)

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#21) And válasza radi8tor (#20) üzenetére


And
veterán

Igaz. Csak az ember földi halandóként nem gondolná, hogy ha üzleti / lakossági számlákról van szó, akkor majdhogynem két különböző képességű bankkal találkozik ugyanazon név alatt.

(#22) UnA válasza angyalpc2 (#6) üzenetére


UnA
Korrektor

+1, feleslegesen függő helyzetbe kerülni egy bankkal nem jó ötlet. ;)

(#23) ncc1701


ncc1701
addikt

Hitelt soha nem veszünk fel.

(#24) Somatom válasza ncc1701 (#23) üzenetére


Somatom
addikt

Gratulálok! Ez ám a matek!

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#25) Csabroncka válasza ncc1701 (#23) üzenetére


Csabroncka
addikt

Pontosan! De bevásárolni és főzni sem kell, mert anyuci és apuci megoldja a mamahotel nevezetű ingyenes szociális intézményben!

moongoose: az első kör, hitel esetén soha nem a saját bankod!

- első körben - legkényelmesebb online keresőben - fel kell mérni a piacot (bankráció)

- második körben - biztos kell hozzá "új" helyen számlát nyitni - itt van, hogy jobb opciót kapsz mint a jelenlegi saját bankodnál!
(én is így jártam, az összes csoportos beszedésemet átvittem és a havi 7-800 forintos költségem nulla lett ezzel)

Összességében az, hogy 17-20 éve ott vagy Banknál- senkit nem érdekel :( új ügyfelek előnyben!

"in medias res"

(#26) ncc1701 válasza Csabroncka (#25) üzenetére


ncc1701
addikt

Részemről 24 éves korom óta nem lakok otthon, 46 múltam. Nekem ez egy fő szabály, hitelt sosem. Ha valamire hitelt kell felvenni, az azt jelenti, h nem engedhetem meg magadnak.

(#27) Somatom válasza ncc1701 (#26) üzenetére


Somatom
addikt

Példa.
Van befektetve 10 millád, ami kamatozik 10% -ot. Vennél vmit 10 milláért. Hogyan jársz jobban?
A: Kiveszed a befektetett pénzed, bukod a 10% -ot és megveszed.
B: Felveszel hitelt 7% -ra, megveszed belőle amit szeretnél és kapsz még 3% -ot a pénzed után?

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#28) Fred23


Fred23
veterán

Zöldektől jöttem el a MagNet Bankhoz, eddig elégedett vagyok. Az appjukat is kedvelem, kézre áll benne minden.

Anno az a néhány személyes bemenetel se volt kedvemre soha a zöldeknél, csupa citromba harapott ügyintéző, lassúság, meg ha jól tudom, a bank háttere se olyan, amit támogatni szeretnék. A MagNet-nél viszont tudtommal ellenzéki pártok is bankolnak, mintha az LMP-t és a Párbeszédet említette volna nekem valaki, illetve azt, hogy ennek (még) nem NER-lovagos a háttere.

(#29) muszurkefal válasza ncc1701 (#26) üzenetére


muszurkefal
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Kiegészíteném azzal, hogy fogyasztási célból nem veszünk fel hitelt.

(#30) ncc1701 válasza Somatom (#27) üzenetére


ncc1701
addikt

A matekot ismerem. Részemről én megveszem kp, és nem függök senkitől. Tudom, hülye vagyok, de én így vagyok bekötve.

De ha tudsz biztonságos, évi 10% kamatra tippet, azt ne tartsd magadban, érdekelne.

(#31) dabadab válasza angyalpc2 (#6) üzenetére


dabadab
titán

Nyugaton meg kb 0%-ra dobják utánad a pénz

Konkrétan hol? Mert én mondjuk osztrákoknál 5% fölötti kamatokat látok nem jelzáloghiteleknél, ráadásul ez euroban van, ami nem inflálódik úgy el, mint a forint, amit meg itthon olyan 7%-tól adnak.

DRM is theft

(#32) Somatom válasza ncc1701 (#30) üzenetére


Somatom
addikt

Minek kéne neked a 10% -os kamat? Azzal csak függővé válnál a befektetésedtől, hiszen oda kell adnod a pénzedet. ;]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#33) adrian360 válasza Somatom (#27) üzenetére


adrian360
őstag

7% hitelkamat mellett te sehol nem fogsz találni lekötésre 10% kamatot, ez gazdasági paradoxon. max magas kockázatú befektetés, de ott meg nem garantált a 10%.

(#34) Somatom válasza adrian360 (#33) üzenetére


Somatom
addikt

De, ugye azért 10 millával lehetek csendestárs egy vállalkozásban, ami hoz 10% -ot? Sztem egyértelmű, hogy egy 10 millás vásárláshoz nem a tejelő vállalkozásból veszem ki a pénzemet, hanem hitelt veszek fel.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#35) adrian360 válasza Somatom (#34) üzenetére


adrian360
őstag

lehet hogy hoz 10% a vállalkozás, aztán jön egy covid 19 és földbe áll a cég, és pisloghatsz :)
ezért mondtam hogy magas kockázatú befektetésnél persze hogy találsz 10%-ot, de garantáltnál sose lesz ekkora kamatod 7% hitelnél.

(#36) Somatom válasza adrian360 (#35) üzenetére


Somatom
addikt

Nem feltétlenül. Nem mindenkit érintett negatívan. A melóhelyemet sem érintette a Covid. Sőt, még bónuszt is kaptam. Jobban kerestem, mint Covid előtt.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#37) Tikakukac válasza Somatom (#36) üzenetére


Tikakukac
titán

Én is tudok pár ilyet. Legyen az arány 1/10 és akkor piszkosul fölélőttem. Ilyen alapon lehet uzsorázni is, a lebukás esélye hasonló és még jobban tejel :DDD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#38) Somatom válasza Tikakukac (#37) üzenetére


Somatom
addikt

Tuti biztos befektetés nem létezik. Lehet Covid, földrengés, forradalom, stb.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#39) Csabroncka válasza ncc1701 (#26) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ez a hitelt sohasem = baromság!, egyrészt a mai napig nem lenne saját lakásom, másrészt nem észnélküliségre kell gondolni egyből! Sehol nem lennék, ha 6 évvel ezelőtt nem megyek be a bankba.

Szerinted mi a lakáshitel konstrukcióm - meg úgy általában a normálisoknak, akik felelősen veszik fel (?) 12 millát akkor hozzám vágott a bank 20 évre 4 millióért, most 12 millát 1,5 millióért megkapsz 20 évre.

Nem gondolnám, hogy ezért sírnom kellene, ráadásul előtörlesztesz - a lakásom ára meg megháromszorozódott közben....

Az általánosítással van a bajom, nem az, hogy bizonyos termékek kerülendők!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#40) Tikakukac válasza Somatom (#38) üzenetére


Tikakukac
titán

Jep, remekül látod. Akkor már azt is tudod miért nagyon rossz felhozni azt, mint tuti példa, hogy neked bejött ez a covid dolog gazdaságilag.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#41) Somatom válasza Tikakukac (#40) üzenetére


Somatom
addikt

Akkor csak egy tuti megoldás van. Gyorsan felélni mindent, amíg fiatal az ember, mert egyrészt ki tudja, hogy mikor dől be minden, másrészt öregen hiába telik majd bulikra, kurvákra.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#42) UnA válasza Fred23 (#28) üzenetére


UnA
Korrektor

+1 a Magnet Bankra: átláthatóság, közösségi felelősség, stb. És persze emellett magyar cég.

(#43) Tikakukac válasza Somatom (#41) üzenetére


Tikakukac
titán

Nyertél, teljesen elvesztem abban, amit írsz :DDD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#44) Somatom válasza Tikakukac (#43) üzenetére


Somatom
addikt

Pedig, egyszerű. Ha a Covid lehet kockázata egy befektetésnek, akkor bármi más is, tehát semmibe sem érdemes befektetni. Ergo fel kell élni mindent, mert egyedül a megélt élmény az, ami biztosan megmarad.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#45) Tikakukac válasza Somatom (#44) üzenetére


Tikakukac
titán

Nekem kicsit mást tanítottak, de mondom, a pálya a tied:R

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#46) dabadab válasza Tikakukac (#43) üzenetére


dabadab
titán

Azt írja, hogy a "kockázat" egy bináris tényező, vagyis ami kockázatos, az mind egészen pontosan ugyanannyira kockázatos, az állampapír pont ugyanannyira, mint feltenni a komplett vagyonát ruletten a nullára.

Szerintem te nem értesz ezzel egyet :)

DRM is theft

(#47) Somatom válasza dabadab (#46) üzenetére


Somatom
addikt

Egyáltalán nem ezt írtam. A kockázat természetesen nem bináris, vannak fokozatai. Én azt írtam, hogy 100% -os biztonság nem létezik. Vajon pár évvel ezelőtt mekkora kockázatot láttunk abban, hogy jöhet egy világméretű vírus, ami tönkreteheti a befektetésünket? Nagyjából annyi esélye volt, mint egy forradalomnak, vagy államcsődnek. Vagy, szted létezik 100% -osan biztos befektetés?

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#48) Tikakukac válasza Somatom (#47) üzenetére


Tikakukac
titán

Én elolvasnám azért amit írtam, mert sajnos pont úgy sikerült reflektálni, hogy egy nagyjából zero esélyes eseményt hoztál fel, mint kemény ellenpélda :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#49) Somatom válasza Tikakukac (#48) üzenetére


Somatom
addikt

A Covid előtt a Covid is ugyanilyen zéró esélyes volt. Mellesleg eddig nagyon könnyen megúsztuk. Ugyanez a betegség lehetett volna akár 100 -szor nagyobb mortalitású, milliárdos nagyságrendű áldozattal. Ilyen példát fölösleges felhozni, mert annyira lehet figyelembe venni, mint egy földrengés hatását az ingatlanbefektetésre, a klímaváltozásét a mezőgazdaságra, vagy egy atomkatasztrófát. Pedig bármelyik megtörténhet. Anno Csernobilnál is mákunk volt, hogy épp nem erre fújt a szél. Ezekkel annyira lehet számolni, mint azzal, hogy WC papír lesz az államkötvényekből.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#50) Tikakukac válasza Somatom (#49) üzenetére


Tikakukac
titán

Mostanra hullott már tényleg szanaszét amit írsz.

Döntsd el akkor, hogy valszámon anno mit tanultál megtűzve mikro és makrogazdsággal. Mert ez így eddig egy nagy bográcsgulyás.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.