Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
Frekvencia hasonló, feszültség és áramerrősség paraméterek a mások. :>
-
moha21
veterán
Nem kell összekötni a végét a szekundernek a negatívval !

AC nem jó csak egyenáram. A képemet ha megnézed, látszik ( bár kicsit kusza ), hogy van bekötve a szekunder teljesen, galvanikusan el van választva.
Csak ami Nálam G, D, S az nálad B, C, E mert ugye a 3055 az bipoláris tranzisztor. -
moha21
veterán
Hát igen, nekem is megadta magát egy billentyűzetem, mikor a közelében volt. A nagyfrekvenciás elektromágneses zavart okoz, amiket a félvezetők nem nagyon szeretnek.
A gépem teljesen vasból van, így oda nem jut be, bár azért a 0,75m távolságot tartom.
TV, rádió is meghülyül.
-
moha21
veterán
Így néz ki ez a FET-es megoldás ennek kell legalább 24 V.
3 tekercs visszacsatolás ( feedback ), 5 tekercs primer.
A feedback vékonyabb, mint a primer tekercs, de ha ugyanolyan vastag az sem hoz szemmel látható különbséget.
Ezeket Hőre lágyuló ragaszóval ragasztottam oda, mint látható PC tápból való kábelek, annyira nem számít a méret.
Egy 33 és egy 220 ohmos ellenállást használtam.3055N Bipoláris tranzisztor 1-2 száz forint lehet, de azt nagyon hűteni kell.
Ez a MOS-FET IRFP 250N. 500 Ft. Itt értelemszerűen a Gate-re megy a feedback, a Source a negatív oldal, a Drain a primer.
-
moha21
veterán
Hát nem valóban nem gyenge.
Köszi ezt a videót még nem is láttam. 
Ám ez sem gyenge:Biggest Tesla Coil
-
moha21
veterán
Most fejből nem tudom az adatokat, de estére teszek fel képeket. Arra emlékszem, hogy a primer oldal az szétbuherált PC-táp kebelből van és a feedback is.
Elvileg a feedback-nek vékonyabbnak kell lennie, de nincs számottevő különbség, ergo készülhet mindekettő bontott PC táp kábelekből.
Az a FET kb 500-600 FT körül van viszont sokkal jobban bírja, mint a 3055-ös. A 3055-ösnek is kell egy hatalmas borda, sőt még egy ventilátor sem árt neki.Ám ha TV-t bontasz akkor abból is ki lehet szedni a tranzisztort, mondom valami bu208 stb lesz. Azok jobbak, mint a 3055-ös és ingyé van.

Este teszek majd fel képeket!

(#20) madstunt: Köszönöm!

-
moha21
veterán
Ha minden igaz nyáron csinálok 1 nagy tesla tekercset.
A Van Der Graaf genertor is jó, de az csak egyenáramot állít elő meg hát az mechanikus eszköz!
Igen nem ugyanaz boltban venni, ezért is álltam neki a plazmagömb átalakításához.No-kia & Dany007: örülök tetszett nektek!

Egyébként következő projekt ilyen lenne, mert szeretem az ilyen PC-speaker szintű elektromos zenét: Tesla music
-
moha21
veterán
Az hiszem valami erősítőből marad tarfó és az lett egyenirányítva. 1-2 ampert vesz fel egyébként szóval nem sokat. Van másik meghajtóm is az 30V-nál kb 25 ampert vesz fel, mondjuk az nem fogdosnám.
Íme egy videó róla: ZVS driver@ 30V -
moha21
veterán

2N3055 bipoláris tranzisztor helyett használj IRFP250N MOS-FET -et az 30-40V-ig bírja a bemenő feszt
A primer és feedback tekercset neked kell feltekerni a sorkimenő vasmagjára.!
Egyenirányított monitor trafó nem jó, mert váltó áram kell, régi TV-k az ideálisak amikben külön van a nagyfeszültségű feszültségsokszorozó ( ami egyenirányít is ).
TV-ből is lehet bányászni tranzisztort hozzá általában BU*** szoktak lenni. -
moha21
veterán
Nem fake!
Mivel saját magam fogdosom.
Még mondom is apumnak közben, hogy az alufóliához nem nyúlok hozzá többet.
Íme egy kép róla:
(#5) Silent77: vaterán vettem.
(#6) Dany007 : Ha a közelében még mindig világít az energiatakarékos izzó, akkor valószínű, hogy az üveg ment tropára.

-
moha21
veterán
Azért az első 2500 Ft-os és a moddolt között van némi különbség.
Az intenzitásra gondolok. Nem tudom 15 rongyért milyet vesztegetnek, nekem meg kellett úsznom az egészet 3000 FT-ból.
Persze, hogy világítani fog nálad is, az elv ugyanaz csak fel van turbózva.

Így gyakorlatilag az elektronika részét én csináltam és ennek örültem.

(#1) szablya: Arra, hogy bámuld élőben csodálatos, főleg sötétben.

Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Egyébként lehet a tranyó meghalt ettől a "visszacsatolástól", de ki lehet mérni döglött-e.

.

Köszi ezt a videót még nem is láttam.