Hirdetés

2020. szeptember 28., hétfő

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) Bici


Bici
(nagyúr)

Nem éri meg nekem otthon nyomtatót tartani, évi 2-3 lap miatt. :)
Meg amúgy is gusztustalan dolog nyomtatni; papír, tinta, beszárad, környezetszennyező, ragacsos, pfújj. :DDD
Majdnem olyan rossz, mint a dízel. :P

[ Szerkesztve ]

(#2) Zotya84


Zotya84
(őstag)

Van otthon nyomtatóm, de nem tudom, mi célból. Ugyanis mióta beüzemeltem, nem használom (ingyé vót), a kezdőpatronok kifogyása után nem került bele még másik. Azt az évi max 20 oldalt meg meg tudom oldani melóban, még csak nem is kell titkolnom. Azt a még ennél is minimálisabb színes nyomtatási igényt (idén eddig konkrétan egy oldalt nyomtattam így, de, csak mert a Medvés-kör térképe nem nézett ki jól szürkeárnylatosan) meg megoldom ott, ahol nyomtatnak színesben. Még mindig olcsóbb, mint patronokat cserélni a zotthoni nyomtatóban.

(#3) mike710


mike710
(aktív tag)

Nálam is az évente nyomtatott lapok száma kevesebb mint 10, de a kb 10 éves Konica Minolta nyomtatómban egyszer sem kellett még patront cserélni mert beszáradna vagy ilyesmi. Akkor meg nem elfér?

(#4) kecsawi


kecsawi
(senior tag)

Azért jó egy lézernyomtató otthon, ha szükséges lehet nyomtatni, de nem szárad be ha nem használja az ember.

kecsawi#1203

(#5) #41133696


#41133696
(törölt tag)

Itthon, lézerrel :)

(#6) Borisz76 válasza kecsawi (#4) üzenetére


Borisz76
(veterán)

Pontosan...nem gond ha csak havonta 1X használja az ember....
Én 2 éve vettem lézernyomtatót és még nem kellett benne toner-t cserélni.

Ja és hálózatra köthető UTP kábellel....így más is használhatja a családban.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#7) Robert07


Robert07
(aktív tag)

En otthon nyomtatok, de mondjuk megvan a havi 100-200 oldal, tehat igy nekem mar megeri. Meg sokkal kenyelmesebb, mint minden egyes oldal miatt szaladgalni valahova. Az oldalra vetitett koltseg pedig az ujratoltheto patronoknak koszonhetoen szinte csak a papirnak az ara +1-2Ft.

(#8) Zanik


Zanik
(addikt)

Mikor még tanultam kellett a saját nyomtató, de amióta dolgozom felesleges. Egyrészt minimális mennyiséget nyomtatok évente, azt meg elbírja a céges büdzsé... :DDD

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#9) Polarstar


Polarstar
(nagyúr)

Saját tervezőmnél állítok elő nyomatokat. Kényelmes.
Van számlám, ami kell - időre elkészül, csak be kell ugranom érte.

Karóra és formatervező projekt + egy lebegő ThinkPad

(#10) SunMount3r


SunMount3r
(veterán)

Amikor kezdődött az egyetem, nagy fellelkesedésből és elánnal vettünk egy belépőszintű multis HP Deskjet-et a "célra". Az első félév (és kb. a második patroncsere) után ki is fújt a dolog. Kész patrontemetők az ilyen gépek (a "szoftveréről" meg inkább nem írok semmit).

Inkább lecammogok az egyetemre (ha már úgyis kell), vagy az egyik közeli "garázsboltba", amivel anyagilag is jobban kijövök hosszú távon is. A fénymásolást pedig meg sem említem.

Persze, ha annyira el vagyunk engedve anyagilag, akkor biztos nincs jobb az otthoni nyomtatónál. De nálam már rég bezacskózva pihen a sarokban, még scan-elni se veszem elő, mert macerásabb, mint elsétálni arra párszáz méterre.

[ Szerkesztve ]

(#11) Felhőtakaró


Felhőtakaró
(tag)

húú de szerettem az EPSON tintafröcskölőt COREL DRAW-al (ez már a mult) :DD
(mekkora biznisz volt a tintautántöltés hihihi ma már napelem renszereket áruló KFT van a helyén MUHAHAHA) nemtudom a sportfogadó irodák helyén mi fog nyílni? :F )

[ Szerkesztve ]

huhh

(#12) Lacok


Lacok
(őstag)

Ha nagy ritkán nyomtatnom kell megoldom a munkahelyemen éppen ezért nem látom értelmét, hogy tartsak otthon egy porfogót.

(#13) jerry311


jerry311
(veterán)

Attól függ mi kell...
Repjegyet, hivatalos papírokat, postai dolgokat otthon mono lézerrel. Ha fényképet kell, akkor azt kinyomtattatom egy erre szakosodott céggel.
Szerintem ez egy elég jó középutas megoldás.
Azt már megtanultam, hogy tintás nyomtatót nem veszek, mert nagyon nem passzol a nyomtatási szokásaimhoz.

https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox

(#14) Slack


Slack
(tag)

Egyetem alatt sokat nyomtattam. Most meg már egyáltalán nem. Így amikor elromlott a nyomtató nem vettem másikat. Jelenleg jó ha évi 5 oldalt kinyomtatok. Az megoldom cégnél. Ha valamilyen okból kifolyólag ki kellene nyomtatnom pár száz oldalt, akkor se vennék már nyomtatót. Inkább kinyomtatnám valamelyik fénymásoló üzletben.

(#15) nyunyu


nyunyu
(félisten)

Miután kb. a negyedik nyomtatóm ment tönkre kihasználatlanul tíz év alatt, mindig addigra száradtak be/tiltották le a fejet/patront, amikor pont nyomtatni kellett volna, úgy döntöttem, hogy nem szponzorálom a nyomtatógyártókat az egyszerhasználatos hulladékjaik vásárlásával.

Ha nagy ritkán mégis nyomtatni kell pár oldalt, akkor inkább elmegyek egy fénymásolószalonba, aztán kifizetek párszáz forintot.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#16) Vikthor


Vikthor
(veterán)

irodában melózok, az meg biztosítja nekem azt az évi 5-10 lapot bőven. Erre luxusnak tartom ha lenne saját printerem otthon...

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#17) Dr. Romano


Dr. Romano
(veterán)

Nem azért nyomtatok otthon mert elegáns waze... milyen hülye válasz ez :N

Hanem azért mert még 2009-ben vettem ócsón Bróder multis gépet aminek a tartályába bármikor öntehet a filléres tintából, de vehetnék utángyátott patront is hozzá 500Ft/db-ért.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#18) Televan


Televan
(veterán)

Én itthon nyomtatok néha.Patront egy év alatt egyszer töltöm.Minden második évben új nyomtatót veszek a 12.000 Ft -ig Canon vált be eddig a legjobban,HP -t nem szerettem.
Lézeren is gondolkodtam,de elég drága lenne,hogy nem használom és beszáradna a toner.

"Jól hallotta, bunkót mondtam. Az egy szép nagy magyar réteg."

(#19) jerry311 válasza Televan (#18) üzenetére


jerry311
(veterán)

Lézer nem szárad be. :U

https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox

(#20) togvau


togvau
(senior tag)

eddig itthon nyomtattam, de a canon hulladék beszáradt (vagy nem tudom mi) 1 hónap nemhasználat miatt. Bár ha bevizezem a fejet, dől belőlel a tinta, de nem nyomtat, meg most már 80%-nál megáll, és elkezd villogni a hiba, holott nem akad el semmi, de gondolom elérte a "beégetett" elromlási nyomtatott lap határt.
Szerintem ez után inkább nyomtattatok üzletbe, nincs értelme ilyen hulladékokat venni, mert sajnos mind az. Szopjanak vele az üzletben.

canon, és a hp is f@s

[ Szerkesztve ]

hitler, sztálin, micro usb

(#21) Dr. Romano válasza jerry311 (#19) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Pedig a nedves lézer az igazi :DDD

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#22) komi77


komi77
(senior tag)

Nekem otthonra is kell a nyomtató meg a szkenner. Ha sok a nyomtatás akkor azért a cégnél oldom meg vagy a papírt hozom onnan. Szóval minden forrást igénybe veszek. ;)

Szegény ember kézzel nőz.

(#23) HummeRC válasza Televan (#18) üzenetére


HummeRC
(senior tag)

Hogy száradna be a toner, mikor abban eleve por festék van?? :DDD

Otthon lézernyomtatóval nyomok. Kényelmes, azonnal megkapom, ha nem tetszik az eredmény rögtön csinálhatok másikat, olcsó és sosem szárad be, ezért ha hosszabb ideig nem használom se megy tönkre.
Persze mióta iskolás a gyerek, azóta majd minden nap használatban van. :)
Nem tudnám lézer nyomtató nélkül elképzelni az életemet. A mostani (HP CP1215) olyan régen megvan, hogy már azt várom mikor megy tönkre, vagy fogy ki belőle a festék, hogy vehessek másikat. A színes tonerek 3 éve kezdték jelezni, hogy cserélni kellene őket, de felajánlotta a szoftver a túlnyomtatás bekapcsolását és azóta is nyomtat. Most nyáron kezdtek halványodni a nyomatok, úgyhogy talán idén végre kifogynak... :D
Persze az ősidőkben én is bohóckodtam a tintás nyomtatókkal, de az már 20 éve is igazi pénztemető volt, gyártótól függetlenül, egy lézerhez képest. Ma meg már gyakran olcsóbban lehet lézer nyomtatót venni, mint tintásat, a fenntartásuk költsége pedig jóval alacsonyabb a tintáshoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#24) Teréz Atya válasza togvau (#20) üzenetére


Teréz Atya
(senior tag)

Jaja, beégetett elromlás meg mittom én! ;)

Canon MP250-esem van vagy 10+ ezer oldalt nyomtattam az egyetem alatt. Amikor benyögte, hogy megtelt a hulladéktinta gyűjtő, fogtam és kiütöttem a YT alapján a hibakódot. Valami 2-3 gombot kellett rajta megnyomnom.

Amúgy nem is értem mit szórakozol vízzel, a beszáradt festéket sokkal durvább oldószerrel kellene kezelésbe venni, de a sikeressége erősen aggályos. Ha a fej száradt be, akkor fejcsere, ha egyben van a patron a nyomtatófejjel, akkor meg veszel új patront és kész. Aztán én mindig injekciós tűvel töltöttem újra a patronokat, persze előtte meg kellett fúrni. Még a Tesco-ban is árultak hozzá újratöltő készletet. :D

Amúgy jó hat éve évente vagy egyszer használom, akkor is általában mutter vagy valami ismerős miatt. Legutoljára tavaly nyáron, mert egyik ismerősnek le kellett fénymásolnia valami számlát.

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#25) BiP válasza jerry311 (#13) üzenetére


BiP
(veterán)

Dettó.
Asszonyka tanárnő, így ő sokat nyomtatott meg scannelt, egyértelmű volt, hogy amikor megunta a garázscégekhez leugrálást, lézeres multi lett belőle. Ennek vagy 7 éve. Gyes alatt persze már csak az általad is felsorolt hivatalos dolgokra használjuk, erre ideális a lézer, nem szárad be. (Tintás soha nem is volt emiatt).
Az évente ~3 oldal színest megoldom munkahelyen.

Tetszik a dízeles párhuzam, találó.

[ Szerkesztve ]

(#26) draco31


draco31
(addikt)

10 éve nyúzom a multis Canon-t, ez alatt 4 patron és fél liter tinta ami elment vele, töltögetem. Bár a 3 oldalt nyomtatok, aztán öndiagnosztika egyszer a sírba fogja vinni, mert az nagyon fel tud bosszantani. Egyszer már megfogtam hogy repül, de annyi szerencséje volt hogy zárva volt az ablak. :D

ASUS VivoBook S14 S410U /\/\ Samu A50 /\/\ Amazfit Bip

(#27) Füleske16


Füleske16
(csendes tag)

Kellett volna egy olyan lehetőség is, hogy itt is, ott is nyomtatok...

(#28) cinemazealot válasza togvau (#20) üzenetére


cinemazealot
(addikt)

"canon, és a hp is f@s"

A HP LaserJet 1020 kb. 10 éve, a Canon PIXMA iP4500 most 9 éve, hogy teszi a dolgát. Előbbibe utángyártott tonereket, utóbbiba utángyártott (párszáz forintos) patronokat teszek, és mindkettő tökéletesen rendben van (Windows és Linux alól is használjuk őket). :K

A cikkre: nem eleganciából tartjuk őket, hanem mert vidéken lakunk, és közel s távol semmi egyéb nyomtatási lehetőségünk nincs, a családi vállalkozásnak meg fontos részei. Eleinte nagyon sok promóciós és saját videónak szánt DVD-t nyomtattam a Canonnal, ma már csak alkalmanként néhány fotót. A lézerrel meg belépőket, térképeket, amikor esetleg repülünk, beszálló kártyát... mindkettő bőven visszahozta már az árát.

[ Szerkesztve ]

(#29) Corleone33


Corleone33
(aktív tag)

Mi már évek óta munkahelyen szoktunk nyomtatni ha valami szükséges

Van otthon nyomtató, de nem használjuk, pláne mióta a tintapatronok egy kisebb vagyonba kerülnek sajnos.

(#30) Cyber_Bird


Cyber_Bird
(senior tag)

Ha fekete-feherben kell nyomtatni, akkor itthon, ha szinesben, akkor a cegben.
Eddig nem sokszor kellett szinesben nyomtatni barmit is.
Lezer nyomtato elall akkoris ha evente csak parszor nyomtatok vele, es eleg olcson lehet mar jo minosegut venni itthonra.

(#31) Geller72


Geller72
(veterán)

Évente azért a ~10 doksiért nem veszek nyomtatót tizenezrekért, mert úgy járok, mint a legutolsóval. Vettem egy újat. Két oldalt nyomtattam vele és amikor legközelebb akartam, már kuka volt. Beviszem pen drájvon egy papírboltba és kinyomtatják. A scanner is a padlásra került..

--->>Tevo Tarantula RS, Ender 3 Pro, Ender 5 for szél. Új, bontatlan.<--

(#32) Teréz Atya válasza Geller72 (#31) üzenetére


Teréz Atya
(senior tag)

Ezért nem vettem 3D nyomtatót. Az a pár alkatrész ami nekem kell, na azt kivágom / kifaragom magamnak. Vagy megveszem. :)

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#33) hemaka


hemaka
(nagyúr)

Regen amikor meg nagy menosegnek szamitott a nyomtato, akkor meg volt itthon. Kb abbol allt az eletutja, hogy az elso 2 hetben minden szar ki lett vele nyomtatva, aztan a kutya ra sem nezett.
A festek beszaradt, jo draga volt bele a pot, ki lett dobva az egesz vagy valakinek oda lett adva, erre mar pontosan nem emlekszem.

Most nincs es nem is lesz. Van nyomtatos a varosban, vagy melohelyen is ki tudom nyomtatni, nincs ertelme tartani. Olyan nagyon fontos nem lehet semmi, hogy rogton kelljen nyomtatni. :D

(#34) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Itthon nyomtatok egy 15éves HP színes tintás nyomtatóval. Nem érzek késztetést, hogy lézerre cseréljem anyagilag nem érné meg a váltás. 42ml/38ml festékpatronokkal operál ezekkel kihúzom átlag két évig. Mindig az elérhető legolcsóbb noname vackot veszem bele illetve ha épp találok akkor gyári lejárt patront. Az a tuti mert 6-8 hónap állásban sem szárad be nyáron sem míg a utángyártottak már negyed év állást követően csíkoznak egy kicsit, persze azok is magukra találnak.

"Nem az élet szar, te vagy csicska!" - ismeretlen szerző

(#35) ViZion válasza Bici (#1) üzenetére


ViZion
(félisten)

+1
csak ismételni tudom. Amikor volt saját nyomtató, asszony szakdogáját kinyomtatta sok példányban, stb. A patron drágább volt, mint a nyomtató, utángyártott és a töltögetős botrányosan nyomtatott. OK, már vannak lézerek, olcsó tonerrel, de minek? Amikor nyomtató volt, asszony a céges szarjait nyomtatta, mert bent limit volt, amit mások lazán túlléptek, aki meg alig nyomtatott, annak meg meg kellett oldania valahol -> otthon. Azért nem veszek tintát, h az állami céges dolgokat nyomtassuk.
A4 fekete 15 Ft, kétoldalas 25 Ft. Kevés oldalt kinyomtatom a cégnél ha kell, de nem akarok ott nagyon ilyesmit, mert utána hogy mondjam a beosztottaknak, h privát doksikat ne nyomtassanak?
Szal. jah, azt a havi 1500-2500 Ft-ot otthagyom a másolósnál, kész. Így is olcsóbb, mint a saját nyomtató. Jah, korábban meg nyomdában dolgoztam, dolgozói kedvezménnyel asszem vmi 8 Ft/oldalt fizettem :D

Lézernyomtatónál addig mindenki happy, amíg nem kell dobot is cserélni...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#36) plman


plman
(csendes tag)

Suli idő alatt egy tintasugarassal nyomtam, sok esszét meg fogalmazást, tétel kidolgozást kellett csinálni főleg az érettségi évében így nem nagyon volt alkalma beszáradni se, valami epson volt. azóta már eladtam. Nagy ritkán évenet- kétévente ha 1-2 oldal adódik akkor már lehet sokat is mondtam. azt általában a cégnél nyomtatom. Napi többezer oldalt nyomtatnak így nem csinálnak ügyet belőle szerencsére.

(#37) superg válasza plman (#36) üzenetére


superg
(senior tag)

Tintasugarasom van,amivel havonta nyomtatok egy próbanyomatot,ha elfogyna a festék -ami 2 év alatt egyszer történt meg- utántöltő szettet használok,kis babra munka van vele de nem vészes.Ja meg néha rendesen is nyomtatok de nagyon ritkán kell

(#38) Cyrin


Cyrin
(addikt)

Színes tintasugaras Canon multi nyomtatóm van, erdeti patronokat veszek bele ha kifogy, kb évente...

(#39) inpius


inpius
(csendes tag)

A szürkeárnyalatos dolgokat, meg aminek árt, ha esetleg-véletlenül vizet kap, azt a melóhelyen, a színes dolgokat, a makettre való matricákat, ill. a lemezek felületét meg otthon.

Tintasugaras Canonom van, lemez nyomtatási funkcióval.

[ Szerkesztve ]

(#40) csabi63


csabi63
(senior tag)

Egyszerű. Elballagok a sarkon lévő fotós üzletbe.
Persze volt nyomtatóm. Kettő is. Volt egy időszakom, mikor mindent kinyomtattam ami eszembe jutott. Szerencsésen kigyógyultam belőle. Most már 5 éve nincs, és nem is lesz.

(#41) Hebry


Hebry
(senior tag)

Itthon 2 nyomtató van. Egy tintasugaras epson, és egy hp laserjet.
Megfelelő feladatra megfelelő nyomtató.

Éves szinten nyelvtanár feleség miatt 1000 felett van a nyomtatandó oldalak száma.
Az iskola által biztosított keret 100 oldal per hó. Könyv nincs, mert vagy nem gyártották még le, vagy nem érkezett meg.

(#42) pusszycat


pusszycat
(veterán)

Eleinte HP nyomtatóim voltak de hamarabb beszáradtak mint a gondolat,most Canon van, na ennek 1 év sem gond. És nem csak nyomtatásra használom,fénymásolok, szkennelek...

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart. Tervezett telefon: Mindegy milyen csak szép, gyors és 5G-s legyen :P

(#43) Reggg válasza kecsawi (#4) üzenetére


Reggg
(újonc)

Az igaz hogy a por nem szárad be, viszont pár év alatt (3-5) elkezd beszürkülni a por, és ezáltal a nyomtatás is.

(#44) merkucyo


merkucyo
(aktív tag)

Nem tudom elképzelni a napjaimat nyomtató nélkül. Otthon jelenleg 2 nyomtatóm van, egy Epson L355 és egy kisebb, tartalék Canon.

A faxot leszámítva minden funkciót használok, amit egy multi nyomtató tud, a nyomtatott mennyiség nem feltétlen óriási, tehát nem hiszem, hogy ft/lap arányban jól járok, de az nagyon fontos számomra, hogy ha kell egy dokumentumot készíteni, akkor 5 perc alatt megvan és kész.

Kertes házban lakom, szóval nincs a sarkon nyomtató szalon, de mivel naponta szükségem van, a nyomtatóra nem kell külön okoskodnom, hogy meddig van nyitva a nyomda és meddig nincs, hogy fogok én ott parkolni és mennyit kell várnom…

Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!

(#45) akoska07


akoska07
(nagyúr)

Mit csinálsz, ha nyomtatni kell valamit?

Bekapcsolom a nyomtatót. :DDD

Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé

(#46) Balika911


Balika911
(nagyúr)

Hmm, azt hiszem, itt lesz az ideje meghirdetni a Samsung M2026W-t, amit pár hónapja megvettem, de akkora szükségem van rá mint most kiderült, hogy még be se kapcsoltam. Gondoltam, kell ez itthonra, hát, nem. (A korábbi nyomtatómon is csak vonatjegyeket nyomtattam, amíg személyvonatra nem lehetett elektronikusan bemutatni. Már be lehet, így végül a nyomtató is a floppy és ODD sorsára jut nálam.)

A vezeték nélküli nyomtatásra azért kíváncsi vagyok, a cikk talán meg is adta a lökést hogy kipróbáljam, aztán megy a cucc az apróra.

[ Szerkesztve ]

(#47) Dr. Romano válasza Balika911 (#46) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Akkor még jó hogy megvetted. Legalább gyűjtheted az aprós értékeléseket :D

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#48) XuChi


XuChi
(addikt)

Régebben az "erre szakosodott vállalkozásnál...." választ jelöltem volna be, de az előző munkahelyemen hozzájutottam egy Samsung scx 4500 nyomtatóhoz, amiben gyári toner van és most már csak 90%-os. A készülékkel eddig úgy 100 oldal lett összesen kinyomtatva az élettartalma alatt. Magyarán, vadonat új volt amikor megkaptam. Fel van téve a nappali szekrény tetejére, meg van osztva hálózti nyomtatóként, így akármiről tudunk itthon nyomtatni. Ha amúgy nem kaptam volna meg ezt a nyomtatót, akkor valszeg még mindíg a fentiekben is jelzett opciót választottam volna.

Egyébként, meg nagyon sokat veszünk neten színház, múzeum, szállódai szállás, és étel voucher-eket, amiket minden egyes alkalommal ki kell nyomtatni, így lehet amúgy is vettem volna egy alap lézer nyomtatót e miatt, mert nekem lenne kényelmetlen ezekkel rohangászni a copy general-hoz :D

Réges régen, mikor még volt CD/DVD íróm, és írtam is magamnak a lemezeket, akkor volt egy profi tintasugaras színes fotó nyomtatóm, ami lemezre is tudott nyomtatni. Na abba kellett 5 tinta patron (yelow, cian, magenta, black, photo black), és kb hetente vehettem újabb és újabb garnitúrát hozzá, annyit nyomtattam a lemezeimre, és a boritókat is ezzel nyomtattam magamnak. Kb 2 év alatt a nyomtató széthullott, a fogaskerekek és görgők elkoptak, a lapot nem húzta be, állandóan elakadt benne a lemezre nyomtatás. A végén a veszélyes hulladékban végezte. :C Soha többet nem lett tintasugarasom és nem is lesz!!!

Még ennél is régebben úgy a 90-es évek eleján, tűs matrix nyomtatónk volt otthon. Apukám könyveket írt, és leporelo papírra nyomtatott, több 10000 oldalt. Az a nyomtató a mai napig menne, ha apum idő közben nem halt volna meg. Sosem volt a nyomtatóval baj. Egy Gemini márkájú volt. Egy valami volt eszméletlen idegesítő benne. A HANGJA. Amikor Apukám nyomtatott, zengett az egész ház. Fúúúú, utáltam a hangját. Kb 1-3 oldal volt a percenkénti teljesítménye, és volt hogy 100-200 oldalt nyomtatott vele. Nah akkor mentem is ki a kertbe :D

(#49) Dr. Romano válasza XuChi (#48) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Pedig a mátrix nyomtatókon még Doom-ot is lehet (le)játszani :)

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#50) Balika911 válasza Dr. Romano (#47) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Bárcsak ne "kéne" gyűjteni, nagyon nem szeretem az aprót. :) Mostanában pedig bőven volt belőle, mert felújítás miatt kiárultam minden felhalmozott cuccot. Csak a nyomtató maradt, aztán egy időre vége hála a jó égnek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.