Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#551) Tikakukac válasza lezso6 (#549) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Fényerőre. Sárgulás ellen meg sok aprózás és venni kell egy nagyon eldugott raktárból egyet. Muter most ilyet kapott, faternak is van egy T60p a legnagyobb panellel, csúcs felszereltséggel.

FoxiestFox: Lesz, de lakásavatóra sietek. Amúgy gugli, van leírás is :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#552) w.miki válasza Tikakukac (#546) üzenetére


w.miki
(PH! addikt)

szétszedni biztos szét tudom, az összerakás, ami kérdéses :P

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#553) Chaser válasza lezso6 (#547) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Nem a mai allapotukrol beszelek, hanem mikor fenykorukat eltek:) annak is sok eve van mar, mikor az utolso t60-amat eladtam, talan 5 eve, 2008 korul jelentek meg, nyilvan ennyi ido utan mai allapota egy panelnek nem lesz fenyes, szo szerint
Egyebkent ott is voltak kulonbsegek ccfp csoveknel, volt v 10 darab ilyem gepem

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#554) lezso6 válasza Tikakukac (#551) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Ja a T60-hoz, értem. De akkor már nem arról a panelról van szó, hanem egy mai moddoltról. :D

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#555) Tikakukac válasza lezso6 (#554) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Azért beb@szna, ha egy 15-18 éves tech.-nek kéne 13 éves avulás után levernie a mai gépeket. Ez tényleg inkább a sírás széle. Hívjuk úgy, hogy egyenlőbb feltételek :B

w.miki: Távszereleni én sem tudok :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#556) lezso6 válasza Chaser (#553) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Anno új korukban se voltak túl fényesek, ahogy anno egyik noti sem, teszteknek most néztem utána, ilyen 150 nit körüli volt, ami akkoriban is viszonylag gyengének számított. Régen a T61-em tudott 200 nitet, erre emlékszem. CCFL-nél valahol itt volt a limit sajnos (notiknál). Bár igazából ez csak kültéren számít. Én az asztali monitoromat 100 nitre kalibrálva használom, ahhoz vagyok szokva, szóval noti is így megy.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#557) lezso6 válasza Tikakukac (#555) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Nem kell levernie. Anno egy csoda volt, én azoknál meg az IPS-t, csorgattam is rá a nyálam. :D Csak annyi, hogy ne állítsa senki azt, hogy a maiaknál jobbak. Mert ez nem igaz, régen nem volt minden jobb. :)

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#558) Chaser válasza lezso6 (#556) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Annyit tudott a tech, a kep es szin minosege viszont nagyon jo volt, idovel a ccfl nem csak fenyt vesztett, han valtozott a szinhomerseklete is, de 4-5 evesen meg legtobbnek gyonyoru kepe volt, csak benn hasznaltam, oda meg sok is volt a max fenye sokszor

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#559) lezso6 válasza Chaser (#558) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Igen színhőmérséklet változását értem az alatt, hogy besárgultak. Öcsém használja a régi Dell U2311H monitoromat, szegény megjelenítő már a 8. évét tapossa, s eléggé sárga. Egy megváltás volt anno, első IPS csodám. Meg úgy első megfizethető IPS. Ami valahogy mégis tudott 100% sRGB-t. Ezért vagyok kiakadva azon, hogy 8 évvel ezután notikban nem alap ez a lefedettség. :(

Ja, hát színben és kontrasztban azok az ős IPS-ek leverték kb az összes TN-t, legalább 5 évig, ez tény. :D

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#560) Kansas válasza Chaser (#541) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Nem tudom, mihez kell 30e-s akku, nekem az X220-ashoz a nagy 9 cellás volt 15e-be, a lapossal kapott 6 cellás már egy órát sem bírt, szerinted azzal megvenné tőlem bárki is?
Így se nagyon akarja vinni senki, pedig jóval a bekerülési költség alatt adnám...

De főleg: egy jól működő akku nem befektetés, amit aztán kamatostul visszakapsz, hanem használati eszköz, ráadásul "kopó alkatrész" - nem azért veszi az ember, hogy nőjön az eszköz értéke, hanem hogy ne csökkenjen.

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#561) Tikakukac válasza lezso6 (#557) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Már önmagában bőven gond, hogy egyáltalán egy asztalra kerülhetnek ilyen témában.
Amugy haladunk, 210 nit körül van egy rakat új 300k-s gémer noti is. Tényleg siralomház.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#562) domos válasza lezso6 (#547) üzenetére


domos
(senior tag)

A fényerővel egyetértek, de a 8510w-m egyáltalán nincs besárgulva.

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

(#563) 426os válasza Kansas (#560) üzenetére


426os
(őstag)

Nagyjából Chaser logikáját követem akku témában. Rendeltem ebay-ről újat (utángyártott) az sem bír többet 45 percnél. Illetve vettem már aprón is egyet, de ott balek voltam, mert kipróbálás nélkül, bízva az eladóban vettem párezerért. Az is kb 20 percet bír. Végülis van most 3 akksim, összesen 1,5 óra üzemidővel :D De az igazság az, hogy azért nem fogok új akksit venni egyelőre, mert nagyon ritkán használom ténylegesen akksiról a gépet. Ilyenkor néha jól jönne a hosszabb üzemidő, de ez nagyon ritka.

Ha már szóba jött a CCFL. Van a gép mellé egy HP LP2465 monitorom is. Ez sem mai darab (total hours 90081, backlight hours 16297). Kicsit pattog egy ideje indítás után egy ideig, meg a fényereje is biztosan jobb volt újkorában, de a szobában, ahol használom még pont jó, a színeivel sincs bajom (összehasonlításképpen, munkahelyen IPS paneles Fujitsukat használok). Párszor költöztem már vele, mindig meglepődtem, hogy mekkora batár dög.

.

(#564) hcl válasza Chaser (#531) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem hát, de ezen az alapon semmihez nem érdemes venni semmit, sőt, megvenni sem, mert bármikor ellophatják. Mindig van kockázat.

A 90%-os akku 10-ért pl. kifejezetten jó.
A 6430 meg csak akkor nem ér 40-et, amikor én akarok venni :D

R61 15,4"-os volt 1680-as panellel.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#565) Kansas válasza 426os (#563) üzenetére


Kansas
(senior tag)

Bocs, rosszul emlékeztem, a 9-cellás akku az X220-hoz szállítással együtt volt 10e újonnan, és tud vagy 2,5 -3 órát böngészéssel(ha nincs közte sok video), kis terheléssel(pl. fórumozás) 4 óra fölött is, 1 év garival.
Talán nem ebay-ről a legérdemesebb rendelni...

I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

(#566) Khaal válasza Chaser (#526) üzenetére


Khaal
(őstag)

Ez egy moddolt X200-as, még Tikakukac szerelte bele a panelt annak idején.
Sajnos képben vagyok panellottó témában, jó pár 2710p/2730p/X200T járt nálam mire meguntam a zsákbamacskázást és összeguberáltam ezt az X200-ast. 2710p-ben egyébként az egyik panel a 3 vagy 4 fajta közül igen jó volt, a digitizer miatti enyhe screen door effektet leszámítva igencsak kellemes volt a szemnek, csak mire azt is megtaláltam már kevés lett a mindennapi használathoz az ULV-s C2D. Lehet csak nosztalgia, de a TC1100-asban is igen jó panel volt, akkoriban még az 1024x768-as felbontás se volt rossz 10 colon.

Kicsit kiestem a körforgásból, de nem értem ezt az akku parát. Amit most használok az x200-asban azt is 10 ezer alatt vettem és jelenleg 456 ciklussal (nem különösebben kímélve) a háta mögött még mindig 50% feletti kapacitása van, pedig 2012-es gyártású. Amikor 6910p-ket bontottam azokban is legtöbbször 70-80%-ot tudtak a 3-4 éves akkuk, és azok aztán korántsem megkímélt gépek voltak.
Ennyit romlottak volna minőségre az akksik az üzleti gépekben is az utóbbi években?

Valamint pár éve még ebayről 10ezer ft körül simán volt eredeti (vagy arra megtévesztésig hasonló) akku szinte bármelyik 2-3 éves Thinkpadhez vagy Elitebookhoz. Itthon is ki lehetett fogni jó vételeket, pl. 2710p/2730p-hez egy magyar sráctól vettem vadiúj, raktáron ragadt akksikat potom pénzért.
Ennyire megdrágultak volna az utóbbi időben az akksik az üzleti gépekhez?

w.miki: Szépen követni kell a szervízkönyvet, pikkpakk szétjön a gép, aztán már látni fogod összejön-e megint a ragasztás. Ha nem, akkor meg nem túl nagy összeg egy bontott csuklótámasz.

[ Szerkesztve ]

(#567) Frawly válasza Tikakukac (#472) üzenetére


Frawly
(PH! addikt)

Egyetértek. Mai napig látom, hogy van, aki HDD-vel szenved rendszer alatt. Mert az jó neki, szerinte van ideje várni. Közben meg egy belépő szintű 120 gigás SATA3 SSD már pendrive árában van, 6-7 ezer forint körül. Igen, valóban megéri ezen spórolni, és lassú HDD-vel kínlódni meg feleslegesen kattintgatni egy lagolós gépen. Aki így áll hozzá, meg is érdemli, hogy szívjon.

A kijelzők terén sem igazából a TN-nel van a gond, jó, persze azzal is, hogy az IPS-ért a gyártók hallatlan prémiumárat kérnek, hanem laposokba a TN-esekből a legalját teszik bele, aminek a legszarabb a kontrasztja, fényereje, legaljább betekintési szög, legkisebb színtérlefedettség. Meg sok gyártó még ott tart, hogy 1366x768-as felbontás, amit már 6 éve rég dobni kellett volna a ’cibe.

Ami engem a cikkbeli tesztből meglepett, hogy a 3. genes i5 milyen durván rávert sok helyen az 1. genes i7-re, meg hogy az alsó kategóriás gépek milyen jól tartották magukat játékok alatt. Főleg az a vér gyenge AMD E2.

Olyan gépet meg elvből sem veszek meg, amibe bele van forrasztva vagy a proci, vagy a RAM. Onnantól bukta, nem érdekel, mennyire jó ár/érték arányú. Olyat gépet felesleges megvenni, amit nem lehet fejleszteni. Még egy régi C2D laposnál is sokat számít, hogy bele lehet tolni erősebb C2D-őt, meg több RAM-ot, és nem kell a szemétre dobni, hanem még néhány évig ki lehet tolni a használatát alap felhasználással.

Ami a másik vesszőparipám, az az 1-2 giga RAM. Ezt a gyártók sem gondolták komolyan. A 32 bittel vergődés is erre vezethető vissza, mikor a CPU-k már rég tudják a 64 bitet. Élére fordított laptopjával verném agyon azt, aki 2 giga vagy kevesebb RAM-mal gyártja, beleforrasztva, már újonnan veszélyes hulladék. Azon semmilyen modern Windows nem fog normálisan menni, még egy kezdőbarát DE-s Linux is elég nyögvenyelős lesz rajta (Ubuntu, Mint), max. csak minimál WM-es minimál Linux jönne szóba, de az a laikus réteg, aki ezeket az alsó kategóriás notikat veszi, azok számára az utóbbi használhatatlan lesz. Az ilyet forgalomba sem engedném hozni, 4 GB lenne az előírt minimum, de ma már az is nagyon a határon van, bármelyik elterjedtebb böngésző bekajálja néhány perc alatt, aztán megyünk is túrázni a Swap-hegyek hófödte lankáira. Mert ugye laikus felhasználók pont arról híresek hogy nincs sok fegyelmük, futtatnak minden x4rt, semmit nem zárnak be, kint van millió program fölöslegesen, meg 100 fül, 6 toolbarral, 4 vírusirtóval, miközben a Windows Update is tekeri a lemezt és a procit, az erőforrások meg fénysebességgel fogynak és nem értik miért lassú a gép. Egy power user ugye optimalizálja magának a beállításokat, a rendszert, alkalmazásokból keres lightweight alternatívát, de ők meg vesznek használt üzletit, és nem szivatják magukat 2 giga RAM-os Celeron N-nel, pont azért, mert ugatnak a témához, pontosan tudják mit tudnak nyújtani hardverügyileg a különböző kategóriák, milyen ár/érték arányra kell rámenni, azokon mennyire lehet nyújtózkodni szoftveresen.

„No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP”

(#568) Khaal válasza Frawly (#567) üzenetére


Khaal
(őstag)

Aki egyszer kipróbálta az "SSD életérzést", már nem igazán megy vissza. De hét a laikusok sokszor csak addig jutnak hogy 500GB > 128GB tehát jobb....

Kijelző téren félre kellene már rakni ezt a fillér**szó hozzáállást. 768 sor az durván kevés, még a 800-hoz képest is érezni amikor át kell ülnöm egyik gépről a másikra. Az meg hogy egy filmet elindítva lényegében alig látom mi történik ha nem pont szemből nézem max fényerőn az szegénységi bizonyítvány a javából.

Az az 1.genes i7 igazából csak két magos, az i5-580M-től csak a +1MB Cacheban különbözik.

(#569) Papooo válasza Khaal (#568) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Van jónéhány ismerősöm, akit nem zavar a hosszabb bootidő, és a lassabb lemezműveletek, viszont fontos a tárolókapacitás, és nem akar mobilvinyóval szenvedni, ő nem fog kiadni egy csomó pénzt 500-as vagy nagyobb ssd-ért.

Az olyanokról nem is beszélve, hogy kéne a gyereknek egy nagyon olcsó laptop, mert az összes osztálytársának van. Mindegy hogy milyen, csak működjön, és nagyonoccó legyen, mert nagyon kevés pénzt tudnak rá összekuporgatni.

Most a szabvány váltások is elkezdik szivatni a népet.
Hoztak egy ssd-t, 8 gb ddr3 ramot, és egy összeebayezett, töltő, ram és tároló mentes (nem a legalja, de nem is üzleti) hp notit.
Természetesen ddr4 ram és m2 sata ssd kell bele, és már a töltőcsati mérete is összement az évek folyamán.
Szegény haver, aki azt hitte hogy húszezerből lecseréli a kölök laptopját, majdnem elsírta magát, amikor közöltem vele a hírt.

[ Szerkesztve ]

(#570) Joker88


Joker88
(őstag)

a mostani Asus X554L -em mellett van itt a szekrényben egy Lenovo 3000N200 is.. Bár a maga Pentium T2390-es processzorával és az integrált Intel GMA X3100 videókártyával ma már egy 720p-s Youtube videó is gondot okoz neki..

de eladni , már ha lehet még egyáltalán , sajnálom, kb semmitse ér manapság.. Még 2009-ben vettem akkoriban 140.000 Ft.-ért, még a számlája is megvan :U

1. kép

(#571) Narxis válasza Papooo (#569) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Ez durva, szegény haverod. :(

(#572) hcl válasza Joker88 (#570) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

3000N200-at szereltem, borzalom. :D
Ugyanúgy mint a korabeli Acer Aspire-k (nekem is van most akkori Acerem, megy is, de inkább ez a furcsa)

@Papooo : Nagyon meg kell nézni, mihez milyen alkatrészt veszel.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#573) janeszgol válasza Tikakukac (#136) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Core i5 3117U. Lehet böngészni, de nagyon lassú. Minden. Youtube hamarabb bejön egy MT6572vel szerelt telefonon, mint itt, google maps detto, böngésző 5 füllel detto. És ebben a notiban ezen vacak CPU mellett van 8 giga ram és 250 gigás SSD.
Erről beszélek már mióta. Természetesen a múltkor is odáig értem az aktuális emberkével a vitában, hogy ő a neten nézte ezen CPU pontszámait és úgy akarta nekem megmondani a tutit. Én meg használom is.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#574) Papooo válasza hcl (#572) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Valami Probookot váltott volna Pavilion 14 al-re.
Annyi esze volt, hogy a ramot a töltőt és az ssd-t megtartotta, a gép többi részét meg bevágta a kukába.
Első kérdésem: Ugye még nem vitték el a szemetet? Mire ő: De, pont tegnap. :W

(#575) domos válasza Papooo (#574) üzenetére


domos
(senior tag)

Az ilyet nem tudom sajnálni. Nem ért hozzá, de azért bevásárol, aztán meg kivágja a kukába az amúgy menthető cuccot. :W

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

(#576) FoxiestFox


FoxiestFox
(PH! félisten)

Én akku témában Kansas álláspontját osztom.
Ha használt notit veszek, akármit írnak akkura, úgy tekintem, hogy az akku kuka, és belekalkulálom egy jó akku árát, ha kellene. Általában már bent is van könyvjelzők között a rendelés oldala, ha szar lenne, amivel jött.
Ha mégsem kuka, akkor csak még jobban jártam (a W520-szal is mákom volt, és az X220t-vel is legutóbb, nagyon jó akkukkal jöttek, amik tartják a kondit (igaz, a W520 nem nagyon megy akkuról, mert dtr)).

Hiába írnak akármit a hirdetésben használt bc gép akkujának állapotára, lehet, hogy neki annyit ír ki, de sanszos, hogy az az akku hónapok, netán évek óta áll, és nem minden eladó tesz bele x ciklust és resetet, mielőtt eladja.
Bele kell kalkulálni, és még így is sokkal jobb választás a bc, mint a tejfölösflakon.
Illetve én nem eladásra veszem a gépeim, hanem használni, és az a használati érték bőven megéri az akku árát is, tehát pont nem mozgat meg, hogy mennyiért tudnám eladni, ha jó az akku, vagy ha rossz. Ne 20k-n múljon már egy gép megvétele melletti döntés, amit amúgy valószínű hogy 3-4 évig gond nélkül fog használni az ember.

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#577) Chaser válasza FoxiestFox (#576) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

nyilván kalibrálás utáni érték a mérvadó, 1 hónap gart adtam akkukra, ha vissza is jött abból, ami nem rémlik, 5% alatti maximum
hp-nál van gyári sw, az megmosolyogtató, mikor a kedves eladó azt írja: "aida szerint 100%-os az akku"...jah annyi, mivel hp akkunál az aida mindig az aktuális állapotot veszi 100%-nak ( : ott a battery check, kiírja mikor gyártották, hány ciklus van benne és hány % kapacitást tud gyárihoz képest, kalibrálás után az az érték nálam maradt is konstans - de az is csak kérdőjeles akkunál kellett, normál esetben elég lemeíteni amíg a win sikoltozik és aztán újra feltölteni -
tehát továbbra is marad az: mit venni és kitől, milyen feltételekkel, ez a használt gépek lényege
lehet te is vettél tőmel akkut anno ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#578) FoxiestFox válasza Chaser (#577) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

Szerintem a 9 cellás Panát tőled vettem W500-ba.
Azzal is adtam el tavaly, még mindig bírt majd 3 órát Intel grafikával közepes fényen filmezve :D

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#579) Chaser válasza FoxiestFox (#578) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

még jó, h úgy kell tekinteni a gépben akkut h nincs ( : pedig annak már van pár éve h vetted, mondjuk olyan jó akkuk ebben az életben már nem hiszem h lesznek

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#580) Raymond válasza janeszgol (#573) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

Pedig en is a kollegaval ertek egyet - ott nem a proci lesz a problema hanem valami mas, foleg nalad, egy Ivy i5-nek nincsenek problemai bongeszessel, nalam se voltak, a szuleim hasznaljak most a gepet es ott sincs.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#581) FoxiestFox válasza Chaser (#579) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

De azt nem géppel vettem. Sőt, azt sokkal a gép megvétele után vettem tőled. A gyári akkuja elég hamar megfingott, amire számítottam is.

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#582) Tikakukac válasza janeszgol (#573) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Erről beszélek már mióta. Természetesen a múltkor is odáig értem az aktuális emberkével a vitában, hogy ő a neten nézte ezen CPU pontszámait és úgy akarta nekem megmondani a tutit. Én meg használom is.

Lehet, hogy használod, de annak a gépnek baja van. Fogalmam sincs, hogy mi, de a leírtak alapján nem kicsi a gond :B
Lásd, kivel van dolgod, felajánlok egy ingyenes diagnosztikát csak itt, csak most. És a végén lesz egy rendes géped meg egy teljesen új világnézeted :K

Joker88: X554 mellé egy 3000-es levonó. Basszus, te gyűjtöd a szemetet :N

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#583) Chaser válasza FoxiestFox (#581) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

ha géppel veszed se lett volna rosszabb ((( : anno gépeket is úgy árultam, h tetszőleges állapotú akkuval voltak kérhetőek, persze ilyen nem sűrűn van, már nálam sincs
olyan bolttal nem kell foglalkozni ahol az van: "akkura egy hét gar"

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#584) djkakukk válasza Chaser (#583) üzenetére


djkakukk
(senior tag)

Küszöbgari deluxe.
Fasza... :U

OP6T voucher privátban! - I bless the rains down in Africa. - OnePlus 6 with 8GB Ram and 256GB Rom. - Nem mindegy, hogy Rama vagy Roma. - Jobbik+Mi magunk=Sinn Féin=IRA - Anyu! A Móricka sérteget! - Menj, sírj a modiknak!

(#585) Frawly válasza Papooo (#569) üzenetére


Frawly
(PH! addikt)

Az mindegy. Ha tárhely kell, megtartja az 500 gigás HDD-t. Sok laptopba belemegy két SATA meghajtó is, ha esetleg nem, akkor használja egy olcsó USB-SATA átalakítóval a HDD-t. Egy kisebb SSD már pendrive árában van, aki ennyit nem tud a gépre költeni, azt megette a fene.

A haver jól hitte, 20k-ba belefér egy 120-250 GB SSD és 8 GB RAM upgrade, sokat is tud dobni a gépen, tehát az irány teljesen jó is volt, csak nem nézte meg mit vesz, belevaló-e a gépbe. Így meg csak saját magát hibáztathatja, amiért nem tájékozódott vásárlás előtt, vagy nem kérdezett meg téged hamarabb. Ezek a rémtörténetek mindig úgy kezdődnek, hogy „hoztak” „ilyen meg olyan gépet/hardvert”, azaz már alapból megvolt a baj. Aki ennyire vakmerő és tájékozatlan, azon úgyse lehet segíteni, a saját tudatlanságának lesz az áldozata mindenképp.

[ Szerkesztve ]

„No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP”

(#586) Frawly válasza Joker88 (#570) üzenetére


Frawly
(PH! addikt)

Igen, ezek a X3100-as gépek nem érnek már pénzt, de kidobni nem kell őket. Jelképes áron lehet beléjük lőni egy nagyobb C2D-őt, min. T7200-asat, vagy erősebbet, meg 2×2 GB DDR2-őt, meg egy olcsó 120 gigás SSD-t. Akkor még Linuxszal, vagy jól belőtt Win7-tel azért még használható pár évig, böngészés, facebookozás, youtube-ozás, filmnézés 720p-ben (esetleg lájtosabb, kisebb bitrátás anyagoknál az 1080p-t is leviheti), alap irodai szoftverek futtatása, nagyon régi, XP korszakbeli játékokból párat elvisz, ilyen Re-Volt, Quake 1-2, GTA III-VC, Far Cry 1, hasonló szintűeket.

A T9xxx-es C2D már vagy lehet drága hozzá, vagy a chipset nem kezeli, szóval annak utána kéne nézni.

„No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP”

(#587) Chaser válasza Frawly (#586) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

már több éve is lassú volt nekem, yt be-bezizzent 720p-n is, ramból kimaxoltam, ssd is volt, első genes core i se hozott megváltást, én ilyenre már nem költenék

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#588) Francia91 válasza Frawly (#585) üzenetére


Francia91
(PH! kedvence)

Ráadásul a Sandy Bridge szériától már az értelmesebb laptopokban ott van az mSATA, vagy újabban az M.2 foglalat, oda mehet egy 256-os SSD, a HDD pedig maradhat

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#589) Frawly válasza janeszgol (#573) üzenetére


Frawly
(PH! addikt)

Ezeknek az U-s procik egyébként nem lennének rosszak, a rákfenéjük, hogy a nagyon alacsony 4-8W-os energiakeret miatt nagyon vissza vannak fogja, beáldozták a teljesítményt a fogyasztás oltárán. De ez nem csak a te U-s procidra igaz, hanem az összes Intel és AMD Ryzen U-s CPU-ra. Még valamennyire olyan drágább procik is szenvednek ettől, mint az i7-8650U, az is hiába 4 mag, 8 szál, 4 GHz feletti Turbo, de a 15 W-os energiakeret miatt power limit throttlingba kezd nagyon hamar, anélkül, hogy a melegedés gond lenne. Emiatt meg sokszor még kisebb teljesítményűek, mint a korábbi 35-45 W-os M/QM/HM-es mobilprocik. De nem is azért fejlesztették ezeket, hogy sebességbajnokok legyenek, hanem legyen mit beletenni a papírvékony ultabookokba, ahol nincs hely rendes hűtésnek, meg az akkuidő is kitolható velük 10 órára. Cserébe a teljesítmény durván csorbát szenved, de ez természetes, így működik a fizika.

Az MT6572-vel szerelt telón az Android szénné van optimalizálva, meg a böngésző is kevesebbet tud, meg mobiloldalakat kér le rendes oldalak helyett. Így persze, hogy gyorsabb.

(#568) Khaal: tudom, még 2-3. genes Core i-nél is megegyezik az i5-i7, mindkettő 35W TDP, azonos IGP, 2 mag 4 szál, az i7-esben csak a cache nagyobb +1 megával, meg az órajel magasabb, de csak jelképesebb párszáz MHz-cel, a különbség a gyakorlatban ki sem jön a sebességérzetben. Épp ezért csodálkoztam, hogy a tesztben a 3. genes i5 néhol ilyen durván rávert az 1. genes i7-re, nem vártam ilyen különbséget még generációk között sem.

„No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP”

(#590) hcl válasza Papooo (#574) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Meg szemétbe... Ha nincs pénze, akkor nem dobja ki, meghirdeti alkatrésznek, az is pénz.

@Chaser : Te, meg a másik. Veszel új akkut az öreg gépbe. Gép megpusztul. Akkut eladod.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#591) Frawly válasza Chaser (#587) üzenetére


Frawly
(PH! addikt)

Igen, a HTML5 YT 720p-ben a határon van, főleg ha 60 fps-es, vagy magas bitrátás. De ennek ellenére, ahogy a teszt is mutatja, mégis durván ver egy ilyen alsó kategóriás új gépet.

„No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP”

(#592) hcl válasza Frawly (#591) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az Intel GMA950-es (vagy 960?) R61 úgy vitte a 60fps 720p-t, mint a szél! Kemény 10 éves gép.
Fullhd csak 30fps.
Kicsit volt WTF fejem, hogy nem gyenge cucc, papírforma szerint nem kéne lejátszania, azt' mégis.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#593) Tikakukac válasza hcl (#592) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Nem a GMA950 vitte hanem a proci. Minden ilyen korú gépnek 4500MHD alatt ez a baja, hogy viszi, de prociból.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#594) Chaser válasza hcl (#590) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Te meg te..ha harmincér' veszel akkut eladod jah, 15-ért max, jó esetben, nem tudom hol élnek itt egyesek:)
ez nem kommersz alaktrész ami bármelyik gépbe jó, mint pl ram és ssd, esetenként csak néhány modellt fed le -> a kereslet kicsi, ezért nem lehet válogatni a vevőkből

hcl
csak nem yt-nál, filmekkel nincs gond, még 1080p mkv-t is toltam c2d-s géppel, de weboldalak is lazán leölik ezeket a régi cpu-kat, néha még a 3. genes 2 magos i5-ömnek is tekerni kell szépen

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#595) hcl válasza Chaser (#594) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Webes videolejátszás zabál mindent. Minitube, VLC és hawaii van.

Az nem zavar különösebben, hogy prociból viszi, a lényeg, hogy meg lehet nézni. Arra való a gép.
Az R61 is sokadik gép a gazdájánál, nálam is másodgépnek kéne egy olcsó, kétmagos TP, szóval nem szempont, hogy videolejátszás közbeni Facebook akadásmentes legyen, miközben ezerrel tölt le a Transmission a háttérben.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#596) hcl válasza Chaser (#594) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ja, akku : akkor annyiért. Kockázat mindig van.
Ha veszek egy gépet 300-ért újan (a mostani T430 új ára mennyi lehetett?), használom 2 évet, gari lejár, gép meghal, akkor is hatalmasat bukok, de nem 15-öt...
Így meg, az egész cumót akármikor meg tudom venni újra, max. nem fogok örülni, hogy megint ki kell adni 50 ezret.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#597) w.miki válasza Tikakukac (#555) üzenetére


w.miki
(PH! addikt)

sajna... máshogy kérdezek
10-es skálán mennyire könnyen szerelhető a Dell e6540 a többi laptophoz képest? Mondjuk 10 a legnehezebb, csak profiknak ajánlott, az 1-es pedig a kisbabák is össze tudják rakni kategória.

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#598) dingdongkng válasza Frawly (#589) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Nekem eddig nagyrészt ULV-s cpuval szerelt gépem volt (3317u, 4200u, 6300u), és egyáltalán nem tartottam feltűnőnek az eltérést egy 4200m-hez képest. Az, hogy halk és kulturált volt az igaz, az hogy gyenge lett volna szerintem nem. Nyilván a QM jelzésű cpuk sokkal gyorsabbak voltak, de hát az egy másik liga.

Ezt a power limit throttle dolgot sosem tapasztaltam. Sőt pont az volt a helyzet hogy powermanagement beallitasitól függetlenül ha kellett valamit csinálni, fogta magát és felállitotta magát 2.40 Ghz-re és ott is hagyta magát kb. A turbo boost benne inkább olyan volt mint egy speedstep. A 3317u-k meg egyszerűen csak mocskosul melegedtek, tehát nem volt az az érzésem hogy itt lenne bármilyen power limit:D. (két eltérő gépben volt ilyenem szóval nem a konkret konfig hibája a dolog).

Ezt a nem tudja normálisan beallitani az órajelet játékot akkor játszotta ha nem megfelelő töltő volt beledugva.

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#599) Tikakukac válasza w.miki (#597) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Ilyen nem nagyon van. Alap bővítés csomó esetben 1-2 csavar vagy van ahol csavarmentes. Maga a szerelés amit te akarsz, az már mindenképp bontós, ha nagyon nem megy, akkor keress valakit :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#600) domos válasza dingdongkng (#598) üzenetére


domos
(senior tag)

Az U-s procik a Haswell generáció óta nyújtanak értelmes teljesítményt, előtte azért elég gyatrák voltak.

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.