Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#401) Bogyó bá' válasza kenwood (#396) üzenetére


Bogyó bá'
(PH! kedvence)

Nem-e? Nekem a most vett kis 12,5"-os használt üzleti masinánál is a legfontosabb szempont a fullHD IPS kijelző volt. És nem volt ritkaság, HA-n is van belőlük néhány. Előtte a Miix 320 tabletből is FHD-t vettem, mert egyszerűen szükséges ha fotózol is. (10"-on azért tényleg néha vicces volt a betűk mérete ebben a felbontásban, fel kellett skálázni 125%-ra hogy lássam... :D )

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#402) lezso6 válasza Bogyó bá' (#401) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Hiába az IPS, én tök kiábrándultam vele, amikor elkezdtem nézni a teszteket. A legtöbb IPS Thinkpad pl csak 60-70% sRGB-t tud, moslék színekkel, s betekintési szögek is relatíve gyengék. Az én T480s-em is ilyen kijelzős. T480(s)-ből egyedül a WQHD verzió jó, az X280-ból a FullHD touch illetve az összes X1 Carbon, de utóbbiak vicc áron mennek.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#403) dingdongkng válasza cappa72 (#400) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Ezt már többször leírtam, de akkor újra:

1. akku. Ebben még a gyári akku van, és valami takarékos i3. Simán el fog menni 5-6 órát, egy x220-ba már csak utángyártott szart lehet kapni. (a szar itt relatív fogalom, de azért nem olyan mint újkorában)
2. magyar billentyűzet. (tudom elvétve akad üzletiből is, de azért nem tendencia) -> sokaknak nagyon fontos (tudom tudom matrica, de azért az nem olyan mégse)
3. Ez egy új gép. Lehet mondani, hogy szar meg tejfölösdoboz, de soha nem dobta még le egyetlen alsóközépvezető sem amikor véletlen megbotlott. Nem karcos, nem koszos, nem ujjlenyomatos a billentyűzete, nem néz ki avittasan. Nem 3.5 kiló nehéz.
4. 3 év dell világgari.

Persze ettől még szerintem nagyon jó választás lehet egy használt üzleti gép, de a megfelelő gép, megfelelő időben megfelelő áron megfelelő embernek.

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#404) Bogyó bá' válasza lezso6 (#402) üzenetére


Bogyó bá'
(PH! kedvence)

Tudom hogy nem kifogástalanok ezek az üzleti ultrabookokban lévő IPS panelek (alapból 58% SRGB :W ), de nekem például - szubjektíve - nagyon sokat segített, hogy az E7270 német nyelvű, nagyon részletes tesztjéből letöltöttem és telepítettem az általuk felvett ICM-profilt. Kis változás, mégis sokkal jobbnak tűnik azóta a színhűség (fotoklubos, terepi RAW-válogatáshoz teljesen megfelelőnek ítéltem én is, és fotóművész diplomás barátom is). A végső - akár kiállítási - gép úgyis itthon, a színkalibrált nagy monitoron fog elkészülni, asztali gép mellett ülve.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#405) lezso6 válasza Bogyó bá' (#404) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Ja egy ICM-mel pl a fostos gammagörbe legalább korrigálható, T480s-nél, talán jobb lesz. Az előző TN paneles T420-nál kisebb csodát tett a színprofil, hirtelen kontrasztosabb lett, megszűnt a kékség.

Jó igen, ezek a notis IPS-ek persze a TN-eknél sokkal jobbak. :D Ha pedig a színeket nem nézzük, akkor abszolútértékben egész jók, számomra meglepő volt pl a kontrasztarány, pedig kalibrált VA paneles monitort használok nap mint nap.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#406) Tikakukac válasza lezso6 (#402) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Nem viccből volt HP 840 G2-m Dell kijelzővel :P

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#407) domos válasza dingdongkng (#397) üzenetére


domos
(senior tag)

Dehogy lehet 130k-ért jó consumert venni...

lezso6: A thinkpadekben sajnos az alap IPS tényleg brutálisan sz*r.

[ Szerkesztve ]

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

(#408) hcl válasza Tikakukac (#330) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nálunk a T440 feletti gépekből (alig van már 430) eddig egy user törte el a kijelzőt, de azt hurcolás közben, táskában.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#409) Tikakukac válasza hcl (#408) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Nem a fizikailag szilánkosra törés a legtöbb csere oka. Az átvezetők megtörése és a foltosodás a gond. Még most is várja úgy 15 darab X-es IPS panel, hogy kukába kerüljenek. Van pörgés :P

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#410) hcl válasza Tikakukac (#409) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Olyat még a mostani helyen nem láttam, az előzőn meg nem volt gond kijelzővel (ott Dell volt, és kevesebb).

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#411) xcsabo válasza zizidor (#50) üzenetére


xcsabo
(tag)

Egy valamit azért ne feledjünk - ami inkább kettő. Először, hogy a használt gépbe megvétel után rögvest esélyes egy aksi csere, ami ha utángyártott akkor is 10-12e Ft. A másik pedig a gari és az alkatrész utánpótlás. Félreértés ne essék, egyetértek a cikk írójával én is a használt prémiumot részesítettem eddig is előnyben az eldobható újjal szemben, de mindig üzletből garival. Ez utóbbi azért drágít picit az összképen. Ja és a használt vásárlás mellett szól a környezettudatosság is.... ne termeljünk felesleges szemetet.... éljen az újrahasznosítás :)

[ Szerkesztve ]

(#412) envagyok


envagyok
(PH! addikt)

Igaza is van a cikknek, meg nem is.
Valóban elég jók a régi jobbfajta core2 és 2-3. genes i3-i5 laptopok, és nem sok értük a 30-60000Ft.
De pl az én esetemben sokkal jobban jártam egy újjal.
Aldiban vettem akcióban 70-ért egy Medion laptopot:
N3540 4 magos proci, 500Gb hdd, 2GB ddr3 FullHD IPS kijelző, 3év gari
A HDD-t és a 2GB ramot eladtam, az árából vettem egy 120-as SSD-t és egy 4Gb-os ram modult.
Win10-el (gyárilag) tökéletesen megy, nem akad, nem döcög. A FullHD 13 colos kijelző nagyon tuti, FHD régi laptop nincs is, csak HDReady mind, de ami még sokat számít: a hang. Ugyanis a hűtést nem hallani, mert szinte soha nem kapcsol be, néma csöndben lehet akár a takarók közt is dolgozni vele, nem kell attól remegni, hogy beszívja a szöszt, vagy túlmelegszik a gép, a 3-4 óra akkuidőről nem is beszélve. Mindezt nulla melegedéssel.
Kerülnek hozzám használt laptopok beszámításból, stb, azokat tesztelgetve azért egész más érzés zúgó ventikkel netezgetni, mint néma csendben, és attól sem kell félni, hogy a hdd megnyekken, ha véletlenül az asztalhoz verem.
Meg az Aldis 3 év gari is megnyugtató volt.

440BX Compaq lap ++ Pentium II 350 kettőért vihető

(#413) Khaal válasza lezso6 (#405) üzenetére


Khaal
(őstag)

Pedig Lenovoék is tudtak jó kijelzőt rakni a gépeikbe, az én szememnek konkrétan az x200-asom AFFS-ét mai napig nem tudta semmi überelni (még a Dreamcoloros HP sem), egyszerűen ezt simán elnézem órákig gond nélkül, míg pl. a céges konzumer Delltől kifolyik a szemem.

A nálam járt Asus x540-en meg lényegében nézhetetlenül okádék volt bármi videó, lehet hogy némi finomhangolással lehetett volna segíteni rajta, de erősen kétlem hogy bármelyik 3-4 éves akár alapkijelzős üzleti ne lenne jobb out of the box. És 100 ezer alatt is kapni nagyfelbontású vagy prémium kijelzős használt gépet.

[ Szerkesztve ]

(#414) Tikakukac válasza hcl (#410) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Előtetőt le tudnám fedni kijelzővel annyi ilyen van ;]

xcsabo: Csak nekem természetes a gépek vétele Battery resettel, de minimum HWInfo wear level füllel? Hirdetésre úgy írok, hogy akku elhasználódás? Az egyik legjelentősebb tétel az a jó akku. Mindig azon röhögök, hogy keresik a makulátlan, hajszálkarcmentes gépet, pedig nem azt kéne ám keresni :B Csak hát a külsőségek mindig.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#415) Papooo válasza Tikakukac (#414) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Van ennél jobb kérdés is: Mennyit youtube videózást bír max fényerőn?
Láttam már pár 90-100%-os akksit 5-20 perc alatt lemerülni.

(#416) aronocs


aronocs
(fanatikus tag)

+1 a használt üzletinek, bár nem olvastam végig a topikot, tart-e a számlálás :)

Én több, mint tíz éve váltottam a laptop vonalra egy T41-gyel, ami persze már akkor is használt volt, mert nem vetett fel a pénz. A mai napig használt ThinkPad-em van, vagy X vagy most épp T450s, pedig azóta sokszor benne volt a versenyben más márka is, jóval nagyobb büzsével akár, de végül mindig maradt az éppen aktuálisnál pár generációval öregebb, használt ThinkPad.

És a konzumer lapik között is akad jobb, de egyszerűen nincs értelme egy használt üzleti mellett. Persze az én szempontjaimnak megfelelve.

Aut inveniam viam aut faciam.

(#417) Tikakukac válasza Papooo (#415) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Nem mérvadó, hogy mennyit bír, ez ezer külső progi és egyéb windows hülyeség is tudja befolyásolni. Volt már win frissítés miatt elkefélt tesztem sajnos.
A lényeg a valós kapacitás, ha az megvan, van egy objektív mérőszámod. Hogy ezt milyen fényerős mibe váltod át, az rajtad múlik már.

Az 5-20 perc alatt lemerülő 100%-os akkunak annyi a titka, hogy az nem 100%-os, hanem max 10. Én is belefutottam egy ilyenbe legutóbb. 67%-os akku reset után lett 30, aztán 18, aztán ezt megcsináltam még tucatszor és a végén kaptam egy 10-12%-os valós kapacitású akkut. Eladónak visszaküldtem, küldött olyat, amit kiresetelt még előttem és valóban tudott legalább egy ötvenest. Az összes hasonló gond gyökere a tudatlanság és ismeretek hiánya. És ebből kerekednek a sztorik is. Pedig egyszerű: megnézem mennyi a gép, megnézem az akkut, ha az akku rossz megnézem mennyibe kerül, ha így a gép túl drága nem veszem meg. Ennyi.
Óvodás nyögések halmaza ami lemegy minden használtas cikkben, hogydeebbeakkuiskellúgymegmákéccázezermillióbalesz!!444!!néégy
Vazze. Általános iskolások megoldják ezt a durva matematika problémát, ehhez képest szerintem nem 1-2 diplomás emberek csorgó nyállal habzanak fel mindig erre.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#418) xcsabo válasza Papooo (#415) üzenetére


xcsabo
(tag)

Nemrég vettem a családba egy HP elitebook folio gépet. Csak ajánlani tudom. Otthoni netezos gépnek ideális. 250 ssd-vel 8 gb rammal új aksival volt 70 körül.

(#419) martonkocse


martonkocse
(újonc)

Ez a cikk mindent nagyon jól leírt. Nekem van egy Dell Latitude e6400-am, már a kis c2d kevéske benne, de nagyon jól használható mai napig, igaz egy újabb latitude-re lesz cserélve, nekem ez már kevés.
De pl egy egyetemistának, aki tényleg sulis dolgokra használja csak, annak kiváló ez a teljesítmény. Tesómnak van egy Lenovo b51-e...nem erősebb mint ez a dell, max a gpu benne, ennyi. Viszont! A hdd-je másfél év után megdöglött, összeszerelés minőség...papírvékony kopogós nagyon gagyi műanyag. Kijelzője egy hányás. Nagyon látszik a spórolás. Nővéremnek pedig új acere van, kb 130 volt. Ugyan ez, annyi különbséggel, hogy abban már 4. generációs i5 van, ami nagyon jó lenne...de ugye spórolás, a hdd 5400rpm, undorítóan lehúzza a rendszert, borzasztó lassú.
És maga a cikk tökéletesen leírta, nem értem miért jobb egy azonos kategóriában új gép (mondjuk olyan 150-200 ezer ft alatt). Garanciát cégnél használtra is lehet kapni.
Talán egy ilyen pici gépnél lehet jó, ami 50-60 közti áron van, mert jó könnyűek, és tényleg ha csak netezgetésre, wordozni kell, és utazni, akkor kiváló, csak nehogy leejtsük.

(#420) Hieronymus válasza martonkocse (#419) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Nekem van egy Dell Latitude e6400-am, már a kis c2d kevéske benne, de nagyon jól használható mai napig, igaz egy újabb latitude-re lesz cserélve, nekem ez már kevés.
De pl egy egyetemistának, aki tényleg sulis dolgokra használja csak, annak kiváló ez a teljesítmény. "

Ja, ja. Az egyetemistának kiváló teljesítmény az, ami a nem egyetemistának már kevés. :W

"A hdd-je másfél év után megdöglött, "
Az enyém 6 év után is 100%-os állapotú. Ja az első napon cseréltem SSD-re. Az SSD-nek nem árt a rázkodás és az utazás közbeni használat.

"jó lenne...de ugye spórolás, a hdd 5400rpm, undorítóan lehúzza a rendszert, borzasztó lassú."
Mint általában minden mobil merevlemez meghajtó.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#421) Attix70 válasza Francia91 (#360) üzenetére


Attix70
(fanatikus tag)

Egy mai proci töredékét fűti el azonos teljesítmény mellett és akkor már nem kell akkora hűtés.

Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni

(#422) zolee001


zolee001
(fanatikus tag)

2010 óta napi 20 orába üzemel
4SSD egy laptopban
Sok Apple tulaj szájtátva nézte/nézi aztán elvonulnak a sarokba sirni
Ipari hulladékból mennyit használtam volna el 8 év alatt?

zolee001

(#423) Akula


Akula
(senior tag)

Engem megnyugtatott ez az írás! :R
Akkor megtartom még a Latitude 6420-amat és ezt az EliteBook 8460p-t amiről most is írok :)

élj a mának, YOLO!

(#424) hcl válasza envagyok (#412) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"FHD régi laptop nincs is, csak HDReady mind"
He? Heee?
Meg 14"-on mondjuk kb. mindegy a FHD.

Nyilván a fentiek nem az olcsóbb kategória, de létezik. És a Laptopszalon azért nem egy kéz alóli vétel, az az apróról megvan 100 körül.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#425) joeetm válasza FoxiestFox (#351) üzenetére


joeetm
(kvázi-tag)

Igaz és Geforce drivert nem próbáltam K5000M-el, viszont NV Inspectorral bármikor tudok rajta tekerni +120MHz-et, és akkor ott vagyok GPU órajelben ahol a GTX 680M lenne, melegedés szempontjából pedig nincs változás. (Igaz fémpaszta van a a gpu-n és a cpu-n is)
Az azért fent marad kérdésnek hogy mi egyebet variálhat a Geforce driver a Quadro-hoz képest :))

_Az a hülye aki nem normális_

(#426) Hieronymus válasza zolee001 (#422) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ne tegyél fel olyan kérdést amire neked nem tetsző választ lehet adni.
Van egy Toshiba Satelite L300 notebook ami 2008-ban lett megvásárolva, Vista op.rendszerrel.
A mai napig működőképes. Cseréltem a billentyűzetét és az akkumulátort. A merevlemezt SSD váltotta fel, de ez csak fejlesztés és nem szükségszerűség volt.
A tápegységét kellett volna cseréni kettő éve, de hozzájutottam egy ingyen Dell XPS L502x notebook hoz. Az egyik USB2 portját ütötték be, majd néhány évet raktározták. A Dell tápegysége feladta a harcot. A nagymama
sikeresen beütötte a másik USB csatlakozót. Elalvás közben csúszott ki a kezéből a gép és egy pendrive benne. Az SD kártyaolvasó még üzemel, szóval nem költök feleslegesen a csere panelre pénzt.

Szóval a hulladék kategóriában is vannak eszközök, amikre kevés pénz ráköltésével egy évtizeden keresztül üzemben lehet tartani.

Amiről most írok egy Vostro 3350. Fogalmazzunk úgy hogy köztes kategória. A hetedik évét tapossa. Szüksége lenne egy új akkumulátorra és a kijelző csatlakozó kábelét kellene cserélni. De már nem költök rá. Már nem hurcolom magammal, kibír még néhány évet.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#427) zolee001 válasza Hieronymus (#426) üzenetére


zolee001
(fanatikus tag)

A cikkben szereplö 80-120 000 ft os kategoriáról irtam a jelzöt
Vegyük ketté a dolgot,nekem munkára kell az emlitett eszköz és nem hobbyzni,az itt kitört ott beszakadt dolgokat én mellözöm,valamint a teljesitményt sem kellene összehasonlitani mert nagyon nem egy árkategoria
8 év távlatábol azt mondhatom,hogy megtérülö befektetés volt és a mai napig teszi a dolgát,persze az Nvme,u2 ssd vel szerlet modern gépekkel már nem versenysképes .
Nekem eredeti gyári állapot,Win7 pro
Egyébiránt eme kommentet egy tesco gazdaságos HP550 pc röl irom ,Vista sp2,2010 márciusi telepitéssel,bolti ára 99.000 dt volt,c2d 1.8, 2 gb ram
Látod,müködik rendesen de a felhasználoi élmény ezen egy kissé öööö,munkára teljesen alkalmatlan

zolee001

(#428) mustang08


mustang08
(fanatikus tag)

Ehhh, pont ma vettem egy Latitude E6440-et, mert meghalt a régi hp 6910p-m.

(#429) Alchemist válasza Attix70 (#421) üzenetére


Alchemist
(PH! addikt)

Egy gyorsabb, 35 W-os TDP-s proci ma is ugyanúgy igényli a rendes hűtést, ha ki van használva.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#430) Baltazár123 válasza zolee001 (#422) üzenetére


Baltazár123
(tag)

Van itt baj rendesen, úgy látom és pont egy ilyen fillérb...ó cikkhez rakod be ezt, ami kiváló ütemérzékről tanúskodik. 13 colon full hd? Kiadtál kb fél milliót egy gépért, amivel mit is csináltál? Játszani úgy tippelem, hogy 2014-15-ig tudtál vele, talán addig sem és utána a retrozás maradt :)
Mint technikai érdekesség jó, hogy van ilyen géped, de ez nagyjából az apple gépeket megközelítő értelmetlen pénzégetés volt.
Az meg egy teljesen értelmetlen komment, hogy milyen más gép bírta volna ki ezt. De mit? Hogy 10 évig használja valaki nagyrészt íróasztalon?
Nekem a Lenovo G550 szintén lassan 10 éves lesz, szintén SSD-t kapott elég korán, igaz csak egyet és megy, teszi a dolgát. A tápegységét kellett lecserélnem már nem emlékszem mikor pontosan, 4 vagy 5 éves korában. Más hibája nem volt, pedig évekig cipeltük magunkkal rokonokhoz is meg nyaralásra is, tehát nem egy íróasztalon élte le a teljes életét ez sem. Annyi, hogy nem ejtettük le egyszer sem és nem rángatjuk a képernyőt. A gépet kb 1500-1600 akalommal nyitottuk fel eddig, tehát a zsanért is teszteljük, jófajta tejfölös doboz ez :)
Ja az meg csak most esett le nekem, hogy raid 0-ban toltad, azaz meg négyszerezted az ssd HW kockázatát. Ha egy b.szarik, minden adatod oda. Mi az az otthoni felhasználási terület, ahova szükség van 4 raid0-as ssd-re?

[ Szerkesztve ]

(#431) Francia91 válasza Attix70 (#421) üzenetére


Francia91
(PH! kedvence)

Mégis throttlingolnak percek alatt :D....
Nincs hozzáfűznivalóm :D

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#432) lezso6 válasza Khaal (#413) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

TN-hez képest nyilván jobban ezek az IPS-ek. De a régi X220 tabletem se tud tesztek szerint 60-70% sRGB-nél többet. Szerintem az az AFFS is valahol itt lehet, bár lehet nincs igazam. Az viszont hülyén hangzik, hogy a HP Dreamcolor nem jobb. Hisz azok még az AdobeRGB-t is fedik. Szerintem a nosztalgiafaktor játszik nálad. :D

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#433) Khaal válasza lezso6 (#432) üzenetére


Khaal
(őstag)

Komoly munkára biztos jobb a Dreamcolor, szövegre és multimédiára nekem viszont egyszerűen jobban bejön az AFFS. Nehéz megmagyaráznom, egyszerűen kevésbé fárasztó nézni, pedig arról ráadásul hiányzik a matt réteg.

Nosztalgiafaktor max annyi lehetne hogy az X200 egy évvel régebb óta megvan, mivel mindkettőt manapság is napi szinten használom, illetve sajnos a hulladék Dellt is kénytelen vagyok. A vicc az, hogy az ezeréves TN paneles asztali monitorok amiket a legtöbbet nézek meló közben, azok nem zavarnak, pedig a kijelzőre kényes vagyok.

Kicsit túl bő lére engedtem ezt, a lényeg az hogy szánalmas hogy ezek az olcsó gépek egy sok-sokéves középkategóriás asztali monitor szintjét se hozzák, pedig időközben sokat fejlődött az LCD technológia (TN-film is).

(#434) lezso6 válasza Khaal (#433) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Hát, sRGB módban minden monitor jobb. Lehet a DreamColor túl pici betűméretű meg ja lehet a tükrösség bekavarhat, ha olyan néztél. Gondolom többféle is van, lehet gyengébbet néztél. De amúgy kontrasztban sokkal jobbak még az új gagyi IPS-ek is.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#435) Tikakukac válasza lezso6 (#434) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

A titok a krémben van. Azok a plexitlenített AFFS kijelzőkön lilaszűrős anti reflex réteg van. Koloriméternek nem, de szemnek nagyon kellemes, plusz még CCFL-esek is voltak.

Valóban remek kis cuccok voltak, ahányat építettem mindegyikre húházás és azt a mindenit volt a reakció.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#436) zolee001 válasza Baltazár123 (#430) üzenetére


zolee001
(fanatikus tag)

Minden bizonnyal elkerülte a figyelmedet pedig irtam, munkára használtam amire készült,1,5 kilos géppel könnyebb rohangálni mint egy 3 kilossal.
Ha a te gépedben behal az 1 db hdd/ssd akkor mi lesz az adataiddal????
A raid konfigurálható,0 vagy 1 és 0+1 konfigurácioban erröl ennyit

"Mint technikai érdekesség jó, hogy van ilyen géped, de ez nagyjából az apple gépeket megközelítő értelmetlen pénzégetés volt."

Persze van ez a megközelités is,egy virtuális gép hideg inditása 7 mp fullra updatelt rendszerekkel 2019 ben
Táp,zsanér stb csere-tákolás nem az én müfajom, azt meghagyom a népi kinai cuccok tulajainak

zolee001

(#437) lezso6 válasza Tikakukac (#435) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Találtam nagy nehezen adatokat az AFFS-ről, s hát az is elég gagyi volt sRGB lefedettségben, ~50% kb. Egyébként a szemnek is kellemes, hogy ha rendes lefedettsége van, hisz annak az a lényege, hogy jobban elkülönülnek a színek. A CCFL viszont tényleg visszasírós. A legtöbb olcsó LEDes kijelző sajnos eléggé kék, és ez durván bassza a szemet, de ez ugye a színtérre is rendesen rányomja a bélyegét.

Ja hát anno az AFFS idejében minden húha volt notiban, ami nem TN. :D Az X220 tablet számomra is az volt.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#438) csoki46


csoki46
(senior tag)

Besz*rás, hogy ez a téma milyen parázs vitát alakított ki. 438 hsz. :C

(#439) FoxiestFox válasza csoki46 (#438) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

Jaja. És simán megérte, én pl megértettem, milyen emberek veszik az új consumert. Amögött is van ám meggyőződés, és totál immunisak bárminemű racionális érvelésre :D

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#440) Francia91 válasza csoki46 (#438) üzenetére


Francia91
(PH! kedvence)

Ez várható volt, mivel ez sűrű vitatéma :)

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#441) domos válasza Alchemist (#429) üzenetére


domos
(senior tag)

Nem a 35W-os procikról van szó, hanem hogy pl. egy 15W TDP-s i5-8350U lenyom egy 45W-os i7-2720QM-et, miközben jóval kevesebb hőt termel.

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

(#442) dingdongkng válasza zolee001 (#436) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Ha a te gépedben behal az 1 db hdd/ssd akkor mi lesz az adataiddal????
A raid konfigurálható,0 vagy 1 és 0+1 konfigurácioban erröl ennyit

Szerintem egy noteszgépen raid totál hasztalan. Mivel elég jelentős veszély, hogy a gép elveszik vagy ellopják, mert könnyen mozdítható, ígyis úgyis kell egy másik backup megoldás, aminek viszont tényleg érdmes raid alapúnak lennie, és ugyanolyan gyakran kell rá menteni, mintha egyetlen darab SSD lenne a gépben.

Amúgy én imádtam a vaio cuccokat, van egy picturebookom gyűjteményben, meg akartam egy olyan átalakítható cuccot is, meg nyilván egy P szériát, de azt kell hogy mondjam, hogy a fórumtárs "technikatörténeti érdekesség" kifejezése tényleg elég jól lefedi ezt a kategóriát.

[ Szerkesztve ]

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#443) FoxiestFox válasza dingdongkng (#442) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

Sonyra amúgy is jellemző a rengeteg mókás/érdekes eszköz kifejlesztése, amivel kisebb-nagyobb mértékben befürödtek. Én is akarok tőlük egy csomó motyót gyűjteménybe, de igazából csak a port fognák...

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#444) bacsis válasza csoki46 (#438) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Relatív a "parázsvita" Az emberek igen tetemes része a cikk véleményét osztja... Az meg hogy egy témában 100%-os egyetértés legyen, kb esélytelen :)

(#445) dingdongkng válasza dingdongkng (#442) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Bocs még a teljesítménybeli arcoskodáshoz:

Ez a remek i7-620m egy kicsit lassabb (na jó legyen, pariban van), a majd 6 éves teljesen belépőszintű ULV i5-ömmel (4200u), amiből a tegnapi nap folyamán menekültem ki, (pedig szerettem a gépet), mert idegbajt kaptam, hogy a youtube videók visszajátszása, meg teljes képernyőre rakása CPU limites.

A GT330 ugye meg szerintem a típusjelével elárulja hova tartozik. Az már akkor sem volt nagyon alkalmas 3d-s feladatokra amikor új volt.

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#446) Attish a HUN


Attish a HUN
(tag)

Üdv!

Bárki, bármit mond, minimum i3 proci és kész, ja még tegyél hozzá 8 gb ramot és 256 gb ssd-t vagy 1 tb hdd, ha nem vágysz 10 másodperces indulásra. :) Egy Celeron/Pentium kétmagos gép és egy i3 gép között árrés olyan 40-50 ezer Ft márkától függetlenül - egy átlagos géphez. Ismerettségi körömben ezt nem értik, hogy miért költsek többet rá, ha olcsóbban kijövök, válaszom: "vagy jobb gépre költesz, vagy gyógyszerekre!" :DDD
Szerintem a mai laptopnál a teljesítmény mellett a gép összeszerelése, anyaga jobban kifogásolható, hiszen a cerkás gépet ugyanabba a házba építik bele, mint az intel i5-öst, hoppá. És ez nekem jobban fáj, és az is, ha hullámzik a billentyűzet gépelés közben. A következő téma ez is lehetne folytatásképp...

Üdv: Attish

(#447) dingdongkng válasza FoxiestFox (#443) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Ne is írj ilyeneket, mert felmegyek az internetre és veszek valami haszontalan porosodó szart :D :D.

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#448) zolee001 válasza dingdongkng (#442) üzenetére


zolee001
(fanatikus tag)

Picturebookom is van,2002 es gyártmány,gyári hdd,gyári oprendszer,tökéletesen müködöképes (akksi 3 sec)
Az XP valamint a 384MB ram bekorlázozza a használhatóságát igy 2019 ben
A Vaio P az kimeritette a drágán xart fogalmát

zolee001

(#449) dingdongkng válasza zolee001 (#448) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Fuu akkor a tiéd az utolsó szériák egyike ugye?

Az enyém egy C1XN az pII alapú.

Igen tudom a vaio P egy fos volt, de igazából az volt a legjobb UMPC, ÉS Johnny Englishnek is olyanja volt :D :D

[ Szerkesztve ]

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#450) mike1334


mike1334
(PH! kedvence)

Ha már itt úgyis mindenki pro :D

Ha olyan használt, üzleti laptopot szeretnék venni, ami 14 colos és még legalább ilyen indie/XCOM szintű játékokkal is szeretnék játszani rajta, akkor az mennyi pénz meg melyik típus?

Köszi!

...unless the law provides otherwise.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.